16
Eltűnt merevlemez - a Windows nem látja
-
Laurion #16 Kösz - én is a másolásra gyanakszom, azért is írtam bele a sztoriba - de mit lehet azon elcseszni, könyörgöm? Ezt mondja meg nekem valaki!
Merthogy aztán majd nem fogom elcseszni, ha már tudom, mit kellett/nem kellett volna csinálnom. De most... nem értek semmit.
Valakinek tippje, segít-e a Windows-újratelepítés? -
#15 amugy a Seagate nemrég felvásárolta a Maxtor-t aki még nem tudná :) -
#14 Nekem is MAxtor van semmi gáz vele....Laurion amugy a másolással csesztél el valamit, arról nem a Maxtor tehet szerintem.. -
#13 Tobb ugyanilyen 80as maxtorral is volt ismeros reven hasonlo tapasztalatom ismerosok reven. Adatokat le lehetett rola menteni meg, de mar az ujraparticionalas se segitett, ugyanis barmilyet probaltam letrehozni, eldobta a particiot azonnal... -
Tattoo #12 A file scavenger is jó ilyen célra. nálam nagyon jól müködött.még a felülírt adatok közül is sokat visszaadott. úgy 95 %ot -
#11 az egy dolog hogy látja, de nem biztos hogy vissza is tudja állítani (bár ha látja, akkor jó esélyed van rá)
megveheted, ha tisztán élsz, vagy keress hozzá pl. guglival okosságot :]
az új maxtorok már nem (olyan) gagyik, 5 év gart adnak hozzájuk, de egy hasonló 80-as maxtorunk már elhalálozott tele játékkal, azóta (meg előtte) se bízok meg bennük, van 2 samsungom, 3 éve tökéletesen megy az egyik, a másik csak pár hónapos.
fontos a tördezettségmentesítés, mert ilyen esetekben hasznos, különben az 1000 részre töredezett adataidat nagy valószínűséggel semmi sem állítja vissza -
#10 aha, semmi rejtés nincs, csak akkor vmiért meggajdult a vinyó.
240 gigás partíció, szinte fullon. Formázva nem lesz egy darabon.
Nem egetverő a dolog, csak zavar, hogy ott az a hülye könyvtár, és ki se tudom törölni. :PP
Amúgy Nvidia detonatorok vannak benne... de hát vmi meggajdult aztán annyi.
Nekem nem kell az adat se :P a könyvtár se:P az a baj, hogy van :D -
Laurion #9 Szia!
Kösz mindenkinek a választ.
Próbáltam a GetBataBacket, meg is talált minden állományt (meglévőként, nem letöröltként jelzi őket). Csakhogy a shareware verzió nem tud visszaállítani... vegyem meg, vagy tudsz kerülő utat? :)
Amúgy NTFS.
Mit gondolotok: egy Windows-újratelepítés megoldaná a gondot? Újra térképezi olyankor a meghajtókat?
A Maxtor gáz, nagyon gáz, mostmár tudom. Anno nem tudtam. A Maxtor monnyon le!
horpetinek: nem voltak azok védett fájlok (a dokumentumok könyvtárból, ilyesmi), amikhez csak egy bizonyos fiókból lehetett hozzáférni? Mert ha ilyenek voltak, akkor saját ezirányú tapasztalataim szerint a Partition Magic megoldja: formázd át a partíciót FAT-té NTFS-ről (mert, gondolom, most az), és mivel a FAT nem ismer állományszintű jogokat, máris kezelheted a fájljaidat.
De hangsúlyozom: nem értek a dologhoz, csak tapasztalatból beszélek. Lehet, hogy nem működik a dolog a te esetedben, sőt talán árt. -
#8 Hali! Ezzel a témával kapcsolatban szeretném én is kérdezni, hogy van egy csomó könyvtáram, ami vmelyik winfos átállásnál (nem az op rendszer partíciója, hanem ahol a többi adat van), meg költözésnél asszem, nem lett elérhető.
azt írja hogy nem megnyitható, vagy hiba az olvasásnál ilyenek..
Na most én már azóta 2* is újrainstalláltam windowst, ill. letöltöttem újra azokat a dolgokat, de azok a könyvtárat azóta is ott virítanak (nem sok, csak idegesítő)...
