48
-
Equ #8 "ő arra gondolt, hogy menjenek külföldre, csapot-papot itthagyva"
hát az nyilván elhanyagolható számú embernek adatik meg az összeshez képest bármelyik szakmában. Ráadásul ennek aztán végképp nincs köze a szakképesítésekhez.
De, ha akkor jobb, akkor nyugodtan korlátozhatjuk ezeket a tényeket az itthoni viszonyokra, senki nem akart ebből világszintű következtetéseket levonni. Ma, itthon a cikkben említett paraméterekkel rendelkező IT-sek keresnek legjobban, pont. -
ZoliJ #7 ő arra gondolt, hogy menjenek külföldre, csapot-papot itthagyva -
Equ #6 "Emellett a fővárosban diplomázók szinte kivétel nélkül helyben keresnek és találnak munkát. Nekem ez azt jelenti, hogy feltehetően azok töltik ki, akik valami oknál fogva ittragadtak."
Úgyérted, hogy falura kellett volna költözniük ahol - mint a felmérés is mutatja - jóval kissebbek a fizetések és eleve nehezebb elhelyezkedni? Hát ez tényleg érdekes...
"Másrészt azt sem kell elfelejteni, hogy nettóról ír, az pedig eléggé változik attól függően, hogy milyen keretekben végzed a munkát. "
Hogy mi változik? A nettó éppen az amit a kezébe megkap, elkölthet. hogy aztán a cég még mit fizet utána az édesmindegy ebből a szempontból.
Maradjunk annyiban, hogy ms-os szakértőként elég jól lehet keresni, még itthon is, a többi csak mellébeszélés... -
Equ #5 "Mégis, mi mást mondana az MS oktatóközpont vezetője?"
Szerintem azt mondja, amit a BÁRKI által kitölthető kutatás mutat... Hogy téged konkrétan kelletlenül érint, hogy a ms-os szakemberek a minimálbér 10x-ét is megkeresik nettóban és átlagban kishazánkban (hátmég külföldön), az nem ide tartozik. Ezek tények.
"Emberek nem kell képeznetek magatokat, mert az az igazsá, hogy az MS papírokkal kitörölhetitek a s..teket ? :)"
Igen, ezt sokszor fröcsögik mindenféle TÉNY nélkül alátámasztva a ms fikázók, de most kiderült, hogy ez is csak egy gyenge próbálkozásotok volt... -
pemga #4 Hmm, igen az valóban érdekes tény, hogy ezt a felmérést a Netakadémia, ld. MS oktatóközpont szervezi :). Engem leginkább az döbbentett meg ebben, hogy Emellett a fővárosban diplomázók szinte kivétel nélkül helyben keresnek és találnak munkát. Nekem ez azt jelenti, hogy feltehetően azok töltik ki, akik valami oknál fogva ittragadtak. Másrészt azt sem kell elfelejteni, hogy nettóról ír, az pedig eléggé változik attól függően, hogy milyen keretekben végzed a munkát. -
greywolf #3 Equ, szerintem várnak a mai vistás topikban :) -
greywolf #2 Mégis, mi mást mondana az MS oktatóközpont vezetője?
Emberek nem kell képeznetek magatokat, mert az az igazsá, hogy az MS papírokkal kitörölhetitek a s..teket ? :)
-
Equ #1 "Az ideális kombinációval azok a budapesti férfiak rendelkeznek, akik felsőfokon beszélnek angolul, egyetemet végeztek, van OKJ-s szakvizsgájuk és valamilyen Microsoft minősítésük, az ő átlagfizetésük nettó 588 000 forint."
átlagnak nem rossz, de több microsoft minősítéssal könnyen megy az feljebb is