55
-
Mihail #15 pontosan mindenfajta elektromágneses sugárzás káros.
viszont fel lehet vértezni a testet megfelelő védekezéssel, az ősi kínai torna (chi kung, tai chi) és a jóga is erősíti a bennünk levő mágneses energiát (chi, ki vagy prána). ez az energia pedig már tudományosan is bizonyított, vannak elektromos készülékek amelyek gyógyításra alkalmasak mivel számítógépen lemodellezték az emberi test összes szervének egészséges rezgésszámát. viszont ezek a készülékek rendkívül drágák (a nasa fejlesztett jópárat az űrhasoknak) és a kezelések is 10-20ezer ft között vannak, ezért olcsóbban jön ki az ember ha megtanul meditálni, légzőgyakorlatokakkal az energiaáramlást zsabályozni és ilyen tornákkal a test enrgiaszintjét szabályozni. Aki pedig hitetlenkedő az vessen egy pár pillantást a levitáló jógikra vagy mondhatnám a shaolin papok lélegzetelállító képességeit de sokan vannak amindennapi életben is akik hihetetlen pszichikális energiával rendelkeznek és eszméletlen dolgokra képesek. szóval aki nem hiszi járjon utána, és akkor pofázzon :D -
#14 az egcerü rádiós egérrle mi a helyzet ? -
#13 Sztem a WLAN maga nem veszélyes. Viszont WLAN + mobil + Wireless + ... így együtt már tuti veszélyes. Be kellene egy egységes szabványt vezetni, és akkor nem lennénk egyszerre sokféle tartománynak és térerőnek kitéve (egy szabvány miatt jelentősen kisebb adó és vevő egységekre lenne szükség)
Persze ez enyhén utópisztikus :) -
dez #12 Nem tudom, hogy túlzottak-e a wlannal kapcsolatos félelmek (bár juhand vagy Tinman példája elgondolkodtató), de az biztos, hogy valamennyire hozzájárul az elektroszmoghoz, ami - mértéktől függően többé-kevésbé - bizonyítottan nem egészséges.
Talán nem kellene a "jaj de nagyon fejlődünk" érzésért, és talán leginkább a kényelemért feláldozni az egészséget - legalábbis ész nélkül felhasználni, megcsinálni mindent, amit csak ki tudunk találni. Az az őrültekre jellemző. Az intelligencia arra kell, hogy igazán jó megoldások szülessenek, nem csak egyszerűen megoldások. A cégek viszont csak azt nézik, hogy újabb és újabb piacok születnek, a bevételeket növelendő. Közben a civilizációban élő emberek között folyamatosan emelkedik a különféle rákok előfordulása. -
nenad #11 egyebkent sztem ezekkel az elektromagneses cuccokkal a frekivel lehet a gond. Sztem van olyan tartomany ahol legkevesbe, sot azt is meg merem kockaztatni hogy nem karos.
Egyebkent sztem egyertelmu. Sokkal szigorubb eloirasokat kellene csinalni. -
netrunner #10 Most tisztára pánikba estem...
Nekem ott a gépem mellett az antenna, az AP meg a szomszédban. És néha még éjszaka is be van kapcsolva a gépem.... -
pemga #9 Lábtophoz szerintem érdemes venni külső usb-s wifi cuccot. Egyrészt mert ez hosszabbítóval elvezethető, másrészt bontás és garanciavesztés nélkül lehet antennának használni (ld. még Tesco gazdaságos fém keverőtál). Ennek a cuccnak jóval kisebb teljesítménye van, mint a picimacis (vagy beépített) cuccoknak (ld. "sugárzás"), ezért is van szükség antennázásra. Viszont az antenna koncentrálja is a teljesítményt, egy szűkebb sávra: tehát én eldönthetem hogy nem ülök elé, vagy nem teszem a lábtopot wifistül a térdemre (ami amúgyis elég káros lenne a jövő nemzedéket illetően). De valaki biztos kiméri ezt is és mutat szép grafikonokat :). -
#8 Aki nem hiszi:
Fogj egy wlan eszközt és tedd a monitor tetjére vagy eléd az asztalra... a vevő/fogadó egységet pedig mögéd. Lehet fogadni ki meddig bírja...
Még, hogy nem káros -
#7 Minden elektromágneses hullámokat kibocsátó eszköznek van káros sugárzása, csak az a kérdés, hogy ez milyen mértékű. Ez pedig rengeteg tényezőtől függ, és mivel nincs két egyforma rádiós hálózat, ezt meghatározni lehetetlen. Az biztos, hogy az AP-t nem célszerű a párnánk mellé vagy az irodába hozzánk igen közel tenni, de hát a notebookban lévő wireless kártya sem igazán tud messzire kerülni tőlünk. Biztos, hogy a wifi sugárzása jóval kisebb mint a mobiltelefonoké, de akkor is van.
Az egészben pedig az a legnehezebb, hogy minden ember másként tűri ezeket a sugárzásokat. Valakinek ugyanattól kutya baja, másnak már öt perc után megfájdul a feje. Az meg, hogy hosszútávon (20-50 év) a kismértékű sugárzás milyen betegséget okoz, nem lehet most megmondani.
Most aztán legyen okos valaki. -
#6 hm.
pedig a teló sokszorta nagyobb sugárzást bocsájt ki, mint a wlan eszközök :O nagyon érzékeny lehetsz rá ...
-
juhand #5 Az UTP-től sohasem fájt a fejem :-)) pedig van bőven a lakásban.
5-10 perc mobilozástól már kicsit fáj a fejem, de 20-30 perc alatt elmúlik. Már néhányszor volt olyan, hogy kb. félórát beszéltem mobilon, akkor aznapra fejfájásom volt.
Két esetben három napot volt a szobámban két AP (elöször DLink-ek másodszor Minitar-ok) amiket bridge-be kötve progálgattam a WiFi-t, három nap után nem bírtam tovább a fejfájást egyik esetben sem.
Egyébként nagyon ritkán fáj a fejem. -
SymbioC #4 Irány a barlang! De ne vigyél gyertyát sem, mert a füstje káros az egészségre... -
#3 A teljesen közönséges hálókábelnek, sőt az elektromos berendezések hálózátai kábelének is van káros sugárzása. Szerintem azt se használjuk, sőt be kell tiltani! -
fawcet #2 És ha igaza van akkor meg kanadai szent lesz belőle, ha nem akkor bolondok szobra lesz róla mintázva.
-
#1 Az élet súlyosan károsítja az Ön és a környezetében élők egészségét!