117
  • 5i
    #117
    Ha arra akarsz szavazni, aki nem lop, akkor nem jó országban élsz! Lop a baloldal, lop az úgynevezett jobb oldal. Nincs középút! Viszont ez a fenyegetőzés az egyik oldal részéről, hogy ha nem nyerünk forradalom lesz a legszánalmasabb mondatok egyike, amit életemben hallottam.
    De annyit mondok, hogy ha még egyszer elzárnak egy hidat engedély nélkül úgy, hogy nem tudok átmenni rajta, annak nekiugrom!
  • Prof William
    #116
    Én inkább arra szavazok aki nem lop. Meg aki nem vitte el a nagyapámat 10 évre csak mert volt egy kis kifőzdéje és ebből már le is vonták a következtetést, hogy ő biza a nép ellensége.

    De aki tényleg nem szereti egyiket sem az inkább ne nenjen el. LEgalább nem szavaz a meg nem nevwezett pártra... :)

    Még jó hogy van otthon gép meg DVD így azt nézek amit akarok. :) Szerwencsére van még jópoár szinvonalas film és műsor ,amit megéri megnézni. (Csak mondjuk Mo-n nem vetaítik őket. :()
  • winnie
    #115
    Megasztár nem valóságshow,

    hidd el, ez nem vita tárgya, műfaji meghatározás (verseny, mint a többi valóságshow, csak ez ilyen fajta). nem csak a kiszavazás miatt, hanem azért, mert a magyarok különösen reality-sre csinálják meg az eredeti verzióval ellentétben. (ugye nálunk még az együttélésre is ráhajtanak, a készülődésre és egyéb bulvárriportokkal egészítik ki a műsort.)

    maga a magyar verzió, sajnos hajaz a többi hazai reality minőségére, tényleg pocsék (ez nem az előadókra vonakozik), a tv2 pedig, jogosan, de a nettó 30-40 perces műsor helyett (kint 42 perc) egy majd bruttó 3 órásat nyom le a nézők torkán.
  • Cat #114
    "A valóságshowk mint olyanok kikoptak a kereskedelmi tévékből, pontosan a nézettség esése, és egyéb okok miatt, a téma nem létezik."

    A félreértések elkerülése végett, még a Megasztár is valóságshow. Ugyanugy hetente kiszavaznak egyet SMSben.
  • Cat #113
    mindkettő, és egyben alakítja is az igényeket.
  • Faki
    #112
    Hát a színvonalat max az énekesjelöltek adnak, viszont a zsűri+műsörvezetők+ pofátlan pénzlejmolás miatt néha hányingerem van.
  • Tinman #111
    "lol, ez viszont tényleg megmosolyogtató:)"

    Ezen most mi a lol?
    Világfalu: szerintem nagyon színvonalas, könnyed, érdekes informatív műsor volt.
    Frei: bár gyakran túlzásokba esik azért a mondókájának 80% igaz.
    Fábry: Ki nem szeret röhögni? Magyarországon a humoristák kihalltak úgy látszik Hofi mesterrel. Fábry talán az egyetlen aki kicsit visszaidézi a régi nagyok szellemét. (Bagi-Nacsa felejtős.)
    Napló: Igyekszik objektív lenni, bár néha erősen leadják a szintet.

    Megasztár nem valóságshow, hanem egy tv-s tehetségkutató verseny alá Tátika régen, vagy Táncdalfesztivál, (Ki Mit Tud). Ráadásul a mérce is igen magas... sok hazai már aktív előadó elbújhat 1-2 tehetség mellett.

    Nagy átalakítás/alakítás (vagy mi) ha jól tudom 7-8 hónapja vége -ha nem több.

  • winnie
    #110
    A TV-2 egyetlen db valóságshow sincs már hosszú idő óta,

    a megaasztár már jó ideje képernyőn van, de alktérítőnek is van reality aspektusa - a többi tv2-ős is megbukott mostanában (ld. a nagy alakítás, pl.)

    (nagyon kevés kivétel van/volt Világfalu, a kissé túlzó Frei, Fábry, néha a Napló ennyi.)

    lol, ez viszont tényleg megmosolyogtató:)
  • Tinman #109
    A cikk nem időszerű, késett jópár hónapot.

    A TV-2 egyetlen db valóságshow sincs már hosszú idő óta, Viasat szintén.
    Retekklub próbálkozott, de ilyen Bajkeverők, 5ökör szerű nulla műsorokkal csak még jobban belesüllyedt abba a posványba amibe évek óta dagonyázik.
    Amúgy, ha még egy terhes bemondónőt meglátok lőjjetek le, mert már nem bírom a sokkot.
    Egyik kellemesnek, informatívnak tartott műsornak gondoltam a Naplót-t, de pl. ez a múltkori Zsanett-féle interjú... szavakat nem találok... mélyrepülés.

