12
  • 2almos
    #12
    >Neken két nappal a garancia után tönkre ment és nem javították meg

    Garancian tul keves ceg javit. Vannak pozitiv peldak, de ritka.
    Egyebkent mas marka markaszervizeit sem igazan dicserik itthon.

    >Egy nagy szar az egész. 120 ezer forintot kidobtam az ablakon!!!!

    120e-ert valsz mar nem hp-t vettem volna az teny, ok inkabb a 30-50e-es kategoriaban nevezhetok jatekosnak.
  • kavics05
    #11
    Nehogy valaki is HP fényképezőt vegyen. Neken két nappal a garancia után tönkre ment és nem javították meg, sőt december óta még alkatrészt sem hozattak hozzá. Egy nagy szar az egész. 120 ezer forintot kidobtam az ablakon!!!!
  • ttt ttt
    #10
    Nem rossz cikk, de volt egy olyan érzésem, hogy egy picit el lett nagyolva.

    "A "gyártunk-mindent-amit-lehet" politikával bíró cégek közül talán a Sony és a Panasonic cégek nyújtanak elfogadható képminőséget, a többi gyártó gépeitől viszont óvva intek mindenkit!"
    Ez pedig pongyola és ezzel félrevezető lehet. Igen is van a felsoroltakon kívül jó pár cég aki széles termék skálán mozog és képes jó árukat/gépeket készíteni, tehát ez nem lehetne mérvadó.

    Mondjuk az biztos, hogy mindenkinek javasolható erősen a tesztek olvasgatása majd azután a pénztárcája mérete eldönti a többit.
  • 2almos
    #9
    > Van kompakt, meg SLR
    Itt van koztunk velemenykulonbseg. Sztem van compact, ultra-compact, prosumer, slr-like, slr, stb. Szerintem van ertelme tovabb bontani a temat, a meret eleg fontos tenyezo.


    > A márkamajmolásnak ezen a területen (sajnos?)
    > igenis van alapja.

    Itt is van velemenykulonbseg. Nem ajanlom a Sony-t se pl, mert vannak ratyi fenykepezoi, a Panasonic-ot meg plane nem, mert bar atom jok a gepei, a kepminoseg teren - amiben illene szarnyallni- nem tartozik az ellovasok koze. (nekem FZ3-asom volt egy evig, nagyot csalodtam benne)

    Lehet koztunk velemnykulonbseg, ezzel nincs is gondom, viszont a cikk kezdoknek a nullatol csak egy picivel nyujt tobb segitseget.
  • Cat #8
    "Sem a Compact sem a DSLR neveknek nincs semmi koze a cserelheto objektivhez"
    Ok, pongyola voltam, mentségemre szolgáljon hogy nem kapható olyan SLR gép, aminek nem cserélhető az objektívje (volt ilyen, de csak egy-két tipus). Viszont nálad is hülyeség, hogy azért SLR szerű a Sony, mert 995 gramm :) Van kompakt, meg SLR -> és a Panasonic FZ30/Sony R1 nem SLR.

    "A marka majmolas nagyon jellemzo , de kinoheto tema. Ha jo a kamera, akkor tolem gyarthatja a Videoton is."
    Igen, de egy témában járatlan ismeretlennek te sem fogsz tucatnyi tipusnevet mondani, hanem mondasz két gyártót, amivel 99%, hogy nem jár rosszul. És biztos vagyok benne hogy nem HP-t, Casio-t, stb. fogsz ajánlani. A márkamajmolásnak ezen a területen (sajnos?) igenis van alapja.
  • 2almos
    #7
    > A kérdés nagyon egyszerű: cserélhető rajta
    > az obi vagy nem - és a válasz nem.

    Sem a Compact sem a DSLR neveknek nincs semmi koze a cserelheto objektivhez.

    > Tény. De CCD terén hogy hasonlítod össze a
    > gépeket? egyetlen adat a mérete, és ez bőven nem
    > elég infó.

    A CCD merete eleg fontos info. Eleg ha csak a FF versus DX versus 4/3 vitara gondolsz. Ez a tema a compact-oknal is eleg hasonlo. Kisebb CCD meret eseten erdemes utananezni a gep mennyire zajos kepeket csinal.

    > Biztos vagyok benne, hogy a Canon, a Fuji és
    > az Olympus a cikkirónál nem tartozik a "gyártuk
    > mindent kategóriába" :)

    Mindegyik ceg gyart nagyon sok dolgot, nem hinnem hogy ennek koze van egy adott kamera teljesitmenyehez. A marka majmolas nagyon jellemzo , de kinoheto tema. Ha jo a kamera, akkor tolem gyarthatja a Videoton is. Jo pelda erre a DIWIA Platinium dijas HP Photosmart R707, a review-k is dicserik.

    > A másik, hogy lehet, hogy egy Casio jó, de
    > egy kezdőknek szánt irásba simán elmegy,
    > hogy nem ajánlja - én se tenném.

    Ez annyibol erdekes, hogy miert is ne ajanlana ? Egy kezdo nem akarhat jo gepet venni ? Ezek fenykepezok, s ha vannak olyan gepek, amelyeket nagyon jonak tartanak a tesztek, es a felhasznaloi visszajelzesek, akkor en batram ajanlanam kezdoknek is.
    Enni erovel erdekes a Sony DSC R1-et kezdoknek ajanlani.
  • Cat #6
    "a peldak nagyon szegenyesek"
    ja, még be lehetne irni tucatnyi gépet, kérdés minek :)

    "- egyebkent az Panasonic FZ30/Sony R1 sem kompakt gep, de valamiert vegig annak titulalod. A Sony pl 995 gramm. Ezeknek a gepeknek tarjtak fenn az SLR szeru kategoriat."
    A kérdés nagyon egyszerű: cserélhető rajta az obi vagy nem - és a válasz nem.

