Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv!
Én 2 évvel ezelõtt vettem egy laptopot amin vista home premium volt.
OEM változat, tehát telepitõ lemezt sem kaptam. Csak az alján van matrica.
A kérdésem az lenne, hogy van-e/lesz-e mód upgrade-elni hetesre?
Vagy aki OEM-et vett, az húzza le a vétén??
lamase
Samsung SGH-Z810 USB modemem van, nemtudja véletlen valaki hogy lehetne beüzelemni win7re? Ahogy csatlakoztatom telepiti a connection managert de nem érzékeli a modemet.

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

Narxis
Ne loálkázz csírahead me lepúzlak!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

bon
De ha véletlenül már van Windows 7-es driver a gyártó oldalán akkor az jobb választás.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Ha valamit nem ismerne fel a Windows 7 akkor próbáld meg a Vista-s drivert.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Azért szerintem egy intel chip-es alaplapot ne hasonlítsunk egy Nvidia chipsetes alaplaphoz. Intelnek nagyon jók a driver ellátottságai alapból.

[HUN]FaTaL
Chipset driver nem is lesz hozzá, azt alapból kezeli a 7. Valószínû a LANt is. 2 giga rammal nyugodtan felteheted.

http://goo.gl/gd6Zi5

Batistuta007
köszi a választ.miért ha a hangkari nem 64 bites akkor nem jó?

LOÁÁLKAAAA

ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának

tommygear
nem win98 ez hogy minden drivert külön kell felpakolgatni, fel fog mindent ismerni, ha meg nem ott a win update
Balumann
Szerintem alapból fogja kezelni, nekem a hangkártyán kívül az égvilágon semmit nem kellett feltennem (Gigabyte 965p-s3 alaplap), hálózat is ment egybõl (XP-n nekem is driver kell). Csak azt nézd meg, hogy a hangkari driver 64 bites-e ha 64 bites wint telepítesz.

Eddig sztem mindenkinél gyorsabban és stabilabban futnak a játékok win 7-en ^^

Batistuta007
sziasztok

most akarok váltani win 7-re és elõre le akarok szedni minden drivert hogy ne akkor kelljen rájönnöm hogy semmim sincs😄 szóval már majdnem minden megvan,viszont az alaplaphoz nem találok chipset-et.Asus M2N az alaplapom.Vista-s driver van a hangkártyához gonolom az megfelel neki,de a nethez semmi nincs.Akkor ezt most be.zoptam vagy alapból kezeli a 7?
Akinek van ilyen alaplapja leírhatná tapasztalatait,megköszönném.
Jah és már ha írtam megkérdezem hogy a 2gb rammal 98 gt-vel érdemes feltennem ha játszani is akarok.
elõre is köszi a válaszokat

Értem. Oké, 3.3 is több mint 2, szerintem belevágok, a ram nem olyan drága, aztán majd váltok valamikor 64 bitesre,m ha kell

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

bon
Igen többet ér, viszont max 3,5gb én inkább 3.3gb környéként tippelnék, mert nem csak a vga használ és foglal le magának memóriát.

Értem...csak lusta vagyok...ameddig mûködik a 32 bites Win 7, én nem cserélem le...de azért három és fél giga ram, csak többet érne mint 2 giga, nem? Csak lenne egy kis teljesítmény javulás

Aztán majd valamikor átállnék 64 bitesre.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

bon
Jól gondolod, 32bites oprendszer esetén ha van egy 512mb-os VGA-d akkor max 3,5gb-ot fog látni a rendszer, de inkább kevesebbet. Ha kell az összes memória jobban jársz a 64bit-el,még ha újra is kell ez maitt rakni a rendszert.

Olyan kérdésem lenne, hogy a 32 bites Win 7 is kezel 4 giga ramot ha nem tévedek...na most akkor ez úgy van hogy összesen kezeli a 4 gigát, tehát a memóriával meg mondjuk a VGA rammal együtt?

Tehát ha 4 giga ramot teszek a gépbe, valamint van a 512-es VGA-am, akkor 3 és fél giga ramot ismer majd fel?

Nem akarok 64 bitesre válltani...most tettem fel a 32 bitest...nincs kedvem megint telepítgetni...

Viszont nem ártana több ram a gépbe és akartam venni...ezért érdekel, mi lesz ha 4 gigát használok 32 bit alatt ..no meg mennyit javítana a teljesítményen?

desigo
simán felment nekem is
#13137-pont így...
Egyátalán nem veszélyes. Ha boot menüben az újabbat választod ki az indul el. A windows.old mappát meg le lehet törölni mindenestül, boot menüt meg eltûntetni. Tök egyszerû.
L7wy
De az már úgy veszélyes, jobb másik partícióra tenni.

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.

Lehet, olyankor a mostani Win7-edet mindenestül berakja egy Windows.old nevû mappába, és kettõ Windows lesz a c:\-n. Már xp óta így van.
rexHUNter
a leírásod szerint megcsináltam és tökéletes, kössz a helpet

kössz

L7wy
Muuuukodik a dolog, csak annyit mondasz neki h D re tegye és oda teszi, meg persze a "muuukogj"-ot sem szabad elhalasztani 😛

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.

bon
Külön partícióra elképzelhetõ, mondjuk még nem próbáltam, hogy mit szól a telepítõ ha már talál a gépen egy másik Windows 7-et.

