83
Mi az érzékfeletti, és hogyan lehet megtapasztalni. Létezik-e egyáltalán olyan?:)
-
Emmegki #43 kell egy reset -
Ízi rájder #42 Azért álmodunk, hogy bizonyos velünk történt dolgok, amik kizökkentettek minket testi-lelki-szellemi egyensúlyunkból ezeket újból egyensúlyba billentsék. Példát tudnék mondani. Tegyük föl elalvás előtt megnéztél egy filmet, amin elszörnyülködtél, v. mélyen érintett, ledőbbentél vagy ilyesmi. Hogy visszakerülj a belső nyugalomra, a te belső egészséges egyensúlyodba, hogy a szervezetedet ne eméssze tovább,ahhoz ellenerőket kell elindítani. -
#41 Nem mert te nem érzékeled. A tudás nem érzés. -
Ízi rájder #40 Csak megfigyelő van, csak ez az egy. Nincs más. -
#39 pontosan....annyira előre csaknem dolgozik az egyik agytekém:DDD
mindenképp fura jelenség:) -
#38 Ja, de ha nem vagy külön a megfigyelttől, akkor megfigyelő sem lehetsz. -
Ízi rájder #37 Szerintem John Wayne és Sz4bolcs, mindkettőtöknek igaza van.Hát épp ez az, el kellene érni azt, hogy nem vagy külön, hanem csak megfigyelő vagy.
Az érzékfeletti csak egy cimkézése a témának(mert a tömeges emberiség - átvitt értelemben- így fogalmaz erről)
Érzékelés - cimke jó? Ha csak megfigyelő vagy csak figyelem van. -
#36 médiumi képességekről, bosziságról vélemény? bár ez utóbbi inkább herbalista témakör... -
#35 Azért érdekel, ha végiggondoltad mi az amit másképp látsz. De ne annyit hogy "érzékfeletti pedig van", hanem hogy hol a hiba a gondolatmenetemben szerinted. -
John Wayne #34 Nyilván, ha így érzel, nem akarlak meggyőzni. Aki egyetért velem, az pedig úgyis elindul majd valamilyen irányban.
De azért néha írok majd ide is, ha van valami hozzáfűznivalóm :). -
#33 Jah, úgy több értelme lenne.... -
#32 Amúgy sokkal jobban örültem volna, ha Wayne "érzékelés" címen nyitja a topicot, valahol át lehet nevezni? :) -
#31 #7 Bandew:
Nem érzékfeletti a denevérek hangja. Ezt pedig onnan lehet tudni, hogy már megnevezted, van róla tudomásod. A tudat ugyanolyan érzék, mint a másik 5. Ha feltételezed, hogy olyan dolgokat ismersz, ami túl van ezen a 6 érzékelésen, akkor valami van ezen kívül is. "Vagyis üldögél valahol az Isten a trónján. Aki teljesen el van tőlünk különítve, semmilyen formában -a képzeletünkön túl- nem léphetünk kapcsolatba vele....vagyis teljesen haszontalan. Vagyis nincs."
#10 John Wayne:
Tehát arra gondolsz, hogy egy vaknak érzék feletti a látás. Ez így rendben is van. De én ezelőtt már azt is írtam, hogy maga a gondolat hibás, amikor kinézel a fejedből, amit látsz, és amit ez közben gondolsz, nem a valóság. Lehet, hogy azonosítod vele, de nem az. Mert külön képzeli magát a megfigyelő a megfigyelttől, pedig nincs külön. Ezek megértése után még mindig valamiféle érzékeléstől vársz átütő megismerést? Ha mégis külön vagy, és ezt érzékszerveiden keresztül észleled (és azonosítod magad velük), akkor külön keletkeztél, de minden más, amit megfigyelsz - is külön keletkezik, és elmúlik, ahogy az önvalód is, így ettől nem tudhatsz meg lényeget, tehát az érzékeid becsaptak.
"A valamin túli valami, Önvaló csak a buta fejünkben létezik. A Valóság meg itt van körülöttünk, ez az, ami túl van a valamin, olyannyira túl van, hogy ember legyen a talpán, aki észreveszi." - tehát túl van az érzékek (beleértve a tudatot is) játékán, ami a valóságot "valami létező"-nek jelöli meg. -
HUmanEmber41st #30 Az elme.
Nem a fizikai agy, hanem az elme, ahol az öntudat, emlékezet stb van.
Amit írtál idézetet csak poenból írtam :) -
haxoror #29 "Az "érzékfeletti"-t érzékelő érzékszervünket..."