    "A minoseget nem garantalja a jo obi. A Panasonic-nak isteniek az obijai, s gyatrak a CCD-i."
    Tény. De CCD terén hogy hasonlítod össze a gépeket? egyetlen adat a mérete, és ez bőven nem elég infó.

    "Ez a kijelentes a cikk csucsa, onmagaert beszel. Szinte mindegyok gyartonak vannak nagyon jo gepei, par pelda: Casio Z750, Fujifilm Finepix F10/F11/E550, Canon Ixus sorozata bazi nepszeru, es jok is, Olympus 7xx UZ sorozata, Oly C-7070, Oly C-8080, Sony DSC-H1. Ezek mind nagyon kedveltek, s nagyon jo gepek."
    Biztos vagyok benne, hogy a Canon, a Fuji és az Olympus a cikkirónál nem tartozik a "gyártuk mindent kategóriába" :) A másik, hogy lehet, hogy egy Casio jó, de egy kezdőknek szánt irásba simán elmegy, hogy nem ajánlja - én se tenném. A Sonyt pedig irta hogy elmegy.
  • 2almos
    #5
    Amivel egyetertek:
    "Nem kizárt azonban, hogy egy neves gyártó objektívje is hemzsegni fog a képhibáktól, ezért minden vásárlás elo"tt nézzünk szét az interneten található tesztoldalakon!"

    S ami fura:
    - a DSLR szegmensben is megoldhato olcson a nagy fenyero, pl. az 50/1.8-as obik eleg nepszeruek (s a 2.8-tol indulo zoom-ok sincsenek arany arban, persze DSLR obi arakat compact gepek araihoz hasonlitani sok ertelme nincs, aki nem akar DSLR-t annak akar milliokba is kerulhetnek az obik)

    - a peldak nagyon szegenyesek, a 28-200-as tartomanyban nagyon sok gep van (Fujifilm FinePix S9000Z, Konica Minolta DiMAGE A200,Sony DSC-F828,...)

    "A kompakt gépek objektívjeinek mino"sége fo"leg a fókusztartomány vége felé már nagyon gyér."
    Errol el lehet beszelgetni egy Panasonic FZ20 tulajjal, mennyire talalja gyernek a 432mm-en keszult kepeket. Madar fotozasra pl. nagyon kedveltek a Pana ultra zoom-ok, a jo kepstab es obi miatt, megha az erzekelo gyengus is.


    - egyebkent az Panasonic FZ30/Sony R1 sem kompakt gep, de valamiert vegig annak titulalod. A Sony pl 995 gramm. Ezeknek a gepeknek tarjtak fenn az SLR szeru kategoriat.

    "Aki jobb mino"séget szeretne az válasszon olyan terméket amelynek az objektívét neves lencsegyártó cég készítette."
    A minoseget nem garantalja a jo obi. A Panasonic-nak isteniek az obijai, s gyatrak a CCD-i.

    "Manuális fókusz és zoom-gyu"ru"vel szerelt gépek méginkább megkönnyítik a fotózást, hiszen sokkal gyorsabban és pontosabban lehet a segítségükkel zoomolni és fókuszálni."
    En csak az FZ20 manualis fokuszaval probalkoztam, nagyon keves sikerrel, de gondolom bele lehet tanulni. Mindenkeppen erdemes kiprobalni mielott szempont lesz vasarlasnal a manualis fokusz.

    - Aki Canon kompakt stabilizaltat szeretne, annak nem kell Panasonicot venni, hanem megvarhatja a Canon PowerShot SD700 IS-t.

    "A "gyártunk-mindent-amit-lehet" politikával bíró cégek közül talán a Sony és a Panasonic cégek nyújtanak elfogadható képmino"séget, a többi gyártó gépeito"l viszont óvva intek mindenkit!"
    Ez a kijelentes a cikk csucsa, onmagaert beszel. Szinte mindegyok gyartonak vannak nagyon jo gepei,
    par pelda: Casio Z750, Fujifilm Finepix F10/F11/E550, Canon Ixus sorozata bazi nepszeru, es jok is, Olympus 7xx UZ sorozata, Oly C-7070, Oly C-8080, Sony DSC-H1. Ezek mind nagyon kedveltek, s nagyon jo gepek.
  • Mynet
    #4
    éljen a nikon! :D

    (egy coolpix e3500, és e2500 tulaj) :p
  • Blasta
    #3
    Csak a Nikon marha drága a kompaktok között sajna. 100 rugó alatt nem találsz olyan Nikon kompaktot, amin egy nyomorult M mód van. (végre van olyan gépük amibe nagylelküen raktak időautomatikát)
  • Darth Sith
    #2
    nem rosszak, de sztem annyira nem fontosak, mint pl a Canon. Aki igazán jót akar venni az úgyis Canon vagy Nikon, Lumix közül fog választani.
  • viizo
    #1
    Kezdőknek jó útmutatást nyújthat a cikk, viszont kimaradt az ajánlott márkák közül a japán Pentax, ami szintén nem a rossz minőségéről ismert (az más kérdés, hogy a HP egyes gépeibe is Pentax lencse kerül, mégsem jók a HP gépek, de ez nem a Pentax sara)