449
Amatőrfilmek
  • no1r
    kösz gondoltam amúgy
    de azért néha reménykedik az ember...
  • Gladiator
    elárulom neked: biztosan nem tud:D
  • no1r
    csak mondjuk kicsit sok munka lesz asszem, amíg az öt percnyi videót megcsinálom, hehehe
  • no1r
    ok thx.
    már csak azt kell megnéznem, hogy a digitális gépem tud-e sorozatfelvételt végtelenségig fevenni. eddig nem sikerült önkioldóval csak max 3 képet... :)
  • Gladiator
    azt. a minőség is jobb lesz, mintha kamerából vágnád ki a képkockákat, effektezni is könynebb PS-ben, és a minősége se romlik az effektektől annyira.
    amúgy arra figyelj, hogy állványt használj, mert elég hülyén nézne ki, hogyha 2 másodpercenként változna a perspektíva. És manuáison dolgozz, mert az is gáz, a képkockánként változik a fehéregyensúly, a záridő, mélységélesség...
  • bertino
    jaja
  • no1r
    fényképezzek?

az egész filmet fényképekből állítsam össze azt mondod?
  • Gladiator
    az elsőhöz, meg fényképezzél. az FPS-t lehúzod, persze, hogy nem lesz jó.
  • no1r
    sin city-s effekt megvan!

igaz nem tökéletes, de Color pass és color correction kombója...
    lehet rajta finomítgatni... ;)
  • bertino
    fejből én sem vágom sajnos
  • no1r
    csak az a gáz, hogy (persze már kerestem mindenfelé) de azt sem tudom, hogy hogyan/mit kéne keresnem, mert így leírva ok, de mik a kucsszavak?
    elég körülményes
  • bertino
    hát ezerrel helpelnék, de nekem rák a gép és per pill Vegas sincs rajta, nincs sok effect, keresgélj, tudom, hogy lehet
  • no1r
    utána tudnál nekem nézni az effect nevének?

Vegas-om is van... :)
  • bertino
    utobbira: lehet Vegas-al is, régen nekem sikerült, csak hirtelen nem jut eszembe az effect neve :(
    Premiere-ben is meg lehet sztem biztos
  • no1r
    ja, bocs... Adobe Premiere-rel dogozom, ha esetleg kellene az infó
  • no1r
    hali srácok! tudna nekem valaki segíteni film-szerkesztésben?

egy kisfilmet szeretnék összedobni, és a képi világra valami olyasmit gondoltam ki, hogy egy élő felvételből (szereplők, környezet stb.) utólag digitálisan megcsinálni a mozgást "darabosra". Mint mondjuk ahogy a South park figurái mozognak, csak ugye élő felvételből.
    Az fps-t már próbáltam lejjebb venni, de akkor olyan volt a videó, mintha a codec miatt szaggatna a film...
    előre is köszönöm a segítséget, ha vaaki tudja!!

más: ez nem annyira fontos, csak érdekel. olyat lehet csinálni, hogy színes felvételből monokrómot csinálsz(ez oké), és utána egy bizonyos színt mégis átengedsz rajta? pl: Sin city...

köszi!!
  • Fülüke
    A halivúd napot láttátok kiírva? Olvastátok? Most kérdeztem meg a gurutól hogy mikor van a beküldési határidő.
  • Gladiator
    csak adobe. premiere pro
  • bertino
    Sony vegas és AAE (Adobe After Effects) bár csak ha szükség van rá
  • DJviolin
    Amúgy ti milyen videószerkesztő eszközöket szoktatok használni? Adobe Premiere? Ulead termékek? Egyéb?

Csak azért kérdem, mert valamikor a távoli jövőben én is tervezek összehozni egy amatörfilmet, és most az előkészületek folynak. Forgatókönyvírás, a film technikai feltételeinek megteremtése, a film technikai feltételének anyagi alapjainak megteremtése, meg ilyenek.
  • Gladiator
    amúgy meg superimposingnak hívják.
  • Gladiator
    baromi bonyolult. Premiereben rázoomolsz a képre, majd motionnal mozogsz rajta. ennyi.
  • DJviolin
    Az első kérdést úgy értettem, hogy a Légcsavarban is csináltak már ilyet a kollégák, hogy a stábfotós csinált egy fotót fennt a magasban a reptérről, és mivel nagyfelbontású 6 megapixeles volt a kép, meg lehetett azt csinálni egy speciális programmal, hogy végighúzták a fotón a kamera képét, és a progi tudta emulálni a kézremegést, meg miegymást. tehát gyakorlatilag fotóból csináltak mozgóképet. És ez senkinek sem tünt fel. A Kurityán videó alapján én arra gondoltam, hogy te is ilyen progit használsz.
  • akyyy
    nqa szoval, nem is kel bal oldalt csinálni semmit, hanem a lényeg hogy szürke kockák legyenek a kép mögött hátérben( photosopoba ki kell vágni), majd aképet a videócsik fölé kel tenni. de van vegas topik amugy:)
  • akyyy
    az első kérdéesdre a választ nem értem, a második, a felhős , azt úgy hogy Photosoppal kivágtam a tábla hátterét, majd elmentettem gifbe, majd bal oldalt vannak azok az izék, amivel két egymásban lévő képet lehet egyszerre betenni,, és igy mintha kékháttér teknólogiával csináltam volna, mentek szépen a felhők:) megnézem melyik menüpontal is lehet ezt csinálni, mert igy, hogy nincs előttem, nem tom elmagyarázni, és most nem a saját gépemnél vagyok -.-
  • akyyy
    melyiknek? a 2-esnek? persze h lesz, ez csak bemutató szerűség:) csak most újra ráfekümdtem az érettségi témára, szal eléggé be fog lassúlni (valamint megfelelő zene is kéne:) )
  • bertino
    be, nyugodtan...
  • g879
    Sziasztok!
    Betehetek-e néhány másodperces részletet jogvédett zeneszánokból a filmembe? Pontosan milyen szabályok vonatkoznak erre?
  • DJviolin
    Szia!

