20
  • dez
    #20
    A kettő között nem is olyan sok a különbség, a milliárdos profit összekovácsolja őket.
  • FtranX
    #19
    Na jó, érdekcsoportok létezhetnek (és léteznek), de nem maffia-szerű szervezetekként (amire manapság az ember ezek hallatán asszociál), hanem közös érdekek mentén lobbizó, önálló szervek csoportjaiként.
  • dez
    #18
    Pedig több elég nagy hatalmú érdekcsoport is létezik. Hol élsz te, a Holdon? ;) Inkább csak az a kérdés, mennyire kiterjedt a hatalmuk (pl. mennyire hálózzák be a politikát), és mit kezdenek ezzel a hatalommal. Ha mást nem, annyit mindig, hogy bebiztosítsák annak megtartását.
  • FtranX
    #17
    Nálam már a "nagyhatalmú érdekcsoport" is üldözési mánia gyanús. :)
  • dez
    #16
    Nem kell túlzásba vinni az üldözési mániát sem. :) De más vaktában kombinálni, mint jól követhető dolgokat tudomásul venni, még ha kiábrándítóak is. (Lásd Hitler témakör.) Tudható, hogy van egy nagyhatalmú érdekcsoport, ami a hatalma elvesztésétől retteg, aminek elkerőlésére a totális ellenőrzést tartja az egyedüli lehetőségnek. Túl sok linket nem tudok, mert nem foglalkozom ezzel a témával túl sokat, de 1-2 érdemlegeset igen, ami vélhetően nem üldözési mániás betegek lapja (abból van egy rakás). De inkább privátban.
  • TommoT
    #15
    Majd amikor kötelező lesz a "terrorveszély" miatt majd rájösz hogy hazudnak ezek össze vissza. Ha tudnak elektromos jeleket továbbítani az agyunkból, akkor lehet megy fordítva is...
  • FtranX
    #14
    Nincsenek illúzióim a nagypolitika szándékait, motivációit illetően, de azt sem hiszem, hogy minden lépésében mögöttes szándékot kéne keresni. (Főleg nem azt a sokak által vízionált képet, hogy egy 1984 szerű diktatúra minden vágyuk) Ha mégis így teszünk, annak csak a -téves- összeesküvés-elméletek hajukrászása a vége.

    "Sok infó hozzáférhető, ellenőrízhető, stb. Vagy pl. szoktál Nobel-díjasoktól (többek között Nobel-békedíjasoktól, de nem kizárólag) olvasni? Mármint nem csak tudományos tanulmányokat. Ugyanis "bizonyos dolgok" nekik sem igazán tetszenek."

    konkrétan? (ha tusz, adj linkeket)
  • dez
    #13
    Mielőtt mindent összeesküvés-elméletnek nyilvánítasz, nézz egy kicsit körül. Sok infó hozzáférhető, ellenőrízhető, stb. Vagy pl. szoktál Nobel-díjasoktól (többek között Nobel-békedíjasoktól, de nem kizárólag) olvasni? Mármint nem csak tudományos tanulmányokat. Ugyanis "bizonyos dolgok" nekik sem igazán tetszenek. A többség persze inkább elhiheti magával, hogy minden a legnagyobb rendben van, a vezetők (politikai és gazdasági) csak az ő életminőségének növeléséért, és úgy általában az ő érdekében tesznek mindent (vagy legalább sok dolgot), stb. Ez nagyon kényelmes, és mint tudjuk, a kényelem az egyik fontos tényező az életminőségben. Meg a jóhiszeműség is egy jó dolog, kivéve, amikor éppen kihasználják. Amúgy a demokráciában sem mindig az van, amit a többség akar, hanem amit elhitettek vele, hogy az jó neki. Akkor kötelező lesz a többieknek is.
  • FtranX
    #12
    Az a baj, hogy a technológia még nem érte el azt a feljettségi szintet, hogy sok nagy cég lásson benne üzleti lehetőséget. Szerintem lesz egy pont, ahonnan viharos gyorsasággal kezd majd el terjedni és fejlődni a dolog.

    Milyen jól jönnének olyan implantátumok, amelyek feleslegssé teszik a billentyűzetet a fülhallgatót, vagy a monitort (puskázás rulez! :D)!
  • PeeVee
    #11
    pontosan. Minek parázni ettől?? Ez nagyon is jó dolog, hogy fejlesztenek, kutatnak, kisérleteznek ilyen dolgokkal... Nagyon sok emberen fognak segíteni ezek a dolgok, ha összejönnek! Sok embernek lesz jobb az élete ha olyan speckó műkezet csinálnak stb.. na szóval ezeket támogatni kell, és magyarországon is támogatni kéne mindenféle kutatást.. dehát.. nincs pénz:S ilyen célokra pláne!!
  • FtranX
    #10
    Nem értem, hogy ezzel mi a probléma. Ha egy ilyen chip jobbá, kényelmesebbé tenné az életemet, akkor én minden további nélkül beültettetném.

    Azt meg kötve hiszem, hogy kötelezővé tennék. Egyrészt, demokráciában egy ilyet meglépni elég zűrös lenne, másrészt meg minek? Mit tud egy ilyen csip, ami érdekes lehet az állambiztonság számára? Ha valakit meg akarnak figyleni, le akarnak hallgatni, azt ma is simán megfigyelik és lehallgatják...
  • static
    #9
    Pedig sajnos ez van. Előbb fognak chipeket ültetni mindenkibe személyi helyett minthogy minden fogyatékos megkapja a hiper super művégtagot.
  • static
    #8
    Az fasza, gondolom 70 év múlva majd finanszírozza is a tb...
  • FtranX
    #7
    mindenki csak összeesküvés-elméletekben képes gondolkozni? már unalmas...
  • fawcet
    #6
    Azért vannak olyan alternatívák amik viszont kényelmesebbé teszik az emberek életét.
    Pl. művégtag irányítása.

    Magam részéről nem jönne roszzul, ha puskának használhatnám a csipet zh írás közben.


  • Caro
    #5
    Majd azt csinálják az értelmes emberek, hogy itthagyják ezt az egész sz*rt a p*csába, úgy ahogy Kína lakossága szakadt ketté annó, és jött létre Taiwan.
  • HUmanEmber41st
    #4
    Ilyen híreknél csak annyit írok általában :
    NWO rulez !!!
  • Lazarus
    #3
    Sajnos a technika és a gátlástalan kapitalizmus szétválaszhatalanul egybeforrt az idő folyamán :S
  • baca01
    #2
    Nem tudom. Szerintem én soha nem fogok ezekkel megbarátkozni. Lehet hogy a filmek hatása, de valahogy irtózok ezektől. :P
  • John Wayne #1
    Fantasztikus. Még egy emberbe ültethető chip. Ha valaki pár éve az apokalipszisről meg a fenevad jeléről beszélt volna nekem, akkor valszeg jóindulatúan rámosolygok, és otthagyom a fenébe, aztán röhögök egy jót.
    Most meg egyik cikk jön a másik után a beimplantálható RFIDről, chipről, meg isten tudja még miről.
    Frankó lesz majd, mikor egyenesen az agyba küldik majd a reklámot:). Vagy annak alapján fizeted majd a TV előfizetést, mennyi reklámot néztél meg:).
    Már most utálom a 21 századot.:)