Ez melyik szerv? -
#28 Általában én az álmaimból emlékszem szintisztán vissza hogy ezt már láttam vhol vagy megtörtént velem...1es esetekben még megis tudtam mondani hogy mikor álmodtam. én hiszek benne.... -
#27 Mint például? -
#26 Lehet épp a hosszútávú memóriába raktározódik.. -
#25 NEm tudom, a magyarázat nem hangzik rosszul, de amikor én emlékszem már dolgokra, amik éppan akkor történnek meg velem, akkor úgy emlékszem, hogy már sokkal régebben megtörténtek. Sőt, volt olyan is, hogy kb. be tudtam határolni, hogy mintha 3 hete történt volna meg (de persze tudtam, hogy nem történt meg), szal fura... -
#24 dézsávű - erről beszéltem én is! -
Inquisitor #23 Fene tudja, lehet. De sok "régi iskola" felhívja rá a figyelmet, hogy az értelemnek követnie kell az érzékelés fejlődését, ellenkező esetben begolyózik a delikvens, bele is halhat vagy baromira zavarni fogja a "mindennapi" tevékenységében. Simán és röviden érzékel dolgokat a jóember, de jó esetben se tudja, hogy mi a fenét, rossz esetben meg még össze is keverednek az infók. (Van egy skizó ismerősőm, ő tudna érdekes dolgokat mesélni a napjairól ...) Ezért tartják veszélyesnek az ilyen "ugórjunk neki, aztán fejlesszük a harmadik szemünket" tanfolyásokat, meg joghurt-ezos okultista marhaságokat. Na meg persze az alapvető emberi lustasággal ellenkezik a sok munka, amivel ténylegesen fejleszthetőek ezek a dolgok. ;) -
HUmanEmber41st #22 Az "érzékfeletti"-t érzékelő érzékszervünket meditációval, relax technológiákkal lehet fejleszteni.
Van aki születésétől fogva ügyesebben használja, van aki nem tudja megtanulni.
De mindenki rendelkezik vele, csak a 6. érzékszerv "jelzéseit" a tiszta tudatnak
( mármint nem narkós, full józan állapotban levő agynak) le kell fordítani hétköznapi érthető mondatokra, képekre, hangokra. Ez talán a legnehezebb lépés.
Az értelmezés. Sajnos itt sokszor megbukik a dolog..
Ezért is olyan megfoghatatlan ez a "természetfeletti" "érzékek feletti" stb témakör... -
#21 Van egy tudományos magyarázata a deja-vu-nek. Illetve én ismerek egyet.
Az agyad két féltekéje vmi miatt eltérő sebességgel dolgozza fel a látottakat. Mire a (b féltekéd feldolgozza a látottakat, az már (a jóvoltából beépült a memóriádba. Ez okozhatja a "láttam már vhol" érzést. Az más kérdés, hogy mennyit késik az agyad egyik fele, erről nem tudok. Az is sötét előttem, hogy milyen gyorsan képes beépíteni az agyad az emlékeket a memóriádba.
Ha félredobjuk ezt a magyarázatot, akkor elindulhatunk más vizeken és ez vitte mindig előre a tudományt saját meglátásom szerint, hisz' előfordult már hogy vmit leírtak, megmagyaráztak mégis tévedtek. Nem _teljesen_ tökéletes példa erre a newtoni fizika és Einstein elméletei, mert megmagyaráztak mindent a newtoni fizikával, aztán rájöttek, hogy az nem fed le csomó dolgot hibátlanul. Tehát jelen esetben, nem tévedtek, csupán kihagytak pár dolgot, de volt egy ember, aki más utat kereset és bejött neki. -
DJviolin #20 Érzékfeletti. Ez valami olyasmi, hogy néha egy olyan mély gondolatba esel, hogy nem tudod, hogy most valóságos vagy, vagy valakinek a gondolatában létezel? Vagy esetleg a te elméd szüleménye az egész világ? Húúú de jól megfogalmaztam. :-)) Természetesen nekem nincsenek ilyen megalomán multiplex képzelgéseim. :-)) -
#19 Hú, mikor utoljára voltam az NWO-ban, akkor még a szabadkőművesekről folyt a téma. Most pedig már Mátrix. :O
Amúgy szerintem a "természetfeletti" szó lehet a hibás azért a gondolatért ami miatt hiearchiát állítanánk fel. Az angolok szava sokkal jobb ebből a szempontból. Nem feltételez felettes dolgokat, csupán különlegeseket egy, ugyanazon világban. Supernatural.
