37
  • pero
    #37
    Hali mindenkinek!

    Végre sikerült meg néznem az oscart,már 3het meg volt de most néztem csak meg,a papír forma sose érdekelt!
    Nem volt rossz,csak mindig akkor hatodok meg amikor fel sorolják azokat a színészeket akik már nincsenek már köztünk sajna,és egyre több jó színész megy el sajna!Sok olyan film volt aki tényleg meg érdemelte azt a díjat!Sajna a King Kongot nem láttam,és a Münchent se majd be kell potolnom,és a leg több film szinte nem is játszák a hazzai mozik,a külföldi film kategoriában egy filmet se láttam volna hogy játszanak a hazai mozik,és a rövid filmekről meg nem is hallottam semmit sajna!
    Szimvonalas volt mint mindig,csak a vége össze volt csapva,és egy normális müsorvezető már el kéne,na jó jók a komikusok csak jobb ha egy el ismert színész adja adja oda a másiknak a díjat szerintem!Már évek óta nézem rendszeresen az oscart,és az tedszik benne hogy kényes témák is vannak,például itt van az Ütközések nagyon jó film ajánlom mindenkinek,vagy a Sziriéna az is nagyon jó!
    Mindenkinek további jó film nézést!
  • geri777
    #36
    bazmag
  • winnie
    #35
    számold meg, hogy az utóbbi időben hány film volt meleg és hány normál cowboy-okról.
  • Sk8er666
    #34
    Mért kell meleg cowboyos filmet csinálni....? Most már semmi sem marad meg átlagosnak?? Meleg bokszolók, űrhajósok, meleg mester lövészek??
  • maverick2000
    #33
    Szerintem a tavalyi gála sokkal jobb volt, mint az idei. Chris Rock poénja ütösebbek voltak, (jó néha tényleg túl messzire ment). Nagyon sablonos volt az egész, mint egy megirt forgatókönyv. Olyan filmek kaptak Oscar-t amit nem is jelöltem volna és olyan kapott Arany málnát, aminek igen is ott lett volna a helye. Ha valaki közönség sikerű filmet akar csinálni akkor az a „szuperhősökhöz” nyúl, ha Oscar-t akar kapni akkor meg életrajzi, történelmi filmet csinál. Azt sajnálom, hogy a München egyet sem kapott, annak viszont örülök, hogy egy film sem tarolt.
  • lcee
    #32
    Sajnos a Star Wars 3 az arany málnán jeleskedett
    Legrosszabb mellékszereplő:
    Hayden Christensen (Star Wars III. - A sith-ek bosszúja)
    szerintem ennyire nem volt rossz.
  • lcee
    #31
    Hi!

    Én nem láttam még a Túl a barátságon - Közel s távol-t, de a Crash-t igen, szerintem megérdemelte az Oscart. 2005-ben nem láttam jobb filmet nála.

  • winnie
    #30
    igazából nem is meglepő, hiszen az előző wallace és gromitok is kaptak már 2 oscart, ez volt a harmadik.
  • IMYke2.0.0.0
    #29
    És az Egy gésa emlékiratai is kitűnő film!
  • Zedas
    #28
    "A másik nagy meglepetés pedig egyik kedvenc rajzfilmsorozatom NAGYON kiváló film verziója a wallance és gromit is elvihetett egy szobrocskát."

    KEDVENC RAJZFILMSOROZARAT???? Mivan? :D
  • Karez
    #27
    Nekem a gálán nagy meglepetés votl a king kong díjai.Bár számítottam rá hogy kapni fog egyet (legjobb cgi grafika miat) no de hogy egyszere 3.-at?
    A másik nagy meglepetés pedig egyik kedvenc rajzfilmsorozatom NAGYON kiváló film verziója a wallance és gromit is elvihetett egy szobrocskát.
    GRAT A KÉSZÍTŐKNEK! TÉNLEG MEGÉRDEMELTÉK!

