20
  • xnorbix
    #20
    Már nagyon várom, hogy ebből legyen is valami. A lényeg szerintem itt abban van, hogy a kontrasztarány sokkal jobb lesz. Nem kell háttérvilágítás, napfényben sokkal jobban olvasható, mint a hagyományos lcd. Szvsz tök jó lenne. Nem tudom miért kell rá ennyit várni.
  • ZsoltiMC
    #19
    Stilusosan a 'tanult'-at hosszu u-val irtad, grat :)
  • Macc
    #18
    Ez ha rendesen kifejlesztik, szerintem DTP-s korokben mint szinhelyes kijelzo tarolhatna! Igy vegre valoban azt lathatnad ami a vegtermek: rgo nem egy vilagito fenyforrast hasonlitanal ossze egy nyomtatvan szinevel, hanem ezt. kiraly lenne!
  • roliika
    #17
    "Áttörés előtt az elektronikus papír" <- Már megint? :-D
  • nyaSGem
    #16
    Tudom barátom. Remélem érzed a szarkasztikát abban amit írok??

    Nekem se tetszik sok minden ebben a túlságosan is rohamosan fejlődő világban.
    De ez van.

    Hiába akarom, hogy a gyerekeim értelmes fajátékokkal játszanak. A gyerek kiröhög és a kezébe vesz valami kis 21. századi gadgetet, ami már nekem is magas. És sajnos igaza van, mert ha a fajátékkal baszakodik, lemarad....
  • Voltan
    #15
    Rohadtul nincs igazad.
  • sped
    #14
    Az eddigi könyvespolcok helyére elfér mondjuk egy szauna meg egy sarokmedence? :)) Nem is a könyvek a gázosak, mert azokat jobb esetben megtartod, a rengeteg napilap, magazin, amit viszonylag gyorsan (a könyvekhez képest) kidobálsz. Az is mind papír és fából van :( Wireless letölthetőség? Tényleg nagyon jó lenne. Meg lehetne oldani azt is hogy az újságok ne mondjuk havonta frissüljenek, a hotspotokon való áthaladáskor frissíti az előfizetett lap RSS-feedjét, vagy tartalmát :)
  • nyaSGem
    #13
    Kit érdekel most a laptop??!!
    Újságról van szó!


    A lakásod falait meg ne könyvekkel díszítsd, sokkal szebb egy izlésesen díszített fal, mint amikor valaki kirak egy rakás könyvet feleslegesen.
    Sokan ezzel akarják megmutatni, mennyire tanúlt, olvasott emberek.
    De ez csak arra jó, hogy a port fogja...
  • spydee
    #12
    A hajlíthatóság meg azért jó, mert mondjuk a laptopnak nem kell kihajtani a kijelzőjét, hanem feltekered mögé a házba:))feltéve hogy elég merev.Sokkal vékonyabb, könnyebb.
  • spydee
    #11
    ugyis a technikai fejlődés következtében min. évente majd le kell cserélni.
  • Caro
    #10
    Várjuk meg az OLED-et :)
    Elvileg az is hajlítható, de a felbontása messze meghaladja a TFT-ket is.
  • spydee
    #9
    arra is gondolni kell, hogy a papír szépen lebomlik, a hardver meg nem. Az lenne jó, ha 100% recycle anyagból csinálnák.Kukoricából egész jó "műanyagot" lehet készíteni.
    Egyébként szerintem szebb látvány egy faltól falig betöltött könyvtárszoba, mint egy üres szoba egy darab elektronikus eszközel ami ua.-t tartalmazza.
  • nyaSGem
    #8
    Na jó, de én pl. kibaszott ritkán látok embert, aki az újságját, vagy a könyvét a farmernadrágjának a zsebében hordja.
  • LowEnd
    #7
    időnként, válik, azáltal
  • LowEnd
    #6
    nekem a PDAm iőnként megviselté válaik, aáltal, hogy nem hajlik úgy, mint a farmernadrágom zsebe :(
  • nyaSGem
    #5
    Csak azt nem értem, mér olyan fontos, hogy hajlítható legyen????
    Már az is elég, hogy nem kell annyi fát kivágni a papír miatt. Akinek kell ó, szépen megveszi a hardvert egyszer és előfizet a tartalomra.
    Egyébként szuper ötlet, én már vagy 15 éve nyúzom az ismerőseimet, az e-book kifejlesztésén. De nagyon sok pénz kellene hozzá, nem versenyezhetünk ilyen LG cégekkel. A könyvek miatt túl sok fa pusztul, túl sok helyet foglalnak, stb. Egy hardver kell, ami a könyv váza, a könyvek tartalma meg elfér egy 3*3cm-es cartridge-n.
    Már rég ilyen könyvek kellenének. Az egész könyvtáram elférne egy aktatáskában.
    Ennek különösen a hórukk munkások örülnének költözések alkalmával...
  • bunny
    #4
    ..óriás...
  • bunny
    #3
    Kicsi a kijelző felbontása, és a mérete. De szerintem ennek valami értelmesebb, jobb verziójáé a jövő.
    Az ember megy a metróba egy ilyennel, nyom egy szinkronizálás gombot, mire wifi-n titkosítva lerántja az előfizetett újságokat 10mp alatt, és már olvashatom is. De ehez az kell, hogy ne egy ormótlan órás PDA legyen, hanem tényleg egy vékony, mondjuk fél A4 méretű legalább 150dpi de inkább 300dpi felbontású kijelzővel.
  • sajtos
    #2
    szerintem ez meg jo ido mire piacra kerul, szoval lehet varni meg egy jo darabig...
  • Caine
    #1
    Nagyon klassz, régóta várok valami ilyesmire, kiváncsi vagyok mikor lessz kapható a boltokban is.
    Olvastam a Gizmondo.com-on, hogy gyakorlatilag egy PDA szerű szerkezetet építenek köré, ami egyébként nagyon pofás (1024x768, 400MHz Xscale, 64MB RAM, 224MB flash, WiFi, stb) ami nagyon klassz, de szerintem pont a lényegét vesztené el a dolog, miszerint, az e-papírnak nem kell áram, hogy megőrizze a mehjelenített információt. De így gyakorlatilag ugyanúgy lemerülhet a szerkezet, legfeljebb az utolsó oldal "ráfagy" a képernyőre. Nem is beszélve arról, hogy ilyen körítéssel nem is lessz ez olcsó mulatság, legalább is eleinte biztos nem.
    Esetleg lehetne egy olyan újságot is csinálni, ami csak az e-papír, flash memória és valami minimális elekrtonika, ami egyrészt olcsó lenne, másrészt irtó keveset fogyasztana. Szerintem.