15
 • strogg
  #15
  Miért nem lep meg a hír? :)
 • ubuntu
  #14
  Ha a microsoft olyan "hasznos tag" lesz, mint az OpenGL ARB-ben volt, akkor ezzel legalább annyira jár jól a INCITS/V1 mintha a USA nemzetbiztonsági kabinetjéhez csatlakozna az Al-kaida :-D
  Aki nem tudná, a MS 2002-ben az OpenGL ARB tagságát arra használta fel, hogy vertex és pixel shader technológiákat birtokló szabadalmaira támaszkodva, perek sokaságával fenyegesse meg a többi tagot. Ezzel hátráltatta az OpenGL2.0 kiadását, és szerzett előnyt saját Direct3D-je számára.
  http://news.zdnet.com/2100-3513_22-943111.html
  http://news.zdnet.co.uk/software/developer/0,39020387,2118968,00.htm
  http://news.zdnet.com/2100-3513_22-943038.html
  http://www.geek.com/news/geeknews/2002Jul/mac20020712015360.htm
  http://uk.builder.com/developer/0,39026995,2119228,00.htm
 • rigidus
  #13
  En errol nem tudtam, bar nem lep meg a dolog. Mindenesetre jobb, ha abbahagyjak a "korulottunk mindenki hulye" mentalitast.
 • strogg
  #12
  http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=31049&count17=1

  No flame szándék, de érdekes. Alig 2 hete mondtam, hogy lehet meg merik lépni, mert végső érvként felmerülhet. Persze lehurrogtak:)

  szóval én változatlanul állítom. Jobb ha nem ugrálnak, mert egy ilyen bejelentés hetekre vissszavágja a részvényeiket, a kiesett bevételről nem is beszélve. Ez dollár 10 milliárdokba kerülhet.
 • rigidus
  #11
  Az a baj, hogy hozzaszoktak az elmult tizen-huszon par evben, hogy a vilag hulye es ok minden szarbol ki tudjak magukat dumalni.

  A helyzet viszont az, hogy mar bemutatkoztak ezalatt az ido alatt parszor es barmit tesznek a masik oldal kovetkezo gondolata az, hogy ezuttal mire keszulnek...
 • rigidus
  #10
  Pofon egyszeru. Belep a bizotsagba majd megpobalja szabotalni az ODF-et. Minek tamogatna, ha egyszer ugy is a sajatjat akarja raeroltetni.

  Kesobb ha a bizottsagnak tele lesz a hocipoje vele, nem hajithatja ki, ha megteszi azzal eleg szar fenyben tunteti fel magat. Ez kapora johet nekik az antitrust perekben. Lasd: a masodik antitrust per az EU-ban M$ ellen.

  Aztan megint eljatsza a baranykat, hogy o mennyire qrvara interoperalni akart, meg fel is ajanlotta a segitseget es az a csunya testulet ki akarja hajitani. A helyzet viszont az, hogy akiket mar atba$tak parszor azok mar ezt nem kajaljak meg.
 • strogg
  #9
  ami azt illeti én is nyugisabb lennék, ha az m$ messze elkerülné az ODF szabványosító testületet.
  De persze valahol logikus a lépés. Még olyen érdekes kérdéseim lennének, hogy ha megszületik a nyílt dokumentum formátum (valszeg az openoffice-t alapul véve) akkor mi lesz a .doc -al? Mert nem tudok róla, hogy bárhol hivatalosan rögzített szabvány lenne. (javítsatok ki). Kettő: ha nyílt a szabvány, akkor az ugye még nem zárja ki az üzleti termékeb a szerepeltetését.Akkor minek az m$ felhajtása? Vagy félnek, hogy egy olyan nyílt, de nem általuk leírt szabvány jön létre, amiben nem nagyon lehet egyénieskedni, mert százmilliós veszteség származhat belőle?

  Komolyan nem értem lépést.
 • MetaMórfózis
  #8
  Ut2004 simán megy, több fps mellett mint winen, doom3 is megy, quake 3is, nexuiz is:) (nexuiz.com)
  igazából en nem sokat jatszom inkabb fejlesztek, de ha megis akkor ut vagy nex nekem elég. De a lok installersnél megnézheted hogy mik mennek még. loki installers
 • sathinel
  #7
  Hát LOL!!!!

  Előbb meg kéne csinálniegy rendes oprendszert mielőtt eladják, hogy ők találták fel a spanyolviaszt. Pofátlanságnak sincs határa. Ha nem megy a saját szoftware, akkor "dögöljönmega szomszéd tehene is!" mentalitás kicsit WBush-t majmolja.

  Na már csak azért is Linux forewör!!! (remélem a gamék is mennek nemsokárra rajta. Akkor nem lessz miért megvenni a winfost, letöltessz ingyen egy linuxot
 • MetaMórfózis
  #6
  GAné.
 • drizzt1666
  #5

  A szoftvercég időközben jelezte, hogy a tavaly beharangozott Expression szoftvercsomag - amely kifejezetten az Adobe termékei ellen irányul...
 • unranked
  #4
  LOL, ezen jót röhögtem :D
  "60-90-nappal egy fiktiv nap utan..."
 • Macc
  #3
  "A szoftvercég időközben jelezte, hogy a tavaly beharangozott Expression szoftvercsomag - amely kifejezetten az Adobe termékei ellen irányul - csak a Vista megjelenését követően 60-90 nappal kezdi meg hódító útját."

  hehehe, na az is egy jo programcsomag:))) hoditani fog... 60-90-nappal egy fiktiv nap utan...
 • Troppauer
  #2
  "A Microsoft beleszól az Open­Docu­ment szab­vá­nyosítá­sába"

  Ha hagyjak :)
 • z5oTtu
  #1
  M$ felti a beveteleit. Akkorara dagadnak, hogy egy szep napon nem birjak majd el a sajat sujukat. Naprol napra egyre jobban ruhellem az M$-t.