16
 • Blasta
  #16
  Így is van. Pont :-)
 • Thrawn
  #15
  Egy THX2-es minősítésű Klipsch házimozi erősítőre rá lehet kötni Videoton hangfalakat? Rá. Mégsem merül fel egyetlen emberben sem, mint értelmes lehetőség, még említés szintjén sem.

  De rá lehet kötni. Pont.
 • Lateralus
  #14
  Avégre, hogy rá lehet tenni.
  Nem az a kérdés, hogy milyen minőségű, meg te rátennéd-e, hanem, hogy rá lehet.

  Te kedzted ezzel:
  "DSLR-nél ez nem így működik. Nem előtét lencse van."

  De, van!
  Szar? Az.
  De létezik. Pont.
 • Blasta
  #13
  Éncsak mondtam, hogy megoldható :-D
  Nyilván nem ez a célom nekem se, próbálom fasza minőségben megoldani a dolgokat...
 • Thrawn
  #12
  Akkor már csak azt nem értem, mivégre volt ez a nagy előtétesdi?
 • Blasta
  #11
  Ezzel én is tökéletesen tisztában vagyok ám ;-)
 • Thrawn
  #10
  Senki nem mondta, hogy telekonvertert nem lehet L-es obira tenni. Kifejezetten rájuk szabta konvertereit a Canon. Másra nem is lehet feltenni őket, miután a konverteren van egy, az obi belsejébe benyúló tag. A konverter-képes obik végén van hely, ami ezt a benyúló tagot befogadja, a többin nincs, így nem is lehet hozzájuk használni. Más gyártók Canon bajonettes konverterei már megalkuvóbbak.
  Egyébként ha megnézed a Canon objektívválasztékát, akkor kiderül, hogy NEM gyárt előtétlencsét ezekhez az obikhoz. A választék az 1.4x és 2x telekonverterekből áll, amiket a vázra kell feltenni.
 • Blasta
  #9
  Jajj gyerekek, nagyon megy itt a minőség-sznobizmus...
  A magyar ember szegény, de találékony. Nekem egy darabig tuti nem lesz pénzem L-es obira, de ha lesz is inkább arra teszek extender-t vagy előtétlencsét mint egy átlagos-gyenge obira.

  Jó minőségből-kevésbé jó minőség vagy közepes minőségből-szar minőség. Nem mindegy, gondolkozzatok kicsit.

  Az tény, hogy az L-es obik elé nem nagyon van előtétlencse, de telekonvertert lehet nyugodtan tenni rájuk.
 • Thrawn
  #8
  Amit itt a Raynox bemutat, az egy vicc. Két olyan obin népszerűsíti az előtéteit, melyek enyhén szólva amúgy sem állnak a helyzet magaslatán. A kitobi és a 75-300. Nekem is volt 300D + kitobi + 75-300 induló cuccom, ma már egyik sincs meg. Még ezekre előtétet is tenni. Röhej. Persze aki beveszi ezt a marketing sz@rt, az meg is érdemli.
 • Lateralus
  #7
  Bár tényleg nem általános, de megvan a lehetősége, ezt meg ki szokták használni a fotósok. Sőt, gyártó is kínál ilyen megoldást.

  Raynox előtétek 300D-n

  Ráadásul nagylátószög imitálására is van lehetőség, nem csak teléhez és jobb esetben nem csökkenti számottevően a fényerőt, mint a telekonverterek.
  A minőség, az más pálya.
 • G_ArchAngel #6
  ekkora hülyeséget nem vártam Tőled...
  el is törném a kezedet, ha meglátnám, hogy gagyi raynox-ot teszel egy L-es obira...

  Ferrarira biciklikerék?:)
 • Thrawn
  #5
  L-es obi elé előtét? Na neeeee! Max telekonverter, abból is a Canon TC 1.4x vagy TC 2x, azok viszont az obi mögé kellenek. Azonkívül az L-es obik általában 77mm-es szűrőmenettel készülnek, arra milyen szörnyeteg előtétet teszel? A nagyobb obikon pedig nincs is szűrőmenet, miután drop in szűrő kell hozzájuk.
 • Blasta
  #4
  Szokás-nem szokás, egy olyan jó minőségű raynox előtétet egy L-es obi elé gond nélkül fel lehet csavarni, nagyon nem ront a kép minőségén (az már igaz, hogy egy kitobira semmi értelme nincs, többet árt mint használ).
  A közgyűrű bizony jó dolog, de az is elég drága mulatság. ;-)
 • Thrawn
  #3
  Az egy dolog, hogy fel lehet-e csavarni. Csak éppen nem szokás. Makroelőtét helyett közgyűrűket alkalmaznak, ha szűkös a keret. Ha nem, akkor jöhet a makróobjektív.
 • Blasta
  #2
  :-)Rosszul tudod.
  Bármikor csavarható előtét lencse a cserélhető objekítív elé is.
  A fenti képeken pl. láthatsz egy Raynox 250-es makro előtétet. Azt az előtétlencsét akár még 58-as szűrőméretű objektívre is fel lehet tenni.
 • Thrawn
  #1
  "míg a DSLR tulajdonosok inkább a céljaikhoz igazítják objektívparkjukat, és igyekeznek azok képét nem rontani különböző előtétekkel (bár egy-egy kiváló minőségű objektív elé csavart jó minőségű lencse már-már észrevétlen is lehet)."

  DSLR-nél ez nem így működik. Nem előtét lencse van. Az extendert a vázra kell feltenni, arra pedig az objektívet. Tehát nem az objektív előtt van, hanem a váz és az objektív között. Ez óriási előny, ugyanis állandó, kis méretet jelent, ergo olcsóbban előállítható jó minőségben, mint egy kompakt jókora előtét lencséje.