21
  • lammaer
    #21
    Fuego... szerintem a logóhasználat nemcsak akkor törvénytelen, ha valaki pénzt keres vele, hanem akkor is, ha effektíve egy kanyit sem kap érte... X cég logóját csak X cég használhatja, senki más, semmilyen célra. Szerintem.
  • lammaer
    #20
    Nem értem én ezt.. szóval, ha valaki ir egy guideot a GameFAQ-ra egy játékról, és ingyér elérhetővé teszi, akkor az nem bűn, de ha ugyanazt a Guideot pénzért árulja, az bűn?
    Mi köze van ahhoz egy program írójának, hogy az ő programjáról készült leirást valaki hobbiból vagy pénzért csinálja?
    Vagy fáj az, ha valaki megcsinál olyasmit, amit a gyártó cég (jelen esetben Blizzard) is megcsinálhatott volna, de valamiért mégsem tette meg?
  • exxile
    #19
    Engem alapbol a hanyinger kerulget, ha ezeket a szavakat latom leirva: DMCA, meg ESA. A Blizzard meg bekaphatja. Nem eleg neki, hogy az mmorpg-bol oriasi hasznot hajt... Egy ujabb ceg a bojkott listamon :)
  • RealPhoenixx
    #18
    A Blizzard jobb lenne ha csondben maradna, mert ennek reven csak plusz profitra tehet szert, vagyis tobben megveszik a jatekat, azert mert legalabb tudjak hasznalni.
    Csodalom hogy a srac nem perli azert a Blizzardot, hogy adjon neki lovet, mert nempszerusiti a cuccat, amiert kozel sem annyit akaszt a Blizzard mint a srac.
    Jah, es a konyv nem bugos, mig a jateka igen, szval akkor ki csapja be a vevoket?? Melyik a jogos es melyik nem?? Hiszen ha van bug, az csokkentheti a jatek elvezetet, holott a vevo nem a csokkentett jatek elvezetert veszi meg, hanem a nyalasan szepre igert jatek elvezetert (amiket felhivasok, effektek, es egyebb tenyezok reven keltenek a jatekosban, viszont azt nem irja oda hogy: minden ezzel toltott ido, egy adott idokorlat felett a valos eletben nem keves anyagi haszonvesztessel jarhat, illetve megelhetesi problemakat is szulhet a fuggoseg).
    A zaro jeles reszt csak azert emlitem, mert a fuggoseg sajnos bizony egyeseknel nem kis problemat okoz -sajnos.

    Ez csupan velemeny reszemrol
  • espfan
    #17
    szerintem szar.
  • Barthez
    #16
    Szeretnék majd olvasni egy olyan hírt is hogy megegyeztek. Elvégre kölcsönös érdekük ez.
  • uniu
    #15
    koszi. bar ugy ertettem en is, h vmiszerzodest kotnek.
  • Cat #14
    kapásbol fel tudok neked sorolni tucatnyi a star wars világában zajló történetet, amikhez a lucasartsnak semmi köze. Ez pusztán erőfölénnyel való visszaélés - nem véletlen, hogy a blizzard nem perel, csak nyomást gyakorol az ebayre, hogy vegyék le a könyvet.
  • Cat #13
    a windows meg a microsoft fejlesztőinek agyszüleménye, mégis százszámra kapni "windows xp trükkök", "Win XP teljes referenciakönyv" stb. könyveket. És ezekből a microsoft egy kanyit nem kap.
    ha valaki kiad egy számítógépjátékot, és utána én irok egy végigjátszást hozzá, kiadom, miért kellene fizetnem a játék fejlesztőinek? hány száz ilyen eset lehetne? miért ez az első? mert a blizzardocska az utóbbi időben pénzéhessé vált... ?
  • Yv@n
    #12
    De mondjuk van egy fantasy világ, ami az én agyszüleményem, akkor azzal kapcsolatban az én engedélyem nélkül szerintem nem nagyon csinálhat senki semmit.
  • irkab1rka
    #11
    Mégis mit gondoltok, az SG lopja a képeket? :)))))
  • irkab1rka
    #10
    A Blizzardnak akkor van igaza, ha a EULA-ba beleírta, hogy ezt nem csinálhatod.
    A srác tejeljen a Blizzardnak, és mehet minden tovább.
    Uniu kedvéért még1x: nem a Blizzard vonja be, hanem a vállakozó engedélyt lér/szerződést köt a jogvédett anyag publikálására.