    Ja... kijelenthetjük, hogy nézhetetlenek a műsorok (nagyon kevés kivétel van/volt Világfalu, a kissé túlzó Frei, Fábry, néha a Napló ennyi.)
  • gjaza
    #108
    Pontosan. Nem kötelező nézni. Elmondom mi a bajom ezzel a cikkel. 1. A valóságshowk mint olyanok kikoptak a kereskedelmi tévékből, pontosan a nézettség esése, és egyéb okok miatt, a téma nem létezik. 2. A cikk szerzője azon háborog, hogy ilyen emberekből lehetnek "sztárok", akik ebben szerepeltek. Szerintem ennek pontosan az ellenkezője történt: kikoptak, ahogyan megint máshol írja a szerző, és ez így van jól. 3. A bulvár nem új találmány. Kicsit félve írom ide, de a 18. század óta, mióta nyomtatás van nagyüzemben, a ponyva, erotikus, pornó, bűnügyi, stb. tehát mindig is a gagyi volt a meghatározó. A médium változott, nem az emberek. Szóval egyáltalán nem értem ezt a siránkozást a világ romlásán. Ahogyan előttem is leírták: van ezer más lehetőség hogy kikapcsolódj. Kicsit az ördög ügyvédjének érzem magam, mert én sem nézem ezeket a szarokat, de nem tartom sokkal értelmesebb szórakozásnak, mondjuk az órákig tartó értelmetlen játékokkal való szórakozást, nekem az is egy szinten van a valóságshowkkal. És az internetező emberek sem különböznek túlzottan a tévézőktől. Biztos forrásból tudom, hogy a magyar nyelvű web toronymagasan legolvasottabb hírei Győzikéről és Anikóról, vagy az éppen aktuális "sztárról" szólnak.
  • stepboy
    #107
    sorry: kúltura=kultúra
  • echo
    #106
    Haha, szerintem néhány ével később születtél mint kellett volna. Az előző rendszerben lubickoltál volna, ahol ott volt állam bácsi a "felügyelő szerveivel" és megmondta, hogy neked kedves gyermeki lélek, mi az ami használni fog, hogy végre valódi értékekkel rendelkező ember lehess.

    Én jobban szeretem, ha nem tekintenek gyereknek akinek meg kell szabni, hogy mi neki a jó. És felteszem másokról is hogy el tudják maguk dönteni, mit is szeretnének(persze így néha tévednek, de sebaj). Tehát aKi valóság sóban akar szerepelni tegye, nem látom, hogy nekem miért lenne jobb, ha mint valaki javasolta le lőnék őket. Mondjuk lehet hogy akik itt siránkoztok valahol fél úton vagytok magáról dönteni képes felnőtt és arra képtelen gyerek között: olyan gyerekek akik tudják magukról, hogy gyerekek ezért náluk okosabb úrért kiáltanak, aki azt rakja a tányérjukra ami tényleg használ nekik, mert maguktól egész nap csak csoki zabálnának. Szerintem jobb lenne inkább felnőve a maga urának lenni, és pláne nem bízni ilyen felügyelő szervekre magunkat.

    Jah és akik értékekről papolnak, mondják már meg pontosan mire gondolnak. Mi lenne az az értéket közvetítő televízió műsor. Foci meccs? Vagy még egy amerikai sorozat vagy mi? (filmeket ne mondjatok, mert azt így is lehet nézni tv-től függetlenül: lásd téka és torrent)
  • stepboy
    #105
    Hát... Én nagyon sokat tv-zek és mindig találok számomra szórakoztató és/vagy informatív műsorokat. Persze pont a két országos kereskedelmi csat. műsorát nézem a legkevesebbet. Valaki már lentebb említette, h vannak sport csatornák és ez így igaz. Hozzátenném, h vannak ismeretterjesztő csatornák is. Persze, azt elismerem, h sokan csak a földi sugárzású adókat tudják nézni, de ott internet se nagyon van; tehát ott kár alternatívaként említeni a világhálót. De rengeteg más szórakozási lehetőség is van a tv-n kívül. Aki kúlturára vágyik az elmehet színházba, múzeumba, könyvtárba stb. Ne a tv-ből akarja megismerni senki a világot, nem kötelező nézni.
  • ExploZiv
    #104
    Eloszor is gratulalok a cikk irojanak, nagyon frappansan megfogalmazta a valosagot, es egyben az en velemenyem is ugyan ez. Latszik, hogy a viszonylag "okosabbak" "kineztek" Gyozikeeket a "puccos bál"-ról. Mi kell a sikerhez? Botranyok sorozata, meg egy kis roma akcentus...
  • Venom1986
    #102
    Gratula a cikkírónak!!!Remekül összefoglalta ezt az egész "valóságshow" szennyet.
  • Luise
    #101
    "Valami olyasmi rendszer volna használható, hogy lenne egy felügyelő szerv, amely megmondaná hogy 1 műsor mennyire "hasznos", mondjuk -10..+10 skálán:"

