34
  • Sly06
    Origami
    Itt egy kis bemutató az új cuccról.Berkes Ottó prezentálásával :)
  • dez
    Szerintem ezt az egészet te is és a MS is félreértelmezi.
  • BlackRose
    "pl: "nincs élet növekedés nélkül"
    Dehogy nincs, az ember 25 éves kora után már nem igazán növekszik, az élete felét meg kifelyezetten úgy éli le hogy egyáltalán inkább szépen veszíti a képességeit."

Ami pedig TabletPC-t illeti, elég sokat eladnak belőlle, csak éppen nem azokon a szegényebb piacokon, ugyanis errefelé megszámolhatod a valamire való notebookokat is mert olyan sincs éppen sok embernek, a 600-700 EUR, Gericom-okat meg "garbagetronics"-okat nem számítanám komoly sikernek. Különben az USA-ban és ázsiában (főleg Japánban és Kóreában - ezért is a Acer vagy a Toshiba vezetp ezen a piacon, de a Fujitsu-Siemens is komolyan felzárkózott) elég szép számban lehet látni, persze messze attól, hogy massztermék lenne, de jó ha van.

Dehogy nem, csak éppen a növekedés más formában létezik, még maga az ember kezd öregedni és ahogy mondod lassan veszíteni egynéhány képességét, egyídőben más képességekre tesz szert, csak ez éppen nem fizikai növekedés, meg persze nem szabad elfelejteni, hogy az élet nem szigetelt dolog, vagyis a növekedés egyik formája az utódok nevelése, amely az életnek igen is szerves részét képezik, csak komolyabban el kell gondolkodni a lényegen.
  • BlackRose
    "pl: "nincs élet növekedés nélkül"
    Dehogy nincs, az ember 25 éves kora után már nem igazán növekszik, az élete felét meg kifelyezetten úgy éli le hogy egyáltalán inkább szépen veszíti a képességeit."

Dehogy nem, csak éppen a növekedés más formában létezik, még maga az ember kezd öregedni és ahogy mondod lassan veszíteni egynéhány képességét, egyídőben más képességekre tesz szert, csak ez éppen nem fizikai növekedés, meg persze nem szabad elfelejteni, hogy az élet nem szigetelt dolog, vagyis a növekedés egyik formája az utódok nevelése, amely az életnek igen is szerves részét képezik, csak komolyabban el kell gondolkodni a lényegen.
  • arty
    azért, mert a saját sz*rjaikat erőltetik? a memorystick a legrohadtabb huzásuk eddig szvsz :)

egyáltalán nem aranyos.
  • asysoft
    PDA-piacot is a hatalmába kerítette, igaz, ebben erősen közrejátszott a PalmSource gyengélkedése...
  • dez
    Inkább talán at Apple-t hozhattad volna még fel. Bár még ők sem akarják kitúrni az összes mp3-player gyártót...
  • jimmy127
    hát szerintem meg undoritó a sony márkahűség a sony már régóta szart gyárt,az ms is de az ms azért megbizhatóbb,ennyi erővel az ms márkahűség is aranyos, de mindegy mit mondunk ugyanolyan undoritó pénzéhes banda az összes,de hát valamiből meg kell élni.
  • NEXUS6
    Hát az bizti, hogy SONY sem tökéletes, de szerintem 10X annyit tett le az asztalra.
    Még egyszer a SONY piacain van választás, a márkahűség, elkötelezettség szerintem inkább aranyos, mint visszataszító.

Na de az M$ monopolisztikus piacain?????
    "Éljen az M$ mert ez a legjobb!!!!!
    Mert.... Ja, .... nincs is más."

LOL
  • jimmy127
    kb a sonynál is így van.olyan ez mint a kommonizmus jól montad.
  • NEXUS6
    Monnyuk én nem értem a világot, már most ezer ilyen kis kütyü van. Van olyan cég amelyik már több éve kiadott ilyet, azóta meg már talán csődbe is ment.