    A "meleg" kávbójokról pedig annyit hogy....hatás vadász film és úgymond mi értelme volt egyáltalán leforgatni? Van egy haverom aki nagy western rajongó és mikor megtudta hogy lyen fiulmet csinálnak a haját kezdte tépkedni...most pedig sztem a 3 oszkár után már öngyilkos is lett .
    De szerencsére végre egy nézhető oscar díjátadás volt.Kár hogy a SW nem kapott díjat.Azt a legjobb sminket igazán elvihette volna.
  • BuzzFuzz
    #26
    Kink Kong meg is érdemli a 3 oscar-t, a sok ócsároló meg ássa el magát
  • NEXUS6
    #25
    Most láttam Az elszánt diplomatát (a magyar filmcím fordítóipar megint kitett magáért, vetekszik a nyócadik utassal, persze A kitartó kertész télleg röhely lett volna;))

    Szal nagyon kemény politikai tartalma van. A vége sem az a tipicsnij hallivúdszkíj szpektakl. Nem tökéletes film, a HotelRuandához hasonlíthatnám, döbbenetes, még ha pontosan az történik is benne amit már az elején sejt az ember, csak ez ugye kitalált sztori (elvileg, persze ez nem olyan biztos;)
  • Darth Sith
    #24
    sajnálattal látom hogy se Lucas, se Williams nem kapott díjat.
  • valamit
    #22
    hozzáteszem még, a palesztín film valószínüleg csak a Münchennel együtt nyerhetett volna, de mivel az ottani helyzet máig befejezetlen, ezért nem díjazták őket... viszont a jelölés is jelentésértékű
  • valamit
    #21
    azt hiszem a közelmúlt egyik legértékesebb Oscar díjátadó gáláját láthattuk
    az Akadémia igen keményen kiállt Clooney mellett, az első szobrot mindjárt ő kapta, aztán utána egy darabig csak kevésbé érdekeseket adtak át. de az egész esti "cécó" alatt többször is felé szóltak a díjazottak, jelezve, hogy a gálában kiemelt szerep az övé. amit ugye két politikai felhangú filmjének köszönhet. meglehetősen erősen felhívta a figyelmet a média véleményformáló szerepére és odakoppintott az olajbiznisz orrára, na meg az iraki kérdést se hagyta ki. azaz, az Akadémia vállalta a közelmúlt és közeljövő azon filmjeit, melyek komoly amerikai és világpolitikai kérdéseket feszegetnek.
    Spielberg bár nem kapott díjat, de a gálán az E.T. zenéje állandóan felcsendült, és több esetben is ott voltak a kisfilemkben a filmjeiből részletek, az E.T-ből és még jelentősebben a Schindler listájából
    a díjátadón nagyon komolyan felülreprezentálták magukat a kommerszhoz képest a súlyosabb mondanivalóval bíró filmek. azok, amelyekben megjelenik a média felelőssége, az egyén lehetőségei és az ebben a formában egyáltalán nem elcsépelt szeretet, illetve a nagyon aktuális egymás mellett élni tudás kérdésköre
    Witherspoon pedig talán azért is kapott díjat, hogy emlékeztesse a politikusokat az USA alapítóatyáira (és eszmékre), akik közt Reese felmenője is ott volt (ha jól tudom a kongresszusban, de ez nem tuti)
    mi magyarok is örülhettünk, amikor az operatőrök közt két magyart (Zsigmond Vilmost és még valakit aki most nem ugri be) emeltek ki a múltból. aztán örülhettünk azt hiszem a félig-meddig magyar származású Rachel Weisz díjának is...
    és a Linux hívek pedig, győzelmük révén, a színpadon üdvözölhették a pingvineket is :)
    személy szerint pedig sok további apróságnak tűnő dolognak is nagyon örültem
  • vincuska
    #20
    Dr. Uwe Boll!!!! :-)))
  • vincuska
    #19
    jo, de a gesa meg a kingkong minek kapott oszkardijat? nem ment a biznisz, es igy akarjak a dvd eladasokat feltunningolni?? ... Paul Haggis meg megerdemli az oszkart jelenleg szerintem o csinal minoseges filmet, csak remelem hogy nem megy a tobbi filmje is egy kaptafara... jovore meg1 filmje lesz eastwoodal... mar most ossze tudom irni a 2007-es mezonyt :-)

