30
Honan ered a fórum szó?
-
#30 Fórum régen asszem a rómaiaknál az ókorba volt, egy bazinagy kúltúr épület, ott duncsizták meg az birodalom ügyeit 's a többi 's a többi... -
#29 fú, ezt tudtam
[TUDTA] -
Garfield #28 Nesze
Egyébként pedig teljes mértékben egyetértek a #4/#5-tel.
-
moralosan #27 És a fórum, mint kifejezés, manapság sem feltélten csak az internettel hozható össze :). -
#26 agora = piac
Az más kérdés, hogy a görögök mit cisnáltak ott. :) -
#25 agora, nem piactér vagyis majdnem..inkább amolyan "központi" része a városnak, a fontosabb épületekkel, árusokkal, köztérrel, sok politizáló göröggel:) -
Meszesán Imre #24 ja -
#23 Felejtsd már el ezt az összekeverést. Agóra az a görög piac volt. A fórum meg a római főtér, amin a legfontosabb épületek is voltak, pl a római szénátus épülete is. -
#22 nehéz volt kitalálni... már azthittem ,hogy a románoknál... -
#21 "Forum Romanum"asszem a romaiaknál tanultuk.szbad téri tanácskozás törvények hozása.vagy valami ilyensmi. -
#20 Fórum az latin szó, nem görög. -
#19 sorry, fáradt vagyok -
Thanatos #18 -
#17 Helyesírást is tanítják,mégis nézz körül. -
#16 igen, bár ezt tanítuják iskolában hogy mi is az a fórum -
#15 Mivel ez egy ilyen nagy fórum szerintem sokan nagy érdeklösésel olvsák hogy mi az eredete amibe nap mint nap írnak... -
#14 És minden szónak fogtok majd külön tápigot nyitni az általánosban, ahelyett, hogy utánanéznétek?!
Mert akkor javasolnám következőnek pl. az "elkáposztástalaníthatatlanságotokért" szó eredetét! -
#13 De hogy hol, azt már nem tudom én se... régen volt az érettségi, tavaly... -
#12 Jaja,erre gondoltam én is.Fórum volt a helyi parlament. -
#11 Ja,az agorán volt a fórum,ami vmi féle népgyűlés volt,és ott lehet beleszólni mindenbe,ha az én tudásom se csal. -
#10 Bezony, Rómában volt vala a Forum Romanum, ahol az aktuális eseményeket vitatták meg... Göröghonból ered a szó, és maga a használat is, ahol majdnem hasonló célokra használták (agora=piac). Ha jól emléxem az egyik nép életében a fórum névvel látták el a képviselők testületének nevét, bár erre nem esküszöm meg... -
#9 Ókori Görögo.ban agora a vásártér(piac), ha nem csal a tudásom -
#8 Ókori Görögországban is még jóval Róma előtt. -
#7 ezt jelenti az idegen szavak és kifejezések szótára szerint:
1. szabad tér,vásártér,piac a római birodalom városaiban, itt tartották a népgyűléseket,a nyilvános bírósági tárgyalásokat,stb
tehát a fórum a politika és a közélet központja is volt
2. közélet,nyilvánosság,nyilvános szereplés,a nagy nyilvánosság
-
#6 Jó oldal!:-DDD
De itt lehet mégtöbbet tudnának mondani! -
Cat 02 #5 www.treck.hu/google -
Cat 02 #4 www.treck.hu/google -
#3 A fórum jelentete régen a főteret ha jól tudom... -
#2 asszem nagyon régre nyúlik vissza az eredete a fórumnak...ami régen teljesen más volt mint manapság...aztán lehet nem így van, nem tudom pontosan,majd az okosabbak elmondják -
#1 Hy!
Szinte minden oldalnak kihagyhatatlan része a fórum!De honan ered ez a szó?