83
Gáz van a gázzal
-
#43 tudom, keresztanyám élettársának van egy fatelepe ;)
pont amikor mentem nagyanyámhoz, meséltem a városi haveromnak hogy ahol csak derékmagasságban van kivágva a fa, azt a romák csinálták:))
csakhát ők ingyen viszik haza -
haxoror #42 Ennek semmi köze a ruszki kavaráshoz, ez már évtizedek óta így megy az itteni szolgáltató keveri a szart. -
#41 :| -
#40 Szerintrm nem kötöttek olyan rossz megállapodást az ukránok, nem tom mit paráznak még ott a parlamentbe -
Cat #39 A kemény téllel Oroszországnak is meg kell küzdenie, aminek következtében az orosz állami árammonopólium, az Egyesített Energiarendszerek (UES) 30 százalékkal csökkentette szállításait Finnországnak, hogy a második legnagyobb belföldi város, Szentpétervár és körzete ne maradjon áram nélkül. Az ügyrõl megállapodtak a skandináv országgal, amelynek áramellátásában 5–10 százalékot tesz ki az orosz import. Viktor Hrisztyenko energiaügyi miniszter közölte, hogy az elmúlt három napban az áramfogyasztás minden eddigi rekordot megdöntött. Mind a Gazpromnál, mind az UES-nél éjjel-nappal mûködõ válságközpontot hoztak létre, minden áramszolgáltató egység csúcsteljesítményen vagy azon túlhajtva dolgozik.
A kockázatok csökkentése érdekében kategóriákat határoztak meg a fogyasztói csoportok körében, fontosságuk sorrendjében kapcsolva le õket a hálózatról – az elsõ helyre a fényreklámok és a játéktermek kerültek.
A rendkívüli fagy miatti nehéz helyzet ellenére a Gazprom már a jövõbe tekint: vezérigazgatója, Alekszej Miller Taskentbe utazott Iszlam Karimov üzbég elnökkel tárgyalni, a Kommerszant címû lap értesülései szerint az üzbég gázipar fölötti ellenõrzés átvételérõl. A Gazprom azt tervezi, hogy megszerzi a három legnagyobb gázmezõt, amivel a moszkvai lap szerint gyakorlatilag ellenõrzése alá kerülne a teljes üzbég gázexport. A Kommerszant tudni véli, hogy ennek fejében a Gazprom védelmet ígér az államfõnek hazai ellenzékével és a „nyugati beavatkozással” szemben. A Gazprom végül csak arról állapodott meg Taskentben, hogy növeli gázvásárlásait Üzbegisztánban, de az állítólagos gázmezõvásárlás még várat magára. Eközben az ukrán parlament ismét szembefordult Viktor Juscsenko államfõvel, és határozatban követelte a Gazprommal kötött gázár-megállapodás felmondását. A parlament, amely egy héttel ezelõtt már leváltotta az egész kormányt emiatt, legújabb döntésével menesztette a megállapodásért közvetlenül felelõsnek tartott személyeket: Szerhij Golovati igazságügyi és Ivan Placskov energiaügyi minisztert, valamint Olekszij Ivcsenkót, az állami Naftogaz vezetõjét. -
#38 csak az elavul és nem tudnak mit kezdeni a szeméttel -
#37 áugyan -
#36 Atomenergia rulez.c -
#35 napelem és hőszivattyú rulez
-
#34 Sajnos mindenkinek szüksége van a gázra!
Lehet, hogy az lenne a legjobb, hogy ha a fűtőrendszert lecserélnénk geotermikusra. Csak ez jó sok pénz :/ -
Raszkolnyikov #33 Egyépként az is jóüzlet! -
Raszkolnyikov #32 És egész Európa azért gázhiányos, hogy a MOL-nak jó legyen, mert nem csak nekünk jön kevesebb. -
#31 Nem kevesebb gázt kapsz a csövön, meg nem is kisebb nyomással, hanem kevesebb fűtőértékkel kapod (szőkített gáz, melynek egy része valójában nem földgáz, hanem mi? hát Zoxigén :D vagy egyszerűen levegő). Ezt úgy szabadszemre észrevenni lehetetlen, ezért is könnyű játszani vele.
Amiből észre lehet venni az a fogyasztás megugrása (nem is volt eddig hideg hónap, mégis fix 21 fok mellett már annyi elment, mint tavaj a leghidegebb hónapokban), és a "hosszabb idő alatt forr fel adott mennyiségű víz" kóros tünetek :))
Erre nagybőszen kihívod a fogy.védőket, ők meg a kalóriakommandót, akik szépen beállítják aznapra a központban, hogy milyen értéket is szeretnének mérni nállad.