Mi a frászt csináljak, hogy legalább kitörölhessem őket, eltűnhessenek? :) Mit küldjek rá?
Ott van már fél éve a vinyón... és semmit nem lehet velük kezdeni:D Eszem megáll...
regcleanerektől ott maradt... mondjuk nemtom ez reges dolog-e, mert winfos újrainstallkor is ott maradt :P -
#7 Nekem már 4, de ebből 1 már produkált ilyet. Azóta már van 1 Samsungom és 1 Seagateem.
#1: GetDataBack visszahozza a nagyrészét, de ezentúl már ne tegyél arra a vinyóra semmi olyat, amit sajnálsz! -
#6 Mi a baj a Maxtorral? Nekem kettő van belőle, és egyikkel sem volt még soha gond... -
#5 easy recovery vagy getdataback
ha volt rendszeresen (vagy a bedöglés előtt) töredezettségmentesítve, akkor jóeséllyel vissza tudod szerezni a fájljaidat
ha nemsegít akkor vagy vmi adatmentő cég, vagy kuka
amúgy már a post felénél biztos voltam benne hogy vmi hulladék maxtor lehetett, sry -
#4 GetDataBack et ajánlom adatvisszaállításra ha létfontosságúak az adatok.
Utána meg egy nagy partícionálás, PTR törlés, MBR törlés, stb :)
NTFS vagy FAT32 volt rajta?
-
izb #3 Egy működő rendszerben küldj rá egy programot,mondjuk az easy recoveryt,vagy valami más fajta file visszaállítót.
ha sikerült mindent lementeni,akkor partició és formázás.
Egyébként egy jó tanács a vinyó tartásra,mintha haszonálat lenne.(tartás mód)
Hütsd mindenáron,és nem fog elszállni.
---------------------------------
[URL=http://www.izbsystem.hu]www.izbsystem.hu
-
#2 Hát ha nagyon fontosak, akkor Kürt Bt. De az nem lesz olcsó mulatság. -
Laurion #1 Üdv mindenkinek!
Ez szép kis galiba, igazi nyalánkság. Valaki fejtse meg a rejtélyt nekem!
A minap fogtam az E: meghajtómon lévő dokumentumaimat, és átmásoltam egy másik lemezre; közben egyszer leállítottam a másolást, majd újraindítottam. Hiba nélkül átmásolódott minden, aztán azzal a másik merevlemezzel elmentem haza.
Visszértemig a gép ki volt kapcsolva, senki sem nyúlt hozzá.
Visszaérvén (ma reggel) a következőket tapasztaltam.
A gép nem volt hajlandó megnyitni a régi dokumentumok közül egyetlen fájlt vagy mappát sem - a pontos hibaüzenetre nem emlékszem, de olyasmi volt, hogy a fájl sérült vagy nincs meg.
Újraindítottam a gépet. Utána már az egész meghajtó eltűnt: most, ha be akarok jutni az E:-ba, a Windows a következőt írja ki: "E:\ nem érhető el. A fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható."
A checkdisk üzenete: "Nem lehet megállapítani a kötet verziószámát és állapotát. A CHKDSK leáll."
A PowerQuest Partition Magic 8.0 üzenete a "Check for errors" parancs után: "Bad file record signature" és "Error #7: Operation cancelled by user" (pedig hozzá sem nyúlok).
Az újraindítás előtt még produkált a Partition Magic olyasmi hibaüzeneteket is, hogy hiányzik a System Volume könyvtár és még egy-két másik, számomra ismeretlen is.
A lemez fizikai állapota - a gyári ellenőrző program, a PowerMax tanúsága szerint - hibátlan. Típusa Maxtor DiamondMax Plus, 80 GB. Az operációs rendszerem WinXP Home SP2.
Korábban már volt gondom egy másik ugyanilyen vinyóval, azon fizikai hibák vannak. Rajta van a Windows is, és addig használom, amíg be nem mondja az unalmast - tehát most is bent van a gépben.
Mindezt a sok adatot azért írtam le, mert nem tudom, melyik lehet fontos és melyik nem.
Kérlek titeket, nálam okosabbakat: segítsetek! Vissza tudom-e kapni az adataimat? S ha nem, mit kezdjek a vinyóval?
Üdvözlettel: Laurion