2613
Itt mindenki megmutathatja a saját oldalát, és majd értékeljük.
-
#1409 na ezaz, csak nálam a legalsó oldal már alig mozog, mint ahogy a háttér sem. és pontosan emiatt van a "görbület" de meg fogom csinálni majd... -
#1408 ilyesmire gondoltam
kozben rajottem, a meret nem valtozik a persp.transzformacio utan, megprobalom JS-ben is osszehozni ezt. -
#1407 pixelben adod meg a margint nem?
na mindjart meglatom:) -
#1406 de ez nem olyan egyszerű, hogy csak átírom, te tök mást használsz, ráadásul az egérmozgatás a tiedben mincs benne, stb, stb. Nem lehet átírni. Ráadásul ugye én a margin értékekkel mahinálok :) -
#1405 ne ebbe ird bele, hanem ird at:) mindjart osszebodom flashben, mert erdekel hogy nem-e irtam hulyeseget -
#1404 oké, csak nekem eddig is ilyen függvényeim voltak:
(-S_CA[x].offsetWidth/2-((S_MouseX-DocSizeX/2)/(S_MoveModifier*(S_Pages-(S_CA.length-x)/2))))
most ebbe azt beleírni... ehh :) -
#1403 Azert gorbul, mert fakeled a 2d-re vetitest, probald ki azzal amit irtam. -
#1402 25lines
Hogy az erdekeset osszekossem a kereseddel, ez egy 25 actionscript verseny, ez a januari adag, es mindegyik felett ott van a CODE.
Ezekhez a Flash IDE sem kell, fordithato Flex-el, vagy barmilyen forditoval.
Ha a Flashben akarsz egy helloword-ot, akkor kb ennyi az egesz:
var tf:TextField = new TextField();
tf.text = "Hello World";
addChild(tf); -
#1401 ezért vannak a fülek :) -
#1400 nem, pont hogy azért mert nem :) -
#1399 azért görbül, mert egyik irányban többet, másikba kevesebbet mozdul el:) -
#1398 es meg annyi, hogy ez az az eset, amikor mindegyik teglalap ugyanakkora, Igy viszont a hatul levoket sokszor eltakarja az elso, erdemes a hatsokat egyre nagyobbra meretezni. (A "legelsoszelesseg" helyere irj be egyre nagyobb mereteket, akar a melyseg fuggvenyeben, pl:
legelsoszelesseg + z * 20
erdemes jatszani vele:) -
#1397 canvast használok a clearboxban a forgatáshoz :) amúgy canvas-szal animálni tényleg lassú, de alapműveleteket végezni nem rossz. Csak ugye ie8 nem támogatja omg :) -
#1396 bele van építve a lekicsinyítés a scriptbe, sőt azt is meg lehet adni paraméterrel, hogy mennyivel legyenek kisebbek, de akkor meg ahogy elmozdulnak egymás felett, olyan "görbét" irnak le egymáshoz képest.
Check:
http://kreatura.hu/jstest2/
ÉS elvileg minden ugyanaz, csak kisebbek egymás alatt, de miért görbül? :D -
#1395 komolyan?
akkor egy jegyzettömbös hello word-ös swf-et ha tudnál linkelni azt megköszönném:) -
#1394 teljesen olyan mint a PS, szerintem konnyu hasznalni. de lehet kodbol irni mindent, mint JS-el -
#1393 nekem maga a kezelőfelület nem tetszik az egészben, nem igazodok el rajta -
#1392 ha JS-hez ertesz, akkor flash-hez is:) AS2-hoz nagyon hasonlit -
#1391 Html 5 Canvas Experiment
Ez sem rossz..de! teljesen egyetertek egy hozzaszolassal ezzel kapcsolatban:
"Szép - kár, hogy ez a pár színes karika több mnt 50%-ra nyomta fel a CPU terhelést egy kétmagos 2.6 GHz-es gépen. Ez az egész HTML5-ös canvas dolog nem több játéknál, s eleve vicc bármi komolyat is a jelenlegi JavaScriptre alapozni. Én csodálom, hogy mi mindent készítenek JS-tel, de egyúttal sajnálom is őket, hogy mennyi energiát pocsékolnak el hiába. Csakazértis alapon felesleges újra feltalálni a kereket, főleg hogy ez a kerék kicsit szögletes is még."
Ennek ellenere, hogy tanuljon belole az ember, arra minden ilyen teljesen jo szerintem. -
#1390 nekem is tetszik!
