52
Aki szereti a kémiát, fizikát és még más tudományt
  • CattiBrie
    [szin=cccccc][apro]""mert eddig olyan genyák mint te szerencsére nem találták meg
    örültem volna ha nem úgy kezded, hogy leugatsz valakit
    normálisan is el lehet magyarázni ha valaki téved, nem kell nekiesni (kinevetni.. stb.)" akkor ez mi? és minek? :D"

igazad van, elnézésedet kérem
  • shad0w
    Na mivan, mást már nem találtál amibe beleköthess? :D
    Amúgy igen tudom, és azt is h ki indította el a #6-os hsz-el, valamint attól, hogy kevésbé feltűnő betűkkel írod még ugyan úgy off marad...
    Ha valakinek meg nem tetszik úgy is törli, bár sztem a topiccal együtt megy majd ez a sok-sok felelseges hsz is a süllyesztőbe :)
  • CattiBrie
    [apro][szin=cccccc]tudod mi az az off?
  • shad0w
    "nem feltételn tudja ezt mindenki"
    Én megkérdeztem 8 éves öcsémet, ő is tudta ezt. De jó elfogadom, nem mindenki tudja.

"ez a topik nem az, hogy az ír ide, aki 21. sz tudósa, nem magukat vallját tudósnak"
    nekem a 21. század tudósa képbe sehogyan sem fér bele ez az ócska tojásos hülyeség, akárki is vallja magát tudósnak vele... de ahogy berakta ezt a szenzációs kísérletet nekem nagyon az jött le belőle, hogy igen ő most aztán ettől tudós

"azt is férreértetted, hogytisztelet, ebben semmi lelki fröccs nincs"
    "mert eddig olyan genyák mint te szerencsére nem találták meg
    normálisan is el lehet magyarázni ha valaki téved, nem kell nekiesni (kinevetni.. stb.)" akkor ez mi? és minek? :D

"de igenis elvárható, hogy közben legyünk tisztelettel a másik véleményére"
    ez nem egy vélemény volt... vagy ha úgy vesszük, akkor én azt állítom, ja nem, nekem az a véleményem, hogy a piros színű hó nyáron felfelé "esik", akkor senki de senki nem mondhatja meg nekem, hogy ugyan kisfiam, ez hülyeség, mert az nem tartja tiszteletbena "véleményemet"...

Hát jó már ezt is tudom, köszi :D

Ja amúgy írhatsz normális méretű és színű betűkkel is, nemhiszem h ez bárkit is zavarna, de persze nem muszáj, tiszteletben tartom a "véleményedet" :)
  • CattiBrie
    [apro][szin=cccccc]- nem feltételn tudja ezt mindenki
    - és sztem baromira férreértetted, mert ez a topik nem az, hogy az ír ide, aki 21. sz tudósa, nem magukat vallját tudósnak
    - azt is férreértetted, hogytisztelet, ebben semmi lelki fröccs nincs

de ezt mondom én is, persze hogy meg lehet mondani, ha valaki rosszul tud valamit - ami presze nem azt jeletni, hogy te tudod jól! - de igenis elvárható, hogy közben legyünk tisztelettel a másik véleményére
  • shad0w
    Elmagyaráztam, további segítséget is adtam, sőt még egy linket is ahol tovább olvashatnak a témában, ha van kedvük esetleg mélyebben is beleáshatják magukat :) De ne haragudj, ez egy annyira nyilvánvaló dolog, mintha én azt mondanám, hogy képzeljétek el, ha én sót szórok a vízbe akkor az feloldódik addig amíg telített nem lesz az oldat, aztán ha már telített akkor a só lerakódik a pohár alján. Hát nem fantasztikus? Na most akkor már én is a 21. század ifi tudósa vagyok! :D Szal kösz, nem kell a lelkifröccs, nem értem, hogy egy fórumon minek kell lelkizni, nekem az sokkal jobban tetszik, ha nekem is valaki megmondja, h barátom te hülye vagy, mint ha fél órán keresztül kerülgetné, hogy hát igen ez így is lehet meg hát lehet hogy igy vagy úgy de...
  • CattiBrie
    [apro][szin=cccccc]mert eddig olyan genyák mint te szerencsére nem találták meg

normálisan is el lehet magyarázni ha valaki téved, nem kell nekiesni (kinevetni.. stb.)

azért a fórumozáshoz is elkéne egy alapvető tisztelet + inteligencia, ami itt a sg-n soknak nincs meg
  • shad0w
    He? Ti vagytok a 21. század ifi tudósai? Ezzel a hatalmas felfedezéssel? :D

"Ha a test sűrűsége egyenő a folyadék sűrűségével akkor a test lebeg a folyadékban.
    Magyarul a tojás eleve is lebeg :D"

He? Tehát aztmondod, hogy a tojás sűrűsége egyenlő a víz sűrűségével? :D És akkor szted minek kell bele a só, hogy lebegjen benne a tojás? Nyilván azért, hogy a víz sűrűsége nagyobb legyen mint a tojásé. Ha a tetejére öntöd a sima vizet amit a topicindító ifi tudós mond akkor addig amíg a sima víz van abban elsüllyed a tojás onnantól ahonnan meg a sós víz van elkezd lebegni. Persze csak addig amíg össze nem keveredik. Érdekes, hogy eddig még nem nagyon fedezték fel ezt a zseniális topikot :)

Ja de amúgy tessék: KÍSÉRLET A KONYHÁBAN
  • laliking
    érdekes, majd kipróbálom
    mellesleg pont valamék nap néztük fizikából a felhajtóerőt meg az úszást
    Ha a test sűrűsége egyenő a folyadék sűrűségével akkor a test lebeg a folyadékban.
    Magyarul a tojás eleve is lebeg :D
  • Shadow_THH
    szar a kép sry nem tölt be
  • kupci13
    A vizben lebegő tojás.
    Kisérlet: Egy üvegedényt félig töltünk vizzel,és annyi sót keverünk bele, hogy a beletett tojás feltétlenül ússzék a sós viz felületén. Ezután papirtölcsérrel óvatosan tiszta vizet öntünk a sós viz fölé (ne keveredjenek össze!). Miközben a viz felszine emelkedik, mi is egyre feljebb emeljük a tölcsérvéget.
    Következmény: Ahol a két fajta folyadék találkozik ott fog "lebegni" a tojás.[IMG]http://[/IMG]
  • kupci13
    Osszuk meg másokkal ismereteinket. (kisérletek, cikkek, személyes élmények és még más tudományos dolgokat)