Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Cserélhetsz még q9550-re is, azzal is elkaristolsz még jó ideig😊

[merlinw.org]

Slig
Újratelepítettem, most már boot partícióval együtt. Megnyitottam a wmp-t, és amikor a hfs meghajtóról importáltam a zenéket, megint kékhalál fogadott... ez:

multiple_irp_complete_requests

Váltsak 32 bitesre, vagy van a macdrive-on kívül más normális hfs olvasó/író winre?

スラッグ

MR ME
hát nem
meg válság is van...😄

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

[HUN]FaTaL
Annyival nem gyorsabb az i5 meg a ddr3, hogy a komplett platformot megérje cserélni.

http://goo.gl/gd6Zi5

MR ME
kb énis így gondolkodnék, c2d-vel simán elvagyok, aztán majd ha kevés lesz akkor lehet körbenézni megint

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

[HUN]FaTaL
Ha új gépet vennék nem tudom melyiket választanám, valószínûleg, ha elég pénzem lenne, akkor az 1156ot. De mivel volt egy core2duom ezért nem volt kérdés hogy c2q vagy i5. 😄

bon
De ha lehetne választani a LGA775 és LGA 1156 között akkor én az az 1156-et választanám. Corei7-bõl meg a 1366-os tokozást (már egy ideje nézegetem az árait, nem olcsó, de már találtam olyan alaplapot ami benne van abban az árkategóriában amennyit rászánnék)

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

[HUN]FaTaL
Hát én i5-t nem vennék, mert a foglalata max 1,5 évet fog élni, utána a Larabee miatt megint foglalat váltás lesz. Hosszútávra egyedül LGA1366-tal lehet tervezni, de az meg nagyon drága. Így maradtam az LGA775nél. 😄

bon
Otthonra se felesleges, mert ha már költött rá és esetleg játszik akkor nem biztos, hogy 1 vagy 2 évre ruházott be rá. A fõ adatokat nézve, meg idõtálló lesz a gép (már ha a vga is hasonló kaliberû mint a proci és vga). Én is ha most vennék vagy fejlesztenék gépet az Core i5 vagy Corei7 lenne min. 6gb ram-al.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

MR ME
ezért kérdeztem h mit csinál vele, mert ha otthonra vette csak úgy akkor felesleges, ha azzal melózik akkor már más a dolog 😊

bon
Hosszabb távra kell gondolkodni, ha valaki most vesz gépet akkor nem jó ha olyat vesz ami most még jó, olyat kell venni, ami várhatóan több év múlva is jó teljesítményt fog nyújtani.
Pont errõl szolt a munkahelyi gépem cseréje is tavaly, mondták, hogy ok kaphatok új gépet, de hosszabb távra gondolkodjak. Simán megúszhattam volna egy 200ezer Ft alatti összeggel és még most is jól menne, de inkább vásároltam egy sokkal komolyabbat közel 400ezer-ért mert így nagy valószínûséggel még 4-5 múlva is használni lehet.

bon
4gb-hoz kell a 64bit, firssítés nem lehetséges 32bit-rõl 64bit-re, csak tiszta telepítéssel.

Legyen az a gép fullos <#eplus2>,majd megtanulom kezelni is <#falbav>

[IRAM] leader

MR ME
megkérdezhetem h minek neked egy ilyen bika gép ha még a 32/64bit között sem tudod a különbséget? tervezel vele vagy wtf? 😊

Azért lát annyit mert nem 64bites a rendszered.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

No, nekem eredeti, aktivált full verziós Windows7 van fent Ultimate és 32 bit-es.Egyetlen problémám eleddig, hogy a 4 giga ramból csak 3,5-et használ vagy "lát". Tudom, hogy van valami mód, amivel "ráerõszakolhatjuk", hogy többet is kezeljen, de nem igazán ismerem még. Ebben tudtok segíteni esetleg?
Vagy mikor lehet 64bit-re upgradelni, lehet-e egyáltalán és érdemes-e.
A gépem Intel Core I5-ös 4 giga DDR3 rammal és 1 TB-os vinyóval.Alapból 5,5 gigát foglal, plusz kialakított még 1 db 100 megás partíciót magának installkor.
Amúgy jónak tûnik, meglepõdtem, hogy nem volt mellékelve levelezõ progi, a windows mail-t külön kell letölteni, de ingyenes persze.Eddig minden XP-s progi+játék elindult, érdekes volt hogy a 15 éves Photosmart nyomtatómat is felismerte...

Klon
Üdv Urak!
win7-et tesztelgetem pár napja. minden ok, tetszik is, de nem értem h azok a divx-filmaek amik XP-n szépek voltak, az WIN7 alatt miért pixeles.
neketek is ilyen? nincs erre valami megoldás ?

Köszi

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Sziasztok,

Van már kipróbált és megbízató codec pack win7 x64 -hez?

Köszönöm ha linket is dobtok....

