Intel: száz processzormag a cél
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Item: A közös szabványrendszer - ami a közös munka alapfeltétele lenne az IT cégek - soha meg nem valósuló - együttmûködése között, épp a gyors fejlõdést taposná el (a jelenlegi kiélezett verseny egyik lényegi eleme hogy mások válaszlépéseire saját megoldásaimmal válaszolok) A közösségbe fogása a dolgoknak nem szorozná, hanem osztaná a hatékonyságot. Erre volt már rossz példa: az egykori KGST rendszer, ahol harminc évig ugyanazt a Trabantot meg Zsigulit gyártották 😊 A verseny a legjobb hajtóerõ: ha Te ki tudsz hozni egy jobb megoldást, hozzád fog dõlni a pénz, és rólad cikkeznek az SG-n 😄
A másik veszélye a közös szabványoknak az lenne, hogy bizonyos cégek (akik nagyobb részt ügyeskednének ki maguknak és fejlesztéseiknek a közös szabványból) mérhetetlen elõnyre tennének szert. De erre is van példa, igaz a szoftver oldalon: a MS régóta igyekszik saját megoldásait kvázi "világszabványként" elfogadtatni. (no flame)
A másik veszélye a közös szabványoknak az lenne, hogy bizonyos cégek (akik nagyobb részt ügyeskednének ki maguknak és fejlesztéseiknek a közös szabványból) mérhetetlen elõnyre tennének szert. De erre is van példa, igaz a szoftver oldalon: a MS régóta igyekszik saját megoldásait kvázi "világszabványként" elfogadtatni. (no flame)
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
hmmm, látom te is a szingularitásra gyúrnál 😊
A baj az, hogy az ember csak versenyhelyzetben teljesít igazán jól. Természetes, hogy a párhuzamos fejlesztések pazarolják a társadalom errõforrásait, ugyanakkor az eredményûl kapott különbözõ technikai megoldások között a piac elvégzi a szelekciót. Az kiszelektálódás félelme pedig minden céget nagyobb és nagyobb hatékonyságra, és innovációra kényszerít. Feltételezve persze, hogy adott cég a verseny szellemében jár el, és nem próbálja meg azt valahogy kikerülni.
A baj az, hogy az ember csak versenyhelyzetben teljesít igazán jól. Természetes, hogy a párhuzamos fejlesztések pazarolják a társadalom errõforrásait, ugyanakkor az eredményûl kapott különbözõ technikai megoldások között a piac elvégzi a szelekciót. Az kiszelektálódás félelme pedig minden céget nagyobb és nagyobb hatékonyságra, és innovációra kényszerít. Feltételezve persze, hogy adott cég a verseny szellemében jár el, és nem próbálja meg azt valahogy kikerülni.
Hajrá, ez szerintem idõvel mindenkinek csak elõnyére válhat! Az lenne az igazi elõrelépés ha minden hasonló cég együtt dolgozna, elsöpörve ezzel a termékek közötti különbségeket! A cél egy egységes óriási számításikapacitást igérõ architektúra kifejlesztése.
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....