8
  • Zenszkij
    #8
    ?
  • Kobaljov
    #7
    A cikkben is rosszul használják a kifejezéseket, ami félreértésekhez vezet:

    1. konferencia: kettőnél több helyszínt közti beszélgetés

    2. a Skype max. 10 fős audiokonferenciát tud

    3. videóból csak két helyszín köztit tud, tehát nem konferenciát

    (a mikrofont meg egyszerűen lenémítja mindenki aki nem beszél)

    Kerestem én is hivatalos követelményeket, tesztelési adatokat a 10 fős audiohoz, de nem igazán találtam, az egyik külföldi Skype blogger egy dedikált kétmagos gépet javasolt hozzá, több giga memóriával
  • mrzed001
    #6
    Hááát:
    1) tapasztalatból mondom, hogy még 5 közép/felsővezető sem képes kussban maradni vidikonf alatt. Ez persze elég kellemetlen, ha pl a hangot-kivetítőt úgy állítottad be, hogy aki beszél azt adja ki
    2) P3-ak simán elvitték az 5 lowres streamet (minimális, talán mjpeg tömörítés volt, ami miatt a sávszél kell, legalább 128kb/user). Egy normál 752x578-as DVD minőségű konfra azért már kell legalább 512/user és egy dual magos PC (aki nem hiszi, tesztelje, de ugyebár a kis tömörítés miatt nincs szükség NASA szuperszámítógépre)
    3) már ha egy levezetőt rendelsz a konfhoz, ez azért általában nincs
  • Kaadi
    #5
    Észrevételek:
    1. 10 fős videokonferencia cégek számára fejlesztett. Relatív szűk piac (a sok milliós otthoni fogyasztókhoz képest), de itt igenis kussban maradnak az emberek, ha érdekükben áll :))
    2. 10 fő ugyebár (9 x video-feed és 9 x audio-feed fogadása, dekódolása és megjelenítése)+1 audio és videó kódolása és továbbítása. Ez nem igazán erőforrás barát dolog, és kétlem, hogy egy hagyományos p4 vagy athlon megbírkózna vele miközben a felhasználói felületet is életben tartja.
    3. Ha mindezt csak audio-ban csinálod el lehet képzelni egy megoldást, hogy csak sorban adod meg a szót a résztvevőknek, elkerülve a belekotyogást (videonál a megoldás elkerülhető)
  • mrzed001
    #4
    Elösször is, én már 5-6 éve volt talán, hogy 5 fős videókonferenciákat csináltam, és nem kellett hozzá dual mag, csak egy buta PC (persze a kép sem volt perfect, csak webkamerás 352x288 körüli, de a mostani sem jobb sztem a 640x480-nál). Lehettek volna 10 fősek is persze, csak akkoriban aranyárban volt a sávszél.
    Tehát ebben kb semmi újdonság nincs.
    10 fős konferenciának azért nincs értelme, mert csak egy hangkavalkád lesz az egész (10 fő már egy tömeg), és a legritkább, hogy egy tömeg kussban tudjon maradni akárcsak 5 percig is :))
  • fflx
    #3
    egyebkent nem bonyolult ez a dolog (szerintem), az intel a zsebebe nyult es mivel a skype-t sem inyen fejlesztik ezert ezt a nagyon keveseket erinto modositast bevallaltak.
  • fflx
    #2
    egyet aruljal el, te hany olyan embert ismersz aki csinalt mar 5 fonel nagyobb konferenciabeszelgetest?

    szerintem ez az egesz inteles dolog kb. a felhasznalok >1%-at erinti.

    allandoan minden csip-csup dolgot oriasira fel kell fujni, kulonben nem lehet belole kiemelt hirt csinalni.
  • Chriss745
    #1
    Na, és ezt hogy valósítják meg?

    if (cpu!=="Intel") exit 0;


    Ettől a Skype garantáltan még mélyebbre zuhan! Helyes! Ilyen begyöpösödött cégnek a gányédombon a helye (semmi bajom a programmal, de a konkurencia meg fogja őket enni).