    holly-wood bazze
  • Prof William
    #18
    Mondjuk a Vándoló Palota valószínűleg azért nemk apott díjjat, mert a multkor a rendező már kapot egyett a Cihiroval.
    A Corpse Bride szerintem jobb volt mint a Wllance és Gromit.
  • Athlon64
    #17
    Nemtudom miért, de a mostani Oscar díjátadás már nem érdekelt.
    Talán mert nem is volt olyan film ami igazán jó lett volna?
    Nem tudom, pedig szeretem a jó filmeket, de a legudóbbi 2 film amiben csalódtam az a Légcsavar és a Világok harca.
  • sweech
    #15
    fel vagyok háborodva...akárhogy is nézem sehol nem látom uwe boll nevét D:
  • sylas
    #14
    nekem is tetszett stewart ameddig elnem aludtam kb fél4ig :) szal jó viccei volt Chris rock már eléggé messzire ment, oscaron szerintem nem kéne
    Ez az ütközéseket nem hallottam még róla de megnézem az tuti
    Nálunk azért van pár olyan film ami az oscaron van és hozzánk meg vagy nem jött még vagy nem hallottunk sokat felőle
  • PayaVP
    #12
    Még valami...
    Nekem ez a Stweart ürge szimpatikus volt, egy zsidó vicce volt mindössze, míg tavaly Rock végig a feketék mellett protezsált... Nagyon tetszettek a poénjai, és szerintem alapjában véve kellemes csalódás volt azután h mennyire ismeretlen itthon. Nem tudom miért bántják.
  • PayaVP
    #11
    Nekem annyiból tetszett az akadémia hozzáállása h tudták h gyenge az idei felhozatal, ezért nem akartak túldíjazni egy filmet se így 3-3 oscarral ment haza a Crash, a Brockeback Mountain, a Memoirs of a Geisha, és a King Kong is... Kapott Hoffman (P.S. :D) a Capoteért mert megérdemelte, Weisz ugyanilyen okból, Clooneynak kijárt egy, Witherspoon-t pedig még meg kell néznem h elhidjem. Igazából örülök ennek a díjazásnak, rosszul nézett volna a világ ha 9 oscáros lesz a "buzi kávbojos" vagy a Crash. Egyetlen szívfájdalmam van h a München egyetlen Oscar-t se vihetett haza...
  • Zoldalma
    #10
    Mostanaban ez a divat, szinte mindig kapnak valamit, mert Ok megmutatjak :)
    Semmi bajom veluk, de nem kellene eroltetni ezt a fajta iranyzatot sztem...
  • zaki
    #9
    pannácska tényleg kritikán aluli volt, inkább halgattam volna a forma 1-es szinkrontolmács palit :D

    pro7em sajnos nincs, mielőtt vki leszólna, hogy miért nem néztem ott a gálát
  • viizo
    #7
    Személy szerint nekem az utóbbi évek legértektelenebb Oscar-díja volt az idei, gyenge volt az idei felhozatal. Csak annak örültem, Ang Lee melegfilmje nem jeleskedett túlzottan, a várakozásokkal ellentétben.
  • Cat #6
    Nevetséges, hogy habár az oscar csupán az amerikai filmakadémia egy díja, a média szerint a világ legjobb filmjeit értékelik.
  • Tom Alien
    #5
    "Legjobb smink: Narnia Krónikái - Az oroszlán, a boszorkány, és a ruhásszekrény"

    Pff. Egyáltalán hogy kerül szóba ez a film bármilyen kategóriában is?
    Hallmark-os délutáni gyerek TVfilm szinvonal. Kiüti a SW EPIII-t smink-ben??? A minotaurusz és a kentaurok, herkules sorozatot idéző színvonalon.
  • Garfield
    #4
    A legjobb film kategóriában a nagyon manipulatív és nagyon amerikai hatásvadász film az Ütközések (Crash) győzedelmeskedett. Természetesen az Ütközések nagyon erős és viszonylag jó film, faji témája pedig épp kapóra jött a díjátadóhoz.

    Miért is manipulatív és hatásvadász? Ha meg az, akkor hogy lehet viszonylag jó?
  • winnie
    #3
    izé, ha valami divat, akkor az a sok életrajzi film, nem?

    tavaly is zenész, ray charles (oscarra jelölve) + howard hughes (oscarra jelölve)+ j.m. barrie (oscarra jelölve). idén truman capote (oscarra jelölve), johnny cash (oscarra jelölve), edwrad r. murrow (oscarra jelölve).

    tipikus sikerrecept. és persze ettől ezek szinte mind jó filmek.
  • vg
    #2
    Szinte mindegyik filmet láttam, de csak a A nyughatatlan című film volt az, amelyik nézhető kategoriába sorolható. A buzi(divat)filmekről pedig hányingerem van.
  • Zedas
    #1
    Lehet hogy lanyha volt a mezőny, de az animációs filmeknél ilyen erős felhozatal már nagyon régen volt.