Blu-ray részletek a Sonytól

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
francokat ezért 😊

a "BR a sony-é", és a sony az ms ellenfele (ps3 vs xbox) ... kicsit probálnak alájuk vágni ...

remélem a konkurrencia harc leviszi az árakat és utána a hddvd becsõdöl 😉

Forza.

[Jakuza]
Te mirol beszelsz ?
Teljesen uj gyartosorok kellenek a gyartasahoz, mig a HDDVD eloallitasanal eleg a meglevo gyartosorokat modositani.
Te vagy nagyon lemaradva, mivel pont ezert szalt ki a BD tamogatasabol, mind a HP, mind az MS.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

(A HWSW az esetek 99%-ában a MS érdekeltségeinek megfelelõen vélekedik.)

A HD DVD is kéklézeres.

"Pedig pont annak az eloallitasa es koltsegei a dragabbak,raadasul."

Tévedés. Csak nagyobb módosítás kell hozzá a sima DVD-hez képest, de utána már olcsóbb a gyártás.

"A lenyeg, hogy minnel tobbet lehessen megint lehuzni a vasarlokrol, mert igy ralehet fogni a koltsegekre a magas arat."

Ez a HD DVD-re is ugyanígy igaz.

"Hiszen gondoljuk meg csak kozel ketszer annyiba fog kerulni mint a HDDVD, a lemezekrol nem is beszelve."

Te mirõl beszélsz??? Mert egy hírben így aránylott egymáshoz két lejátszó ára?
Ha jól emlékszem, az említett HD DVD lejátszó ~1500 dollár volt, a BD meg 2x ennyi. De azóta bejelentettek már egy 1000 dolláros BD-st is, akkor most elmondhatjuk, hogy a HD DVD 1,5x annyi lesz? Nem. Lesznek majd drágábbak és olcsóbbak mindkettõbõl.

"A vedelmi mechanizmusa meg a vasarlok megeroszakolasa lesz, amit nagyon nem fog senki szeretni."

A HD DVD-nek sem lesz sokkal kevésbé erõs védelme, és az is sokkal erõsebb lesz, mint a DVD-é.

"Nos a specifikaciojaban ezeket a HP altal kert lehetosegeket elvetettek a minnel nagyobb vedelmi hatekonysag erdekeben."

Le vagy maradva, mert most éppen ezen dolgoznak.

Mar kicsit elavult es pontatlan a cikk, de:

"mint a CD/DVD technológia átmeneti idõszakában"
Nincs igazad.
Peldaul a Pioneer DVD-R S201 1999-ben jelent meg. 5000 dollar koruli aron.
[Jakuza]
Blu Ray kompatibilitas:

Kompatibilitás

A BLU-RAY eltér a CD/DVD technológia jellemzõitõl. Emiatt „öszvér” készülékek kezdetben ugyanúgy várhatók, mint a CD/DVD technológia átmeneti idõszakában. (Lásd az új PANASONIC készülék jellemzõit. Bemutatjuk januárban.) E két technológia sem volt kompatibilis egymással.

http://www.e-pakk.hu/dvilag.htm

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
??
Mikortol van szamitogepes DVD iro ?
Mert ez a keszulek 2001-ben jelent meg.
Mint ahogy az elso DVD irot is 2001-ben mutattak be a Cebiten.
Raadasul ez volt az elso olyan iro, ami nem csak DVD-t irt, hanem CDt is.
Ilyen elotte nem volt.

[Jakuza]
Mint leirtam, kulon fejegyseg kell a regi formatumok lejatszasahoz, en ugy tudom.
De erdekes ezt a cikket elolvasni.

Itt

Az mar fel evvel a megjelenes utan volt, akkor lett az MSRP 649$, de eredetileg 995$ volt.
Plusz, ahogy irtam, ez mar eleve evekkel a formatum megjelenese utan volt...
[Jakuza]
649$