    és ezeket a muksókat szerinted hány reklám árán lehetne megvenni??? :P
  • Normal
    #100
    Van egy hivatal,
    ők telepítenek lakásokba
    nézettségvizsgáló szerkentyűket
    aztán kielemzik,
    mi érdekli Magyarország lakosságát.

    Valahol itt lehet a hiba - és remélem, nem a fejekben.
    :D
  • Menhir
    #99
    Nem biztos, hogy minden műsortípusra alapból igény van. Szvsz a Bár előtt nagyon sokan a nem is hallottak még valóságshow-ról. Sőt, talán a Big Brother 1-ig sem. Egy ker.tv külföldi mintára elkezdte és sikeres lett. Ettől kezdve meg volt az igény is.

    Tényleg, melyik TV csinálta azt a műsort, ahol olyan embereket toboroztak össze, akik még soha nem jártak a Balatonon? Én az MTV-re emlékszem, és mintha előbb lett volna, mint a Bár.
  • Komolytalan
    #98
    Szerintem alapvetően ott a hiba, hogy bármi sz.rt lehet sugározni. Van pár alapelv, hogy miért jár pár filléres büntetés (főműsoridőben néhány 10 sec reklámmal behozzák a bünti összegét), és ennyi. Valami olyasmi rendszer volna használható, hogy lenne egy felügyelő szerv, amely megmondaná hogy 1 műsor mennyire "hasznos", mondjuk -10..+10 skálán. A "hasznos" fogalmán nem kell lovagolni, a jog/igazgatási rendszer tele van ilyen misztikus, szubjektív döntést igényelő fogalmakkal. Szóval kellenek valakik, akik pontoznak minden műsort, és kész. -10 jelentené mondjuk az abszolút agy és erkölcsromboló szemetet (pl valóságshowk), +10 meg jelölné azt, amitől az emberek bizonyíthatóan okosabbak és jobbak lesznek (ilyen jelenleg nincs szerintem, de csak azért mert nincs rá fizetőképes igény). A lényeg az volna, hogy aki mínuszos pontértéket kap, az az adott műsor bevételének pontérték*10x szézalékát befizetné egy alapba, amit a plusszos műsorok között osztanának szét. Ezzel kb ki is halna a valóságshow, mivel a teljes bevételt (10x10%-ot) be kellene fizetniük a "neveljünk gondolkodó országot" kalapba.
    Az, hogy egyes politikai ill. gazdasági erőknek ez nem érdeke, ezért ez sosem fog megvalósulni, az más lapra tartozik. Szavazzunk az szadeszre, és nézzünk még sok valóságshowt, mert ugye liberalizmus rulez (nameg cionizmus is, csak ezt mégse lehet kampányban leírni).
  • Menhir
    #97
    A kérdés az, hogy milyen apropóból tűzték újra műsorra ezt a mozdonyszőkét. Ha a nézők százezreinek kérésére, akkor sajnos igény van rá.
  • phunky
    #96
    Jajj gec hánynom kell az összes valóság sóótol.

    De a legkeményebb az összesközül a Gyözike. Képtelen vagyok megérteni h lehet ekkora nézettsége egy show-nak ahol a föszereplök agyilag teljesen lekorlátozott buta neveletlen paraszt cigányok. és aaz emberek ezt nézik. kérdem én télleg erre van szügségük?
  • Gerappa
    #95
    A kerdes csak az hogy, tenyleg kihasznal minket a media, vagy igenyeket elegit ki?
  • winnie
    #94
    interneten nézünk tévét.
  • RaveAir
    #93
    Néhányan irtátok, hogy nem néztek tv-t, mert ott az internet. Csak hát nem mindenhol van ott az internet... (az már megint más kérdés, hogy mit néztek az interneten)
  • Mo.Organ
    #92
    Cirkuszt kenyeret az embereknek. Köszönet az égbe hogy én ilyen műsorokkal nem fertöztem magam.
  • Zoliz
    #91
    Nem ér meg ennyi energiát a cikk? Örülök, hogy egyre többen rájönnek miért van annyi búval bélelt fazon a fővárosban. Az értéktelenségtől. Hogy leginkább Győzikére lehetünk büszkék másra nem. És ez már nem vicces. De eljön még a normális emberek ideje ismét, amint a befolyásosabb emberekben is tudatosul, hogy gyerekeik...
    Van értelme reménykedni. Mert a cikk írója is rájött.
    Sokan kínjukban nevetnek (szórakoznak?) ezeken a műsorokon, mert elfogadják, de tudják belül az egy 0 amit a kereskedelmisek nyomatnak. Próbálnak Amerikaiasodni. Csakhogy ez nem Amerika. És nem az idiotizmust kéne majmolni, mert az igazi tanítások, teljesen háttérbe szorulnak és egyre több tanácstalan ember és gyerek bolyong majd.

