Amerikai beavatkozást kér a Microsoft az EU-vitában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Microsoft mint cég rendelkezik legalább egy vállalati bankszámlával. Erre kiadott inkasszóval máris be lehet szedni a bírságot. Az európai forgalom napi 5%-áról van szó. Ennek meg kell jelennie a Microsoft bankszámláin.
Aki szereti a gondolatkísérleteket és fikciókat, továbbszõheti azzal, hogy mi van ha a Ms közvetlenül amerikába utal mindent itteni számláiról. Ez esetben le lehet foglalni itteni ingatlanait és ingóságait, végsõ soron akár a szellemi termékeit is. Bár erre eddig még nincs kialakult gyakorlat. Természetesen eddig egyik fél sem fog elmenni.
Ennek ellenére a RedHat elég jól keres vele, és még a részvényesei is jól járnak. A Google pedig példátlanul gyors és kiemelkedõ sikereket ért el Linux alapokon.
Szóval semmi sem lehetetlen, az persze relatív mit tekintünk nehéznek.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Tudtommal elõször fizetsz, aztán kérsz jogi segítséget.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
õk nem adnak semmit, de elvárják hogy az M$ perkáljon, az M$ forráskódot adjon, az M$ vegyen ki ezt-azt a termékei közül, az M$ változtasson meg ezt-azt. No comment, ez már kész vicc.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
A nagy cégek számára a hw telepítés a nagy üzlet, a hozzá való sw csak a ráadás. (És fõleg nem számít, ha amúgy is mástól kellett megvenniük.)
Biztos le tudná, de neki pont az áll érdekében, hgy használják a cuccukat az EU-s felhasználók, ha leszakad az ég, akkor is ;)
Valóban, az olaj kérdés nagyobb gond.
Ez messze nem biztos. Nyílt szabványok azok lesznek, de a forráskód az egészen más tészta.
"A legnagyobb akadálya az m$."
A nyílt forrás legnagyob akadálya az, hogy nehéz belõle pénzt csinálni.
Na mind1 végülis engem nem érint a dolog közvetlenül,csak arra akartam rávilagitani hogy itt bizony komoly csatározások folynak, mindenki blöfföl ezerrel meg sunyizik, de ez az egész csak a pénzrõl szól.Nem vagyok ms párti, de miért nem azt kérik az mstõl hogy a telepitéskor lehessen választani az összetevõk közül?Talán ezért mert ez egy teljesithetõ kérés, de utánna viszont be kéne fogni a száját az összes többi cégnek akik eddig ezzel az indokkal jöttek az ms ellen.De mivel ez egy teljesithetõ kérés lenne, ezért ezt nem kérik mert õk járnának vele rosszabbul, hanem csupa olyat kérnek aminek 1,nicns semmi értelme és a hülyeség tetõfoka (médiaplayer kivétele)
2,olyat amit igazán egyik más kereskedelmi cég sem tenne meg,nem adná ki a forráskódját, a fejlesztéseit stb.
tehát végsõ soron ez egy patthelyzet,mert a kérõ fél nem olyat kér ami reális és elvárható lenne, a vádlott cég meg nem teljesit irreális dolgokat.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Komolyra.
Ebben nem hiszek. TFH van ilyen. Az egyszer és mindenkorra megtöri a cégbe vetett leg kisebb bizalmat is. Ez a lépése egyenlõ lenne az öngyilkossággal. A hivatalok, kormányok, nagy cégek, irodák pánikszerûen állnának át pl: linuxra. És több címszóval is lehetne súlyos büntetõjogi eljárásokat is kezdeményezni. Ez nem mûködik biztosan.
honnan tudod, hogy a MS nem tudja leállítani az összes operndszerét valami kód küldésével. Fellépsz az internetre, a windows becsekkol, talál egy "frissítést", aztán a következõ induláskor meg már csak azt olvashatod, hogy bizony aktiválnod kell... <#phone>#phone>
Ezen a nemzetközi felhördülésen meg jót nevettem, ez kb. abban merülne ki a fentiek alapján hogy "na hülye eu, már megint belebukott a hülye bürokráciájába,nevetséges igényeket támasztott blablabla..."
Ennél már csak az a rosszabb hogy az eu isszinte teljes mértékben függ az mstõl, ugye a win kb. 90%osan elterjedt,tehát ha embargót vezet be ellene,vége van az informatikának europában.Óriási üzleti katasztrófa lenne, és nem lenne semmilyen alternativa jelengleg,olyan meg fõleg nem amit hetek v hónapok alatt be meg lehetne csinálni.
