104
A Centrum parkolórendszer Kft. disznóságai
  • NaNoKuTyA
    #104
    na én megkaptam a bírósági idézést....
  • NaNoKuTyA
    #103
    bizony...amíg nem írnak...jó nekünk!:DD
  • Vlala #102
    A srác azt mondta, ezt megírta nekik levélben, azóta szóra sem méltatják. Sem egy bocsánatkérő levél, sem egy "tévedtünk", igaz, a csekket sem küldték. Most ennek biztos örülnie kellene.
  • NaNoKuTyA
    #101
    simán elképzelhető, ha egyszer bekerülsz a rendszerükbe (okkal vagy a nélkül:)) akkor már nincs lehetetlen. Én kaptam olyan felszólítást ahol a rendszám, az időpont és az utca sem stimmelt...azonnal iktattam is!:)
  • Vlala #100
    Egy ismerős mesélte (szerintem kacsa, de azért megosztom véletek), hogy kapott egy csekket, miszerint 2007. október 7-én tilosban parkolt az autójával a fővárosban, és haladéktalanul fizesse ki a büntetést, mert különben jaj neki. :)
    Ebben az a poén, hogy a levélben szereplő autó rendszám, típus alapján valóban az ő autója volt, azonban egy ősmarha még szeptember közepén átrendezte az elejét, így a gép a kérdéses időpontban karosszériásnál volt, darabokban.
  • NaNoKuTyA
    #99
    itt..
  • NaNoKuTyA
    #98
    biztató hírek!!:)

    tegnap rádióban hallom, hogy készülőben van egy törvénytervezet, melyet ha elfogadnak (merem ajánlani), akkor csak 1 évre visszamenőleg hajthatják be az állítólagos- jogos követeléseiket ezek a buzik! Természetesen a törvény visszamenőleg is hatályos lesz!
  • KM
    #97
    Érdekes lehet...
  • Vlala #96
    Ennyi.
  • mrzed001
    #95
    ja, itt több a léha (zsé)vadász, és kevesebb az öntudatos (zautós)fóka
  • NaNoKuTyA
    #94
    na itt ilyen sose lesz!:(
  • dieselG
    #93
    http://vg.hu/index.php?apps=cikk_start&cikk=212926&fr=hk
  • NaNoKuTyA
    #92
    hál istennek már csak alkalmi látogató vagyok Bp.-n! Csak a múlt kisért:DD
  • Vlala #91
    Tarts magadnál igazolólapot arról, hogy nem parkoltál ott :)
  • NaNoKuTyA
    #90
    háát ez elég hihetetlen számomra, én úgy tudtam, hogy a bűnösséget kell bizonyítani, nem az ártatlanságot!:(
  • RIZLA
    #89
    grrrr.......

    Nem kell fénykép a tilosban parkolásról

    * Független Hírügynökség - [email protected]

    | 2008. február 29., péntek 19:46

    Nem kell fényképet bemutatniuk a parkolócégeknek, hogy bizonyítsák, tilosban parkolt valaki autójával. Elég az az adatlap, amelyet a parkolóőr tölt ki - ezt mondta az RTL Klub Híradójának a Fővárosi Bíróság Polgári Kollégiumának helyettes vezetője. Januárban egyébként pont a Fővárosi Bíróság egyik bírója adott igazgat egy autósnak azért, mert nem volt fénykép tilosban parkolásáról. Több tízezer parkolási ügy van a Fővárosi Bíróság előtt, ahol tisztázó értekezletet tartottak.

    Az adatlapok önmagukban, további bizonyíték nélkül az adatbevitel ellenőrizhetetlensége miatt nem alkalmasak kétséget kizáróan annak bizonyítására, hogy ezek az adatok a valóságnak megfelelnek - még januárban számolt be az RTL Klub Híradója erről a jogerős döntésről. A bíróság akkor a megbírságolt autósnak adott igazat, mert szerinte nem elég bizonyíték a parkolóőr által kitöltött adatlap.

    Más bíróság szerint viszont elég. Az ellentétes ítéletek, az évekkel ezelőtti, fénykép nélkül kiszabott büntetetések és a tavaly óta többszörösére nőtt parkolási perek miatt a Fővárosi Bíróságon értekezletet tartottak. Állásfoglalásuk, illetve a jogszabályok szerint az adatlap mellé más bizonyíték nem kell.

    Az önmagában nem lehet védekezés, hogy nincs fénykép a tilosban parkolásról. Az autósnak a parkolási cégek adatait kell valamilyen módon cáfolnia, vagy legalább kételyt ébresztenie, ami alapján a felperes parkolási társaságnak azt tudjuk mondani, hogy mutasson még be bizonyítékokat - mondta el Polgárné Vida Judit, a polgári kollégium helyettes vezetője.

