58
Komolyzenei fórum
-
29spotty #58 Van itt, aki játszik is hangszeren vagy komolyabban foglalkozna a zenével? Ezt olvastam, lehet tudnátok használni. Egy pályázat. -
zenef #57 komolyportal.com -
zenef #56 Kellemes hangulatú, frissen indult komolyzenei fórum. Várunk minden kedves leendő tagot, aki komolyzenéről szeretne igényesen beszélgetni.
Az oldal címe: pszi(pont)atw(pont)hu -
vizipipa19 #55 The travel of a plastic bag
Sziasztok!
Ez egy saját szerzemény, szerintetek milyen lett? -
debussy #54 Röpke néhány napra magaménak tudhatok egy hegedűt. És szereztem néhány száz éves körüli kottát. -
blackgamer #53 léteznek gyűjtemények, hallgass meg pár cd-t -
#52 Tudnátok ajánlani komolyzenét?Csellózok, tehát nekem a 8000 hang per mp sok... De zenét komolyzenét kell hallgatnomm, és szívesen hallgatnék és van is, de azok közül csak 1-2 szmot hallgatok el..Előre is kösz! -
#51 Ne haragudj de ehhez nem értek. Milyen szakdolgozatot írsz? Ez egy szimpla ének vagy zenetörténelem házi vagy ezzel fogsz foglalkozni? -
lind88 #50 Sziasztok!
Zenei turizmusból (Budapest-Bécs) írom a szakdolgozatomat, nagyon sokat segítene, ha kitöltenétek nekem a kérdőívemet:):
http://www.surveygizmo.com/s/80596/zenei-turizmus -
debussy #49 Neked is csak ugyanazt tudom mondani, kicsit bővebben: R-K: Dongó -
debussy #48 www.pianosociety.com
Remélem megfelel -
blackgamer #47 most nagyon rákattantam Liszt Ferenc - Magyar rapszódiákra, Cziffra György nagyon jól adja elő, meg sokaknak a Tom & Jerryből is ismerős lehet a dallam :) -
#46 ööö... nem, de tessékIttvan yann tiersen, asszem csak halgatni lehet. keresni próbáltama
Le Fabulex Destin D'amélie-t(én csak ezt hallttam tőle eddig) de nem találtam. hjajj. mindegy. remélem tetszeni fog.ha megnézed -
#45 Sziasztok! Tud-e valaki ajánlani olyan oldalt, ahol ingyen le tudok tölteni komolyzenei műveket.Pl:Smetana: Moldva, Debussy:A tenger....
Előre is köszi!!!!! -
#44 Emperor? nem tom, de már feltalálták az e-szótárakat!
viszont ha nem tévedek, ez egy faszagány death metall zenekar? -
dante26 #43 hello az lenne a kérdésem hogy mit jelent az a szó hogy emperor?
-
maurer #42 Mert segíthetek, ha nem késő. -
maurer #41 Szia Anee, még aktuális az ütős vizsga...? -
#40 Passz:( -
bcrics #39 xilofon oktáváltóóó...csak ennyit tudok...:(
-
Anee #38 Sziasztok
vizsgáznom kellene...ütőshangszerekből pénteken és még pár dolog homály:D
előadás az kimaradt szal hülye vagyok mint a főd, gugli wiki se segített szal hátha ti:)
Mit jelent az, h dallamhangszer?
Melyik dallamhangszernek kör alakúak a hangjai: vibrafon v krotál?
Mit jelent az h kör alakúak a hangjai?
Mi az a krotál, hogy néz ki, miből készült?
Melyik hangszernév? HANG v SONG (vmi ufó alakú, Horváth Kornél használja)
Melyik oktávváltó hangszer, a marimba v a xilofon? Mit jelent az, h oktávváltó?
THX
-
#37 nem tudja vki, h mi ennek a daraban a cime, ami a video alatt megy? -
#36 helo!
Rimszkij Korszakov - A dongó megvan valakinek? ha igen, az ossza meg velem plz :) -
#35 ha jol tudom valamikor az operett is konnyuzenenek volt veve mert ugyebar ahol nevetni lehet az nem lehet komoly :)
en jobban szeretem a klasszikus zene megnevezest
sok metal/rock csinal albumokat ami egy tortenetre van felepitve. pl. Rhapsody vagy Dream Theater - Metropolis 2 (Scenes from a memory) vagy Tobias Samet´s Avantasia (The metal opera), Svatage - Streets, a Transiberian orchestra osszes... -
#34 en azert kerdeztem,hogy mi a kulonbseg,mert ha jol tudom anno a vonosnegyes is "konnyunek" szamitott,tehat egymastol fuggetlen rovidebb "szamokat" adtak elo,mig az ugynevezett komolyzene egy adott temat bont ki nagyobb terjedelemben.akkor kerdem en:az Istvan a kiraly az komolyzene?vagy esetleg igenyeseb metalegyuttesek is csinaltak olyan albumot,amely egy tortenetet mesel el,persze szamokra bontva,viszont ezek inkabb a technikanak "koszonhetoek",ugyanis erdekes lenne egy egybecd-t hallgatni:)
ha jol tudom,ez az album is valami ilyen:
"Blind Guardian - Nightfal In Middle Earth"
szoval:
"mi a kulonbseg a komoly es konnyuzene kozott?azaz:miert komoly a komoly,konnyu a kunnyu?"
meg valamit:" hanem komoly zenei képzettségű (>10 év) művészek "
a Nightwish nevu finn csapat volt enekesnoje elegge kepzett volt,ha jol tudom,meg operaban is enekelt:)
-
#33 Bár nem értek a témához, de komolyzene az tényleg komoly, szóval nem pár punk vagy rinyagép picsa ugrabugrál a színpadon, hanem komoly zenei képzettségű (>10 év) művészek adnak elő.
Mellesleg a komolyzene és pop keveredéséből is született jópár kiválló dolog, pl Queen és a Londoni Filharmónikusok: a hegylakó zenéje (Who want to live forever) meg hasonlók -
#32 igen. gondolj wagner operakra. csak ugy dongenek -
Takezó #31 ő gondolom a tüctücr egondolt, amire linkelt a srcá -
Thanatos #30 komolyzenébe is lehet dob :) -
Goth #29 jaja :D -
#28 Dvorák - Újvilág szimfónia -
gergelyanevem #27 Arcangelo Corelli - Concerto Grosso
kedvencem -
#26 hat,nemigazan szeretem az olyan zeneket,amikbe a dobos sose teveszt(mert nincs benne:) -
#25 hozzaertotol kerdem:mi a kulonbseg a komoly es konnyuzene kozott?azaz:miert komoly a komoly,konnyu a kunnyu? -
#24 komolyzenei fórum? techno rulz? most döntsd má el bakk -
#23 e meg mi? -
#22 Keresztapa... -
#21 Úgybizony. Hogy mekkorákat is alakítottak előtte arra remek példa a régi Star Wars zene, Star Trek (mozifilmek), Superman .... -
#20 remélem a szüleid büszkék rád -
#19 Aha, csak a 90-es evektol terjedt el ez a muanyag zene alafestes.