Erre jön az M$ nagydírrel dúrral, ugyan azt a hülyeséget mint forradalmi teknológiát hirdeti, az emberek meg táttyák a szájukat!;))))

Régebben a vörös csillagnak volt ilyen hatása az agyakra, mint manapság az M$ logónak.
  • dez
    Hát ja, ezzel igen nagy károkat okoz a MS, hogy időről időre rácsap bizonyos termékekre (pl. a tabletPC), és próbálja idejekorán és jó drágán ráelőltetni az emberekre, közben meg amennyire csak lehet igyekszik kiszorítani az esetleges versenytársakat, így nincs verseny, árak maradnak magasan, stb. Csinál egy kis üzletet, aztán megy a kukába az egész. Ahelyett, hogy hagyná, hogy szép lassan kifejlődjön a dolog, kialakuljon az igény, az emberek fokozatosan megismerjék, elkezdjék használni, stb., és már árban is megérje. Azaz általános használati cikké váljon egy amúgy jó dolog. Szerencsére pl. a PDA-t nem a MS "találta fel" (na persze azt is próbálta a hatalmába keríteni).
  • NEXUS6
    Akkor most sorold fel az M$ gyárait lécci!!!;)

Az hogy egy céggel ledizájnoltat valamit és egy másikkal legyártatja Kínában, ott meg aztán ua termékre hol M$ hol yamasatutsuki logót nyomatnak rá, nem igazán ugyan az a kategória, mint amit a SONY művel HW terén. A HW piacon ráadásul verseny van egy olyan bazi cégnek mint a SONY, vagy a Samsung is marhára erölködni kell. És erre jösz nekem a pár ezer forintos zéró teknológiát képviselő egerekkel!

A SONY mivel saját gyárai vannak simán megteheti, amit a M$ a sofverrel, hogy ua termékből különböző verziókat ad ki (közben a gyártási költségeket is csökkenti). Amit az M$ eccer ledizájnoltatott ua termék lesz 5 évig a piacon, csavarra megegyezően, legyen az x-box vagy gombozat. A M$ hw tekíntetében eccerűen sholsincs!

Amúgy honnan tudod hogy a SONY termékek szarok? Mert van jobb nála a piacon.
    Na ez az amihez az M$ a saját termékeit illetően egyáltalán nincs hozzászokva.
  • Cvd
    "Az M$-nek egyszerűen nincsenek sikeres hardverei, mint pl a Sonynak a DVD, PS, PSP, walkman, discman, vagy akár a VAIO számítógépek etc etc." -- Jesszus, ekkora ökörségeket azért ne mondjunk már! Az MS az összes általa gyártott hardwerben a legjobbak közé tartozik. Éppen ez az az ágazatuk ahol a legkissebb panasz sem érheti őket. Az egereik/billentyűzeteik, régebben a gamekontrollerek, mind a legjobbak és legkeresettebbek között vannak/voltak. Az X-BOX is ott van, igaz ott nincs túl nagy kínálat.
    Én éppen a Sony-tól tartanék. Jó a reklámja, de közben erősen közepes minőséget (sokszor még alatta) produkál hardwerben. Legendásan gyengék pl. a PC-s optikai egységeik, de az asztaliak is megközelítik a szintet. Egy-két termékkel néha dobnak egy nagyobbat, de általánosságban sz*rt csinálnak amit aztán jó drágán elpasszolnak.
  • NEXUS6
    Néha elengeded ezeket a lózungokat, amiken az amcsi stílusú PR tanfolyamokon tanítanak, és olyan jókat lehet rajtuk vitatkozni!;))))

pl: "nincs élet növekedés nélkül"
    Dehogy nincs, az ember 25 éves kora után már nem igazán növekszik, az élete felét meg kifelyezetten úgy éli le hogy egyáltalán inkább szépen veszíti a képességeit.
    Ez a mondat inkább csak a fertőzésekre, vírusokra, és a rákra igaz. Ezek jönnek terjednek mint az állat, mindent felborítanak, majd nagy űrt hagynak maguk után, és csak akkor térnek vissza amikor számukra kedvező feltételek alakulnak ki.
    Ehhez tökéletesen passzol az M$ üzletpolitikája. Ugyan ezt teszi pl a konzol piaccal, a kisebb cégeket kiszorítja, csak az erősek maradnak meg (SONY) aztán ő is húz a fenébe onnan.

"tehát az MS-nek nincs választéka, és valószínűleg a következő 5-10 évben a cég többfelé vállík, nem azért mert ezt valami bíró írná elő, hanem azért mert képtelen lesz a részvényesseinek érdekeit képviselni ilyen formában mert pl. már most is fennál az a kérdés, hogy hová fektetni azt a temérdek kb. 70 milliárd dollárt"
    Egyrészt a piaciversenyre vonatkozó szabályokat, már ma is megsérti a cég (manapság már nem annyira a tevékenységével, mint a létével), tehát teljesen jogos lenne a jogi úton való feldarabolása. Másrészt a részvényes marhára örül a M$-nek, annak jelenlegi formájában. Az M$ pénzügyi sikerei nem a termékei kiválóságának köszönhetők, hanem a piaci helyzetének, vagy is amig a jelen helyzet fenn áll a részvényes is kitart az M$ mellett. A részvényest nem érdekli centre lebontva, hogy a M$ hogy gazdálkodik a profitjával. Pl legyünk őszinték a cég vezetőségének magánvagyona nonszesnsz, még ha jótékonykodnak is belőle mint állat. Ráadásul nemtom mikor voltak hajlandók egyáltalán osztalékot fizetni.