    Vagyis, ha az autós nem tudja bebizonyítani, hogy nem parkolt ott, a bíróság elfogadja a parkolócégek adatlapjait, akár fénykép nélkül is.

    nc
  • NaNoKuTyA
    #88
    na én elfelejtettem!:) A fejleményekről tájékoztass majd minket, okulásunk céljából!:)
  • thundermanx
    #87
    Köszi a segítséget!
  • Vlala #86
    Ingyenes jogvédő szervezettel tudok szolgálni, ha kell.
  • NaNoKuTyA
    #85
    ha nem felejtem el, holnap utánna kérdezek, nekem ajánlottak egyet, de már nem emlékszema névre!
  • thundermanx
    #84
    Üdv mindenkinek! Tudnátok ajánlani ügyvédet, aki parkolótársaságokkal szemben képviseli az autósokat? Nem csak bp-i jöhet szóba! A reklám szabályok (van egyáltalán????) miatt priviben küldjétek!
    Köszi előre is!
  • Vlala #83
    Az a bökkenő, hogy ezt bármelyik cégről mondhatjuk. Haszon az inkorrektségből van, a legtöbb cég pedig azért jön létre, hogy hasznot hozzon. De ugyanúgy, ahogy az Il Ferro esetében, itt is létre lehetne hozni a "károsultak társaságát", és elküldeni őket melegebb éghajlatra.
  • NaNoKuTyA
    #82
    egyébként tv-ben volt, hogy a centrum ellen folyó per miatt, mindenki kérheti ügyének elhalasztását, amennyiben persze eljut a biróságig! 1-2 évig az is eltart sztem!:)
  • NaNoKuTyA
    #81
    mi van?
  • dubisubi
    #80
    Mélyen Tisztelt Hölgyeim és Uraim ! Tisztelt Autósok ! Mindenki Mondhat Bármit, lehet Höbörögni otthon, Háborogni akár Itt a Fórumon is, de Öszintén Lássuk be Emberek, Ha egy ilyen Aljas, Mocskos és a Müködését az Inkorrektségre Alapozó Cég mint ez a Centrum, Még Mindig Létezik és Virágzik, Akkor hol Az Igazság, Hol Keressük ?!?! "Az Igazság Oda Át Van"??? Ez itt a Fő Probléma és Ez itt a Lényeg !!!!!
  • Vlala #79
    De, be kell bizonyítani fotókkal. Ha nem kellene, akkor bárkit megvádolhatnának azzal, hogy milliókkal tartozik nekik.
  • NaNoKuTyA
    #78
    jólvanakkor!:)
  • gyurka35
    #77
    olyan birósági formanyomtatványt én is kaptam. amugy a TV-ügyvéádje cimü müsorban a Juszt Laci is azt mondta hogy nehogy valaki fizessen nekik. én kb.3 éve levelezek velük és folyton fenyegetnek a birósági eljárással de érdekes modon sose kerül oda az ügy.
  • NaNoKuTyA
    #76
    nekem is ezt mondta az ügyvéd!

