6347
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac
-
#728 amúgy a névválasztásodat is furcsállom! Te nem anyád fia vagy? Téged ezekszerint nagyapád szoptatott!! GRAT!! -
#727 le lehet állni kis pöcs amúgy mert Mór nincs messze, faszkalap!!!! -
#726 nem vagyok c én sem. De szar dolog féltékenykedni! Igen én jó autóval járok te meg rohadj meg a Zsigulidban!!! -
nem vagyok c -
dieselG #723 Úgy, hogy többek között botrányosan használod a helyragokat. De ez már milliószor át lett rágva mások figyelmeztetései által, nem kívánok veled foglalkozni. -
#722 nem beszélünk cigányul...
ez hogy kötődik ide????? -
dieselG #721 nem beszélünk cigányul... Monte-CarlobaN esetleg. Miért ne lenne ott? :)
-
#720 mit keres ez monte carloba? -
-
#718 Bezony kéne! Nagyon is. -
Szabi1991 #717 kéne :O
[center]
-
#716 amúgy meg lennél szíves ilyen nick-el elhúzni a tollas faszomba??? Nagyon ráérsz ember.... -
#715 néémá, egy rajongóm XD
nem anya veszi az Astrát ;) -
#714 Majd anya megveszi, mint az astrát!!!
Végre nem egy 1.4-es szar!!!!!!!!!!!!!:D -
#713 http://www.schilleropel.hu/opel/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=32&oldal=Opel+Tortenelem
én inkább csak németautó fan vagyok :D de kadettom van
ha visszaolvasol ebbe a topicba sztem megtalálod a másik cikket amiben ugyancsak Kadett 0. típusnak említik az oroszország leg1. Moszkvicsát (ilyen autónk szintén volt :P) -
#712 Én meg mióta az eszemet tudom "Opelmániás" vagyok...
'37 től volt a Kadett...a prototípusról nem tudok...
de valóban a az Olympia tekinthető a 0.Szériás Kadettnak, bár soha nem hallottam még így...
De az Olyimpia különálló típus, tulajdonképpen a Rekord sorozat elődje
Másrész a későbbiekben az Olymipia A típus a Kadett B Luxusváltozata lett..
-
#711 A szovjet csapatok ugyanis a romokban heverõ rüsselsheimi autógyárat felügyelõ amerikai szövetségeseiktõl megszerezték az elsõ Kadett tervrajzait. Kárpótlás címén még a brandenburgi Blitz-részleget is leszerelték 1946. június 14-én, majd 56 vagonba csomagolva kiszállították Moszkvába. Alig egy évvel késõbb a modell megjelent Moszkva utcáin -- Moszkvics 400 néven. Hamarosan nyugatra is exportálták, mondván, Németországból úgyis könnyen szerezhetõ hozzá alkatrész. -
#710 1945. A háború vége után rögtön megkezdődött a rüsselsheimi üzem újjáépítése. Mivel a Kadett gyártóberendezéseit leszerelték, és jóvátételként a Szovjetunióba szállították, így a gyártás a teherautó területen indult újra. 1946-ban hagyta el az üzemet az első, háború utáni Opel Blitz.
1947. Megindult a személygépkocsi gyártás az 1,5 literes négyhengeres Olympia modellel, amelyet 48-ban a 2,5 literes Kapitän követett. A rüsselsheimi üzem újjáépítése 1950-ig tartott. Időközben sikerült a GM-nek a hadiipar fennhatósága alá vont gyárat visszavásárolnia a német államtól, így megindulhatott a fejlesztés is.
tehát az olympia már ez után készült -
#709 1 német újságba olvastam az opel történetét
ők csak tudják már mi volt
a Blitz-ről is volt szó benne
és ott 0. típusú Kadettnak említik -
#708 hogy helyesbítsek: "emissions inspect. performed on time?" -
#707 heló. a kocsi fedélzeti komputere ezt írta ki: "emissions inspect performed on time" Valaki segítene hogy mit jelent a szöveg és mit akar ezzel tudattatni velem a kocsi, mert nem tudom lefordítani. Köszi -
#706 Ne erőlködj rajta van....pontosan az első autó bal felül a képen...
