56
American History X
-
#16 Mert Amerikában vagyunk. :-)
Amúgy azért is, mert önvédelemnek számított, talán még börtönbe se került volna, ha nem ennyire brutálisan ölte volna meg a srácot. Ott enyhén más jogrendszer van...
A film amúgy jó volt, de nem tartom tökéletesnek. Amolyan 7/10-es. -
Seten #15
E. Norton óriási. A film színtén.
Ami fura volt a sztoriban: hogy-hogy csak annyit kapott egy gyilkosságért?
-
#14 azon kevés filmek egyiket amiről úgy jöttünk ki a moziból hogy vettük a jegyet rögtön másnapra is. -
#13 Első 5 kedvenc filmjeim egyike, hibátlan. -
#12 (:::
nos hogy én is on legyek:
anno 2-3 éve láttam ezt a filmet, és először visszataszító volt, aztán mikor másodszorra is megnézették velem akkor már jobban tetszett, harmadszorra pedig már kurvára :D A filmben lévő nyers brutalitás, és szókimondás egyszerre vonzza és taszítja az embert, és egy más világot mutat be, ezért olyan gecijó ez a film. Persze az öcsémnek még mindig nem engedem hogy nézze, mert 12 éves, és "hűdejó!!!4" felkiáltással kommentálja az összes horogkeresztet amit meglát -.- mindegy ő amúgyis kinövi :P
nálam 8/10 -
CUCLI #11 lefogom írni. nyugi.
este már nemvolt kedvem leírni. mostmeg suli. szal
majd ha hazajövök.na
on: -
#10 hehe :) éjjeli 1kor nekemse lett volna, bár winnie felvetése is jogos :ð -
winnie #9 nyitsz egy topikot, de nem tudod leírni a saját véleményedet a filmről? -
#8 nagyon nagy film!!
az egyik kedvenc filmem!
jól feldolgozza a témát sztem -
CUCLI #7 simán. nemvolt kedvem már irogatni. sry:p -
#6 lol és egyazegyben kimásolja a bithus szöveget :DASSAD:DDASSAD:ddDDd -
Monoton #5 HEhe Sisko kapitány mint tanár :D -
#4 Mágván -
#3 nagyon jól játszik benne Edward Norton, sztem egyik legjobb alakítása volt -
CUCLI #2 else hiszem ,hogy egy ilyen "súlyos" filmnek még nincs is topikja -
CUCLI #1 Amerikai história x - American History X
(1998 USA)
Akció / Thriller / Dráma
Rendezte: Tony Kaye
Főszerepben: Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D'Angelo, Elliott Gould, Stacy Keach
Tartalom:
"Az én Mein Kampfom" - ezzel a dolgozattal sokkolja tanárait Danny Vinyard, aki egyébként kiváló tanuló. Talán ez az iromány adta a végső lökést, hogy bálványozott bátyja, Derek, aki apjuk meggyilkolása óta csak a gyűlölet filozófiája és gyakorlata szerint él, egy hihetetlenül kegyetlen faji gyilkosságot kövessen el, amely "példaértékű" lesz a neonáci, skinhead bandák és a hatóságok előtt is. A rács mögött Derek fokozatosan ráébred az erőszak kétarcúságára. Felismeri az örök igazságot: a gyűlölet mindig visszaszáll arra, akitől ered.
Három év múlva a bajba jutott fiú visszatérésére vár környezete: a skinheadek hős vezérüket, anyja családfőnek számító gyermekét, Danny szeretett testvérét akarja visszakapni.
Még magán hordva a "börtönszagot", Dereknek nem sok ideje marad, hogy élvezze a szabadságot, múltjától szégyenkezve és iszonyodva versenyt fut az idővel, hogy megmentse öccsét és az egyre inkább az erőszak kietlen világába sodródó családját...