12
hálo kártya fizikai cim át irás
-
#12 http://www.sg.hu/forumkereso.php?mit=hálózat&hol=topic -
#11 Igaz...teszteletem :) -
orkenyid #10 nincsmit -
mumu12 #9 KÖSZI A SEGITSÉGET -
orkenyid #8 Igen, akkor átállítod hogy ne "not present" legyen és beírod a régi kártya címét :) Egyébként meg nem kell vele sokat szórakozni, egyszerűbb ha újraregeled a kártyát és kész. -
mumu12 #7 freemaan, nekem most aszt irja not present, nincs jelen, és ha meglesz a másik gép akkor csak beirom a régi kártya fizikai cimét és jó lesz?????
Bocsi az értetlenkedésért -
orkenyid #6 Ez hülyeség :) Nem a MAC címből állapítja meg a win hogy milyen kártya, arra ott az eszközazonosító. Nyugodtan be lehet írni bármi címet. -
#5 Át lhet írni....
Bemész vezérlőpult/rendszer/hardver/hálókártyád tulajdonságai/Haladó/Hálózati cím/fizikai cím/esetleg network address, oldalt bemásolod a régi hálókártyád fizikai címét, amit windowsban a parancssorban ipconfig /all paranccsal nézhetsz meg. Arra kell figyelni, hogy lehetőeg azonos típusú legyen a két hálókártya, de legalábbis azonos sebességű, ugyanis a mac átírásával a rendszer is máshogy fogja azonosítani (hiszen pont ez alényeg), és ha mondjuk egy 10-es kártyának írod át a MAC adressét egy 100-aséra, akkor bizony 100asként fogja felismerni a rendszer, sé az biz nem jó :) -
orkenyid #4 Nem nehéz átírni: Eszközkezelő (Device Manager)/Hálókártya tulajdonságok/Speciális (Advanced)/Helyi hálózati cím vagy valami hasonló (Locally Administrated Address).
-
Dodo55 #3 Fizikai címet(MAC Address) elég nehéz átírni. Elméletileg át lehet regisztrálni a netet egy másik macre, legalábbis chellonál át lehet. Egyik megoldás, hogy átregisztrálod, a másik, hogy veszel egy routert, és beállítod neki a régi géped mac címét. Ha nincs átregisztrálási lehetőség interneten keresztül, akkor az ügyfélszolgálatnak kell szólni, és ők meg kell, hogy csinálják. -
Thanatos #2 elvielg a hálókártyának is tudnia kell...., elgalábbis nekem igy rémlik :) -
mumu12 #1 Űdv: egy kérdésem lenne, le szeretném cserélni a gépemet, de ktv netem van,
ami a hálokártya fizikai cime alapján azonosit, hogy birom át irni a új gépemben
a hálokártya fizikai cimét??? ME alatt tudtam (winipcfg) de xp(ipconfig dos mondban megy és nem tudom) nem birom , kérném a guruk
segitségét!!!!