30
 • szombi
  #30
  Baj van az általános iskolai informatikával is.
  Bár kaptunk szélessávú internetet, de gépeket nem.
  Pedig sok helyen még arra sincs pénz. Ígértek, de azóta sincsen semmi.
  Elavult gépekkel nem lehet tanítani. Kálmánka és Bálintka mégis ezt várják el tőlünk!
 • pfranky
  #29
  Én személy szerint nagyon dühös vagyok Kálmánkáékra, szerintem semmit nem csináltak 4 év alatt. Monortel területen élek sajnos és még ma sem lehet más telefonszolgáltatót választani, tehát a monopólium él és virágzik. Vagyis 4 év alatt semmi nem változott. Ezzel akár 1 millió embert is hátrányba lehet hozni. Miféle "európai" ország vagyunk?? Ugyanakkor megy a hülye porhintés az internetről. Hazudoznak össze-vissza.
  Az NHH ugyanígy nem adott gyakorlati segítséget a vodafone ellen, úgyhogy számomra ingyenélők mindannyian. Igazságos világban száműznék őket :-)
  Durvábbat nem akarok írni.
 • BiroAndras
  #28
  "Kell a support, és az igenis kerül annyiba, amennyiben a gép maga."

  Rendban. Akkor tartunk kb. 400.000 körül, ha jó gépekről van szó.
 • Darth Sith
  #27
  "Vahl Tamás, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója egy korábbi interjúban pedig egy vízfejű szervezetnek bélyegezte a tárcát, ahol sok pénz folyik el feleslegesen"
  kozervatív, technikai analfabéta... no comment
 • Zenty
  #26
  Ebbe a minésztériumba akar mindenki menni szerintem!
  Már most ölik egymás a helyükért a következő 4 évre..
  Nem is csodálom:
  Fullra nem kell semmit csinálni és nagy költségvetési pénzt kapnak zsebre...

  Matáv meg ismét bekaphatja,meg az állam is ,hogy eladta...! Addig nem lesz változás internet ügyileg meg sehogysem amig matáv az egyedüli úr...
 • assdf
  #25
  Én is melóztam már, és erről csak annyit hogy az it vezető rokonának a cége volt a beszállitó aki természetesen szép kis felárért hozta a cuccokat...
  Szóval ne hidd azt hogy nem lehetne olcsobban ezeket a dolgokat kivitelezni csak épp szépen meg vannak kenve a vezetők.
  Az szép dolog hogy a parlamentbe nem lehet akármilyen butor de mint látod itt voltak a kakóbiztos szgépek is szval teljesen mindegy hová szállitják őket, még ha egy hajléktalanotthonba vinnék is ezeket a gépeket akkor is millió forintokba kerülne dbonként meg a minisztérium vezetője jó alaposan meg lenne kenve hogy ezeket agépeket vegyék meg.NC
 • Cat #24
  ok, ettől függetlenül roppantul dühit, amikor céges/állami beszerzéseknél emberek a home-made összerakott dzsumbuj PC árakkal jönnek. Egyszerüen meg kell érteni, hogy teljesen más egy cégnek 300 gépet venni, mint alkatrészekből összerakni egyet. Dolgotam ITsként multinál pár évet, megőrültünk volna hogyha így lenne. Kell a support, és az igenis kerül annyiba, amennyiben a gép maga.
 • Cat #23
  ez egy tájékoztatásra kirakott terminál - senki nem ül elé, de nyilvánvalóan az országgyülés épületébe nem lehet berakni akármilyen butort.
 • assdf
  #22
  Igen erről hallottam.De attól hogy magyar még mindig mocskosul drága. Vagy tán drágalátos képviselőink nem képesek egy iróasztal elé ülni mint a többi 10 millió?
 • BiroAndras
  #21
  "azt is számold bele, hogy az ovodai gépek árában bennevan a szállítás, üzembehelyezés, 2 vagy 3 év garancia(!), helyszini javítás(!)."

  Ez még mindíg nem kerül 1 millióba gépenként. Az előző munkahelyemen a HW beszállítónk monitorral együtt bruttó 160K-ért hozott erős irodai gépeket (jó, CRT moncsi volt, mert a TFT-kre sajnálták a pénzt). Házhoz szállítással, garanciával, és miegyébbel együtt.