Ebből látszik, hogy a M$ fő részvényesei nem kisemberek lehetnek, akik ebből próbálnak megélni, hanem tőzsdecápák, akiknek egy biztos pont az M$ részvényeinek az árfolyama.
  • NEXUS6
    Már pedig a M$-nek a táblapécé sem jött be. A magam részéről egyetlen olyan emberkét sem ismerek akinek ilyen lenne!

Másrészt teljesen igaz, hogy egy szélesebb piac akkor tűnik normálisnak, ha nem csak egy termék egy gyártó van, hanem az egymással felcserélhető termékekből is rengeteg van és ezek is versenyeznek egymással. (Nem úgy mint az M$ uralta piacok)

Csak hogy a M$ nem Sony, aki ugye rengeteg teknológiát vezetnek be a piacra, amik közül jó ha a fele bejön, de a többi sikertelen sem gond, mert valamilyen formában a fejlesztések azért a sikeres termékekbe is visszakerülnek.
    Az M$ nagy dírrel dúrral 1-2 évente beharangoz valami eszközt, aztán az esetek nagyrészében egyáltalán nem jön be. Az M$-nek egyszerűen nincsenek sikeres hardverei, mint pl a Sonynak a DVD, PS, PSP, walkman, discman, vagy akár a VAIO számítógépek etc etc.
  • quentit
    Szépen összefoglaltad...
    Tény, hogy bazinehéz egy ekkora céget tovább növelni... Az alkalmazkodóképességük is kiemelkedő: mindig ott fejlesztenek amiben a leggyengébbek, ezért sosem maradnak le túlzottan...
  • BlackRose
    Szép és jó, csak egy benne a hiba, kb. annyi mintha az mondanánk, hogy "minek megöregedni, hiszen a vége a biztos halál, miért nem maradunk inkább gyerekek..." persze, ha lehetne, egy válalkozás abban a pillanatban amikor nem akar tovább szélesedni, elindul a biztos halál felé. Persze a növekedés és a szélesedés természetes dolog, csak az a baj, hogy minnél nagyobb vagy annál nehezebb, éppen ezért történtek meg azok a dolgok amit leírtál. Viszont ha növekszünk, van valami kis remény, hogy megmaradunk, ha esetleg tudunk alkalmazkodni akkor ez még igaz is lehet (az általad említett birodalmak fő hibájuk a gyenge alkalmazkodás volt, nem pedig a nagyság, habár ez elég nagy százalékban a nagyságból ered), a Microsoft eddig komolyan demonstrálta, hogy alkalmazkodni kitűnöen képes, persze ez nem biztosíték, hogy ez mindörökké így marad, sőt a történelmünk alapján azt biztosra vehessük, hogy nincsennek tartós dolgok, egy nap nem lesz sem Microsoft, sem USA, sem EU... persze ez nem a következő 10-20 évben lesz, de biztos, hogy idővel mások jönnek épülve részben a mai struktúrák átalakult darabjain... de ez már régen off-topic, egy viszont biztos, nincs élet növekedés nélkül, és ez a mesterséges életformákra is egyformán érvényes, tehát az MS-nek nincs választéka, és valószínűleg a következő 5-10 évben a cég többfelé vállík, nem azért mert ezt valami bíró írná elő, hanem azért mert képtelen lesz a részvényesseinek érdekeit képviselni ilyen formában mert pl. már most is fennál az a kérdés, hogy hová fektetni azt a temérdek kb. 70 milliárd dollárt amely cash formájában kamatoztatja magát a Microsoft számláin, mert a Microsoft egyszerűen nem tud olyan területet találni ahol ekkora pénzt a bankok kamatainál eredményessebben gyarapítson, és amikor a részvényesek pénze csak a bank kamatok ütemével gyarapszik akkor azok más befektetések felé néznek és kivonják a pénzt, ami a cég értékének csökkenését eredményezi. A részvényesek érdeke az ami vezérli egy cég működését, semmi más, ez tökéletessen érvényes a Microsoftra is.
  • dez
    Előre menekülnek...
  • BlackRose
    "A táblapécé nem jött be..."
    ezt meg miben alapozod? Mert a TabletPC-nek igen is van piaca, persze az biztos, hogy nincs mindenkinek szüksége rá, vagyis nincs mindenkinek plusz pénze (igaz, hogy a legujabb modelek nem sokkal drágábbak mint egy pl. 12 vagy 14 inches notebbokok), de akinek kell az megveheti. Szép ha a piacon van egy ilyen gép is. Attól meg, hogy nem adnak el belőlle ezermillió peldányt és, hogy nincs minden embernek attól még nem hiszem, hogy nem sikerült volna. Ez az Origami is hasonló lesz, nekem pl. nincs rá szükségem, én a notebookomra támaszkodom ha úton vagyok, a PDA-mra pedig amikor nem megoldás a notebookot elővenni és boot-olni (általában contact, calendar stb.), ilyen középgépre nincs szükségem, de nem jelenti, hogy másnak nem lenne megoldás, van akinek a PDA kevés, a notebook meg felesleges... tehát ez a szegmentáció a piacon mindenképpen üdvözölni való, szerintem minnél nagyobb a választék a piacon annál jobb. A Microsoft relatív kevés pénzel képes fejleszteni olyan szereket is amelyeknek nem nagy a piacuk, de mégis megéri csinálni, mert 90%-ban a már meglévő fejlesztéseket kell csak módosítani. Persze ez pl. a Linux esetében is igaz lehet.
  • Darth Sith
    ez teccik, de 150ért már egy olcsóbb kategóriás laptopot kapok... 100 alatt lenne meggondolnám.. :)
  • kristiaan
    nekem az a OQO jobban bejon, csak kar hogy 2000 dollar :(
  • Su0my
    Nem kell szidni a Microsoftot, bellestek abba a hibába, amibe mindenki bele esik, ha ilyen helyzetbe kerül. Ha valami sikerül nekik, egyre többet akarnak. Itt vannak a történelmi példák: a római, a tatárbirodalom stb: túl sokat akartak, de annyi erőforrásuk nem volt már, hogy össze is tartsák ezt a nagy birodalmat... Jobban tenné az MS, ha megmaradna a szoftvereknél, illetve az XBOX-nál. Szerintem. Mert eddig sem alkottak kiemelkedőt(ízlés kérdése, szerintem) és nem kéne olyan vizekre evezniük, amiket nem ismernek, viszont más már régóta felfedezett...
  • NEXUS6
    Próbálkozik az M$!;)

