52
-
Igen, beperelhetnek, mert a dalokat Pista bácsi illegálisan tölti le, onnantól kezdve a RIAA-t meg rohadtul nem érdekli, hogy a kiadó vagy az előadó akar-e pereskedni. Ők rámondják majd, hogy a zenekarod érdekeit védik, tetszik vagy sem. -
Tehát tegyük fel, hogy én vagyok egy személyben a kiskunrekkettyei Ütvefúrók nevű zenekar és a Kiadom-a-lemezed-bárkisvagy nevű kiadó kiadja a lemezem, majd Józsi bácsi letölti a netről, de ez se engem se a kiadómat nem zavarja (a tulajdon ugye a mi kezünkben van) akkor is jöhet a RIAA vagy ASVA vagy akármelyik szervezet, és beperelheti Józsi bácsit??? Milyen jogon? Semmi közük a hanganyaghoz... Szerintem.
Persze az adott példában én se adnék "engedélyt" a letöltéshez, csak szemethunynék a letöltés ténye felett. Ahogy a cikk által említett ügynél is... -
sonicXX #10 Ez pontosan az, ahogyan én is látom ezt a lufit a RIAA-val. -
sonicXX #9 Köszi a javítást.
-
Úgy látszik nem. Gondolom a pénz miatt kerül a képbe. Rájöttek, hogy milyen jövedelmező, ha védtelen kis emberkékről perelik le a gatyájukat is. Letöltők meg úgyis mindig lesznek. Mondhatni kiapadhatatlan pénzforrás. Az előadók meg a per nyereségéből gondolom annyit látnak, mint egy eladott cd árából. Néhány százalékot... Többi megy a RIAA zsebébe. Anélkül hogy fizetnék a marketing kampányukat?
Az egész kb. olyan, mintha elnevezném magamat Kutyák Érdekeit Védő Szervezetnek, és minden gazdit beperelnék, aki nem vesz a kutyájának minimum 2*1-es kutyaházat, nem megfelelő kajával eteti stb. Megnyerem a pereket, lesz egy rakás pénzem, de a kutyáknak attól nem lett jobb. Csak a gazdik félnek majd kutyát tartani... -
dnes82 #7 :) Elobb nezd meg, mennyi olajat es foldgazt importal az USA Kanadatol, illetve mennyi adossaga van Kanada fele. -
Én most akkor megint nem értek valamit :)
A RIAA nem a kiadó nevében perel? Hiszen az ő érdekét védené, legalábbis ezt hangoztatja úton út félen... ha a kiadó úgy dönt, hogy nem foglalkozik az üggyel, sőt szárnyai alá veszi a letöltőt, akkor hogy kerül a képbe a RIAA? Kinek a nevében indítja a pert? Ha megnyerné, a büntetés kinek a zsebébe vándorolna? A RIAA-éba? Mert neki semmi köze az albumhoz, vagy számokhoz... hisz sem a kiadó sem az előadó nem indított pert. A RIAA-nak pedig nem tulajdona az album, csak egy "érdekvédő" (már elnézést) szervezet...
-
HUmanEmber41st #4 Mekkora szívás a RIAA-nak !!!!!!
Most képzeljétek csak el!
Mi lenne, ha minden cirkuszigazgató az oroszlánok elé dobná vacsorára az összes ponyva alatt "beosonó" nézőt.. -
Caro #3 Hehe, ezt jól beszívták. -
k0zi #2 BLAME CANADA! BLAME CANADA! :D
Szerintem hamarosan USA lerohanja Kanadát, ott még vannak értelmes emberek, és ez veszélyezteti az amerikai népet! -
Na ezt nevezem én lolnak, erre nem gondoltam volna...