  "Namármost egy budapesttől 200 kmre lévő ovodába ilyet vállalni... odautazni a szerelőnek, javítani, majd vissza. Ezt a garanciát te ki nem hozod 200ezerből."

  Nem kell hetente leutazni. Ha normális hardvert raknak össze, akkor kb. 100-ból 1 gép romlik el évente.
 • HUmanEmber41st
  #20
  Egy igen közeli is merősöm is óvónő, SOHA, DE SOHA
  NEM ZABÁLNAK A KÖLKÖK A PC ELŐTT!!!!!
  És ez csak egy olyan mocskos dolog volt, amit az egész ország előtt meg tudtak csinálni mindenféle retorzió nélkül...
  ( Nálam ilyenkor a retorzió mértéke: lámpavas magassága)
  Szóval minősíthetelen ez az egész....
  A Sulinet jó lett volna, ha nem valami elavult szarokat akartak volna rásózni a népekre 20-30% felárral, plusz amit írtatok: szar szerviz, bonyolult bővíthetőség és mindez szintén jó drágán..
  Én is akkor vettem az előző gépem, de saját konfiggal, és jóval a Sulinet ára alatt..de nem kellett 5ezret kifizetnem azért, hogy beleraktam 1 mobil racket..
  Kár, h nincs politikai topic, mert most jól be tudnék ott is szólni..
 • HUmanEmber41st
  #19
  Legtöbbször úgy szokta megkérni a többi eleve vesztes céget, h az is a biztos befuzó pályázó tulajdona..
 • Komolytalan
  #18
  Aha, mert a szállítónak biztosan csak 1 budapesti embere van aki szerelő, és az is kamionnal jár szerelni hogy sok legyen a fogyasztás, meg ugye kell hely az alkatrészeknek... Legtöbb cégnek már kb 10 vidéki városban van üzlete, szóval nem kell 200km-ekkel számolni.
 • Komolytalan
  #17
  "Erre a pályázatra is ha jól emléxem 3 v. 4 pályázó volt."
  Aztán azt tudod-e hogy miért volt csak 3 v. 4 pályázó? Azért, mert ebből 1 volt aki nyer, a másik 2-3 meg ellenpályázat, mert ha nincs elegendő számú pályázó, akkor tuti bukta. Ezért a csókos cég meg szokott kérni ilyenkor más (ismerős) cégeket, hogy ugyanmár pályázzatok ti is erre lécci. Normális cég anélkül hogy biztosan tudná hogy ő nyer az állami pályázaton nem indul, mert csak fölösleges pénz és időpocsékolás.
 • Cat #16
  azt is számold bele, hogy az ovodai gépek árában bennevan a szállítás, üzembehelyezés, 2 vagy 3 év garancia(!), helyszini javítás(!). Namármost egy budapesttől 200 kmre lévő ovodába ilyet vállalni... odautazni a szerelőnek, javítani, majd vissza. Ezt a garanciát te ki nem hozod 200ezerből.
 • Cat #15
  az egy magyar találmány, erről van szó:
  http://www.sg.hu/cikkek/42915/hazatert_az_apple_imac_es_iwoodkiosk
 • BiroAndras
  #14
  "A kakaóbiztos gépen meg nem értem miért lovagoltok, qva sokba kerül, de kb 10x jobb szolgáltatást és árut kapsz."

  Vehettek vola 10x kevesebbért normális gépet, és akkor 9x mehet tönkre a kakaótól, mire eléri ugyanazt az árat. Ráadásul így minden alkalommal modernebb gépet lehet venni.

  "150 ezerért olyan gépet kapsz amivel ha kiteszed a boltból a lábad, összeröhögnek a hátad mögött,h sikerült azt is elsózni egy hülyére."

