76
  • UnnameD
    Én tervbe vettem CO2 lézer építését... az a vicc, hogy nagyon kevés alkatrészből áll, viszont ha kicsit többet költ rá az ember, az acélt is vágja. Az egyetlen gond a hozzá való gáz beszerzése. Jó lenne, ha videó is lenne, kíváncsi vagyok a hangjára
  • NEXUS6
    Tökász!

Aszem Lem Visszatérés c. könyvében olvastam erről először, de ő ha jól emléxem a XXIII. szd-ba tette hogy tudnak ilyet!;))))
  • dez
    Végülis valami zárt, átlátszó falú dobozban, valamilyen megfelelő gázzal töltve talán megoldható lenne a dolog.
  • dez
    Nem tudom, hogy több kilométer távolságban is lehet-e ilyen pontosan fókuszálni a lézert. Nem nagyon.
  • uniu
    ha kicsit erosebb lenne a lezer akkor szep gomboket lehetne csinalni a legkorben amivel a vadaszrepcsiket meg lehetne csiklandozni, vagy epp a kabinban pukkantani 1et:)
  • roliika
    Összesítve. Elég kuka ötlet szerintem , hogy itt a Föld felszínén akarnak létrehozni plazmából képeket marha nagy energia felhasználás árán. Inkább tényleg fókuszálnák oda,ahova kéne az O3. Csak azzal meg ott a probléma, hogy a lézer megtörne a légkörben, elveszíte 1 csomó energiát...Pistike játtszik a 3d-s plazma képernyős Playstation 8-al és meg akarja fogni az autót...hát elég égő érzés lehet.:-) Tényleg ionizálni kéne és nem pukkoktatni.:-)
  • roliika
    ÖÖÖ csak az a baj, hogy lent gyűlik össze és nem fönt ahol a helye van, így növeli az üvegház hatást ha jól tom! :-(
  • Proview
    Mint a Vissza a jövőbe cápásreklámja
  • BiroAndras
    Úgy kéne módosítani a technikát, hogy tényleg csak ionizálja az atomokat, és ne melegítsen, akkor nem lenne hangja.
  • Evil Merodak
    Akkor miért nem úgy fókuszálják azt a lézert hogy a magaslégkörben termelje az ózont?
  • atlagember
    És mi van ha nekimegy egy repülő?
  • BaliBoy
    Hűűűűű. Tényleg elírtam. Sorry! Ez a baj velem. Nincs szinkronban a gondolat menetem azzal amit írok. A 2 gondolom úgy jött valahogy, hogy 1 teljes kép 2 félképből tevődik össze. Természetesen úgy működik a tv mint ahogy #21ben írtam. Még egyszer bocsi!
  • greg971
    BALIBOY semmi gon ezzel csak olvasd vissza mit írtál légyszives : A Tv ugyebár 1 mp alatt két félképet rajzol fel az ernyőre. ...ezt írtad ..ez messze jár az 50 félképtől
  • Archenemy
    BaliBoy: De te korabban 1 mp alatt 2 fel kepet mondtal, nem 50-et :) Gondolom felreirtad.
  • Riker87
    Nem nagy dózisban, hanem nagyobb tisztaságban
  • BaliBoy
    Igaz! Bocsi! Nem a lézerfény hozza létre a szint, hanem a plazma robbanás.

greg71: ? 1mp/50 félkép=1 mp/25 teljes kép. Mi a gondod ezzel? A tv így működik.
  • Troll
    A lézer hullámhossza nem befolyásolja a színt, mert azt a plazma adja, nem a lézer.
  • Troll
    Nagy dózisban az oxigén is halálos.
  • greg971
    Nos a televízió 50 félképpel dolgozik másodpercenként
  • BaliBoy
    Ezt nem lehet így megítélni, hogy mi a fontos és mi nem? Nagyon sokszor fordult már az elő a történelemben, hogy véletlenül fedeztek fel valamit egy kutatás közben mikor valójában mást kerestek. Az pl nem lett volna rossz ha kisérletezgetéseik során feltalálnak egy olyan módszert amivel helyre lehetne rakni az ózon réteget. Ugye?
  • BaliBoy
    Ez király. Az viszont tényleg gáz, hogy hanghatással jár. Egyébkánt nekem nem világos, hogy egy képet egy lézeregység hoz létre vagy több? A Tv ugyebár 1 mp alatt két félképet rajzol fel az ernyőre. A 4:3 képarány 833x625 képpont ami összesen 520625 képpont. Tehát elég messze vagyunk még ahhoz, hogy ezzel a technikával valami szép is megjeleníthető legyen. Nem is beszélve arról, hogy nem szines. Bár ez szerintem megoldható különböző hullámhosszúságú lézerfény segítségével. Nem is beszélve arról, hogy ugyebár 3d-s képet akarnak vele megkreálni. De legalább az első lépéseket megtették.
  • Shadow_THH
    ja az ózon az halálos lehet nagy dózisban ha jól tudom

aki sokat van fénymásoló közelében gyakran megszédül
  • dez
    Innen nem jut fel a magaslégkörbe, és itt csak bajt okoz (ha túl sok termelődik egyszerre).
  • dez
    Nem foglalkozhat mindenki azzal... Akkor az emberek unalmukban még destruktívabbakká válnának. :)
  • dez
    "A létrejövő plazmagömbök mindegyike egy pukkanó hangot kelt, ami a képernyő üzemelésekor folyamatos recsegést eredményez."

LOL!
  • plamex
    parasztvakítás ...
  • greg971
    Jahh és hozzáfűzném még ...aki itt nem amish, és autóval jár használja a " modern " kor vívmányait az ne hüppögjön a környezetvédelem miatt.
  • greg971
    A plazma ha ózon-t termel nem is baj ...amúgy is szűkösen állunk ózonból :D ( háromatomos oxigén )
  • szurka
    ez a dolog ismerős... nem látta valaki A felejtés bére c. filmet?
  • Freemanus
    Ha igy haladunk az önpusztitással nem lesz it semmi, elsőnek a globális felmelegedés és egyébb éghajlatváltoztató tényezőket kellene megoldani mert az utóbbi időben meg figyelhetőek a természeti csapások növekvő száma aztán ha ez megoldva akkor kellene számunkra jelenleg kevésbé fontos dolokkal mint például ez is itt foglalkozni!
  • Robko
    Ha majd a technológia annyira fejlet lesz, hogy antigravitációs autók lesznek, amik a levegőben szálnak, akkor ez plazma kresztáblák jól fognak jönni…
  • roliika
    Plazma az ózont termel nem???
  • sweech
    hmmm ezek a japánok tudnak :D
  • Pharaoh
    Amúgy video nincs?
  • Pharaoh
    Nem rossz, bár elég nagy hátránya, hogy nagy hanggal jár, (apró robbanások), így nem hiszem hogy engednének ilyen hatalmas reklámokat az éjszakai égboltra.
  • Derapo
    Ez nem semmi!