Az állóképek előtt a "kamera" mozgatását milyen programmal oldottad meg?

Az első film végén a felhős részt úgy csináltad, hogy a tábla mögötti részt lefedted egy kék lepellel, vagy crop-pal kivágtad a táblát, és mögötte lejátszottad a mozgó felvételt?
  • Fülüke
    Lesz ennek folytatása is? Vagy ezek csak ilyen kis egyszerű képesség bemutató film?
  • bertino
    én is eccer csak leszedtem egy videoszerkesztő progit, azota is folyamatosan gyártok gőzerővel
  • akyyy
    jajj sehova, nem rendes filmkészítés érdekel:) fősulira ÉN? HAHA :)

maradok egy szaknál, de többet inmkább nem árulok mert nem erről szól a topik.
  • Gladiator
    bocs, realista vagyok.

kb 600an szoktak jelentkezni. ebből felvesznek 16ot. a 16-ból 10 protekcióval jut be, a maradék hat meg olyan, hogy elvből nem vesznek fel 25 évesnél fiatalabbat. én is oda akartam volna menni, de felesleges időt pazarolni z 5 lépcsős felvételire.

egész videó nincs fent, mert nem tok tömöríteni, meg a feltöltés sem az erősségem. lentebb van pár kép a legutóbbi filmemből. mondjuk az lett a legszarabb eddig. eddig csak klippeket csináltam, ez meg ilyen rövidfilm szerűség lett.
  • bertino
    van valahol alkotásod, amit meg lehet nézni ?
  • bertino
    de te egyébként rohadtul le tudod lőni az ember kedvét egyébként oO
  • Gladiator
    mért, hova adtad be? színház és filmművészeti? esélyed nincs...
  • akyyy
    hehe, topik:D

eddigi videóim akkor:

Kurityán
    Egy kis videóklipp amikor tavaly kurityánba voltunk:) haveri körökben egész jó volt a fogadtatás!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    büszkeségem a biztonsági kamerás effekt, valamint a végén a felhők:D

Kurityán 2 trailerIdén is voltunk kurityánon, de most rendes digikamerákkal felszerelkezve, és ebből már nem csak egy 'videóklipp' fog készülni, remélhetőleg...
    Ez csak ilyen kis előzetes.

Kurityán 2 trailer 2.
    Nos, az előző, kurityán 2 cimű filmecske igy fog kezdődni, bár szerintem erősen máshogy fog végződni hogy illeszkedjen a többi videórészhez:)
    Sajnos a hülyegyerek aki kamerázot bekapcsolva hagyott egy kameraeffektet ezért ilyen tök homályos, rajzhatás szerű lett a felvétel eleje:(

nem alegjobb, tom, nagyon kezdő szinten vagyok még, de ha minden jól megy ezirányba fogok továbbtanulni :)
  • bertino
    Én csak azért válaszoltam ily felindulással, mert nem tudtam, hogy be lehet állítani... Rendben, utánanézek a dolognak, kösz a tanácsot és akkor igy utolag bocs
  • Gladiator
    "én mínusz 15 fokban is be tudom állítani helyesen a fehéregyensúlyt..."

Ezt arra írtam, hogy a fehéregyensúly rosszul volt beállítva. 3 kattintással be lehet állítani akár mínusz 15 fokban is. Azért olyan kék a hó meg minden, nem pedig fehér, mert el volt csúszva.
    Na, mind1. Veszekedés lezárva, egyáltalán nem bántásként mondtam, csak azért, hogy legközelebb erre figyelj. a 6 percből lehetett volna csinálni 3at 4et.
  • bertino
    a kritikát tűröm
    az EGO az már saját nonszensz dolog
    tudom, hogy nem versenymű, és felőlem nyomhatod a kritikát, ami a movie-ra vonatkozik, tudomásul is veszem
    amit viszont magadról habogsz, azt csakis magadrol irod le, mert engem ugyan nem érdekel, mondtam, hogy első... anyag