"In 1937, the first Opel Kadett was added to the Opel range. Production was interrupted by World War II.
Production facilities of the Kadett were transported to Russia after the war, and thus this early Kadett formed the basis for the Moskvitch 400/420."
Az Opel Olympia pedig nem Kadett....
-
#705 szépek de az Kadett 0 nincs rajta ami 1az 1 ben Moszkvics :D
remélem nem lesz ronda az új se -
#704 Még ráérsz! 2012-ig biztos nem lesz érdemes megvenni. -
#703 a faszom, most majd cserélhetem le a kocsit XD -
#702 Itt meg a bele. Ez is Insignia-s:) Ami jó,mert azaz autó mindenhogyan jól néz ki:)
-
Szabi1991 #701 -
#700 Astra 2009
Sok ugyan nem látszik belőle,de megkapja az Insignia helyzetjelzőit/nappali fényeit. -
#699 kép lemaradt :D
-
#698 nekem csak egy "öreg" jutott...
már a nap is kiszívta :P -
#697 Most már a fócvágen is átért a normális dízelre,hosszú évek után...
Találó CRTDI nevet adták a közösnyomócsövesüknek -
#696 köszi a válaszokat, így már kicsit letisztult a dolog :) -
DJ BP #695 közös nyomócsöves, különösebben ne izgasson, gyakorltilag az összes modern turbódízel ilyen elvű. :) Szinte csak a VW gyártott sokáig és gyárt még más elven működő dízelt (PD)
De itt van bővebben: :))
A „közös nyomócsöves rendszer” meghatározás a közvetlen üzemanyag befecskendezés egy bizonyos típusára utal. Itt a nyomás létrehozása és az üzemanyag befecskendezése elkülönül egymástól. A folyamatos nyomást egy különálló, a motoron bárhova beépíthető szivattyú hozza létre. Ezt a nyomást egy nagynyomású elosztócső tárolja. A vezetékeken keresztül minden egyes henger befecskendező fúvókája erre az elosztócsőre, az úgynevezett közös nyomócsőre, csatlakozik rá párhuzamosan. Ez biztosítja, hogy minden befecskendező fúvókánál megszakítás nélkül, állandó nyomás álljon rendelkezésre. A befecskendezési mennyiséget és a befecskendezés időpontját az egyes fúvókákon található mágnesszelepek szabályozzák. -
#694 Common rail -
#693 Common rail Diesel Turbo Injection = CDTI
ha jól tudom...
A common rail közös nyomócsövet jelent, egy egy főcsőbe(csatornába) nyomja a gázolajat az adagoló, és onnan mindig csak az adott hengerhez jut el az anyag, kicsit érthetőbben nem 4 cső megy ki a az adagolóból hanem csak egy... -
#692 hülye kérdés, de nem vagyok otthon annyira az autók műszaki részében. mi az a CDTI? :D azt kigúgliztam már hogy Common-Rail turbódízel befecskendezős motor, de mi az a Common-Rail? csak mert majd egy Opel Meriván fogok tanulni vezetni, amiben egy 1.7-es CDTI motor van, de nagy kérdőjel előttem ez a CDTI. köszi -
#691 Meg nekem az tünt furcsának,hogy a 2literes turbó 350nm-es és a 2,8-as turbó is:D
De nagyon szeretik ezt a számot ahogy nézem:D -
#690 Lehet,hogy lesz majd valamikor V6 dízel is,az is elképzelhető,hogy a Sport Tourer-el (kombi) jön. -
szieszáj #689 1.8-as benzines sedan jöhet :) -
#688 Én egy kicsit meglepődtem mikor láttam hogy csak 2,0 dízelek lesznek, bár van bennük erő, de hiányolok egy V6 dízelt...