Száll a kakukk fészkére
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Ken KESEY
SZÁLL A KAKUKK FÉSZKÉRE
Merész, egycélú lendület, izgalmas cselekménybonyolítás, kitûnõen megszerkesztett jelképrendszer, bizarr és mégis hiteles emberábrázolás jellemzi a mûvet. A színhely: elmegyógyintézet. A szereplõk: ápoltak és ápolók. A téma: talpra tudnak-e még állni a szánalmas emberroncsok. A regény azt sugallja, hogy a reménytelen kiszolgáltatottságban is lázadni kell az embertelenség ellen, mert az áldozat - fájdalmas bár - nem céltalan: talán van még visszatérés az elveszett emberséghez.
Elsõ regény ritkán robban be olyan fergeteges erõvel az irodalmi életbe, ahogyan Kesey regénye. Könyve azok közé a parabolák közé tartozik, amelyek egy allegorikus, mélyebb jelentés tolmácsolása mellett egyidejûleg a félelmetes realitás erejével hatnak. A lázadó írás nyomasztó, ugyanakkor katartikus, felemelõ olvasmány.
(Kesey fél-indián származású amerikai író, kábítószerek rabja lett, így az amerikai irodalom beváltatlan ígérete maradt.)
Kuss!-magyarázta.
van még vki aki látta? aki nem annak keresek 1 kis leírást hogy kedvet kapjon hozzá
Kuss!-magyarázta.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Kuss!-magyarázta.
Viszont tényleg megfojtja az embert, megöli az összes komikus elemet a vége.
Amúgy meglepõdtem, mikor megláttam mit ért el imdb-n.
öh senki de amikor néztük mindenki dõlt a röhögéstõl, aztán a végén amikor kezdtek elfajulni a dolgok akkor rájöttünk hogy ez rég nem az 😊
Kuss!-magyarázta.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"