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

[HUN]FaTaL
Így van, a bootloadert és az egyéb boothoz kapcsolódó cuccokat teszi oda. Ha nem csinál (asszem ha kész partícióra rakod, akkor nem csinál), akkor a c-re helyezi ezeket, a rendszer mûködésében nem tesz kárt.

Slig
Konkrétan, mi értelme ennek a külön partíciónak? Ott tárolja a bootloadert? Ugye csak azt tárolja ott? És ha nem csinál magának külön olyat, akkor gondolom a C-be teszi a szükséges dolgokat, de vajon ez nem lesz (rossz)hatással a rendszerre?

&#12473;&#12521;&#12483;&#12464;

Ennyire egyszerû ohh 😊 THX

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

MerlinW
Bármelyik CD/DVD író programmal. Ashampoo Burning Studio, Nero Burning Rom, PowerISO, stb. De még a Windows intézõvel is.

[merlinw.org]

atila4
Milyen progival tudom kiírni az iso. fájlt hogy bootolható legyen ?

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

MerlinW
paramccsorban: sc delete szervíznév
vagy regedit: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services

[merlinw.org]

MR ME
értem köszi

Hogy tudok szolgáltatást törölni olyat ami már nincs is meg?
erre gondolok.

[HUN]FaTaL
Igaz. 😊

MerlinW
Vagy system tray😊

[merlinw.org]

asysoft
OFF: ikoneltûnés 2x fordult elõ velem, Explorer újraindítása megoldotta a problémát. Bluetooth általában ment (néha külön kellett fogadni a fájlokat, de ezt azelõtt is tapasztaltam, hogy a hibernálásra rászoktam volna, mindenesetre lényegen nem változtat: számomra az egyik legidegesítõbb hiba volt), FF-el semmi problémám nem volt, touchpadet meg az elsõ dolgom tiltani az eszközkezelõben telepítés után, egyszerûen gyûlölöm, gépelés közben mindig hozzáérek, aztán elmászik a kurzor ("érintéses klikkelés" kikapcsolása után sem tudtam megszokni)<#idiota>

/*WTF?!*/

[HUN]FaTaL
"hmm status bar?"

Notification area. 😊

GregSB
Nálam ezeket generálta a hibernálás Vista-n az elmúlt 2 évben: Tálca jobb alsó sarkából (hmm status bar?) folyamatosan eltûntek fontos ikonok, mint: hangerõszabályzó, power plan-töltöttség mutató stb.., a Bluetooth meghalt rendszresen, FF3 bezárógombja nem reagált semmire, laptop touchpadje meghülyült (irányítani tudom vele a kurzort, de klikkelni már nem tudok).

És ezek állandóan jelen voltak, Sp1 és Sp2 után is 😊

Slig
Elég nagy stresszhelyzetben állok. Mac mellé szeretném feltenni a Win7-et. A probléma legfõképp az a hülye 100mb-os partíció. A helyzet a következõ: vagy a win7-et teszem fel elõször, és ott bent csinálok egy partíciót a macnek, majd osx telepítõbõl azt HFS-re formázva ráteszem az osx-et. Eredmény: villogó kurzor, semmit nem csinál a gép. Megtehetem, hogy win7 dvd boot, majd repairolok, de hát akkor meg csak a win7-et látom, persze létezik EasyBCD, amivel a problémát ki is küszöböltem --> látom az osx-et, de bootolni már nem hajlandó. De még akár azt is megtehetem, hogy elõször teszem fel az osx-et, készítek egy partíciót a win7nek fat32-re, aztán az osx-et felteszem, utána jöhet a win7. Ekkor nem csinál magának külön 100MB-os vacakot... Bootol az osx is szépen, EasyBCD után... DE!!! Ugyebár a macdrive kell, hogy a HFS fájlokat láthassam (mivel a mac a default rendszerem, ezért a winfos alkalmazkodjon), fel is tettem a macdrive 8-at, ami papíron 64 bitet is támogat. Oké, de elkezdett olyat csinálni, ha komolyabban másolok HFS-rõl, vagy épp a médiatárat importálom wmp-be, akkor egy gyönyörû kékhalál fogad, a következõ üzenettel:

multiple_irp_complete_requests

Nos ez remek, gondoltam egyszer elõfordul. Nem, nem csak egyszer fordul elõ, hanem akárhányszor amikor elindítom a wmp-t!! Jah és a macdrive kiírja mindig, hogy biztos mountolja e a dvd meghajtómat, mert nem helyesen lett leválasztva. Pedig nincs is benne lemez, de ha teszek bele, akkor is ez van. Jah igen, 64 bites win7rõl lenne szó. Kérdem én... Miért van ez? Talán a 100mb-os partíciót hiányolja ennyire? Vagy a macdrive-al van baja? Tegyek fel esetleg 32 bitest? Vagy van olyan dual-boot mód, hogy megmaradjon a 100 megás kis parti is, és az osx is bootoljon? Ezekre a kérdésekre keresem most a választ, már napok óta szenvedek vele... Adatoknak tökmindegy, ki van mente külsõ HDD-re, a 200 Gigás vincsit úgy lehet formázni, ahogy csak akarom...

