18
  • szal
    #18
    Mert Mi EU tagok vagyunk lehetne a hírdetés okosabb is. Mert EU tagságunk ellenére a jövedelmünk közép-amerikai!
  • rigidus
    #17
    Az M$-nek a bevetelei alapjan maximum 5 milkat lehet kiszabni. Azert csak kett, mivel a tobbi kovetelesnek eleget tettek, bar ott is probalkoztak mindenfelevel, de aztan vegul beadtak a derekukat. Ez a 2 milka is emlekezetes sarc lesz, meg az eme$nek is.

    Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy a ket milka az tavaly december 15-tol visszamenoleg indul, ugyanis az volt az eredeti hatarido. Ami most ketyeg az mar csak joindulat.
  • Zenty
    #16
    Eu is hülye!
    Miért csak napi 2 milka?
    Akkor legyen már napi 100!
    HA ezt befezetik akkor tuti lenne másnapra doksi meg valag nyalás ha már egyszer ezt akarják :D!
    Ha nem akkor harc ugy is ép ideje egy nép írtásnak ugy is sokan vagyunk :D
  • HUmanEmber41st
    #15
    Az utódok majd így mesélik:
    és akkor összeveszett az a legendás földrész Juróp és Emerike.. Mert a Jurópi király megsértette az emerikei királyt, Bilgéccet.Sok varázsló élt mindkét országban, és ezek a varázslók a legszörnyűbb atom átkot szórták egymás országára. Azóta ott csak zombik élnek, és minden zölden világít a sötétben..
    bocsi.. sry..
  • NEXUS6
    #14
    Nem látok igazi elszántságot az EU részéről, hogy pontot tegyen a dolgok végére.

    Az M$ többé kevésbé hivatalosan kérte az USA kormányának támogatását. A "birodalommal" meg senki nem mer újjat húzni, csak azok akiknek nincs veszteni valója.
  • BlackRose
    #13
    "EU huzza a hoszabb végét..." na a rövidebb végére gondoltam
  • rigidus
    #12
    "Szerintem nem az átadással van a gond, hanem azzal, hogy nem létezik ilyen dokumentáció."

    Ott a pont.
  • BlackRose
    #11
    Alapjában a probléma ott, van, hogy az EU hivatalnok jogásszai azt mondják, hogy a Microsoft nem teljesítette kötelezetségeit, a Microsoft méregdrága első osztályú jogásszai, meg azt állítják, hogy igen. Ez mind abból ered, hogy az EU dokumentációt 77 féle képpen lehet értelmezni. Most állítólag ha nem az MS-ről lenne szó, akkor az EU már pofonvágta volna, de mivel az erőviszonyok nem egyértelműek, sőt még az USA korményénak reagálása is kérdéses, ezért egyfajta erőmegpróbáltatás van folyamatban, de nem mer senki sem besszálni a buliba. Szerintem vagy kiegyeznek, vagy mind a két fél szívni fog, és gondolom a második esetben az EU huzza a hoszabb végét. Mert sokkal könnyebb kijátszani a hatoságokat, mint helyetesíteni a jelenleg oxigénnak megfelelő MS-t. Persze hosszú távon akár megtanulhatunk oxigén nélkül is lélegezni, de rövid távon... hát azt hiszem a kár sokkal több lenne a napi 2 milliós haszonnál. Sokkal nehezebb lenne megoldani a problémákat nélkülük, persze itt van a Linux és az Open Source, de nincs meg a megfelelő emberi erőforrás, nincs akkora support, tehát alapjában rövidtávon drágább lenne a munka, persze hosszútávon már sok mindentől függ, de a mai világ nem igen tud áldozni a rövidtávú dolgokból a hosszútávú kérdéses haszon érdekében. Én az EU helyében ezzel nem játszanák, inkább megegyezést kellene találni, mert az MS nem akáérmilyen apró jelentéktelen cég. Ez a valóság, persze elég baj, hogy így van, de ez a valóság. Alapjában it két nagyon erőss ellenfél háborút játszik, mert túl nagy a kockázat, hogy tényleges háború legyen köztük.
  • BiroAndras
    #10
    "Szerintem is egyzseűbb lenne átadni az összes doksit amit kérnek."

    Szerintem nem az átadással van a gond, hanem azzal, hogy nem létezik ilyen dokumentáció. Meg az, hogy (az MS szerint legalábbis) már megadták amit az EU kért, csak ők közben variálják a feltételeket, így nem lehetséges nekik megfelelni.
  • rigidus
    #9
    Van itt szerintem egy masik dolog is amiert halogatnak. Ha ezeket a dokumentumokat atadnak, akkor a konkurensek is tudnanak az eme$ termekeivel interoperabilis termekeket gyartani.

    Csak hat nekik ez sem jo.

    Kivancsi leszek a masik perre is. Gyanitom, hogy ott is bukta lesz nekik.
  • BiroAndras
    #8
    "Na vajon miért is? Lehet. hogy sok turpisság derülne ki, és az is lehet, hogy a nagy szabadalomgyártól kiderülne, hogy össze vissza lopkodja a kódokat meg az ötleteket."

    A forráskódot már kiadták, szóval nem igazán van már mit titkolniuk.
  • Praetor
    #7
    Végre egy objektív cikk a témában...
  • strogg
    #6
    A kódlopás valóban gond lehet nekik. Az ötletet viszont szvsz nagyon lopni nem lehet. az jó, ha valami bevált ,és jó ötlet, az úgy tud terjedni, hogy más cégek is átveszik, tökéletesítik. Ezzel nincs gond. A gond az m$ politikában az, hogy úgy adják elő, mint ha ők találták volna fel a spanyol viaszt. Magyarán nem átvesznek ötletet, hanem "plágium" amit csinálnak sokszor.

    Szerintem is egyzseűbb lenne átadni az összes doksit amit kérnek. Hosszú távon olcsóbb lenne, mint egy nagy piac (EU) a felbőszült döntéshozókkal, akik nagyon meg tudják keseríteni az életemet.
  • GulaSoft
    #5
    Na vajon miért is? Lehet. hogy sok turpisság derülne ki, és az is lehet, hogy a nagy szabadalomgyártól kiderülne, hogy össze vissza lopkodja a kódokat meg az ötleteket.
  • mousee
    #4
    Üzleti ok... Milyen üzleti ok lehet az, ami nagyobb bevételt produkál, mint napi 2 milla? :P
  • fawcet
    #3
    Valami üzleti okai lehetnek nekik.
  • mousee
    #2
    Én csak azt nem értem, hogy mi a francért húzza-halasztja az ms ezen dokumentumok kiadását... Ha kiadná normális formában azt, amit kérnek, akkor legalább békén hagynák őket...
  • rigidus
    #1
    Koszonet a cikkert es hogy ezuttal hitelesebb hirforrasbol erkezett.