    Egy 28 éves Informatikus véleménye.
  • TeszteloPontHu
    #90
    Ez az, amiben felesleges reménykedni, ezért sem értem, mi értelme a cikknek.

    Aki szereti nézni, az azután is fogja, hogy elolvasta a cikket (mert nem ért egyet vele, és mert szereti a műsortípust), de legtöbb esetben el sem olvassa. Aki meg nem szereti nézni, az meg azt gondolja: hogy megmondta, milyen igaza van a cikkírónak (lásd az alábbi vélemények nagy részét).
  • Faki
    #89
    A cikk témája nem tetszik, vagy a stílusa? Avagy jöttél valamibe belekötni?
    Ebben az esetben keress magadnak betont és kössél bele...
  • gjaza
    #88
    Jaj de okos vagy. Miután elolvastam, rájöttem, hogy felesleges volt. Rokonod a szerző hogy így véded? Mindegy, az egész téma nem ér meg ennyi energiát.
  • Briony
    #87
    Ha nem tetszik, nem kell elolvasni!
  • gjaza
    #86
    Igen, rosszul fogalmaztam, feltűnt, hogy más témákkal is foglalkozik a portál. A véleményem továbbra is fenntartom. Most találtam egy újabb zseniális mondatot. "De ki is a hibás létezésükért?" Alig várom a "Miért gyűlölöm, hogy a pénz mozgatja a világot?" című cikket.
  • Briony
    #85
    Szeretnél te ilyen cikkekket írni, ha felraknának. De nem fognak!!!
  • 5i
    #84
    Az SG.hu már elég régóta nem CSAK informatikai portál. Vagy nem tűntek fel a témakörök?
  • 12346
    #83
    sport csatornák? euro meg az ab vagy mi még ok. vannak jó dolgok. de a sport1, sport2-nek icipicit sem értem mi értelme/haszna van... ha legalább más műsor menne a kettőn. de mindig csak foci megy mind2n. az meg annyira izgat, mint az aszfaltozás.
  • gjaza
    #82
    Ez a cikk rém gyenge, iszonyú közhelyes megállapítások sorozata, nem tudom minek írta meg a szerzője. Olyan érzésem volt, mintha a gimnázium első osztályában magyarórára kellett volna írni a "Miért nem szeretem a valóságshowkat?" témában egy esszét. Az kiderült belőle, hogy nem szereti a valóságshowkat, mert primitívnek tartja őket. Hurrá. Nem értem, mit keres ez a cikk informatikai portálon.

    "Ezen "műsoroknak" köszönhetően manapság már mindenki lehet sztár!"

    "Szóval manapság megváltozott a helyzet a médiában, nem szükséges egyetemet vagy főiskolát végezni, elég bekerülni egy ilyen show-ba, lefektetni valakit vagy undorító és alpári módon viselkedni és máris biztosítva van a helyünk."
  • omlás18
    #81
    omlás19 voltam :P
  • omlás18
    #80
    Na igen! Ez a cikk nagyon jól leírta a jelenlegi helyzetet, magam sem fogalmazhattam volna szebben! :) És azt azért ne felejtsük el, hogy mi választunk! Lehet, hogy a hátunk közepére se kivánjuk ezeket a valóságshownak nevezett kakikat, de amíg vannak olyan emberek, - éspedig sokan - akik ugyan ki nem állhatják a győzikét, mégis megnézik, mert hogy ő ők azért kiváncsiak rá, hogyan is égeti le magát, addig nem fogunk megszabadulni tőle. Mi választunk, csak sokan nem vágják hogyan. Kicsit elszomorító a helyzet! Nem így gondoljátok?
  • rafaello
    #79
    hajrá győzi cigó :D
  • Szefmester
    #78
    Cirkusz van, volt, lesz.... de most már kenyér is kellene a népnek
  • Emmegki
    #77
    Teljesen egyetértek a szerzővel de miért pont most kellett ez a kirohanás a valóságshowk ellen? Miért nem 3 éve?