16
  • Blasta
    #16
    Így is van. Pont :-)
  • Thrawn
    #15
    Egy THX2-es minősítésű Klipsch házimozi erősítőre rá lehet kötni Videoton hangfalakat? Rá. Mégsem merül fel egyetlen emberben sem, mint értelmes lehetőség, még említés szintjén sem.

    De rá lehet kötni. Pont.
  • Lateralus
    #14
    Avégre, hogy rá lehet tenni.
    Nem az a kérdés, hogy milyen minőségű, meg te rátennéd-e, hanem, hogy rá lehet.

    Te kedzted ezzel:
    "DSLR-nél ez nem így működik. Nem előtét lencse van."

    De, van!
    Szar? Az.
    De létezik. Pont.
  • Blasta
    #13
    Éncsak mondtam, hogy megoldható :-D
    Nyilván nem ez a célom nekem se, próbálom fasza minőségben megoldani a dolgokat...
  • Thrawn
    #12
    Akkor már csak azt nem értem, mivégre volt ez a nagy előtétesdi?
  • Blasta
    #11
    Ezzel én is tökéletesen tisztában vagyok ám ;-)
  • Thrawn
    #10
    Senki nem mondta, hogy telekonvertert nem lehet L-es obira tenni. Kifejezetten rájuk szabta konvertereit a Canon. Másra nem is lehet feltenni őket, miután a konverteren van egy, az obi belsejébe benyúló tag. A konverter-képes obik végén van hely, ami ezt a benyúló tagot befogadja, a többin nincs, így nem is lehet hozzájuk használni. Más gyártók Canon bajonettes konverterei már megalkuvóbbak.
    Egyébként ha megnézed a Canon objektívválasztékát, akkor kiderül, hogy NEM gyárt előtétlencsét ezekhez az obikhoz. A választék az 1.4x és 2x telekonverterekből áll, amiket a vázra kell feltenni.
  • Blasta
    #9
    Jajj gyerekek, nagyon megy itt a minőség-sznobizmus...
    A magyar ember szegény, de találékony. Nekem egy darabig tuti nem lesz pénzem L-es obira, de ha lesz is inkább arra teszek extender-t vagy előtétlencsét mint egy átlagos-gyenge obira.

    Jó minőségből-kevésbé jó minőség vagy közepes minőségből-szar minőség. Nem mindegy, gondolkozzatok kicsit.

    Az tény, hogy az L-es obik elé nem nagyon van előtétlencse, de telekonvertert lehet nyugodtan tenni rájuk.
  • Thrawn
    #8
    Amit itt a Raynox bemutat, az egy vicc. Két olyan obin népszerűsíti az előtéteit, melyek enyhén szólva amúgy sem állnak a helyzet magaslatán. A kitobi és a 75-300. Nekem is volt 300D + kitobi + 75-300 induló cuccom, ma már egyik sincs meg. Még ezekre előtétet is tenni. Röhej. Persze aki beveszi ezt a marketing sz@rt, az meg is érdemli.
  • Lateralus
    #7
    Bár tényleg nem általános, de megvan a lehetősége, ezt meg ki szokták használni a fotósok. Sőt, gyártó is kínál ilyen megoldást.

    Raynox előtétek 300D-n

    Ráadásul nagylátószög imitálására is van lehetőség, nem csak teléhez és jobb esetben nem csökkenti számottevően a fényerőt, mint a telekonverterek.
    A minőség, az más pálya.
  • G_ArchAngel #6
    ekkora hülyeséget nem vártam Tőled...
    el is törném a kezedet, ha meglátnám, hogy gagyi raynox-ot teszel egy L-es obira...

    Ferrarira biciklikerék?:)
  • Thrawn
    #5
    L-es obi elé előtét? Na neeeee! Max telekonverter, abból is a Canon TC 1.4x vagy TC 2x, azok viszont az obi mögé kellenek. Azonkívül az L-es obik általában 77mm-es szűrőmenettel készülnek, arra milyen szörnyeteg előtétet teszel? A nagyobb obikon pedig nincs is szűrőmenet, miután drop in szűrő kell hozzájuk.
  • Blasta
    #4
    Szokás-nem szokás, egy olyan jó minőségű raynox előtétet egy L-es obi elé gond nélkül fel lehet csavarni, nagyon nem ront a kép minőségén (az már igaz, hogy egy kitobira semmi értelme nincs, többet árt mint használ).
    A közgyűrű bizony jó dolog, de az is elég drága mulatság. ;-)
  • Thrawn
    #3
    Az egy dolog, hogy fel lehet-e csavarni. Csak éppen nem szokás. Makroelőtét helyett közgyűrűket alkalmaznak, ha szűkös a keret. Ha nem, akkor jöhet a makróobjektív.
  • Blasta
    #2
    :-)Rosszul tudod.
    Bármikor csavarható előtét lencse a cserélhető objekítív elé is.
    A fenti képeken pl. láthatsz egy Raynox 250-es makro előtétet. Azt az előtétlencsét akár még 58-as szűrőméretű objektívre is fel lehet tenni.
  • Thrawn
    #1
    "míg a DSLR tulajdonosok inkább a céljaikhoz igazítják objektívparkjukat, és igyekeznek azok képét nem rontani különböző előtétekkel (bár egy-egy kiváló minőségű objektív elé csavart jó minőségű lencse már-már észrevétlen is lehet)."

    DSLR-nél ez nem így működik. Nem előtét lencse van. Az extendert a vázra kell feltenni, arra pedig az objektívet. Tehát nem az objektív előtt van, hanem a váz és az objektív között. Ez óriási előny, ugyanis állandó, kis méretet jelent, ergo olcsóbban előállítható jó minőségben, mint egy kompakt jókora előtét lencséje.