Es tenyleg ugy joval elethubb lenne, ha kicsinyitened a hatrebb levo dobozokat, hogyha gondolod tudok benne segiteni (az elmeletben, javascripthez nem ertek).
Nagyjabol ennyi:
uj (kisebb) szelesseg :
x1' = (legelsoszelesseg/2) * FL / (z + FL)
x2' = -(legelsoszelesseg/2) * FL / (z + FL)
ujszelesseg = x1' - x2'
vagy rovidebben: 2 * ((legelsoszelesseg/2) * FL / (z + FL)) =
legelsoszelesseg * FL / (z + FL).
FL az egy szabad parameter, allitsd 400-ra es jatsz vele, a monitor es a szem tavolsaga kb.
legelsoszelesseg a legelul levo doboz szelessege
z pedig az aktualiz doboz melysege, minnel hatrabb van annal nagyobb, az elso doboznak 0 a melysege
magassag: ugyanez, csak szelesseg helyett magassag. Optimalizalni lehet rajta.
Ezt nem eleg az elejen, hanem mindig ki kell szamolni, mert attol fuggoen, hogy hol van x es y iranyban, a merete mas lesz a kepernyon. (perspektiv torzitas).
-
#1389 hm ez elég komoly. És ezt mi támogatja? :) Vagy inkább rákérdezek: IE8 tudja? :) -
#1388 lassan összehozhatod CSS-el is :) -
#1387 a flash az ennél sokkal jobban SEO rémálom :)
Viszont abban jobban meg lehet csinálni, kár, hogy nem értek hozzá :( -
#1386 SEO rémálom, kb mintha flash-ben lenne, lehet össze is dobom benne, ha lesz egy kis időm, nekem is tetszik :) -
#1385 Thx :) Egy baj van vele, hogy nem igazi a 3d hatás, mert nincs enyészpont, szal olyan hatású kicsit, mintha az egymás alatt lévő oldalak egyre nagyobbak lennének.
És próbáltam, hogy mindegyiket kissebbre veszem picit a felette lévőnél, de az sem volt az igazi :)
Amúgy elég jó. Most JS hozza létre automatikusan az összes oldalt (mármint a html kódját) JS színezi őket, JS teszi bele a tabokat felülre, gyakorlatilag csak meg kell adni, hogy hány oldal legyen, meg a felső lap adatait (szélesség, magasság) és a többit "alágenerálja" automatikusan :) -
#1384 looool:D -
#1383 bazzeg ez nagyonottvan!:D
hogykelll?:D -
#1382 tetszik folytasd :) -
#1381 Nem igazán weboldal, de egy ötlet alapján ökörködtem egy kicsit JavaScript-tel :)
http://www.kreatura.hu/jstest/ -
#1380 Egyszerű Wordpress képblog:) -
#1379 fw-n csinálni kell egy tmp könyvtárat, és utána normálisan megy a munkamenet kezelés. Hogy amikor regelsz miért nem kreálja oda magától azt nem tudom. :P -
#1378 Én vártam hátha ujra lesz, de inkább vettem idehaza domaineket meg tárhelyet :D -
#1377 Bizonyára. Nekem 2 hónapja kéne, gondoltam: az én "tiszteletemre" vették el a regisztráció lehetőségét -
#1376 ha kicsit is komolyabb dolgot akarsz akkor ezen kar sporolni, 10 dollar egy domain, es kb nehany ezer forint egy tarhely. havi 6 dollarert meg mar eleg jo kulfoldi tarhelyet kapsz. -
#1375 extrán kb október óta van ez kiírva :) -
#1374 Szerintem az extra.hu-ra lesz érdemes. Bár kb 2 hónapja nem lehet regisztrálni, mert "Tisztelt Látogató! A regisztráció átalakítás miatt szünetel! Köszönjük megértését!" A többi ingyenes szolgáltató nekem nem jött be. fw.hu / uw.hu pl. nem kezel sessiont normálisan. Pl. a látogatót nem fogod tudni beléptetni. Tehát 2 dolog lehet:
1. megvárod, míg az extra.hu-ra újra lehet regelni
2. olyan alap oldalad van, ami fut az fw.hu-n / uw.hu-n
3. előfizetsz egy évi pár ezer forintos tárhelyre -
#1373 most milyen ingyenes tárhelyet érdemes használni?:) -
#1372 Ha ez nekem volt válasz: tudom :-) Oda töltöttem fel anno a legelső (tök gagyi) kreálmányomat. -
#1371 nem akartam csak kérdés volt:) -
#1370 fw, az a freeweb ingyenes tárhely