17
  • norti
    Igen csak míg a Wacom termékei még mindig csak 1 pont érzékelésére képesek egyszerre, addig az FTIR technológia annyi helyen érzékel ahányhoz hozzáérsz ;) Most dolgoznak azon, hogy az ujjakat is meg tudja különböztetni, így akár helyettesíthető és bővíthető lenne a "bal-középső-jobb gomb használat" mind a tíz ujjunkkal... vagy akár mind a 20al LOL :D
  • dekorex
    vagy itt a másik..

http://www.wacom-europe.com/int/products/cintiq/index.asp?lang=en
  • dekorex
    azért ez sem semmi...
    és már régóta kapható, kész technika
    http://www.wacom-europe.com/int/products/pl720/index.asp?lang=en
    persze 375ezer forint...
  • item
    Na itt a másik link sasoljátok meg ezt is!

Multi-Touch Sensing through Frustrated Total Internal Reflection
  • item
    Hát igen ezek a srácok mondhatjuk hogy értenek hozzá!
  • norti
    http://mrl.nyu.edu/~jhan/ftirtouch/

Itt a fejlesztők oldala és állítólag nem is lenne drága az előállítása... csak ugye a gazdaság... Most akkor a HP nagyon örülhet ennek a tákolmánynak :D
  • dez
    Engem nem tudnak érdekelni az FPS-ek. De egy ilyen cuccal eljátszanék, társasan is.
  • messen
    Áve!

Kébzelem a windózert, amint próbálja értelmezni a heves pókerpartinkat :) :) Enni-inni, pókerezni, szóval arra használni, amire egy asztalt kell... khmm... nos nem.

Csürsz!
    Én
  • Macc
    az nem penzbedobo nyilas, hanem reset gomb:)
  • HUmanEmber41st
    Jah állat lenne...de sajna FPS játékokra még mindig csak a jólbevált CRT monitor, keyboar, egér kombináció a nyerő.. :) :)
  • kobaltaelezo
    Vagy pl asztali minigolfot úgy hogy pöcköléssel lehetne a virtuális labdát irányítani..
  • risp
    Ez nagyon komoly.
  • kobaltaelezo
    Igen erre gondoltam
  • HUmanEmber41st
    Jah én is láttam azt a demot, ez az asztal meg úgy néz ki, mintha valami csocsóasztalból faragták volna össze.. a lábán volt a pénzbedobónyílás... :) :)
    Amúgy, ha gépelni kellene rajta, jobb lenne, ha enyhén meg lehetne dönteni.
    Amúgy nagyon tetszik, az ötlet jó, csak az érintőképernyő még kicsit drága azthiszem..
    Mekkora poen lenne mondjuk ki nevet a végént játszani úgy, h igazi bábuk lennének rajta, a pályát meg az asztal rajzolná hozzá...
  • item
    Azthiszem erre gondoltál nem ?

Multi-Input Touch Screen
  • kobaltaelezo
    Nemrég láttam valahol egy hihetetlen demót a legújabb multipontos érintőképernyőről. Nagyon durva volt. Azzal összekombinálva egy ilyen asztalt, új értelmet nyerne a számítógépes játék fogalma. Igazi társasjáték lehetne belőle, ami inkább összehoz egy családot mint elválaszt.
    "Gombfoci", "jégkorong", akármi...
  • endale
    Régen (??) a tervezők és a grafikusok rajztáblát használtak, de mostanra szinte az összes átült a monitor elé. Az lenne az igazi nagy durranás, ha elektronikus rajztáblát kaphatnának. Persze valami komolyat. Egy akkora érintőképernyővel, mint a régi rajztáblák, amin elfutna korrektül az ArchiCad vagy az Autocad vagy ami kell gondolom sokan kiegyeznének.