Balumann
Max a boot részt ronthatja el, azt meg helyre lehet állítani, nekem sikerült végül valahogy jól megcsinálni ezzel 😄

Egy újabb win7-et nem lehet úgy felrakni,hogy ne töröljön mindent a c-rõl?:S
rexHUNter
ok és köszi

bon
és elõbb utóbb lesz egy halott Windows 7 oprendszer is Igaz esély van rá, hogy a telepítõ lemez helyreállító funkciójával majd meglehet csinálni.

Atika :o)
az a gond hogy en tegnap tettem be es ma meg ezt irta tegnap ki se probaltam mert nem volt idom de majd meg megprobalok vele valamit 😞

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Balumann
Hm, akkor EasyBCD -ben van egy olyan, hogy Manage Bootloader. Ott menj rá, hogy Uninstall the Vista Bootloader és katt a Write MBR -re. Utána próbáld meg hozzáadni megint az XP-t (ha nem jó, akkor utána reinstall te vista bootloader), valahogy csak jó lesz :I

Nem tudom mi lehet a probléma... Én a próbaidõ lejárta után crackaltem és semmi gond nem volt vele.

steve: Köszi

bon
http://win7faq.try.hu/

Hol van a FAQ? Am próbáltam EasyBCD-vel, ahogy leírtad és nem birtam hozzáadni Entry-t.

stevenson1988
persze, hogy lehet telepíteni pendrive-ról
az alaplapok többsége képes USB-rõl is bootolni
leírás
én pl az MSI Wind netbook-omra így tettem fel, ugyanis abban nincs CD meghajtó

ASUS M2N-SLI | AMD Athlon64 X2 6000+ | 2x2GB Kingston DDR2-800 RAM | Galaxy 9600GT 512MB OC | Windows 7 Pro x64 Games for Windows LIVE blog - http://gamesforwindows.try.hu/

Vótmá, és nem kritikus, "írtam", de akkor bemásolom meginnt:

Idõ közben több szakfórumon is olyan vélemények jelentek meg, miszerint a jelenség korántsem „súlyos, kritikus hiba”, sokkal inkább egy belsõ funkció, memóriakezelési sajátosság; annak a valószínûsége, hogy egy átlagos felhasználó a chkdsk segédprogrammal automatikusan kifagyaszthatja a Windowst, rendkívül csekély, már-már elhanyagolható. Késõbb maga Sinofsky írt magyarázatot a problémát elõször bemutató blogban: a szakember kifejtette, hogy a chdsk.exe folyamat által lefoglalt memóriamennyiség annak következtében ugrik meg ennyire látványosan, mert a programozók eleve úgy tervezték a szoftvert, hogy az a lehetõ legrövidebb idõn belül végrehajtsa a szükséges ellenõrzéseket. A Windows fejlesztési vezetõje kiemelte azt is, hogy 50 megabájtnyi fizikai memóriát minden esetben meghagy az alkalmazás a Windowsnak, így az tovább képes mûködni.
bon
Nem újdonság, és közel se biztos, hogy kritikus hiba. Csak szenzációhajhászás.

scs17
már 2-szer volt 😛

grebber

Next PC upgrade: 2022

mert az a gondom hogy beraktam elinditottam a disable activationt es nem indul el semmilyen adobe progi mindenre azt irja hogy licensing expired

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

pedestrian
Nem tudja valaki hol lehet beállítani az ablakkeret és az asztal színét pl feketére. Nekem elég alap videokártya miatt nem támogatja az átlátszóságot, így csak a "Window color and apperance" választás van.(olyan mint a win 98-ban is volt már.)Itt meg hiába állogatok bármit ugyanolyan bugyikék marad minden.

Én, habár Win 7 alatt még nem használtam...

Hasznal valaki photoshop cs4-et gondom van vele 😞

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Ja hát akkor nem csodálkozok 😄 Nekem is van webcam, de nem használom..
Balumann
nincs sajnos :-( De hát mit várok, több mint 4 éve van meg a webcam, akkor is már gagyi volt (genius videocam express) 😄
Dehát mi a fenének vegyek jobbat, freetrackra használom, 30 fps-el mûködik vele, de webkamerázásra is tökéletes bár azt nem szoktam.
Csomó dolgot szeretnék még géphez venni ami még nincs, nem fogok most webkamot venni.

mano1b
újat kell venni le kell cserélni a pb ezt fogják irni.

Ez azért érdekes, mert elvileg a Vistás driver is jó a Win7-hez. Tehát már vistához se volt?
Balumann
A Vista boot pro-val én is próbálkoztam, én se tudtam mûködõ választó képernyõt csinálni. Nem véletlenül írtam, hogy majdnem 1 órát szaroztam a boot megcsinálásával, aztán rákerestem, és akkor találtam meg ezt az EasyBCD -t.
Leírásom alapján (mostmár FAQ-ban) próbáld, Win7-en felrakod, és beállítod úgy ahogy írtam.

Balumann
Hát azért egyelõre még elég sok oka lehet. Mint pl. nekem, hogy nincs a webkamerámhoz driver (újat meg nem tudok most venni néhány hónapig), az nélkül meg nem tudok szimulátorokkal játszani (freetrackhoz kell). Mást egyelõre szerencsére még nem találtam :o de biztos lesz még (pl. valakinek hangkártyadriver hiány, valakinek punkbuster hiba, akkor olyan felhasználó aki kevésbé ért hozzá, stb. :-))

mano1b
érdekes dolgok vannak itt látom.