36
Magyar Iparmûvészeti Egyetem
-
birkocs #36 sziasztok, találtam egy nagyon jó pályázatot iparművészeknek, alkotóknak, festőknek. Nézzétek meg, és pályázzatok ti is! :)
Pályázat -
#35 Majd még faggatom az illetékest, csak ebben a nagy rohanásban nehéz most :) -
Monoton #34 hmm azt olvastam ... akkor egyszercsak majd kidobják a képregény témát
ugytudom foto szaknál is a témát 4 héttel a leadás előtt teszik közzé
azért köszönöm -
#33 Egyelőre annyi, hogy az idei felvételi tájékoztatóban elvileg részletesen levan írva az egész felvételi. -
Monoton #32 köszi előre is -
#31 Ma vagy holnap megkérdezem, aztán beírom ide a választ.
Viszont, ha nem tudsz rajzolni az baj lehet. Mert elvileg mindenhez kell rajz. Még a fotószakon is van rajz a felvételin, ha jól emlékszem, rááadásul az Iparon elég komoly a rajzfelvételi. -
Monoton #30 hát kinéztem magamnak 3 szakot :)
animációs, grafika, foto (mondjuk érdekel a video-audio is)
de lényegében az érdekelne hogy felvételin mire lehet számitani (felvételi tájékoztato igencsak tágra nyujt mindent :))
illetve milyen szakirodalombol kellene felkészülni mert erről semmi
és hogy pl. animácios szaknál elvileg képregény a kötelező feleadat de arrol semmi info hogy mi az vagyhogy mikor teszik közzé
egyébként animácios szakrol kezdek lemondani mert rajzolni nem igazán tudok :)
ha valamire tudnál pozitiv választ adni azt megköszönném -
#29 Esetleg körbe érdeklődhetek neked, ha akarod.
Elég szoros szálak fűznek az intézményhez :D
Írd le, hogy pontosan mik érdekelnek. -
Monoton #28 -
Monoton #27 hali engem az animációs szak érdekelne
valaki valami info az első két forduló eseményeiről? (képregény meg hasonlok)
illetve várok minden infot a többi szakrol is (grafika, foto)
nameg vmi ajánlott irodalom a felvételihez? :)
-
Rensci #26 Sziasztok!
Reni vagyok és érdeklödni szeretnék h divattervezés szakon miböl kell felvételizni? Azt tom h csak gyakorlati van de ez pontosan mit takar?
Tudnátok ebben segíteni? Nagyon megköszönném:) -
#25 De majd megkérdezem apám, hogy pontosan miért váltottak nevet. -
#24 Már külföldön is mindenhol így van bejegyezve. -
#23 Tök nagy baromság. Azzal érveltek, hogy az iparművészetit nem lehet lefordítani idegen nyelvekre....
Nem értem, hogy miért nem jó a Hungarian University of Applied Arts példáúl. -
#22 ezt hallottam, érdekes neve lett -
#21 2006. február 28.
»A Magyar Iparművészeti Egyetem 2006 március 1-től új nevet vesz fel:
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem -
#20 erdekes:
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kff/0/23399/1 -
#19 fúdenemszeretlek -.- -
#18 Csak be kell tartani bizonyos arányossági + pár egyéb szabályt és nem gond.
[a rajztanára erdélyi festő volt, szal tanult rajzolni, csak nem tud :D]
#17: Well papírbolthoz mit szólsz? Esteleg hobbybolt, vagy művészellátó?
Vagy Miskolcon ilyen nincs?
Fotó méretét meg igencsak meghatározza a géped. Asszem 4 Mpx-es? Abból már döcögve kihozható az A4. -
#17 és a fotók mérete mindegy?:D fotókartont hol lehet szerezni? o: -
#16 A/2es fotókartonra kell felragasztani a fotókat.
rajzokat is várnak,ez biztos.
-
#15 egy fotónak kicsit nagy o.0 -
#14 valszeg A/2-es méretű. -
#13 Ma kaptam a levelet az első szakmai alkalmassági vizsga előszürőjéről, de nem mindent értek.
Azt írták hogy 10 db A/2-es méretű rajzokat, fotókat, terveket kell beadni, de! Mint fotós, nekem is kell rajzokat beadni? Igen, a témájuk mindegy? A fotók mekkora méretűek kell hogy legyenek és lehet e némi "szépítés" rajtuk?
Plz help me [: -
#12 Másik dolog ami nem tiszta hogy írni kell két önéletrajzot, egyet kézzel egy pedig fényképes de akkor azt is kézzel vagy lehet géppel, mert külön ahhoz nem írták illetve a képet rá kell ragasztani a lapra? Sok embert kérdeztem de ezt senki se tudta biztosra. -
#11 Portré rajzzal gondok lesznek, nem tudok jól embert rajzolni :c A másikra kb mennyi idő van? Sajna az ötlet nem jön hamar |-: -
#10 első fordulóban portré tanulmányrajzot kell készíteni,ha jól emlékszem 3 óra van rá-a pálcika embernél azért sokkal jobb rajzot követelnek:), másrészt van egy kreatív feladat,ahol papír hajtogatástól képregény rajzolásig bármi lehet.megadnak valami témát,ami egy szó, vagy szín,vagy bármi,és a temának megfelelően kell valamit összeügyeskedni. -
#9 Huh, köszi o: -
#8 ja. felvételin rajzolnunk kell (én max pálcikaembert tudok), vmit tervezni, meg még vmi ilyen kézügyességes dolgot. aztán ha sikerült akkor megyünk egy egyhetes táborba, ahol fényképezni kell, meg ilyesmik... -
#7 hmm o: -
#6 És tudsz is róla mondani valamit?(: -
#5 én is megjelölöm a viz. komm. szakot, bár sok esélyt nem látok rá:) -
#4 hmmmz -
#3 magyar is, iparis -
#2 Fú netudd meg :o -
#1 Épp továbbtanulás előtt állok és szóba jött ez a suli is, azon belül a vizuális kommunikáció szak.
Azok véleményét várom akik járnak/tak ide, milyen tapasztalataik vannak azon kivül hogy nehéz suli :D
Másrészt az is érdekelne hogy alkalmassági vizsgán mire kell számítani, ott mi történik?