22
  • Spacsek
    #22
    Ki az a sony?
    :)
  • ZoliJ
    #21
    ugyanígy fog járni a hd-dvd/blue-ray is
  • Tetsuo
    #20
    mobilon élvezhető a film?? (ki az a hülye..? már bocs)
  • z5oTtu
    #19
    En sem vagyok igazan Sony párti. De mivel hogy minden nap sokat utazom, karacsonykor ugy dontottem, hogy veszek egy PSP-t 1Gbyte-os kartyaval. Ugyerzem jo dontes volt. Nem akarom fenyezni a cuccot, de nagyon kiraly kijelzoje van. En foleg jatszok , de parszor filmet is neztem rajta. Teljessen elvezheto. UMD-s filemt nem vennek en sem:). Szerintem ha lenne UMD-iro, akkor biztos jobban menne az UMD film eladas.
  • NEXUS6
    #18
    A Sony próbálkozott a MD (MiniDisc) szabvánnyal is. Azt is rendesen bebukta. Bár igazság szerint csak megelőzte a korát. Egy hordozhatóságra kihegyezett, a CD-nél kissé rosszabb minőségű, adatvesztéses tömörítésen alapuló formátummal.
    Ehhez képest ugye az MP3 oriási siker.

    A MD egyfajta reinkarnációja lehet az UMD is.
    Adjon ki egy UMD írót, attól kezdve úgy viszik a filmjeit mint a cukrot (igaz a felét csak azért, hogy mindenki másolatokat csináljon róla;))))
  • a_n_d_r_e_w
    #17
    Attól tartok még mindig nem néztél utána...
    Az A3D szabány kifejezetten jó volt, messze jobb mint a konkurens EAX. Viszont a Creative visszaélve piaci pozíciójával perek sokaságát akasztotta az Aureal nyakába, amiket persze sorra elveszített, de ez nem számított, mert addig is lebénította vele az Aurealt. mikor ennek vége lett, szépen felvásárolta.
  • asysoft
    #16
    Zene még OK, de film... Egyrészt tartanod kell a gépet, másrészt össze-vissza rezeg (ahogy írtad), minden külső zaj behallatszik... Szerintem így lehetetlen egy filmet élvezni. (Nekem PDA-m van, azon is lehet filmezni. Csak nem szoktam.)
  • BlackVoid
    #15
    Remelem igy jar blue-ray meg a HD is a szemet masolasvedelmevel egyutt...

    Ez mar eleve elfeledett szabvany amugy is, beke poraira.
  • MacrosTheBlack
    #14
    Neked kéne. Addig erőltette a pénzes A3D szabványt, amíg mindenki az ingyenes EAX-et választotta, az Aureal meg jól csődbe ment.
  • kisgabo
    #13
    " Egyébként Én meg úgy vagyok vele, hogy van nő, van buli, van sport, és van autó... kinek kell ide PSP???:D:D "

    ez mennyire igaz !!!

    egyébként valóban vicc amit a sony mível ( pixelhiba garija is vicc ) inkább adok 2-3-4 ropit egy asztali dvd lemezért, mint púposkodjak egy psp előtt.
  • szombat
    #12
    Nekem volt még nyár előtt Amicsiből 2 hónapig PSP-m. Hidd el ennek már olyan képernyője van amitől leesik az állad, és mondjuk egy balatonra tartó 3 órás vonatút során nagyonis jól ki lehetett használni.
    Egyébként Én meg úgy vagyok vele, hogy van nő, van buli, van sport, és van autó... kinek kell ide PSP???:D:D
  • a_n_d_r_e_w
    #11
    Annak az Aurealos dolognak nézz utána szerintem...
  • FecaA
    #10
    Rosszul tudod! Ilyen kis képernyőn Buszon Pl. Burnoutozni (mivel túl gyors és a rezgő képernyő miatt nem lehet látni semmit!) szinte lehetetlen (már soxor próbáltam:DDD) Ilyenkor jön elő a zene vagy a film... :D
  • asysoft
    #9
    Én azon csodálkozom, hogy egyáltalán filmeket akartak terjeszteni ezen. Szerintem egy PSP-t elsősorban játékra vesznek, s nem azért, hogy mondjuk a vonaton mozizzanak...
  • MrTressy
    #8
    lehet nem véletlenül csúszik az a ps3 lehet akár meg is bukhatnak vele azért kummantják el :)
  • [NST]Cifu
    #7
    A legszebb bukás mégis az lesz, ha csinál egy asztali UMD lejátszót, és csak utána bukik be végleg az UMD szabvány - hiszen kinek fog kelleni, amikor már minden a Blu-rayről és a HD-DVD-ről fog szólni?
  • TothLaci
    #6
    Sony mikor érti meg, hogy erőszakkal nem ér el semmit? Most ez az UMD egy olyan formátum, amit eredetileg lehet csak megvenni. Sony ha rootkiteket, extraerős másolásvédelmet épít, és saját lemezformátumot fejleszt, és ha ezt folytatja, meggyengülhet!
  • Emmegki
    #5
    Nem tudom mit csodálkoznak, több embernek van dvd lejátszója mint psp-je.
  • Gerygrey
    #4
    Jó dolog a hordozható film, ha lenne PSP-m 1000% hogy kihasználnám ezt a funkciót, ahogy most a mobilomon is ezt teszem. De ahogy Arty írta, ne várják el hogy millió formátumban megvegyek egy filmet, adjanak rá jogot ha megveszek egy DVD-t hogy csináljak róla egy 1-az-1ben biztonsági másolatot DVD-re, meg pluszba memorystickre, UMD-re meg amire akarom. Mert elméletileg a DVD megvételével a jogot veszem meg arra hogy nézzem az adott filmet, azt meg hadd' én döntsem el hogy tévén, PC-n, mobiltelefonon vagy játékkonzolon tartok rá igényt.

    Az UMD-TV adapter meg viccnek is rossz, ki fogja a gyengébb minőségű UMD filmet megvenni tévés megtekintésre, amikor a jó minőségű DVD-t át lehet alakítani kisméretű formátumba...
  • sped
    #3
    Sony, elmehet a fenébe. A hülye saját szabványait erőlteti mindenhol, de már közel nem olyan piacvezető mint régen, hogy ezt megtehesse. Be kéne már állnia a többiek mögé a sorba és követni a mindenki (fogyasztók) által elfogadott szabványokat. Memoristikket dugjátok fel a popsiba az MD-vel és az UMD-vel együtt.
  • MacrosTheBlack
    #2
    Így kell megszopatni saját magukat! A 3dfx, Aureal is abba bukott bele hogy úgy megvédte a szabadalmait hogy aztán nem is kellett senkinek. Meg is érdemli a szutyok Sony! Legyen ez figyelmeztetés a bluray - hddvd-nek is!
  • arty
    #1
    az a csoda h ebből a szarbol 40-50ezret el tudnak adni! és még elégedetlenkednek ... pff ... vicc ...

    komolyan elvárják, h az emberek egy filmet 23 féle hordozon megvegyen ?? és ráadásul mindenki ????

    amugy is inkább rászánnék pár percet és lekonvertálnám magamnak mpeg4be dvdről és kész ... memstickre ki és GO... for freeee ...