Soha se fogom megtérteni hogy mi a retekér kerül ez a "szar" ennyibe!!
jah mert kék lézerrel dolgozik vörös helyett!! Igy már egyértelmü 😄D
Ja, nem is harom, hanem negy...
Az 1000$ jelen pillanatban kb 210e Ft. Szerintem a dvd írók megjelenéskor ennek sokszorosába kerültek. De lehet hogy én tévedek...... Azokhoz képest ez nem tûnik olyan nagy "kierõszakolásnak". Amúgy meg a cikk pont arról szólt, hogy a pc-s változat kompatibilis az elõzõ szabványokkal. Nézd csak:
"A PC-be szánt BWU-100A meghajtó esetében kevesebb információ áll rendelkezésünkre. Itt egyelõre annyit tudunk, hogy a lejátszó támogatja a 25 és 50 GB-os BD-R (egyszer írható) és DB-RE (újraírható) korongokat, a hagyományos DVD+/-R / +/-RW, a kétrétegû DVD+/-R, a DVD-RAM, sõt, a CD-R/-RW lemezeket is, így valóban megteremti a teljes kompatibilitást, amire oly sokan vágynak."

A Pioneer DVR-103 hivatalos ara 1000 dollar volt megjelenesekor. Ez 3 evvel a DVD megjelenese utan volt!!!
[Jakuza]
Tudomasom szerint is, csakhogy ertelmetlen a Holografikus tarolok miatt, addig meg eleg lett volna a sokkal olcsobb HDDVD.
Az arakrol pedig a DVD irok hol kerultek kozel 1000$-ba nyitaskor ?
Marpedig valami hasonlo arat akar a Sony kieroszakolni, raadasul megcsak nem is kompatibilis az elozo szabvanyokkal, kulon egyseget kell beletenni a DVD,CD iras, olvasashoz tudtommal.

Szerintem idõvel úgy is megtörténik a kék lézeres technológiára való átállás. Ha nem most, mert a HD DVD húzza még egy darabig, akkor egy következõ generációs formátumnál. Tudomásom szerint a kék fénynek sokkal kisebb a hullámhossza mint a vörös fénynek, következésképp nagyobb adatmennyiség lenne reögzíthetõ azonos felületen. Idõvel úgy is ez a technológia fog nyerni. Hacsak nem jön addigra a holografikus rögzítés. Nyilván valóan többe fog kerülni a Blu-ray az új gyártósorok miatt, de szerintem idõvel ennek is le fog esni az ára. Gondoljunk csak bele, amikor bejött a DVD annak nem volt konkurens formátuma, mégis elfogadható idõ alatt elérhetõ ára lett. A különféle védelmek nekem sem tetszenek, és én is ellenük vagyok. De szerintem ezt nem a Blu-ray hátrányának kéne felemlegetni, mert HD DVD-nél ugyanúgy lesz védelem, maximum más eljárással. Hála a kedves kiadóknak....... Erre csak annyit tudok mondani, hogy remélhetõleg hamar megtörik mindegyiket. De ha csak üres lemezekrõl beszélünk, amire a privát dolgaidat felírhatod, akkor ennek úgy sincs jelentõssége.

[Jakuza]
HAt amit leirsz nagyon nem igaz.
Pont ez a baj, hogy a Blu-Rayt istenesitettek vegig.
Pedig pont annak az eloallitasa es koltsegei a dragabbak,raadasul.
A lenyeg, hogy minnel tobbet lehessen megint lehuzni a vasarlokrol, mert igy ralehet fogni a koltsegekre a magas arat.
Hiszen gondoljuk meg csak kozel ketszer annyiba fog kerulni mint a HDDVD, a lemezekrol nem is beszelve.
A vedelmi mechanizmusa meg a vasarlok megeroszakolasa lesz, amit nagyon nem fog senki szeretni.

Cime a bizonysag egy cikkbol, hogy mire is gondolok.

"A HP azt szerette volna elérni, hogy a Blu-ray lemezek tartalmát a felhasználók felmásolhassák a számítógépük merevlemezére, hogy aztán a tartalmat a lakásukban található összes készüléken élvezhessék, esetleg hordozható lejátszón is magukkal vihessék. A vállalat másik célja az iHD interaktív technológia bevezetése lett volna, amelyet a Microsoft is támogat és amely a Windows Vista része is lesz.

Nos a specifikaciojaban ezeket a HP altal kert lehetosegeket elvetettek a minnel nagyobb vedelmi hatekonysag erdekeben.

Nem masolhatom a lemez tartalmat a szamitogepemre, csak amit a BD enged ?
Mi ez ?

Ha nem a pincében rejtegeted, akkor a dizájn is számít, de nem az a legfontosabb.