A táblapécé nem jött be, akkor talán ez. De vajon miért vennék meg az emberek? Ennyit egy jobb mobiltelcsi is tud!
    Mi ebben az újdonság?
  • jimmy127
    man of the year=dzson,mert a psp jobb az is egy nagy rakás szar a ps2-vel együtt.
  • Dzson
    A mikrofos a rendes xfos-ból sem tudott csinálni kisebbet, gondolod, majd megpróbálják zsebkonzolba integrálni.
  • jeva
    oqo.com ...
  • gabeei
    jobban örülnék egy "zsebikszboksz"-nak...
  • Godefroy
    Nagyranőtt PDA ennyi..
  • asysoft
    Engem nem győzött meg a video. Szerintem nem sokban jobb, mint egy PDA, azzal is tudok netezni, zenét hallgatni, navigálni, e-mailt írni, s még kisebb is...
  • harsd
    hát ha ezen is 2 percig tart mire bekapcsolás után betölt a windóz, akkor ez egy halott ötlet

a 100 dollásros laptop meg Afrikának megy, nem?
  • BandiG
    Ha pc, akkor wlan vagy BT, ha mobil (is, vagy van benne vagy valami), akkor pedig gondolom hosszú távon 3G. Mellesleg nagyon remélem, hogy nem raknak bele mobilt...
  • GulaSoft
    Én a 100$-os kurblis pc-ig nem veszek semmit. Van egy 15.000Ft-os pda-m amin könyveket olvasok, ez egyenlőre elég, ennél többet nem adok ki, egy elemes szütyökre.
  • akyyy
    ezt a videót már lkáttam, és engem naon megfogott:)

csak most a net hogy megy rajta?
    ha pc, akkor hogyan, ha mobil, akkor meg gonodlom a szolgáltatónál kell a "wap"ra előfizetni :\