    Ha valakinek nem tiszta: ha egy kép közlési jogát megveszed, beteheted a könyvedbe, ha nem, akkor jogsértést követsz el.
  • hoditoka
    #9
    Ha a srác szól a Blizzardosoknak akkor szépen megbeszélhették volna hogy télleg valami elosztást a lovéban.
    Meg a srác segit a kezdőknek akik majd fizetik a Blizzardnak a lovét mert vannak olyanok akik pl: kifizetik a játékot de nem tudnak vele játszani és szépen abba haggyák és ez nem jó a Blizzardnak, és ekkor segithetne a kézikönyv.
  • ReVisor
    #8
    Azonnal be kell perelni a Game Star-t és a PC Gurut! :-D
  • El Fuego
    #7
    A Blizzardnak igaza van. Ha a srac csinal egy konyvet es nonprofit alapon terjeszti, azaz nem ker erte penzt, sem lett volna gond. De...
    Penzkeresetre hasznalta fel, nem kerte meg az engedelyt a Blizzardtol, hogy a logojat, a jatek nevet, stb felhasznalja. A jatekon is rajta van, hogy a logo es tarsai mind a Blizzard tulajdonat kepezi, az engedelyuk nelkul "visszaelni" vele tilos. Ahogy az MS termekeknel is megvan, azaz egy MS Office konyv eseteben is kell maganak az MS-nek az engedelye. Ergo engedely nelkul, sajat uzletszerzes celjabol csinalta a srac, ami ugyebar torvenybe utkozik. Hozzateszem, hogy egy ujsagban szereplo jatekleiras is a kiadok engedelyevel szulethet meg elvileg... Ismetlem elvileg. :))
  • ddfg
    #6
    Szerintem kivetelesen nem a nagyceg elnyomja a szegeny szerencsetlen kis probalkozot dolog all fenn. A Blizzard csinalt egy jatekot, egy vilagot egy eleterzest (hasonlo felengzos jelzok) Ami nem mellesleg oriasi bevetelt hoz neki. Erre jon az egyszeri gamer: oke,oke, megvettem a jatekot, tetszik is, meg minden, de azert keressunk mar egy kis penz is! Es megirja ezt a konyvet. Ha onkent akarna segiteni a WoW-scene-nek, akor tegye kozze ingyen egy honlapon, aki wowozik, egyben internettel is rendelkezik... Ha viszont penzert csinalja (sztem igen) akkor meg a blizzardnak van igaza,es kesz.
  • Barthez
    #5
    Mindkét oldalnak van igaza ebben. Nem tudom a Blizzardosoknak szólt-e a srác? Ha nem akkor azért valahol hiba volt.
    A Blizzardnak viszont egyezségre kellett volna törekednie.
  • aDannyBoy
    #4
    uniu: ez is fog valszeg történni :) lásd napsteresek, torrentes gyerek...stb

    sirgala: azt mondja a blizz h az a baja, hogy üzletszerű a dolog. Szóval ha hobbyból csinálod, akkro nem ház, de ő ha jól gondolom nyomtatásban jelentette meg és ebayen forgalmazta.
  • sirGalahad
    #3
    Mostantól akkor ha vki elkészít egy magyar nyelvű végigjátszást bármiulyen játékhoz; akkor a játék kiadója beperelheti???
    hmmmm....
  • uniu
    #2
    erdekes, de sztem a sracnak van igaza. A Blizzard helyeben en bevontam volna a sracot, mondjuk 50-50% ban:) Es mindenki boldog, es gazdag lenne.
  • csaba213
    #1
    Király!!!!!!!!!!!!!