18
\"Az ember akinek a zene mentette meg az életét\"
  • reni1024
    Sziasztok!
    Szerintem nagyon jó lett az új album , bár elég komoly dolgokkal foglalkozik , de nagyon tetszik !
    Elnézést , hogy itt hozom fel , de valaki nem tudja véletlenül , hogy mi történt a másik John fórummal?
    www.johnfrusciante.extra.hu
  • V4ZZ4
    kint van a neten az új album, az Empyrean, hallgassátok.
  • Police88
    még jó h használtam a keresőt :) lett volna még1 topic neki :D
  • calabash
    Sziasztok!
    Készítettem egy Red Hot Chili Peppers oldalt. Ha gondoljátok, nézzétek meg! Még nincs rajta túl sok info, de folyamatosan frissítem, fejlesztem.
    cím: redhot.extra.hu
  • crownman
    Én is gyakorlatilag a szóló számain tanultam meg gitározni. Nagyon jó, hogy ennyit használ akusztikus gitárt, és a szóló koncerteket meg csak azzal nyomja. Csak jó lenne, ha kicsit sűrűbben lépne fel :)
  • Gabyee
    sziasztok!
    én is a chiliből ismerem elsősorban,meg tépem a húrokat úgyhogy alap ismernem külön is:P
  • crownman
    Bizony bizony
    Néha már meg is lepődöm, hogy milyen sokan ismerik, ahhoz képest, hogy nem játsza se rádió, se tv a számait.
  • hokotro
    A világ legjobb Gitárosa John!!!!Going Inside!!!!!
  • crownman
    Szia Gabyee!
    Szerencsére sokan vannak, akik nagyon szeretik Frusciante-t!
    Most készítettem neki egy magyar nyelvű oldalt: John Frusciante Hungary
    Még nagyon friss a dolog, de a fórumban találkozhatsz további John-t kedvelő emberkékkel :)
  • Gabyee
    ezt a Fender Jaguart azért elfogadnám!
  • Gabyee
    Na véget ért a teszt!
    Sajnálattal tapasztalom hogy ezt a nagyszerű zenészt senki sem ismeri(legalább is az sg-n)
    Itt a többség tényleg tucatzenét hallgat,ez egy kicsit elszomorít de végül is az ő bajuk.
    Meg amúgy sem olyan rossz az a grúvhaúz meg tijesztó:)
    Mindenesetre érdekes hogy ha vér istván nyit egy topikot azzal a címmel hogy csípi a popót a pelus,sokkal népszerűbb lesz(egy nap alatt 5e hozzászólás)mint a világ egyik legnagyobb gitárosáról nyilt top.
    Reménytelen:/
    Ma lett 36 éves,úgyhiszem van még pár album a fejében
  • Gabyee
    szerintem ez pont fordítva van,a chilin belül nem teljesen azt csinálja amit szeretne(régebben voltak is viták a stúdióba),bár a visszatérése óta eléggé érződik a munkája,sőt miatta olyan a hangzás amilyen!
    de a szólóalbumai megkockáztatom merőben mások mint a chili.
    a hangja meg kurvára tetszik,nem a legtisztább de megnézném ki énekelne úgy egy-két számot(PL:Time Tonight)mint ő,utánna meg a következőbe ordítana(pl:666)
    ezt a zenekaron belül nem tudja megmutatni
    a funky ritmust meg baromira érzi
  • tigeroo
    jah elég jól nyomja szólóban is..de szvsz a RHCP-ben jobban tud érvényesülni...
  • Gabyee
    To Record Only Water For Ten Days:ennek az albumnak az érdekessége hogy mindent egyedül készített rajta,egy személyben énekel,vokálozik,billentyüt kezel,gitározik és a dobritmusokat is saját maga vette fel dobgéppel:)
    kicsit lo-fi hangzása van de eszméletlenül hangulatos
    sikerült vegyítenie a Depeche Mode(egyik kedvence)elektro hangzását a gitáros folk hangzással!
    ez amúgy viszonylag szomorú hangvételű album,itt énekel először őszintén a múltban történt szenvedéseiről
    minden esetre becsülöm hogy fel tudott állni a padlóról és ma már 100%-ig a zenének él,érződik hogy nem a pénzért csinálja
    nem sok kellet állítólag neki hogy a drog és a magány feleméssze.
    aki ládta a 90-évek közepén a szobája közepén fetrengeni a fájdalomtól,az nem hitte volna hogy ilyen lendülettel gitározik ma a koncerteken és ilyen kreatív anyagokat ad ki a kezéből!
  • Gabyee
    egy kép a drogos korszakból...

...és ma

• Gabyee
    Curtains-2005
    2004-ben felvett albumok:
    A Sphere in the Heart of Silence
    Inside of Emptiness
    The DC EP
    Ataxia - Automatic Writing
    The Will To Death
    Shadows Collide With People
    To Record Only Water For Ten Days-2000
    Smile From The Streets You Hold-1997
    Niandra Lades & Usually Just A T-Shirt-1994
    Az utólsó kettőt csak a fanatikus rajongók hallgatják,kissé nyers:)
    Sajnos 5 évig keményen drogozott,ez az akkori zenéin is érződik!
    Atöbbit ajánlom olyan embereknek akik különleges hanzásvilágú dallamos zenére vágynak(gitárosok előnyben:)
  • Gabyee
    Gitáros,billentyűs,énekes,zeneszerző aki 6 hónap alatt 6db stúdióalbumot adott ki ezzel megdöntve Frank Zappa rekordját(persze nem ez volt a cél)
    Ez figyelemre méltó teljesítmény főleg úgy hogy közben a zenekar ügyeivel is foglalkozni kell.
    Elég változatos hangzású zenéket vett fel a hard-rocktól egészen az instrumentális szintetizátor hangzásig.
  • Gabyee
    Na emberek a téma adott!
    Kiváncsi vagyok hogy ismerik-e ezt a szerintem nagyszerű zenészt kis hazánkban.
    Igaz hogy a RHCP gitárosa és van már ilyen fórum de a 11 szólóalbumnyi anyagról és az életéről megér külön fórumban eszmét cserélni.