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

"Jajjjj...ezt a full design-t.:-D NDK-s magnó feeling még mindíg! :-D".....

Nem teljesen mindegy a design, ha a kielégítõ belsõ tartalommal rendelkezik? Nem is olyan rég még azt olvashattuk, hogy a Blu-ray nem lesz kompatibilis az eddigi vörös lézerrel írt lemezekkel és épp ezért a HD-DVD istenítették, hogy az lesz a befutó; eltelt pár hét és tessék...... Hidd el, mire megfizethetõ ára lesz, addigra fogsz tudni választani egy rakás design közül.

Szerintem nagyon faszan nez ki, tetszik. Legalabbis sokkal jobban bejon, mint a mostanaban trendi ultra-kompakt/ultra vekony.

Na az 1 év erõs túlzás! Legalábbis nekem 50-60 ezrem se lesz rá.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Tudom, de hol látsz te ott olyat a szövegben, hogy formátum? "optical disc solution using existing red laser technology" - ennek a WMV-HD-s DVD is megfelel.

egyebkent szerintem is irto ronda ez... minek ilyen nyomi design??? ha a dvd lejatszokat meg tudjak csinalni normalis designal, ezt miert nem?????
a wmv-hds dvd nem egy optikai formatum, hanem egy wmv video van rateve a lemezre, es mediaplayer kell hozza... ezt nem neveznem hd video formatumnak

Azt írják: "This marks the world's first HD (1920x1080 resolution) optical disc solution using existing red laser technology and its current industrial infrastructure."

Ehhez képest évek óta kaphatók WMV-HD-s DVD-k. (Bár a minõség itt nem tökéletes.) Vagy legalábbis hiányzik a "complete" szó - WMV-HD-hoz nincs asztali lejátszó.

arty
az szted drága? mégis mennyiért infultak az elsõ pio dvd írók szted? segitek: 800k és 1 milla között, már nem emléxem pontosan ...

ahoz képest ez 1 év alatt elérhetõ lesz otthon!

Forza.

1 téglalapot marha nehéz lehetett megtervezni. Komoly szaktudást igényel.

toyotakacsa01
Van benne valami, ettõl már csak szebb lehet a következõ...

Pharaoh
Azért ilyenek, hogy a minden évben megjenenõ új model ne csak tudásban, hanem külcsinbe is felül tudja múlni az elõdjét.

Barni
f*szom a retroba ilyen téren, egy új elektronikai cikk formája és tudása legyen high-tech nem retro, a retro az maradjon meg minden másban de ebben ne.
Egyébként szerintem ez a sony cucc nem csúnya egyáltalán..

Avanti Italia!

mondod ezt akkor, amior óriási árháború fog kitörni a két formátum között nemsokára...
Igen, csak akkor még digitális tartalmakat hordozható formátumba jószerével csak szalagra írhattál.
Más, lassan meg kéne barátkozni a gondolattal, hogy a digitális eszköszök árcsökkenés le fog lassúlni. Ugyanis lelassúlt a fejlõdés.
Szerintem BD-lejátszók árcsökkenése jóval lassabb lesz mint a dvd-nél.
mindig mosolygok azokon, akiknek ezeknek a BD lejátszók design-ja nem jön be, retrózásról beszélnek és stb... tervezzenek már õk is valamit, aztán mondhatják a hülyeségüket<#idiota>

persze lehúzni valamit mindig könnyebb, mint alkotni
<#levele>
az elsõ Yamaha CD-írók meg fél millába kerültek...

Fene az izlésüket.:-D Rondák akkoris! :-D

Ehelyett inkabb ezt nezzetek meg:
Press release

Es itt van rola par kep es esetleg egy rovid flash video is a mukodeserol:
Par kep es video
Pharaoh
Nem sok az a 250 ezer, mikor megjenet a PC-s dvd író az került ennyibe.

Ráadásul 250 ezer Ft...lol

Jajjjj...ezt a full design-t.:-D NDK-s magnó feeling még mindíg! :-D

Hm.Annyi elõnyem ondjuk van a dolognak, ha van ilyen BR író/olvasó a gépedben, elég 1 lemez, és ráfér az összes debian csomag😊 Nem lenne rossz. Mondjuk a 2 DVD-s sem kényelmetlen....
← ElőzőOldal 2 / 2