16
5.1 plug-in windows xp-re.
  • Lenard91
    Sziasztok! nekem olyasmi plugin kéne mint a dee3, csak nekem aimp player-hez, mivel igy az 5.1es rendszeremből csak 2 hangszóró+mélynyomó megy, valaki tud megoldást?
  • Dj Faustus #15
    "3600W"
    ...PMPO (Peak momentary performance output), vagyis ez az érték nem valós (kamu).
  • pumbaX
    HÉ!!! Akkor jo angfalak is kellenek, AMIK TUDNAK IS SZÓLNI!!
    PL:olyan mint az enyém 3600W
  • horpeti
    pl. Creative Audigy2 ZS hangkártya szoftverén simán be lehet állítani, hogy 5.1-7.1, bármire mixelje le a dolgokat... vagy akár stereo-t nyomjon párosával.

Gondolom ennél régebbi kártyád van.

érdekes nekem minden szól ilyenkor, csabiDuke nemto mmeked miért....

Nekem egy a bajom a StereoSorrounddal (azon kívül hogy a zenék pl. nagyon faják rajta), hogy ilyenkor nagyobb jelet küld alapból a mélyládára, teljesen mind1, hogy milyen a hangszínbeállítás, és eax, emiatt olyan picit dobozhang jön ki belőle, de pl. filmnél nem hallatszik, zenénél főleg disconál igen, hogy nem az a tömör durva, hanem kicsit dobozos.. szal olyankor valóban nem jó ez, de attól függetlenül az egyik 3Dmixere még müködik, csak ott a hátsó hangszórók nem kapnak akkora hangsúlyt csak mint éppen háttérzenét (végülis ettől 3D, de a zenéhez jó lenne a stereosorround:D)
  • Guer
    nekem volt ilyen 7.1 24bit-em amig még birta a gép :D mostanában szenvedés van vele...
    szal ott az eax konzolba belehet löni hogy minden 2.0 bol 5.1 et csinál és teljesen élvezhetö volt...
  • CsabiDuke
    Nekem audigy2 platinumom van, és nekem is volt hasonló bajom vele. nekem csak a 2 első szólt semmi más, mély sem. De!! Van nekem, és sztem minden SB-hez adnak egy olyan instaláló lemezt, ami mindenféle eax console-t meg speaker settingset feltelepít. az eax consolban van egy effect, amit be kell kapcsolni, és így lesz "stereo sorround", bár nekem még ez sem volt tökéletes, mert a 6 dobozból 5 szólt és pont a mély nem. Ér ráébredtem hogy miért volt egy fordító kábel a csomagban. Be kell iktatni a gép és az eredeti hangkártyába menő (center+sub) kábel közé, és tökéletesen szól, csak a közép nem, de az meg kit érdekel, úgysem hallani, csak hogy mindenhonnan jön a zene....
    Mellesleg létezik Winamp v5.1 sorround edition! de szerintem ez is csak az 5.1-es zenéket hivatott lejátszani, stereóból nem tud 5.1-et...

Thanatos: "szarból nem lehet várat épiteni".... Hát dehogy nem!!! -30fokon! máshogy én sem tudnék.
  • Sanyix
    Azért nemrossz az a stereoból térhangzás, dolog sem, de az 5.1 térhangzásból, jó stereo térHATÁSÚ hangot csinálni egyszerűbb, nekem a hangkártyámhoz integrált 5.1, van egy ilyen program hogy nvmixer, és van egy olyan módja, hogy 2 hangszóró cinesurround, és nagyon üt, a filmek 5.1-es hangját térhatású stereo-ba alakítja, nagyon komoly, bár stereo-ban a legbrutálisabb térhatás hangzást az EAX-os játékok hozzák, de eredeti 5.1-ből alakítva se rossz.
    Namost foobar 2000 médialejátszónak van egy ilyen dsp pluginje, hogy convert stereo to 4 channels, (winampnak is vannak ilyen surround pluginjei, wmp 10-ben is van az SRS wow, de az ténylegesen 2 hangszóróra csinál térhatású hangot) na ez elég jó térhangzást csinál stereoból, bár az tény, hogy az igazi 5.1 jobb. Viszont az 5.1-ből térhatású stereoba alakítás sztem eléri az eredeti 5.1 színvonalát, végül is logikus, mert 2 fülünk van, nem 6 :) (fülhallgatóról beszéltem, nem hangfalról, annál nem jön ki annyira térhatás stereoban, nagy hangfalaknál tényleges térhangzás kell).
  • Thanatos
    "szarból nem lehet várat épiteni"
    ergo szeteroból/monoból valódi 5.1-et se :P
  • Dj Faustus #8
    "hogy lesz stereobol 5.1"
    A jobb és bal csatorna különbsége, némi késleltetéssel megy a hátsó hangfalakra; a jobb és bal csatorna összege pedig a center hangfalra.
    A center hangfalra menő jelet leágaztatva, egy aluláteresztő szűrővel megszűrve, megy a subwoofer-hez. De ez nem fogja visszadni az eredeti 5.1-et.

