56
American History X
  • Bandew
    Mert Amerikában vagyunk. :-)
    Amúgy azért is, mert önvédelemnek számított, talán még börtönbe se került volna, ha nem ennyire brutálisan ölte volna meg a srácot. Ott enyhén más jogrendszer van...
    A film amúgy jó volt, de nem tartom tökéletesnek. Amolyan 7/10-es.
  • Seten

E. Norton óriási. A film színtén.
    Ami fura volt a sztoriban: hogy-hogy csak annyit kapott egy gyilkosságért?

• Punker
    azon kevés filmek egyiket amiről úgy jöttünk ki a moziból hogy vettük a jegyet rögtön másnapra is.
  • Blasta
    Első 5 kedvenc filmjeim egyike, hibátlan.
  • geri15
    (:::
    nos hogy én is on legyek:
    anno 2-3 éve láttam ezt a filmet, és először visszataszító volt, aztán mikor másodszorra is megnézették velem akkor már jobban tetszett, harmadszorra pedig már kurvára :D A filmben lévő nyers brutalitás, és szókimondás egyszerre vonzza és taszítja az embert, és egy más világot mutat be, ezért olyan gecijó ez a film. Persze az öcsémnek még mindig nem engedem hogy nézze, mert 12 éves, és "hűdejó!!!4" felkiáltással kommentálja az összes horogkeresztet amit meglát -.- mindegy ő amúgyis kinövi :P
    nálam 8/10
  • CUCLI
    lefogom írni. nyugi.
    este már nemvolt kedvem leírni. mostmeg suli. szal
    majd ha hazajövök.na
    on:
  • geri15
    hehe :) éjjeli 1kor nekemse lett volna, bár winnie felvetése is jogos :ð
  • winnie
    nyitsz egy topikot, de nem tudod leírni a saját véleményedet a filmről?
  • bigfoot
    nagyon nagy film!!
    az egyik kedvenc filmem!
    jól feldolgozza a témát sztem
  • CUCLI
    simán. nemvolt kedvem már irogatni. sry:p
  • geri15
    lol és egyazegyben kimásolja a bithus szöveget :DASSAD:DDASSAD:ddDDd
  • Monoton
    HEhe Sisko kapitány mint tanár :D
  • Paulie2006
    Mágván
  • Maco13
    nagyon jól játszik benne Edward Norton, sztem egyik legjobb alakítása volt
  • CUCLI
    else hiszem ,hogy egy ilyen "súlyos" filmnek még nincs is topikja
  • CUCLI
    Amerikai história x - American History X
    (1998 USA)

Akció / Thriller / Dráma
    Rendezte: Tony Kaye
    Főszerepben: Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D'Angelo, Elliott Gould, Stacy Keach

Tartalom:

"Az én Mein Kampfom" - ezzel a dolgozattal sokkolja tanárait Danny Vinyard, aki egyébként kiváló tanuló. Talán ez az iromány adta a végső lökést, hogy bálványozott bátyja, Derek, aki apjuk meggyilkolása óta csak a gyűlölet filozófiája és gyakorlata szerint él, egy hihetetlenül kegyetlen faji gyilkosságot kövessen el, amely "példaértékű" lesz a neonáci, skinhead bandák és a hatóságok előtt is. A rács mögött Derek fokozatosan ráébred az erőszak kétarcúságára. Felismeri az örök igazságot: a gyűlölet mindig visszaszáll arra, akitől ered.
    Három év múlva a bajba jutott fiú visszatérésére vár környezete: a skinheadek hős vezérüket, anyja családfőnek számító gyermekét, Danny szeretett testvérét akarja visszakapni.
    Még magán hordva a "börtönszagot", Dereknek nem sok ideje marad, hogy élvezze a szabadságot, múltjától szégyenkezve és iszonyodva versenyt fut az idővel, hogy megmentse öccsét és az egyre inkább az erőszak kietlen világába sodródó családját...