Ugyebár ez a fogyasztóvédelem kishazánkban, LOL-ok vagyunk :)
-
#30 Ez jó volt
Azért tavasszal ültessél is fákat -
Raszkolnyikov #29 A hőerőműveink egy része gázturbinás. -
Raszkolnyikov #28 Hát most röhöghetsz bazze, de nekünk az udvarban fel van vágva vagy 4kocsi Kőris-Tölgy fa, aminek még mindig változatlanul jó a fűtőértéke. Méghozzá apám erdész, így egy "picit" olcsóbb is. De egyépként is, ha te gyűjtöd az erdőben a fát töredékéért megkapod a fát (mondjuk 1/3-ába kerül). Velünk "cigányokkal" nem basztak ki az oroszok nagyokos. -
#27 Az kicsit többe kerül! -
#26 dehogy fogunk visszatérni a tüzelőanyagokara mikor itt az elektromos áram! -
Vegas #25 mélenne gáz vele? nem vettem észre..ugyanugy ég -.- -
#24 akkor lopjunk kazánt is:) -
#23 megyünk fát vágni mint a cigányok -
#22 Miért jönne kevesebb?
Maximum a hideg miatt lehetnek technikai gondjaik.
Szerinted ők nem szeretik a ropogós Eurót? -
#21 Csak nehogy majd nég kevesebbjöjjön,megmé kevesebb,aztán megfagyunk mint az oroszok.... -
#20 Attól még,hogy a nyomás csökken miért változna a minősége? -
haxoror #19 A fűtőértéke kevesebb, én nem értek hozzá csak érzem hogy a víz nem olyan meleg mint régebben és a kaja is tovább készül, egyébként nagyfater nyugdíjas gázszerelő és magyarázott is erről bár ő azt mondta hogy a szarabb gázt főleg enyhébb időben kapjuk a szolgáltatóktól ami most nem teljesen oké mer a következő pár napra kurva hideget mondanak. -
#18 A sza(g/k)embereikről jutott eszembe: most ugyebár úgy megy, hogy kihívod őket, hogy nem megfelelő fűtőértékű a gáz, aztán 1-2 hét múlva kimennek ellenőrizni (persze arra a napra beállítják, hogy normális legyen a környéken -mi sem most jöttünk le a falvédőről kérem-)
Szóval talán minden napra valaki másnak ki kéne hivogatni a bagázst kalóriát méregetni :pp -
#17 nézd a szinét, figyeld adott mennyiségű vizet mennyi idő alatt forral fel stb..... -
#16 és,hogy érzed?
csak nem szakember vagy? -
#15 ez Eger de gyengébb az tuti. -
haxoror #14 Jaja én Budapesti vagyok és rohattul érezni hogy a gáz-minőség szarabb... -
#13 A távfűtés is gázzal megy,csak központilag melegítik a vízet gázzal,nem ott helyben. -
#12 ezt mondom én is, az ár meg persze csak nem nő :( -
#11 hát igen oroszok nem jeleskednek a jó termékekben :) de azért a gáz amit töllük vettünk annak a fűtőértéke jó volt eddig szerintem! azt nem tudom hogy töllük a nyersanyagot hozatjuk be vagy már a fullra kidolgozott gázt? mert szerintem itthon kevernek bele minden szart! -
#10 "a fűtő értéjke szerintem nem romlott :)"--> az eddig is szar volt:D -
#9 persze, hogy csökkent mert most több levegőt ( vagy mást) kevernek bele, hogy több legyen
itt pl. tiszta sárgás lángja van, nyáron nem ilyen volt -
#8 azért ez mondjuk elég merész sztem;)
ami itthon folyik és ami ukrajna és oroszország közt folyik az egy külön dolog de megoldódott tudtommal (ukrán ismerős szerint) sikerült megegyezniük így nekünk megint ugyanolyan gázunk van mint eddig volt, a másik dolog pedig egyszerű pénzügyi manőver a gázzal nem lesz semmi pusztán a feleősség (anyagi és minden téren) oszlik meg a két fél között, ebből a molnak annyi a poén h nem mindegy ugye h milyen arányban, vagyis ha az eon bukik vele bukik a mol is és fordítva is csak nyílván nem ugyanolyan mértékben.
én legalábbis így tudom -
#7 Egy biztos, a MOL van a magyar gázszőkítés mögött (kalóriacsökkentés) -
#6 a fűtő értéjke szerintem nem romlott :)
egyikkhaverom is ezzel oltott! kijöt köntösbe valmelyik nap persze alatta ruha volt kérdeztem tőlle hogy miért erre elkezdett oltani mint a hüléyt hogy nemhallotam lopják a gázunkat nem érzed milyen hideg van nálunk (tényleg hideg volt) majd közölte hogy két hete szar a fütésük mellesleg :D -
#5 itt nincs gáz, távfűtés van(most ezzel nem vagoyk tisztábban hogy most a távhő is gázzal melegít vagy nem) de tudom hogy szar most ezzel hülyülnek, meg amibe a Mol van, az tuti hatással van a benzinre is -
#4 Bukott a bűnszövetkezet