18
\"Az ember akinek a zene mentette meg az életét\"
-
reni1024 #18 Sziasztok!
Szerintem nagyon jó lett az új album , bár elég komoly dolgokkal foglalkozik , de nagyon tetszik !
Elnézést , hogy itt hozom fel , de valaki nem tudja véletlenül , hogy mi történt a másik John fórummal?
www.johnfrusciante.extra.hu
-
V4ZZ4 #17 kint van a neten az új album, az Empyrean, hallgassátok. -
#16 még jó h használtam a keresőt :) lett volna még1 topic neki :D -
calabash #15 Sziasztok!
Készítettem egy Red Hot Chili Peppers oldalt. Ha gondoljátok, nézzétek meg! Még nincs rajta túl sok info, de folyamatosan frissítem, fejlesztem.
cím: redhot.extra.hu -
crownman #14 Én is gyakorlatilag a szóló számain tanultam meg gitározni. Nagyon jó, hogy ennyit használ akusztikus gitárt, és a szóló koncerteket meg csak azzal nyomja. Csak jó lenne, ha kicsit sűrűbben lépne fel :) -
Gabyee #13 sziasztok!
én is a chiliből ismerem elsősorban,meg tépem a húrokat úgyhogy alap ismernem külön is:P -
crownman #12 Bizony bizony
Néha már meg is lepődöm, hogy milyen sokan ismerik, ahhoz képest, hogy nem játsza se rádió, se tv a számait. -
hokotro #11 A világ legjobb Gitárosa John!!!!Going Inside!!!!! -
crownman #10 Szia Gabyee!
Szerencsére sokan vannak, akik nagyon szeretik Frusciante-t!
Most készítettem neki egy magyar nyelvű oldalt: John Frusciante Hungary
Még nagyon friss a dolog, de a fórumban találkozhatsz további John-t kedvelő emberkékkel :) -
Gabyee #9 ezt a Fender Jaguart azért elfogadnám!
-
Gabyee #8 Na véget ért a teszt!
Sajnálattal tapasztalom hogy ezt a nagyszerű zenészt senki sem ismeri(legalább is az sg-n)
Itt a többség tényleg tucatzenét hallgat,ez egy kicsit elszomorít de végül is az ő bajuk.
Meg amúgy sem olyan rossz az a grúvhaúz meg tijesztó:)
Mindenesetre érdekes hogy ha vér istván nyit egy topikot azzal a címmel hogy csípi a popót a pelus,sokkal népszerűbb lesz(egy nap alatt 5e hozzászólás)mint a világ egyik legnagyobb gitárosáról nyilt top.
Reménytelen:/
Ma lett 36 éves,úgyhiszem van még pár album a fejében -
Gabyee #7 szerintem ez pont fordítva van,a chilin belül nem teljesen azt csinálja amit szeretne(régebben voltak is viták a stúdióba),bár a visszatérése óta eléggé érződik a munkája,sőt miatta olyan a hangzás amilyen!
de a szólóalbumai megkockáztatom merőben mások mint a chili.
a hangja meg kurvára tetszik,nem a legtisztább de megnézném ki énekelne úgy egy-két számot(PL:Time Tonight)mint ő,utánna meg a következőbe ordítana(pl:666)
ezt a zenekaron belül nem tudja megmutatni
a funky ritmust meg baromira érzi
-
#6 jah elég jól nyomja szólóban is..de szvsz a RHCP-ben jobban tud érvényesülni...
-
Gabyee #5 To Record Only Water For Ten Days:ennek az albumnak az érdekessége hogy mindent egyedül készített rajta,egy személyben énekel,vokálozik,billentyüt kezel,gitározik és a dobritmusokat is saját maga vette fel dobgéppel:)
kicsit lo-fi hangzása van de eszméletlenül hangulatos
sikerült vegyítenie a Depeche Mode(egyik kedvence)elektro hangzását a gitáros folk hangzással!
ez amúgy viszonylag szomorú hangvételű album,itt énekel először őszintén a múltban történt szenvedéseiről
minden esetre becsülöm hogy fel tudott állni a padlóról és ma már 100%-ig a zenének él,érződik hogy nem a pénzért csinálja
nem sok kellet állítólag neki hogy a drog és a magány feleméssze.
aki ládta a 90-évek közepén a szobája közepén fetrengeni a fájdalomtól,az nem hitte volna hogy ilyen lendülettel gitározik ma a koncerteken és ilyen kreatív anyagokat ad ki a kezéből! -
Gabyee #4 egy kép a drogos korszakból...
...és ma
-
Gabyee #3 Curtains-2005
2004-ben felvett albumok:
A Sphere in the Heart of Silence
Inside of Emptiness
The DC EP
Ataxia - Automatic Writing
The Will To Death
Shadows Collide With People
To Record Only Water For Ten Days-2000
Smile From The Streets You Hold-1997
Niandra Lades & Usually Just A T-Shirt-1994
Az utólsó kettőt csak a fanatikus rajongók hallgatják,kissé nyers:)
Sajnos 5 évig keményen drogozott,ez az akkori zenéin is érződik!
Atöbbit ajánlom olyan embereknek akik különleges hanzásvilágú dallamos zenére vágynak(gitárosok előnyben:) -
Gabyee #2 Gitáros,billentyűs,énekes,zeneszerző aki 6 hónap alatt 6db stúdióalbumot adott ki ezzel megdöntve Frank Zappa rekordját(persze nem ez volt a cél)
Ez figyelemre méltó teljesítmény főleg úgy hogy közben a zenekar ügyeivel is foglalkozni kell.
Elég változatos hangzású zenéket vett fel a hard-rocktól egészen az instrumentális szintetizátor hangzásig.
-
Gabyee #1 Na emberek a téma adott!
Kiváncsi vagyok hogy ismerik-e ezt a szerintem nagyszerű zenészt kis hazánkban.
Igaz hogy a RHCP gitárosa és van már ilyen fórum de a 11 szólóalbumnyi anyagról és az életéről megér külön fórumban eszmét cserélni.