&#12473;&#12521;&#12483;&#12464;

GregSB
Ok, pár hete itt vki azt írta hogy mindenkinek a felsõoktatásban 😄

Nem úszom meg, muszáj lesz dumálni vmelyik droid infós tanárral a suliban 😄

asysoft
Nem tudom, nekem Vista hibernálása nem okozott ilyen problémákat. Idõvel Campuson belül is elérhetõ lesz a 7, ha jól rémlik, korábban valaki a topicban október-novemberi elérhetõséget írt (más kérdés, hogy amennyiben emlékeim nem csalnak, Vista is késõbb került a programba, mint elõször mondták).

/*WTF?!*/

MerlinW
Természetesen csak infós szakoknak😊

[merlinw.org]

GregSB
Rákerestem itt, (Budapest, Hungary), de ott sincs a listában a suli ahova járok. Sõt, ha jól látom csak infós szakoknak van ez a lehetõség?

MerlinW
MSDNAA-ról már több mint egy hónapja letölthetõ a W7. Persze a letöltés senkit sem érdekel, a lényeg a kulcson van.

[merlinw.org]

MerlinW
SLIC: System Licensed Internal Code

Amolyan információs tábla a BIOS-ban. Pl elõre telepített gépeknél a SLIC táblában tárolódnak az OEM információk. Az aktiválásnál a SLIC telepítés ezt emulálja, így a Windows azt elhiszi, hogy õ valójában egy aktivált OM termék.

[merlinw.org]

GregSB
Akkor úgy látom a hibernálás rejtélyeit még mindig nem tudták megoldani Redmondban 😊

Nálam még nem volt olyan Vista-n, hogy valami ne fagyott volna le / mûködött volna hibásan hibernálás-újrainditás után.

Más. Tisztaszoftver keretében még mindig csak Vista-t lehet venni. Van valami info arról hogy Win7-re is kiterjesztik ezt? Írtam nekik levelet de aki válaszolt kb annyira informált mint én.

+ én az ezen a listán látható intézmények közül egyikbe se járok, de pár hete írta itt vki hogy felsõoktatásban mindenki tud majd "okosan" szerezni 7-est. Valaki tud errõl valami konkrétabbat?

asysoft
Gyorsabb, mint a Vista (leginkább fájlmûveletekben érezni), de hogy "megbízhatóbb" lenne-e... Nálam szokott csinálni baromságokat (nem merevre fagyásra/kékhalálra gondolok, bár elõbbit egy kikapcsolt TouchHD géphez csatlakoztatásával mind Vista, mind 7 alatt elértem<#idiota>), példának okáért egyes gadgeteket "always on top" funkcióba kapcsol (persze ez a kezelõfelületen nem jelenik meg, a problémás minialkalmazás always on top funkciójának be-ki kapcsolása vagy a gadgetek elrejtése/visszaállítása oldja csak meg), vagy valamelyik "fantom explorer" miatt 2x dobja fel az autorun üzeneteket, esetleg win+d kombináció hatására eltünteti a tálcát is (igaz, ez utóbbit párszor Vista is csinálta, de Sevennél egy hét alatt többször fordul elõ velem, mint elõdjével 2 év alatt...). Persze mindehhez hozzá kell tennem, hogy hibernálni szoktam a notebookot, van, hogy hetekig nem kapcsolom ki teljesen, bár nem a 7-nél kezdtem el így használni a gépet...

/*WTF?!*/

MR ME
srácok ez a SLIC 2.1 in BIOS ez micsinál?

reaper4
így jártál 😊

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

precision
köszi srácok az info -t, akkor tényleg a comodo volt a ludas

Bazinga!

R420
Nem jó Error :56 kód jön ki.

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

MerlinW

[merlinw.org]

R420
Valaki linkeljen egy Cisco Vpn Clientet!

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

MerlinW
Rendben professzor

[merlinw.org]

[HUN]FaTaL
Maradjunk annyiban, hogy vírusírtót nem lehet rendesen tesztelni, teljesen össze-vissza eredmények születnek. Mondjuk nekem gyakorlatilag mindegy, vírusírtó nélkül sincs vírusom, de a biztonság kedvéért fent van valami.

AVG pl. az ingyenesek közül szerintem a legszarabb. 😄

MerlinW
Már megint csak a szád jár feleslegesen😊 Lapozz már a második oldalára a listának basszus. Ráadásul AVG ott van az elsõ oldalon mint 6. helyezett.

MSSE, hogy lenne ott, ha 2009-es a toplista, az meg csak most jelent meg?

A ranglistán azért csak fizetõs alkalmazások vannak, mert az elsõdleges felhasználók a vállalatok, másrészt a teljesen ingyenes cuccoknak, amiknek egyáltalán nincs pénzes megoldása, egyszerûen nincs is helye a listán, mert nem teljesítenek úgy.

Mellesleg ajánlom a linkelt weboldal hátterét megvizsgálni... Néha unlak ám😊

[merlinw.org]

[HUN]FaTaL
32