22
-
Hát meg kell hogy nyugtassalak a dvd mellékletben csak az ezer éves filmeket kapod meg a sikerfilmek még mindíg 3-4-5000 forintos darabáron mérik nem kell csodálkozni hogy virágzik a fekete kereskedelem.Igazából azt nem értem ha már a moziban lement és gyereséges volt akkor a dvd lemezeken mért kell több ezer forintot keresni ?
-
viktro #21 Elég sok féle vízjel van, látható/nemláthatóból is. Simán lehet csinálni olyan vízjelet, hogy az látszódjon ha keresik, de amúgy egyáltalán ne tünjön fel, és ha el akarják távolítani, akkor akár percekre is csak massza látszódjon a mozgóképből. Baromi nagy területe van a digitális vízjeleknek, és egyre csak nő a belé tett energia. -
Jaja, én is 1e Ft-ért vettem a Kill Bill 1-2.
5.1 és DTS magyar is, nem úgy mint két évvel ezelőtt, amikor max felirat volt ennyi pénzért.
Mondjuk az is biztos, hogy többet nem is vagyok hajlandó kifizetni egy dvd-ért. -
Igazából a pénz azonosításra és a hamisítás meggátolására használják. (Meg sok egyébre is.)
A digitális világba pedig átrakta a nyelvünk. Nem éppen helyes megfogalmazás, de az erős párhuzam miatt elfogadható. Gyakorlatilag egy olyan kód - amit beleraknak magába a filmbe -, mely másoláskor sem tünik el, így bármelyik kópiából kiolvasható, ezáltal megtudják kitől került ki.
Úgy emlékszem, hogy a TV-ről kamerával átvétel után is visszaolvasható, de ebben nem vagyok biztos. -
látszik, h még életedben nem vettél eredeti dvd-t, baromira nem csak ujságmellékletek és egyéb maradékok vannak ebben a kategoriában mamár :) -
az mpaa szerint igen :D -
igen, azzal a chatelővel elmoralizálgatnék egy 45 centis penge társaságában ... -
toozok #15 Legalább mostmár tudni fogják a zsűritagok, hogy mi módon nem lehet másolni az értékelésre váró filmeket. Előveszik a régi módszert: Monitorra vagy TV-re rázoom egy jó kis kamera és olyan lesz mint egy moziból felvett film. Vagy lehet, hogy a kamera is felveszi a vízjelet??? -
Caine #14 Lehet, hogy paranoid vagyok, de én azt is el tudom képzelni, hogy ott ülnek a spanjaik fórumokon, csetszobákban és jelentenek ha van "valami". Azt persze mégse mondhatták, hogy agent#2345 jelentése alapján, hanem inkább "ismeretlen feljelentő" hívta fel rá a figyelmünket ... -
exxile #13 Ez nem feltetlen igaz, a Tesco-s 1000hufos "turkalobol" neha egesz jo cuccokat elo lehet halaszni! Csak jol bele kell nyulni :) En pl. csak ilyen 1000-es dvd-ket vagyok hajlando megvenni (persze kivetel van) eredetiben. A tobbit a netrol.. -
hát az ilyen újságmelléklet+abból megmaradt darabok és olcsóbb barátai tipusú DVD-k olyanok is.. -
vázeg de sz@rember ez a chatelő... miért jó igy neki most hogy 1 ember életét valszeg tönkretette??? pénzt nem kap, se megbecsülést, lehet le is köpködik majd az utcán.... -
pemga #10 Eleg sok filmet meg lehet kapni 1-3eFt-os áron már. De ez még nem jött ki DVD-n, egy DVDscreenerről van szó. A DVD majd 28-n lesz csak 16$-ért (kb 3400Ft). -
Kaadi #9 Ez emlekeztet egy regen hasznalt eljarasra amit a GeCAD roman virusirto fejleszto ceg hasznalt. ok is minden ceges telepitolemezt egyedi termekkoddal lattak el es ha valahonnan frissitesi keres erkezett egy masolt verziotol akkor azt a ceget pereltek aki megvette a csomagot (minek engedte meg hogy ellopjak?). Amugy ez a hajsza az illegalis masolok ellen mar kezd nevetsegesse valni. Minel tobbet koltenek uj vedelmi eljarasok licenszelesere annal dragabbak a lemezek. Inkabb meg kene sporoljak a vedelemmel jaro koltsegeket es nehany dollarert arulni a DVD-ket. Valoszinuleg en sem toltogetnek ketes minosegu rippelt filmeket ha kozeli aron lenne az eredeti. -
Mi az a vízjel?
-
Csetes elszólás, majd a vízjelből meg bizonyítható.
Azt már a tavalyi kikerülésnél megmondták a stúdiók, hogy névre szólóan fogják kódolni a filmeket és így egyszerű lesz a "bűnelkövetőt" azonosítani. Még, ha nem is ő teszi fel a netre, akkor is teljes körűen felel érte...Úgyhogy jöhet a 10 ezer év fegyház. A gyilkosok meg had lófráljanak, mert ugye őket nem lehet elfogni holmi vízjellel, meg úgy is csak gyilkolásznak, nem pedig Oscar-ra jelölt filmeket másolnak :P -
Lehet az apja a zsűritag ő meg jól lemásolta. -
pemga #5 Igen, ez nekem is feltűnt :). De ha jól tudom _rengeteg_ zsűritag van, többezres nagyságrend (itt 12e-ről ír). Ami nekem zavaros, az az hogy most akkor a másolat alapján keresték vissza, vagy csetes elszólás. -
tomo #4 ja, ennek az oruletnek nincs semmi koze sem a keszitokhoz, sem a filmhez.
ez csakis a feneketlen zsebu haracsokrol szol, akik kiadoknak merik nevezni magukat. -
HUmanEmber41st #3 Szerintetek 25 éves egy Oscar díj zsűritagja?
Nem hiszem, mégha USA-ról is van szó...
Ő már kapta valakitől, akinek nem szabadott volna kiadni a kezéből.. -
strogg #2 mindketten jól tudjuk, hogy ez az egész szerzői jog őrület csak a sarc-ról szól :) -
Azt hinné az ember, hogy aki benne van a zsűriben az tiszteli a filmeket és a filmkészítőket annyira, hogy nem másolja le. Ha jól értem neki ebből semmi haszna sem származott, max a kétes dícsőség, hogy ő meg tudta szerezni...