32
  • gordonmail
    #32
    Hmm, oszt én meg AMD Athlon 2.8+ -as Bartonnal izgulok :-Ð
  • bandee1
    #31
    Tulajdonképpen nem kell táborokra oszlani, hiszen nem érdemes. Szerintem hasznos átgondolni kinek mi számít. Én pl. megszoktam, hogy mindig Intel processzoraim voltak, most egy 2.4-es Northwood van, de a következő már nem p4 , hanem Athlon64-es lesz, 3200-as talán. Egyszerűen azért, mert már olcsóbbak a processzoraik, és lényegesen nagyobb teljesítményt nyújtanak, ergo az INTEL már nem éri meg. Ha úgy alakul a verseny, hogy ismét az INTEL kerül "helyzetbe", azaz az egyszerű ember fiának kifizethető áron nagyobb teljesítményű processzorra tud befektetni, akkor lehet megint az INTEL-hez fordulni. Jelenleg az AMD-nek áll a zászló.
  • [Jakuza]
    #30
    Foleg, hogy mindenki tudja, hogy a ket magos AMD-k nem kis erofolenyben vannak az Intel hasolno termekeivel szemben.
    Es lam erre mi a kifogas "A fejlesztők szerint ugyanis kizárólag az intel ketmagos gépein megfelelő a teljesítmény"
    Hat ez tok lol. Nem is linkelek be tobb teszt kepet, mert lebasznak a modemesek, viszont meg az eddig Intel szamara jol fekvo alkalmazasokban is alulmaradnak az AMDvel szemben.
    Erdemes megtekinteni. http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=742
    De akkor meg mirol beszelnek ?





  • Praetor
    #29
    Könyörgöm! Mit tud az a szerencsétlen Intel processzor 2x olyan gyorsan, mint az AMD? Főleg hogy a világ leggyorsabb asztali processzorait az AMD szállítja az X2 személyében.
  • Praetor
    #28
    "...a Skype 2.0 új tízszemélyes konferenciahívásait kizárólag az Intel ikermagos processzorain futó gépeken tennék elérhetővé. A fejlesztők szerint ugyanis kizárólag ezeken a gépeken vehető igénybe megfelelő teljesítmény, míg az AMD hasonló megoldásain öt főre kell korlátozni a "konferencia" létszámát..."

    Ekkora baromságot. Ez a Skype csak erősíti az emberek gyanúját, hogy az AMD-nek igaza van a tröszttel kapcsolatban...
  • Deffyant
    #27
    komolyan az AMD már nem tud mit kitalálni csakhogy az Intelt minél mélyebbre nyomja a virtuális kakiban...
  • risp
    #26
    Tudom. Ettől függetlenül szerintem vezethette volna őket a minél platformfüggetlenebb megoldások alkalmazása, nyilván nem lenne hátrányos a számukra sem ha nem lennének ilyen akadályok... Ez azért lehetne szempont. És nem hiszem hogy ez az egy kodek felel csak meg a célnak, bár nem vagyok otthon a témában.
  • Komolytalan
    #25
    Kb én is ezt írtam le, csak olyan nyelven hogy a tömeg értse:-) Lényeg az utolsó mondatod, tehát az AMD keresete meg fog állni.
  • csjani
    #24
  • dez
    #23
    "Viszont van C++ fordító ami Win-es kódot AMD64 illetve Intel kódra fordít."

    AMD64 Intelen is van, mivel 1:1 átvették, csak átkeresztelték EM64T-re ("Extended Memory 64 Technology", mintha csak a memóriatartomány bővült volna, ami tipikus Intel-féle alantas félrevezetés). Azaz nem ez teszi a különbséget, hanem egyrészt hogy AMD-n van 3D-Now, és nem mindenhol van SSE1-2-3 (de ebben nem gyártó alapján kell különbséget tenni, hanem közvetlenül le kell kérdezni a kódban, hogy az adott prociban mi van), másrészt máshogy kell optimizálni az Athlonokra, P4-re, stb.

    "Az is bizonyított, hogy a két platform között nincs kétszeres sebességbeli különbség az Intel javára."

    Naná, hogy nincs... :P Sőt, többnyire az Athlon64 a gyorsabb. (Kivéve 1-2 gyanús programot.)
  • Caro
    #22
    Azért ha normálisan írják meg, akkor nem olyan nehéz.
    Csak a nagyobb baj az, hogy a webkamerák se nagyon támogatottak linuxon.
    De mondjuk amíg ilyen dolgok vannak, mint Ati driver, addig sajna nem hiszem hogy ez meg fog változni.
    Azt írják ugyanis, hogy ők kiadnák a driver forrását, de sajnos third-party cégekkel kötött non-disclosiure agreementek nem engedik.
    Na vajon ki lehet az a third party? Csak nem a MS?
    Hogy nehogy véletlenül X360-on legyen linux....
  • Caro
    #21
    Ezen jót röhögtem, hogy nem bírja a proci a 10 videót egyszerre :D
  • arty
    #20
    mer' a skype "divatos", valamivel meg el kell adni a drága kétmagosokat :) nyilván ezt egy egymagos, jóval eccerübb proc is elvinné ...