Ez kb. olyan mint az orosz gáz, hogy lehet keménykedni de ha egyszer elzárják a gázcsapot, fél kelet-európa összefagy,akkor meg majd lehet pampogni hogy ilyen biróság olyan biróság.Tehát amig nicsenek alternativák, nincsenek alternativ rendszerek elterjedve (amit viszont az ms teljes erõvel akádolyoz) addig nehéz az mst kiebrudalni.
(A monopóliumellenes törvények simán kijátszhatók vállalatok közötti szerzõdésekkel, virtuális pénzekkel.)
Abszurd hasonlat: Azért mert nincs törvény arra h UFOnauták átvegyék a hatalmat a Föld felett, még rossz nekünk, és tenni kell ellene. :)
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
http://hup.hu/search/node/korea
az USA korménya a rendelkezésre álló mechanizmusokra vonatkozik nem pedig a nemkompetens emberekre, habár Bush kormányára sajnos néha még ez is jellemzõ lehet...
Szerintem, mielott egy ilyen hatarozat megszuletik, ezt a dolgot mar merlegelik.
Újabb évekig tartó jogi procedura,és végsõ soron nem lehet betiltani az ms termékeit,mert nagyon rövid idõn belül összeomlana az informatikai infrastruktúra."
Hat azert ez nem ennyire egyszeru. Ha a Microsoft nem hajando fizetni az EU embargot szabhat ki a termekeire, betilthatja a Microsoft termekek teljes europai foralmazasat (nem csak szoftverek), zarolja a helyi bankszamlait + nyakaba veri meg a procedura jarulekos koltsegeit is. Ha nem fizet akkor sem? Akkor lehet a tobbi amerikai vallalatot cseszegetni az EU-ban. Majd ok gondoskodnak az MS-rol hazai palyakon. Aztan, Microsoft vezetotanacsara nemzetkozi elfogatoparancsot adhat ki, stb. K. nagy nemzetkozi botrany lenne belole, amiert odahaza emes apunak a kukijat szogeskesztyuvel cirogatnak.
Azonkivul nem vetne jo fenyt a Microsoftra, ha ellenszegulne, rovid ido alatt nemzetkozi felhordules lenne belole, hogy jogrend ellen fordul es maris rohamosan menekulne mindenki az MS termekeitol. Uj oktatasi programokat dolgoznanak ki, allami tamogatast adnanak a szabad szoftver fejlesztoknek, ugy ahogy kinaba megy. Senki sem szeret kiszolgaltatott helyzetben lenni es ha vilagossa valik, hogy a Microsoft szandekosan tartja ezeket az allamokat kiszolgaltatottsagban, akkor az MS nehez idoknek nez elebe. Ez egyebkent vilagos, ha realisan vesszuk, csak jogi uton nehezen bizonyithato.
Ezzel a perrel egyebkent sincs egyedul az MS, del-koreaban hasonlo a szitu ellenuk. http://hup.hu/node/10235
egyetértek, viszont elismerem nekik azt a jogot, hogy minden rendelkezésükre álló legális mechanizmussal védik érdeküket (fõleg ha ebbe még a nem eléggé kompetens emberek is beleszólnak), még ha ez allatt az USA kormányát is értsük.
Az a baj hogy én már az elején elveszettem a fonalat...
Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Nyugottan írhatsz angolul, általában bírom az "országunkban ideiglenesen tartózkodó" nagyhatalmak nyelvét!;)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Azt viszont,hogy a M$ a piac 90%-át uralja szerintem elég egyértelmû.
Simán kitikthatnák az EU-ból!
Szal az, hogy az EB nem teljesen áll a helyzet magaslatán, az M$ még nem mentesíti az M$-t.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Mert nemtudom vki belegondolt e már hogy mi történik ha az MS nem fizeti ezt a napidijat?Újabb évekig tartó jogi procedura,és végsõ soron nem lehet betiltani az ms termékeit,mert nagyon rövid idõn belül összeomlana az informatikai infrastruktúra.
AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!
Mondjuk az ms-nek tök m1. Nincs olyan hogy saját haza már mindenhol uralkodik...
Csak most itt megy a szinjáték aztán hip hopra lesz egy fordulat érdekes modon, azt nyali fali az eddig elenzõ oldalrol..
Kimi a legjobb! ;) \"Rohamosan terjed a madárinfluenza médiavírus\"
Én már csak azt nem értem, hogy a mikorfosnak mi köze van _bármilyen_ jogszabály alapján másik két cég egymás közötti kommunikációjához? Még ha perben is állnak a per a bíróságon zajlik. Ott van joga a két félnek feltenni a kérdéseit.
Vagy teljesen hülye vagyok a kérdésben?
Csürsz!
Én
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Argh#&@!
<#mf3>#mf3>