Gáz van a gázzal

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyépként az is jóüzlet!

[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]

És egész Európa azért gázhiányos, hogy a MOL-nak jó legyen, mert nem csak nekünk jön kevesebb.

[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]

mrzed001
Nem kevesebb gázt kapsz a csövön, meg nem is kisebb nyomással, hanem kevesebb fûtõértékkel kapod (szõkített gáz, melynek egy része valójában nem földgáz, hanem mi? hát Zoxigén 😄 vagy egyszerûen levegõ). Ezt úgy szabadszemre észrevenni lehetetlen, ezért is könnyû játszani vele.
Amibõl észre lehet venni az a fogyasztás megugrása (nem is volt eddig hideg hónap, mégis fix 21 fok mellett már annyi elment, mint tavaj a leghidegebb hónapokban), és a "hosszabb idõ alatt forr fel adott mennyiségû víz" kóros tünetek 😊)
Erre nagybõszen kihívod a fogy.védõket, õk meg a kalóriakommandót, akik szépen beállítják aznapra a központban, hogy milyen értéket is szeretnének mérni nállad.
Ugyebár ez a fogyasztóvédelem kishazánkban, LOL-ok vagyunk 😊

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

desigo
Ez jó volt
Azért tavasszal ültessél is fákat
A hõerõmûveink egy része gázturbinás.<#pardon1>

Hát most röhöghetsz bazze, de nekünk az udvarban fel van vágva vagy 4kocsi Kõris-Tölgy fa, aminek még mindig változatlanul jó a fûtõértéke. Méghozzá apám erdész, így egy "picit" olcsóbb is. De egyépként is, ha te gyûjtöd az erdõben a fát töredékéért megkapod a fát (mondjuk 1/3-ába kerül). Velünk "cigányokkal" nem basztak ki az oroszok nagyokos. <#gunyos1><#gunyos1>

desigo
Az kicsit többe kerül!
Max7
dehogy fogunk visszatérni a tüzelõanyagokara mikor itt az elektromos áram!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

mélenne gáz vele? nem vettem észre..ugyanugy ég -.-

desigo
akkor lopjunk kazánt is😊
tigeroo
megyünk fát vágni mint a cigányok
desigo
Miért jönne kevesebb?
Maximum a hideg miatt lehetnek technikai gondjaik.

Szerinted õk nem szeretik a ropogós Eurót?
forza milan
Csak nehogy majd nég kevesebbjöjjön,megmé kevesebb,aztán megfagyunk mint az oroszok....

desigo
Attól még,hogy a nyomás csökken miért változna a minõsége?
A fûtõértéke kevesebb, én nem értek hozzá csak érzem hogy a víz nem olyan meleg mint régebben és a kaja is tovább készül, egyébként nagyfater nyugdíjas gázszerelõ és magyarázott is errõl bár õ azt mondta hogy a szarabb gázt fõleg enyhébb idõben kapjuk a szolgáltatóktól ami most nem teljesen oké mer a következõ pár napra kurva hideget mondanak.

mrzed001
A sza(g/k)embereikrõl jutott eszembe: most ugyebár úgy megy, hogy kihívod õket, hogy nem megfelelõ fûtõértékû a gáz, aztán 1-2 hét múlva kimennek ellenõrizni (persze arra a napra beállítják, hogy normális legyen a környéken -mi sem most jöttünk le a falvédõrõl kérem-)
Szóval talán minden napra valaki másnak ki kéne hivogatni a bagázst kalóriát méregetni :pp

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Punker
nézd a szinét, figyeld adott mennyiségû vizet mennyi idõ alatt forral fel stb.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

desigo
és,hogy érzed?
csak nem szakember vagy?
Punker
ez Eger de gyengébb az tuti.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Jaja én Budapesti vagyok és rohattul érezni hogy a gáz-minõség szarabb...

Botond
A távfûtés is gázzal megy,csak központilag melegítik a vízet gázzal,nem ott helyben.
Punker
ezt mondom én is, az ár meg persze csak nem nõ 😞

Max7
hát igen oroszok nem jeleskednek a jó termékekben 😊 de azért a gáz amit töllük vettünk annak a fûtõértéke jó volt eddig szerintem! azt nem tudom hogy töllük a nyersanyagot hozatjuk be vagy már a fullra kidolgozott gázt? mert szerintem itthon kevernek bele minden szart!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

mila69en
"a fûtõ értéjke szerintem nem romlott 😊"--> az eddig is szar volt😄

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Met
persze, hogy csökkent mert most több levegõt ( vagy mást) kevernek bele, hogy több legyen
itt pl. tiszta sárgás lángja van, nyáron nem ilyen volt

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

bld
azért ez mondjuk elég merész sztem😉
ami itthon folyik és ami ukrajna és oroszország közt folyik az egy külön dolog de megoldódott tudtommal (ukrán ismerõs szerint) sikerült megegyezniük így nekünk megint ugyanolyan gázunk van mint eddig volt, a másik dolog pedig egyszerû pénzügyi manõver a gázzal nem lesz semmi pusztán a feleõsség (anyagi és minden téren) oszlik meg a két fél között, ebbõl a molnak annyi a poén h nem mindegy ugye h milyen arányban, vagyis ha az eon bukik vele bukik a mol is és fordítva is csak nyílván nem ugyanolyan mértékben.
én legalábbis így tudom

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

mrzed001
Egy biztos, a MOL van a magyar gázszõkítés mögött (kalóriacsökkentés) <#hehe>

Max7
a fûtõ értéjke szerintem nem romlott 😊

egyikkhaverom is ezzel oltott! kijöt köntösbe valmelyik nap persze alatta ruha volt kérdeztem tõlle hogy miért erre elkezdett oltani mint a hüléyt hogy nemhallotam lopják a gázunkat nem érzed milyen hideg van nálunk (tényleg hideg volt) majd közölte hogy két hete szar a fütésük mellesleg 😄

akyyy
itt nincs gáz, távfûtés van(most ezzel nem vagoyk tisztábban hogy most a távhõ is gázzal melegít vagy nem) de tudom hogy szar most ezzel hülyülnek, meg amibe a Mol van, az tuti hatással van a benzinre is<#oooo>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

desigo
Bukott a bûnszövetkezet
Igen, szerintem is a Mol van a Gazprom és Ukrajna közti vita mögött. <#wilting>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Punker
összeesküvés elmélet rulez, amúgy tényleg valami geb@sz van mert úg ytûnik afûtõértéke is csökkent az anyagnak, lassabban lehet tûzhelyen fõzni, és a fûtés is hiába megy egész nap 😞

atlagember
Nem találjátok furcsának, hogy pont most van probléma a gázellátással, amikor a MOL eladta a gázüzletágát?
Tavaly is volt hideg tél mégis szállítottak az oroszok.
Az új tulajdonosnak, az Eonnak csak áprilistól kell felelõsséget vállalni a gázellátásért, a MOL-t, meg már nem érdekli, tehát jelenleg nincs gazdája a gázproblémának. Sõt, a MOL abban érdekelt, hogy ne is legyen elég, hiszen akkor át tudja állíttatni a nagyfogyasztók egy részét kõolajszármazékra, amibõl már neki van haszna.
És véletlenül pont most nincs annyi gáz, amennyi kellene, a stratégiai tartalékok kérdése gazdátlan, a mol pedig megkéri a nagyfogyasztókat, hogy használjanak oljat, ami sokkal gazdaságtalanabb, de a molnak hoz hasznot. Micsoda véletlen.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

← ElőzőOldal 2 / 2