No meg az más kérdés, hogy a stúdióban sem használják ki mindig az 5.1 nyújtotta lehetőségeket (minek, mikor a zenét általában sztereó hangrendszeren élvezed) - persze vannak kivételek.

"olyan mintha a monot halgatnat stereo keszuleken"
    MOnóból sztereó... ERre is micsoda trükközések voltak/vannak!

"Recseges - lehet hogy driver hiba?"
    Esetleg kábel-/kontaktushiba, vagy túlterhelt gép is okozhatja...
  • zakika
    nem tudom mit vartal, hogy lesz stereobol 5.1. olyan mintha a monot halgatnat stereo keszuleken - megy, de nem az igazi. 5.1 hangu zene csak DVDn van. Nekem is Creative live van, de semmi gond nem volt eddig es szol mindegyik hangszoro. Igaz 5.1 csak DVDnel, ac3 hagsavos videonal vagy ha a jatek tamogatja. Recseges - lehet hogy driver hiba? Vagy a bealitasoban valami?
  • Dzsega #6
    az új winampok 5 től már bizti de lehet hogy a régebbiek is tudják, szal az output nál a második alap plugint kell kiválasztani és ott be kell állítani hogy használja a hárdveres gyorsítást.
    a videók meg akkor szólnak 5.1 ben ha az ac3 filtert beállítod rendesen. köl nem. de a hangkártya drájverben is lehet állítani eztazt. bááár nem mind1ik tudja
  • Norby86
    Értem,akkor ezekszerint igaz az hogy csak emulálja. Bár a játékoknál azért müködik az 5.1,bár most kicsit csalodtam hogy zenék csak ál 5.1-be szolnak. Kösz a programokat,megcsekkolom. Mondjuk azt is észrevettem tegnap óa az ál 5.1-en hogy nem adja ki a max hangerőt ha plug-in van hozzá,mert most összekötöttem sima sztereoba amit adtak hozzá átalakító dugóval és 3* hangosabb lett,mint ez elött volt.
  • endiboy
    Hy! Na, nekem is creative live 24bit -s hangkártyám van,de én pl, házimozi rendszerrel kötöttem össze. Ugye hangk-n digitális kimenet, dvd-n meg dig. bemenet, és semmiféle recsegés nem hallható nálam...

probáld ki más hangfalakkal, fülessel, esetleg más gépbe is a kártyát, és ha továbbra is rosszalkodik, hát, akkor sztem vigyed vissza..nincs jobb ötletem.
  • Dj Faustus #3
    1. Tökéletes 5.1-es hang csak 5.1-es forrásból lehet (AC3, DTS, stb)
    2. Sztereóból, monóból, csak ál-5.1 hozható létre Dolby Pro Logic/Surround dekóder segítségével. De az nem adja vissza az "eredeti" térhangzást.
    3. Ajánlom figyelmedbe a Matrix-Mixer-t, illetve a Wave 5point1, Dee3, Dynamic surround, KB 5 channels Winamp-pluginokat.
  • Norby86
    Még annyit elfelejtettem kérdezni hogy érdemes e egyáltalán igy pluginokkal szenvedni,mert azt is hallottam ezek a pluginek nem eredeti 5.1-t adják ki hanem sima sztereot,csak kiküldve az összes hangfalra.Igaz ez? Nemtudom eldönteni érdemes e pluginnel szórakozni vagy sima sztereoba kössem e be. Külömbség van szerintetek? Plugin féle 5.1 meg a sztereora gondolok.
  • Norby86
    Régebben vásároltam egy live 24 bit-es creative hangkártyát. Namost ma vettem logitec hangfalszettet,ilyen 5.1-est és gondoltam majd zenéket 5.1-be hallgatom meg a filmeket is. És kicsit koppant a dolog mert kb. semmi nem szól 5.1-be. Utána jártam és megtudtam külön plug-in kell pl.winamphoz vagy a media playerhez hogy szoljon az 5.1-be. Nemtud valaki valamilyen programot mondani amit akár xp-re felrakva vagy felőlem winampba is jó de 5.1-be szóljon,mert most megvettem ezt a hangfalszettet és igy nemsok értelmét látom a dolognak hogy 2 hangszóró meg a mélynyomó szól csak. Amugy a játékoknál kiadja az 5.1-et,de szeretném ha zenénél meg filmnél is kiadná. Bármilyen ötlet megfelel nekem,vagy ha tudtok olyan programot film/zene amibe alapbol bennevan ez a lehetőség hogy 5.1-be kitudom küldeni vele a hangot akkor elfogadom. :) nameg még egy kérdés,aki rendelkezik esetleg ilyen szettel (logitech x-530) meg hangkártyával (creative live 24bit) nemtudja mért recseg be néha a magas hangszóró? Olyan mintha nyár lenne kint meg villámlana és belezavarna valami elektromos jel. De kábelokat is huzgáltam nemlett jobb. A Creative hangkártya lehet ilyen recsegős? HELP!