    oda jutunk, h nem dualcore-ra fejlesztenek szoftvert, hanem letiltják a szingliseknek a funkciokat és igy kényszeritenek dualra :)
  • Komolytalan
    #19
    Linux meg win egészen más platform, más driverek, hívások, stb. Nincs olyan fordító ami mondjuk 1 Win C++ forrást linucs alá lefordítana. Ezért ha egy cég nem támogatja a linuxot csak a Win-t, azért nem lehet beperelni. Viszont van C++ fordító ami Win-es kódot AMD64 illetve Intel kódra fordít. Az is bizonyított, hogy a két platform között nincs kétszeres sebességbeli különbség az Intel javára. Vagyis a Skype nyilvánvalóan hazudik azzal, hogy az Intel prociját 2x olyan erősnek állatja be mint az AMDét. Ezért simán perelhető, és gyakorlatilag a per simán nyerhető (nem tudják demonstrálni, hogy az AMD64 tényleg csak fele olyan gyors volna mint az Intel).
  • Lame
    #18
    Nem ertem egyalltalan minek dualcore-os proci Skype hivashoz???
  • MacrosTheBlack
    #17
    Az lehet, viszont a magokközt nincs jözvetlen kommunikáció (mint az amd-ben), ezért lassabb is.
  • risp
    #16
    Mondjuk nem tervezek konferenciat tartani a kozeljovoben...
  • risp
    #15
    Egyebkent a linuxos skypban a video "loooooooooooong way to go", ezt irta az egyik fejleszto. Szoval csak inteles gepen futo windowson lesz fasza.

    Egyik se stimmel
  • risp
    #14
    "csak az évtized vége felé ígéri saját megoldását"

    egyhuszonotod evszazazad?
  • concrete
    #13
    a fekete lovag mindig győz ...
  • nenad
    #12
    ez a skypeos dolog rohej, sztem ok adtak el magukat mint programozok, meg ugy egyeltalan.
    hehe.
    ez az egesz versenygazdasag jobban hasonlit egy izaura jellegu brazil(?) nyalopera, mint ertelmes emberek egeszseges versenyere.
  • IStexI
    #11
    hát ez ott van... naon igaz! Ez a kiélezett verseny nekünk csak jó! Én nem vagyok semelyik híve de inkább az amd-nek drukkolok, hogy nem húzzon el annyira az intel...
  • asysoft
    #10
    Intel új DC processzorai ráadásul két külön magot tartalmaznak, így jelentősen javult a kihozatali arány.
    Ez a Skype-dolog meg szánalmas...
  • dez
    #9
    Kb. annyival gyengébb a dual-core P4, mint amennyivel olcsóbb...

    De amúgy mindkettőnél nevetséges, hogy 1.5-2x-es max. teljesítményért 3-4x annyit kell fizetni.
  • asysoft
    #8
    Remélem tényleg sikerül a Meromnál jobb processzorral kijönniük, Pentium M sem rossz, pedig ott elsősorban nem is a teljesítmény a cél... Ezzel csak mi nyerhetünk!:)
  • dez
    #7
    Teljesen igaz. Vannak legális kereskedelmi módszerek, és vannak illegálisak.
  • arty
    #6
    azért ár/telj még mindig az jobb AMD-nél ... a Sempronjaik pl elég jó vételek a celeronokhoz képest, az a64 pedig olcsóbb mint a p4.

    dualcore ban picit más a helyzet, de könnyü intelnek olcson adni, hiszen ő már 65 mikronon gyártat ...
  • Omegared
    #5
    Jajj gyerekek. Ez azért szánalmas...
    Csak egy példa.

    Egyikötök legyen mondjuk pék egy városban. És kb a piac 20%-a a tiéd. Nagypékség szép kedvezményeket ad a boltoknak ha nem veszik a termékedet. X boltban pedig a nagypékség kenyere mellé adnak 10 szelet parízert ajándékba, de a tied mellé csak 5-öt mert az nem annyira finom. Te mit tennél? Szerintem ez ugyan az.
  • Aspirin
    #4
    Kezdem azt hinni az AMD-ről, hogy ő az Intel!
  • WiZZaRD
    #3
    elég vicces...anno az AMD nem kalimpalt ennyire, mert az intel volt elonyben. Most kicsit fordulni latszik a helyzet, egybol megy a hirig:). En elegedett vagyok az AMD rendszereivel, osszehasonlitasi alap is van, melohelyen intel alapu rendszerek vannak...semmifele hatranyt nem szenved az, aki AMD-t hasznal, boven megvan a teljesitmeny. Nem veletlen dragultak meg az AMD cuccai is mostanaban...de meg igy is olcsobb.
  • Pharaoh
    #2
    Sajnos az AMD az árakkal is nagyon elszállt.
  • arty
    #1
    skype eladta magát... naés?

    ha az AMD véletlen jól áll, mindig jönnek az arrogáns nyilatkozatok ... ilyen okokra vezethető vissza, h anno az intel kirugta őket a kompatibilis partneri viszonybol és saját architekturát kellett késziteniük :)

    amugy AMD párti vagyok :) csak hát ez ...