    eleve a levelek a mit küldenek komolytalanok! se tértivevény, se aláírva, se semmi. Nemrég kültek egy bírósági idézésnek látszó tárgyat (csak a formanyomtatványt), bírósági pecsét, ügyiratszám nélkül! Röhej...
  • gyurka35
    #75
    tőlem a Centrum követel kb. 300.000 forintot. Kértem a behajtó-céget hogy részemre mutassa meg a helyszinen készült fotokat/mert ugye fotozva van a parkolás/ de azt mondták hogy nekik nincs olyan és amugy is nekik nem kell a biróságon azt bizonyitani fényképpel.
    akkor kérdem én: mi apalján itél majd el a biróság amikor semmilyen bizonyiték nem áll rendelkezésre hogy én valaha egyáltalán ott jártam????az ügyvédem szerint komolytalan mint a CENTRUM mint pedig a behajtó-cég követelése.
    ne foglalkozzatok vele.
  • gyurka35
    #74
    a minap megálltam szándékosan a "mozgássérülteknek fenntartott" helyen.
    jött a Centrum ellenőre és megbüntetett. ezek szerint a magyar KRESZ-t is felülbirálhatja az ellenőr? telefonon azt mondták fizessek mert oda is kell a parkolohely.
    Ezek tényleg ilyen hülyék?????!!!!!! milyen emberek dolgoznak ott akik az alap KRESZ-t sem ismerik????
  • NaNoKuTyA
    #73
    én most kaptam kb a 10.-ik felszólítást, egyiket se ajánlva, és most már elengednék a kamatot meg a tőke egy részét is! Csak próbálkoznak, amíg fizetsz addig újra meg újra küldeni fogják!
  • NaNoKuTyA
    #72
    szerintem ne fizess!
  • gcsomesz
    #71
    Halihó.Olvastam az indexen,hogy nyert egy pali,több ok miatt is,de engem az érdekelne tud-e valaki arról,hogy állítólag nem adhatnak több 10*es büntetést,csak veszélyes anyagot szállító járműnek.Fontos lenn,mert nincs kedvem kifizetni a lejárt jegyem miatt a plusz 10*es büntetést.Ha valaki tud erről infót pls HELP!
  • NaNoKuTyA
    #70
    én is kaptam sajnos levelet, 2002-2003, 130 ezer Ft!:(
    a gond csak az, hogy sok estben sem a helyszín, sem a rendszám nem stimmel...mégis mit gondolnak, hogy nem emlékezek az autóim rendszámára, röhej! nem a TV székházat kell ostromolni...
  • Data666
    #69
    Egy eset ami szintén érdekes , nem voltam még BUDAPEST környékén sem 2007-ben sőt 2006-ban is még októberben de a tiltott parkolást azt 2007-ben januárban állítólag elkövettem.Vannak emberek akik nem budapest orientáltek mert ha Bécset említették volna esetleg. A digitális fényképezőgépek sajnos faragatlan barom tuskó agyilag zokni emberek kezében esetleg fegyver is lehet ezt még meg is lehet bocsájtani .... de kérem,.,,,, A parkolási rendre felügyelők nem szényelik a pofájukat hogy szar munkályuk miatt egy ország van felháborodva ?

    [email protected]

    [email protected]

    [email protected]

    Ezeknek az embereknek minek email-név mikor arra képetelenek hogy válszoljanak egy kérdésre....

    Azt gondolják vidéki patkány majd megunja ,,, ?

    Hát nem !...adatgyüjtés folyik ellenük, és majd meglátjuk ki nevet a végén , majd mikor a kedves alkalmazott csengőjét megnyomják és kinéz az ajtóelé és jól bevarják a pofáját egy adag szarral mej megtudják.

    Ők szintén adják a nevüket egy olyan pénzügyi csoportért amiből élnek de hogyan ?



    Hányinger!





  • kircsigeri
    #68
    Sziasztok!Mi is kaptunk ilyen csekket! A legszebb az egészben,hogy hivatkoznak a 2006.évi CX.tv.9§-ra.Hát felhívtuk őket és mi is hivatkoztunk erre a §-ra.A válasz MEGDÖBBENTŐ:hiába van befizetett csekkünk,hiába tudjuk bizonyítani,ez a § csak a 2006 dec.31.-e után kivetett bírságokra érvényes!!!!Akkor kérden én:miért erre hivatkoznak?
  • Tibiota
    #67
    Nekem is kiküldött a Centrumparkoló egy csekket 7800 forintról, hogy rossz helyen parkoltam 2004-ben. Sajnos emlékeztem is rá, hogy volt ilyen esetem és tudom, hogy be is fizettem még aznap a bírságot. Másféléve kocsit cseéltem és valószínű, hogy benne felejtettem az autóban a befizetett csekket.
    Az autó azóta már 1m X 1M-es alakot vett fel.
    Most hogy bizonyítsam az igazamat?
    Én be nem fizetem ezt a jogtalanul kiküldött csekket!
  • k feri
    #66
    Nekem a levélládába volt bedobva a bünti, onnan meg bárki kilophatta. alá semmit nem irtam, hogy átvettem. Amúgy meg a centrum kft igazgatója egy buzi. Milyen érdekes,hogy ő a kerület alpolgármestere is. De nincs összefonódás!!!!
  • josefilles
    #65
    Egy fórumon olvastam egy ügyvéd hozzászólását, hogy a parkolási kft-knek a szabálysértés után is (!) kellene felszólítást küldeni, ill. minden év végén, amikor a számítógépes rendszer összegzi az adott év tartozásait.
    Ugyanis az APEH fele nekik is el kell számolniuk, mint minden más cégnek. Tehát ekkor is látják, hogy kinek van tartotása feléjük, mert ezáltal is csak növelik a legombolható összeget. Plussz beszarik a szerencsétlen ember, mert nem tud rá mit lépni, a hírekben meg lehet hallani, hogy ezt meg azt már megbaszták több százezer forintra is...

    Tehát egy 2005-ös évi ügynél már 3 levelet kellett volna kapnom. Egyet se kaptam, most jött 2007. februárjában az első.