18
-
zimmezoom #18 bocsi:
Pixmáni???!!! Ja! -
zimmezoom #17 itt már beárazták és időpontot is jósolnak: nők napjára lehet rendelni...
http://72.14.207.104/search?q=cache:UeNkBHGPCqAJ:www.pixmania.com/hu/hu/188377/art/panasonic/lumix-dmc-fz7-silver.html+fz-7&hl=hu&gl=hu&ct=clnk&cd=7
az azért kicsit huncut, hogy:
"A kisebb és könnyebb FZ7-es alapvetően a DMC-FZ5 utódja." Az adatlapon ők is írják, hogy az fz-7 310 g... írják de nem olvassák... -
#16 Nagy -nagy tévedésben vagy.... jókat írtál, csakhogy ezek nem egyszerre teljesülnek...
iso 1600-nál leméretezi a felbontást 1,5-2 megapixelre(vagy az alá), a legjobb zajszűrés pedig a leméretezés...
magyarul esélyt sem hagynak arra, hogy az "okoskodó" szakértők 6 megapixelen fényképezzenek 1600-os iso-val, utána meg szidják a kép zajosságát...
egy 6 megapixeles érzékelőből leméretezett iso 1600-os 1-2 megapixeles kép nem lesz zajos, bárhogy is szeretnéd.... -
Goofy2468 #15 Jó ez az FZ7-es. De itthon miért lesz ilyen drága?
Külföldön 400 USD lesz csak! Paraszt magyar meg hadd fizessen? :( Itt utánanézhettek:
www.imaging-resource.com/NEWS/1137999601.html
FZ7 price -
rumos #14 a fekete az cool, az ezüst meg nagyon emlékeztet pont a Canon S2-re.
nekem FZ5 van, de aligha fogom lecserélni. pedig a manuális fókusz jó dolog, és a 640-es videó is, de nagyon nem hatékony ez a .mov-ba való felvétel.
a 120e márciusban nagyon sok lesz, pajtik. -
nimfas #13 Nekem egy Fuji 7000-em volt.... max ahhoz tudom hasonlítani, a Panákat egyáltalán nem ismerem, csak miután anyám lenyúlta a gépemet, akkor vettem egy Canon 350D-t... elsőre fura volt, de megszokás kérdése.
Amúgy nekem ez a szürke szín nagyon gagyin hat, és az anyaga is túl műanyag. Ez most hülyén hangozhat, hiszen a Fuji és a Canon gépem is műanyag, de már fényképről látszik, hogy jobb minőségű volt, persze lehet tévedek, és csalóka a kép.
A stabilizátor viszont jó pont, néha igencsak megszenvedek a beállításokkal, mire stabi nélkül álvány nélkül sikerül egy-egy igazán jó képet készíteni.
ISO 1600-ra pedig van egy igen jó programom... nagyon jól szűri a zajt, a Fujinál nagyon jól jött mikor pl. éjjel fotóztam. A mostani gépnél nem nagyon kell hálisten. -
Cat #12 gyorsan esett? április óta 15% az mióta gyors? (ráadásul ebben még benne van egy 5%-os áfacsökkentés is...) -
#11 Sztem el lehet adni 120e körül, az S2IS is ennyivel indult. Aztán gyorsan esett az ára, már 100 körül hazavihető. -
#10 "Én az 1600-as Iso-s zajra leszek kíváncsi, mert azért valljuk be, nem tükörreflexes gép, pedig azokon is látszik a zaj."
Pláne, ha Panasonic gépről beszélünk... ;-)
-
#9 Nem értek 1et. Sztem a design is és a gombok is rendben vannak. A nagytesótól átvenni a gyűrűket meg nem nagy kunszt, de ebben a kategóriában ezek az extrák nem járnak :-)))) -
rgranc #8 120 ezerért nem lehet eladni, amikor 140 körül van (de addigra biztosan lesz) a sokkal többet tudó nagytestvér, az FZ30. 100ezer körül sokkal reálisabb ár, még így is drágább lesz, mint az FZ5, de nem annyival, hogy ne érje meg. Feltéve persze, hogy valaki most keres új gépet, a frissítés FZ5-ről biztosan nem éri meg, annyi újdonságot nem hoz... -
Thrawn #7 FZ5 méretű (1/2.5") érzékelő, több pixel, mindez ISO1600-al megspékelve. Parasztvakítás. -
ThomasTheKoRner #6 Jó hogy ti kinézet alapján választotok fényképezőgépet! -
jlaci80 #5 Szerintem jo kis gép. Nekem FZ5 van, annyival nem tud többet, hogy 120at megérjen!
Szerintem nincs Philips-es design-je. FZ7be van magyar menű nem mintha sokat jelentene.
320 képet(150perc) ugy csinálhat, ha:
-hőmérséklet 23°c/ páratartalom 50% bekapcsolt LCD esetén
-SD 16 MB kártyával
-hozzá adott akuval(710mAh)
-felvétel 30 Másodperccel a gép bekapcsolása után kezdődik
-Exponálás 30másodpercenként történik, teljes vaku minden további exponálásnál
-Zoom-objektív forgatása "tele" végállásból "nagylátószögű" végállásba és fordítva, minden felvételnél
-Gép kikapcsolása minden 10. felvétel után
(2perces gyakorisággal készített kép esetén kb: 75 felvétel készíthető az akkumulátor kimerüléséig)
CIPA-szabvány szerint -
nimfas #4 Én az 1600-as Iso-s zajra leszek kíváncsi, mert azért valljuk be, nem tükörreflexes gép, pedig azokon is látszik a zaj.
Nekem Canon 350D-m van, de én is igyexem alacsony Iso mellett fotózni, hogy ne menjen a képek rovására.
Tehát nem csak a rövid záridő és bemozdulás a fontos, hanem a kép minősége is szerintem. -
SymbioC #3 Az ezüs színűt felejtsük el, a fekete már jobban néz ki (bár ez igaz volt már az FZ5-re is)
Cat, természetesen a max elkészíthető fotószámot adják meg, az meg nem vakus. Egyébként a reális lehet a szám, mert FZ5-tel kb 290 képet lehet készíteni 680mA-os aksijával.
Kíváncsi vagyok, mit produkál a tényleges teszten.
-
Cat 02 #2 "A 710 mAh-s akkumulátor egyetlen feltöltéssel 320 fotó elkészítéséhez elegendő energiát szolgáltat."
vakus fotó ???
és csúnya rajt a a tekerő izé :D -
LaPalma #1 ez a gép verőlegény lehetne a kategóriájában. képstabilizátor, iso1600, leica obi 12x zoom-mal, jó fényerővel.
két baja van: 1. gagyi külső, csúnya kezelőgombokkal. mintha kiadták volna a design-t a phillips-nek
2. a manual fókusz és a zoom is csak gombokkal (joystick-ka) vezérelhető. olyan nagy gond lett volna átvenni a nagytesótól a vezérlőgyűrüket?