  Ha boltban veszed egyben, akkor igen. De ha jó helyen vásárolsz és alkatrészenként veszed, akkor ennyiből egy jó közepes játékgépet össze lehet rakni. 200-250 környékén meg már egy erőset is.
 • Axon
  #13
  "Ha megveszed a jogtiszta vindózt, azon nem terjednek a vírusok"

  Ekkora kapitális pérót csak egy ilyen velejéig korrupt és nemzetellenes párt ültethet miniszteri székbe mint az szdsz.
 • assdf
  #12
  Hát a kakaóbiztos gépekről jut eszembe, most hallottam hogy a minisztérium megint vesz gépeket vmi hivatali célokra hogy a dolgozók tudjanak netezni.Na most a gépeket vmiféle dizájnos asztalszerü cuccal szállitják (nem tudom mi a neve,de azt mondták hasonló lesz mint amiben a Mcdonaldsban vannak a gépek csak ez fából) és igy egy gép ezzel a micsodával 1 millió forintba kerül.Apple gépek lesznek benne, de ők mondták hogy a gép amit adnak bele 300 ezer huf, a többi ez a famicsoda... azaz 700 ezer forintért vesznek egy ilyen [email protected]És akkor ne legyek dühös, mikor tudom hogy egy iróasztal max 100k körül van, arra akár két gép is ráfér,de nem nekünk muszály vmi dizájnos asztalt venni ami kétszer annyiba kerül mint a gép amit rárakunk... na szóval ez ma magyarország, 2006...
 • arty
  #11
  korrupt férgek :(
 • TeDDyRuSh
  #10
  Jogos srácok, de azt azért el kell ismerni hogy az 5letek jók voltak. Csak szarul lett megvalósítva. Ha jobban megnézzük Mo-n már ez is eredmény.Lehet csak egy két gazdaságis emberkét kéne elmozdítani,akik elfelejtettek szólni, hogy "ezt ha így csináljuk akkor nem bizti hogy a legfacább lesz" (pl:sulinet). A kakaóbiztos gépen meg nem értem miért lovagoltok, qva sokba kerül, de kb 10x jobb szolgáltatást és árut kapsz. 150 ezerért olyan gépet kapsz amivel ha kiteszed a boltból a lábad, összeröhögnek a hátad mögött,h sikerült azt is elsózni egy hülyére. Nem tom,a fikázók között olvasott,vagy csak simán látott e már intézményeknek szóló árlistát vki? Vagy tudja e hogy a szerződést milyen feltételekkel kötötték. Én olvastam, nem vagyok benne biztos,h MO-n lenne még cég aki tudná azokat biztosítani.Erre a pályázatra is ha jól emléxem 3 v. 4 pályázó volt. Kössz,ennyi
 • assdf
  #9
  Egyébként a sulinet még mindig túlárazott. Elég csak megnézni az usanotebook.hu-t például.20-30ezres árkülönbség van ugyanazon termék sulinetes és nem sulinetes ára között, természetesen a sulnetes javára.Na most ha figyelembe veszi az ember hogy igy már csak 30 e ftot sporol, ráadásul azt is csak jó egy év mulva kapja vissza, akkor már nem is biztos hogy megéri sulinetre venni.Arról nem beszélve hogy az összes garanciális ügyük macerás, mert ha vmi rossz akkor ahol vásárolta a terméket az ember ott nem szerelhetik szét, hanem vissza kell küldeniük a nagykernek,az ráül, megnézi mi baja stb, majd ha kész visszaküldi a kiskernek aki szól nekd hogy mehetsz érte.Ez nem sulinetnél max két hét, utánna vagy cserélik vagy kifizetik az árát, sulinetnél meg gyakorlatilag nincs felső határa hogy mennyi idő mulva hajlandóak megjavitani.Nekem tavaly volt egy hibás procim, (de nem mindig produkálta a hibát csak időnként), amit visszavittem és MÁSFÉL hónap mulva kaptam meg az ujat (mert ők is rájöttek hogy tényleg rosz és kicserélték), addig persze vettem egy uj nem sulineteset mert másfél hónapig nem engedhettem meg magamnak hogy ne használjam a gépem.
  Arról meg tényleg nem bszélve hogy a gép további bővitése is nagyon macerás, meg drága etc... nekem a sulinet leirta magát.
 • whitehawk
  #8
  Ez a jó lett volna, ez annyit tesz, hogy nem volt jó. :D Igen, jó lehetett volna. Az egész kezdeményezés szép és jó, kb úgy mint a kommunizmus. A megvalósulása annál szarabb lett. Arról szólt volna, hogy számítógépet a népnek. Szóval, hogy akinek nincs annak legyen. Elérhető módon. Ehhez képest túlárazott volt, ráadásul olyan dolgokat is belevettek a programba, ami nem az előbb említett célt szolgálja. Vezeték nélküli hozzáférési pont, meg DSL/Kábel router, switch, digitális videokamera/fényképező stb. nem erre való. Routert az vesz akinek több gépe van pl... Az ötlet tényleg jó volt, de el lett szúrva, nagyon. Ráadásul, a szigorítás után nem vehettük igénybe mert anyám "gazdag", apám meg munkanélküli lett, tehát nem adózott. Más meg úgy járt, hogy vett cuccot, és kiderült, hogy mint nevelőapa nem veheti igénybe a támogatást, a vérszerinti, aki megcsinálta, majd lelépett az meg igen. :D És már csak egy kérdésem van, Ők törődtek Kovács Pistivel? :D
 • theeyespower
  #7
  Szerintem az egész sulinet expressz el lett cseszve. Ezt egy dűűhőős diák írja, aki én vagyok. :)))
  Én is igénybe akartam volna venni, de akkor döbenntem rá, hogy nem vehetem igénybe mert anyám már nyúgdinyas, így úgyebár az adóból nem lehetett vissza igényelni, egyszóval nem volt értelme az egésznek. Szerintem úgy kelet volna ezt meg csinálni, hogy aki viszi a diák igazolványát annak a teljes konfig árából 60000 le vonnak és kész.(vagy bizonyos százalékot ha nem teljes konfigot vásárol) A másik nagy baj az, hogy elavúlt eszközőket árúltak drágán, és ez nem csak én szerintem van így, hanem az egyik ismerős szerint is akinek üzlete van, és ő is mondta, hogy ezek eszementek. Na egyit erről.
 • ThomasTheKoRner
  #6
  Tényleg nagyon jó volna már eltakaritani ezt a Kálmánt...túl fontos ez az ágazat ahhoz, hogy korrupt,és hozzánemértő emberek irányítsák!
 • gere1
  #5
  "A legtöbb bírálatot talán az óvodai "kakaóbiztos" számítógépek kapták"

