63
-
#23 egyértelműen ez a jövő, de szerintem nem a túl közeli jövő... szvsz legalább 4-5 év kell még mire elterjed, de nem vagyok nostradamus :D
a mai valóság az, hogy kevesen engedhetik meg maguknak ezt a luxust. és a többségnek nagyobb nappali is kellene a nagyobb tv-nek. nálam a 72 cm-s tv is óriásinak hat :DDDD -
dez #22 Menj be mondjuk egy nagyobb MM-be, ott sorakoznak szépen, 250e-től kezdődően, és veszegetik is őket... :) Részletre bárki megveheti, akinek van egy minimálbérnél jobb állása. -
dez #21 Oké, de ha világszerte jobban beindul ez a dolog, akkor ide is jobban be fog jönni. -
#20 pont ezért írtam, hogy "gondolom van egy..."
azért ma még nem túl gyakoriak itthon a hdtv felbontású tv-k, hacsak apuci nem multimillas vagy nem vagy nyero pozicioban vagy egyszeruen csak technokrata :D
en egyik csoporthoz se tartozok, es nem valoszinu, hogy a harom eve vasarolt tv-met hamarosan le fogom cserelni :D -
dez #19 Egyébként RGB-ben, vagy komponensben összekötve már egy 66cm-es CRT-s tévén is kijön a különbség, mivel leméretezve 720x576-ra élesebb lesz a kép, mint amilyen a DVD (mivel azon mindig van egy kis elmosás [utólagos egyszerű 1-pixeles blur] az "aliasing-hatások csökkentése végett"). -
#18 ...de ettől függetlenül mi még mindig itt lakunk :DDD -
dez #17 Ha viszont van egy átlagosnál nagyobb LCD-TV-je (mert pl. már únta a kis képernyőt), akkor kevés lesz a DVD felbontása, és mellesleg bitrátája. -
dez #16 DVD: 720x576
HD: 1280x720 vagy 1920x1080
Azaz, jóval nagyobb felbontás (és annak megfelelő bitráta), sokkal élesebb kép, sokkal több részlet, stb. Már itthon is jópár ezer HD-s LCD-TV-t adtak el (70cm fölött nincs is nem-HD-s), de a Sonynak és a többieknek nem épp Magyarország a fő piaca... :P -
#15 miért lennél? :D gondolom van egy átlagos tv-d amin a hdtv minoseg nem jönne ki :D tehat csak nagyzolási mániából vennél egy blue-ray lejátszót meg lemezt :) -
jefferson83 #14 Én is épp ezt akartam benyögni csak féltem, hogy lehülyéznek. Mi a fenéért pazarolnak el egy ilyen lemezt 1db filmre? Én tökéletesen elvagyok a DVD minőséggel. Igénytelen vagyok ? -
#13 most ezek a filmek mivel tudnak többet szebb a kép meg 1-2 csatornával több a hang se olyan tv-je nincs senkinek se olyan házimozija magyarországon elég lesz 2 év múlva reklámozni -
MacrosTheBlack #12 Ez csak az amúgy is 1000000000000000% haszonkulccsal dolgozó kiadómaffia, van miből fedezni a többletkiadásokat. A nyers, írható lemez árára leszek kíváncsi -
#11 hát igen... egy szoftvercégnek (még a microsoftnak is) fontos az ügyfél. a kiadók inkább pereskednek. olyan mint ami a nemo nyomában-ban volt... buborék bubooooréék buuborék mind mind mind az enyém... csak itt a pénz a buborék...
érdekes... -
#10 Nem akarok vitázni de például ha eltörik egy Windows XP cd-d amit bizonyítani tudsz számlával, hogy te vetted, akkor a microsoftnál párszáz forintért (a nyersanyag áráért) kapsz egy másikat, mivel a jogdíjat kifizetted a termékért. -
Szefmester #9 Zedas... csak abban az esetben kötelesek kicserélni, ha nem lehet bizonyítani hogy a te hibádból ment tönkre, aza attól hogy karcos lett , eltört, nem fogják kicserélni.. ha semmi külsérelmi, vegyi sérülésből származó nyom nem látszik akkor a forgalmazónál kell jelentkezni... de attól hogy te megvettél valamit DVD-n attól nem fogják ingyé kicserélni Bluera... semmilyen esetben... Te azt a jogot vetted meg hogy azon az adathordozón megnézheted...ennyi erővel a régi eredeti VHS kazikat vissza lehetne vinni, mert te szétnézted őket, vagy csak elöregedtek, azzal hogy adják oda neked DVDn vagy Bluen... Körbe fognak röhögni -
dez #8 Vagy esetleg azt jelentené, hogy ha nem veszem meg Blu-ray-en, UMD-ben sem vehetem meg? Ez butaságnak tűnik. -
dez #7 Gondolom, úgy értették. Másként mi lenne az értelme? (Akkor is megvehetném más formátumban, ha az egyikben nem vettem meg.) -
dez #6 Szinte semmi. Én azt hittem, 2x drágább lesz. DVD-ért én már nem adnék ki 4-5-6ezret, mert nem annyival jobb, mint egy xvid, ami lejön secperc alatt, de pár igazán jó minőségű HD-s filmért már inkább. (Ezeket a netről egyelőre többnyire agyon- ill. amatőr módon újra-tömörítve, felbontás-csökkentve, rosszul deinterlace-elve lehet letölteni.) -
Zedas #5 "így ha valaki megvesz egy Blu-ray lemezt, ugyanazon film további verzióihoz is hozzájuthat"
Ezt kiegészíteném azzal hogy INGYEN, ittetve a hordozó áráért.
Ne kérjék már el tőlem ugyanannak a filmnek az jogdíját X-szer ha megveszem különböző hordozókon. Már az elsővel megvettem a jogot hogy megnézhessem, biztonsági másolatot készítsek róla, a számítógépemen és a hordozható lejátszómon megnézzem. Sőt, ha tönkremegy, elveszik stb. akkor kötelesek lennének számomra egy újabb példányt biztosítani.
De most asszem inkább felébredek az álmodozásból... -
#4 ez igaz... de nézd meg mennyibe fog kerülni egy lejátszó meg egy hdtv... lehetőleg 1080... igy már nem biztos, hogy megéri most befektetni ;DD -
#3 mire ide ér jóval több lesz..... -
DKm #2 Tényleg nem tűnik soknak. -
#1 Nem is tűnik olyan sokkal többnek az a 15-20%