Arról a teóriáról, pedig aminek az alapja, hogy az alvó ébresztgeti az alvót és azt hiszi, hogy ő már "felébredt", az a véleményem, ellentétben a hozzászólóval, hogy simán lehet tényleg felébredt az illető. Hogy tudsz megcáfolni vmit az ismerete nélkül? -
#18 honnan dutod?:D találkoztun abban a bizonyos hentes boltba?:) -
#17 előző életedben is ugyanabban a hentesboltban vásároltál..kisnyugdíjasként!!! -
#16 dézsavű:) -
#15 és azt minek nevezik mikor pl: elmegyek egy olyan helyre ahol még soha sem jártam de mégis tök ismerős a hely és egyből az jut eszembe hogy én már voltam itt de mégsem vóltam:DDD az nem ilyen érzék feletti?:)
vagy volt már olyan is nekem, hogy adott egy napi esemény legyen az bármi... és az jut eszembe, hogy ez már megtörtént velem ugyanebben a formában:DD
ezeket minek nevezik?:) -
#14 Nem tudom, nekem az utóbbi években számtalanszor volt dezsvűm :)
Pl. az első ilyen amire emlékszem (ez már elég régen volt), az apám egy szombat reggel elment újságért (aznap nyomtatták reggel) és én amikor a kezembe vettem, tudtam pár cikket, hogy hol és milyen formában az újságban. Nem tudom honnan, mintha már láttam volna.
Na azóta csomó ilyen volt. -
#13 mér gondolkoztok ezen??
inkább sétáltasd meg a kutyád, dugj meg néhány csajt, és elmondhatod ennek a szarnak a végén hogy jó életed volt:) -
haxoror #12 "érzékfeletti"
Ez most konkrétan mit akar jelenteni?
(néhány példa esetleg plz) -
Cvd #11 A második feléhez annyit hozzátennék hogy az emberek többsége által érzékelt dolgok közel sem biztos hogy létező dolgok amikből a többség kimarad. Ott van pl. a "hangok is megmondták" klasszikus vicc, de idevág. Hogy a mindennapos érzékcsalódásokat ne is említsem, amik rendszeresen előfordulnak normális embereknél is. Mikor sikerült már bizonyítani hogy ezek az "érzékfeletti" dolgok valósak, mikor arra sokkal nagyobb az esély hogy az adott személy érzékei tévesek, vagy hibásan dolgoz fel dolgokat, ami viszont bizonyított orvosi tény?
És itt most nem az olyan triviális dolgokra gondolok mint pl. a denevérek ultrahangja, gondolom a topic sem ezekkel akar foglalkozni. -
John Wayne #10 Nyilván, az érzékfeletti itt az jelöli, hogy az emberiség számára tömegeiben mérve érzékfeletti. Egyes egyének ettől jelentősen eltérhetnek. De írtam bizonyos dolgokat, amit még a maguk fajta "vak denevér" is észlelhet az "érzékfeletti"-ből, amik azt mutatják, hogy létezik olyan.
Nyilván az érzékfeletti, ha személyenként kezdjük el boncolgatni, mást és mást jelent. Más egy vaknak, más egy süketnek, és megint más egy "tisztánlátó"-nak, és más egy átlagembernek. Itt abban az értelemben használom, amiben egyébként szokás is, tehát a valóság egy olyan részét jelöli, ami jelen pillanatban az emberek többsége számára nem, vagy csak igen kis mértékben észlelhető. -
Saintgerman #9 Világvége ! -
#8 Így van -
#7 Pl a denevérek hangja élrzékfeletti. Az általunk nem érzékelhető frekvenciatartományba esik a hangjuk nagy része. Van, de nem érezzük -> érzékfeletti. :-) -
#6 Én is erre gondoltam. Érzékelés történik csak nincs cimkézés.
De tudod kicsit unalmas amikor valaki érzékfeletti dolgokról áradozik oldalakon keresztül. :) Akkor megkérdezem, hogy akkor mégis mi az, vagy mitől érzék feletti. :D -
#5 Szerintem nincs érzék feletti, pontosabban rossz a szó :D. Ha valami az érzékek felett állna akkor szerintem el sem tudnád képzelni a létezést, hiszen ezek a dolgok mind abból indulnak ki, hogy érzel valamit és utána akarsz járni hogy mi az :D -
#4 Amúgy abból indult ki az egész, hogy valami természetfelettiről beszéltek, aztán átnevezték érzékfelettinek, de még mindig beszélgettek valamiről, ami állítólag érzékfeletti, tehát nem érzékelhető. :D Kérdésem az volt: Mi az? Nevezd meg!