  :-)) igazan finom megfogalmazasa a kicsit burkolt korrupcionak
 • fonak
  #4
  Azért a túlárazásban az is benne volt, gondolom, hogy sulinetben nem lehetett/nem mertek a cégek feketén/szürkén importált dolgokat árulni. Ez is lehet magyarázat a felárra.
 • Cat #3
  a sulinet jó lett volna, ha valahogy (akárhogy) kizárják a tulárazást. Borzasztóan bosszantó volt a 25-30%os felár, ráadásul egymás melletti termékeknél, könnyedén összehasonlítható módon. Azért tegyük azt is hozzá, hogy ez a program más országban vszinűleg működött volna, csak a magyar eléggé ügyeskedő tipus...
 • whitehawk
  #2
  Hát a kakaóbiztos gépek volt ugye az egyik nagy siker. Óvónő ismerősöm erre azt mondta, hogy a gyereket meg kell tanítani, hogy ne a gép előtt zabáljon. Az olcsóbb. Meg ugye az a kultúrált.. :D

  Sulinet Expressz: A cél nemes volt, de lehetett venni routert, wifi AP-t, kamerát, fotógépet, ami nem igazán felelt meg annak a célnak, hogy eljusson mindenhova a számítógép. Aki digi fotógépet vesz, annak már van szgépe, annak igazán nem kellett volna támogatás. A program nagyon el lett cseszve és sokmillió forint elment rá. Ráadásul a sulinetes dolgokat felárazták a cégek. Ez a pályázat alapján TILOS, viszont nem szankionált dolog. Ígyhát mindenki megcsinálta. Éljen.. IHM = Ilyen Hülye Miniszter...
 • mixam
  #1
  Az IHM működése akkora bukás volt, hogy még új windows sem született a 4 évük alatt .
  A Cikkben felsorolt bénázásokon kívül, még a szoftverlicenszekkel is addig kavartak amég duplán vásároltak be belőlük természetesen az adófizetők pénzén.
  Mit vártok tőlük? SZDSZ a legkorruptabb tolvajbanga az orszában. Ahogy Medgyessy is megmondta.