16
Speciális készülékek és eszközök
  • BártfaiB
    #16
    Nem tudja valaki, hogy magyarországon hol lehet beszerezni stirling motort?
  • kiss73
    #15
    Hi!
    Hibernáltasd a családot ~5...10évre és a problémád megoldódik 1 nap alatt.
  • Thanatos
    #14
    jaja de sejted hogy ez eg ykisgyereknek azért mekkora előrelépés? :DDDD
    legalábbis akkor anyira mgé nem volt egyszerü tekintve hogy oylan korban még irni se nagyon tud az ember... :P (kiváncsi leszek általánosban a írásoktatást mikor váltja már fel hogy elöbb gépelni tanulnak a nebulok és csak utána rendesen irni :DDD)
  • ibrik
    #13
    Ez nagyon arra az egy-két évvel ezelőtti reklámra emlékeztet engem, amiben egy hűtőszekrény ajtaján volt egy LCD "touch" képernyő.
    Igaz, nem volt hozzá memóriakártya olvasó, merevlemez meg hasonló hagyományos PC-s kütyük, de az internetelérés és multimédia funkciók (zene, TV, stb) mellett akár arra is képes volt, hogy a hűtőben lévő élelmiszerek szavatosságát nyilvántartsa és ha valami fogyóban volt (vagy már elfogyott), akkor figyelmeztetett, hogy ideje elmenni bevásárolni.
  • Borg
    #12
    usb vibrátor

    /csak hogy ON-Topik legyek/

  • deep
    #11
    Bemagoltad azt, hogy LOAD "$",8 return:D
    Meg hogy LIST, aztán RUN és hello:DDDD
  • Thanatos
    #10
    dehogynem, 5-6 éves koromban énis boldogultam már bizonyos szinten c64-el, pedig azis sokminden csak nem felhazsnálóbarát szvsz :D
  • Extraboy
    #9
    Veszel egy laptopot ugyanannyiert, felraksz ra windows XP media centert, es megvan oldva.
  • Tobacco
    #8
    ajánlom az xbox-ot, és xbox360, vagy Mac mini-t
  • schrank
    #7
    hát ugye minnél kisebb egy kütyü annál kevesebb gomb fér el rajta lásd mobiltelefon 1 gombbal kell benyomkodni 3-4 betűt is az írásjeleket meg haf ne is említsem arról nem is meszélve hogy egy laptopban sokkal több memóriát kapunk ugyanannyi pénzért és nem kell órákig várni egy műveletre vagy ha belepörgetünk egy divixes filmbe nem fog lefagyni vagy nem ott áll meg ahol mi akarjuk stb szóval ha a legakciósabb 100ezerforintos laptop is többet ér mint egy 200 ezres csodamédialejátszó felvevő aminek a működését tekintetbe véve van még mit csiszolni ezért is kell őket évente legalább 1-2-szer frissíteni amiben benne vannak a hibajavítások meg új formátumok lejátszásának lehetőségei stb. de én csak tapasztalatból mondom van itt elég hardware buzi aki eg tud magyarázni mindent
  • CaviaR
    #6
    Arra gondol, h PLAY, STOP, ELŐZŐ, KÖVETKEZŐ gomb legyen rajta a gyerekek miatt. Viszont ha kell bele pl teljeskörű internet böngésző, és kártyaolvasó, akkor ennél bonyolultabb lesz a kezelése.

    Magyarul: Egy olyan gépet ami tele van extrákkal, nem tud egy gyerek kényelmesen kezelni.
  • Taranov
    #5
    A windowsos rendszernek kockázata van? :)
  • schrank
    #4
    háát aki a totálkommandert meg az operát nem tudja kezekni az nem fogja tudni a kevésbillentyűs szarokat sem ahol shift-elni kell hogy aktiváld a másodlagos funkcióját a gombnak stb. egy laptopnál meg simogatja az egeret meg nyomkodja az entert ennél egyszerűbb márpedig nem létezik
  • BártfaiB
    #3
    Igen, de ponthogy nem számítógépet akarok, hanem valamilyen médiakütyüt, amit a feleségem és a gyerek is kényelmesen tudnának használni és nincs olyan kockázata, mint a windowos rendszereknek.
  • schrank
    #2
    laptop amennyibe az a kiss kerül olyan laptop-ot kapsz hogy megszólal és nem fagy le minden szarral (van kiss-em még ha nem is 608)
  • BártfaiB
    #1
    Egy olyan készüléket szeretnék, ami a következő dolgokat tudja:
    - Digitális média lejátszó
    - DVD, MPEG, DivX, stb lejátszás
    - JPEG képnézegető
    - Merevlemez
    - Time shift funkció
    - Memóriakártya olvasó
    - LAN
    - Teljeskörű internet böngésző
    - HDMI, RGB vagy DVI kimenet
    - Nem árt ha esetleg billentyűzet csatlakoztatható hozzá

    Néztem hasonló készülékeket, pl a KISS 608-as szimpatikus, de az a baj, hogy csak speciális webtartalom érhető el vele, és nem lehet böngészni az internetet.
    A Windows XP media edition rendszerekkel meg az a gond, hogy lényegében normál számítógépek, tehát bejelentkezésük lassú, kezelésük körülményes és a hűtés miatt mégha minimális is, de állandó zajuk van.
    Ha valaki tud ilyen eszközt jelezze.