Elítélt fájlcserélők javaslata: fizessen az i2hub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Letoltok egy filet, pl. 'Metallica - Enter Sandman.ogg'. Tok evidens h fizetnem kene erte, de senki ne mondja nekem azt h fejbol kell tudnom az osszes eloado osszes szamanak az odavago szerzoi jogait. Milyen alapon buntetnenek meg engem? Ha nem ismerem a torvenyt es megszegem akkor megbuntethetnek -> ha nem ismerem az adott letoltott adat szerzoi jogiat es megsertem azt akkor megbuntetnek. Es ha csinalok egy fenykepet amire asztmondom h penzbe kerul, majd kirakom egy weboldalra es aki megnezi az oldalt azt feljelentem h megsertette a szerzoi jogaimat es lehuzom x osszeggel buntetes cimen? Ez normalis? Mert itt gyakorlatilag ugyanerrol van szo.
Barki mondhatja azt h 'bocsi, nemtudtam h ezt a szamot/filmet nem szabad letoltni'. Az adott adat megosztasa persze mar mas teszta, hisz ott nyugodtan mondhatja/mondhatna a jogszabaly, hogy pl.: 'megosztani csak olyan dolgot lehet amirol a megoszto tudja h az adott adatnak milyen licensze van.'
Ezek a szerzoi es szomszedos jogok rengeteg problemas kerdest vetnek fel. Sajnos a hatalom (beceneven a penz) a kiadok kezeben van, akik keptelenek olyan filmet/zenet forgalmazni amiert az emberek hajlandoak lennenek fizetni. :-D
-Orgi-
De ennél a példánál ha megússzák sztem ki kell rúgni mindet az egyetemrõl, vagy illegális dolgot csináltak és ezért kapnak büntit vagy vérhülyék és húzzanak a gennybe az egyetemrõl!
Itt a jogsértés két fél között valósul meg, az egyik aki letöltésre hozzáférhetõvé teszi az adott filet, a másik pedig aki letölti. Itt a DC csak egy közvetítõ közeg. A posta sem vonható felelõsségre ha a két említett úriember borítékban kívánná elküldeni a CD-ket egymásnak.
A kérdés, hogy az adott hub üzemeltetõje BIZONYÍTHATÓAN tudott-e a jogsértésrõl.
Joga van naívnak és hülyének lenni és nem tudni róla.
A jogrendszerben van olyan h evidens ill. 'magatol ertetodo'?
Szerintem nincs, igy felmerul bennem a kerdes, ha letoltok X technikaval egy filet, honnan tudhatom h azt a filet milyen szerzoi jogok vedik?
-Orgi-
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Hány warez oldalon szerepel az a kitétel, hogy onnan mindenki csak saját felelõsségére tölthet? Amikor a magyar jogi szabályozás szerint pont, hogy - a szoftver kivételével - a letöltés a legális (vagy inkább a nem büntetett) és a terjesztés, vagyis a weboldalon közzététel az illegális?
Amikor a DC hub azzal fogad, hogy a megosztásokért mindenki maga vállalja a felelõsséget és egynémely hub-szabályatba még azt is képesek belevenni, hogy a szabályzatba ütközõ dolog jogvédett anyagot megosztani?
Ez pontosan uyanaz a gerinctelenség: jogsértõ dolgot csinálunk és megpróbáljuk a felelõsséget eltolni magunktól.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Ugyan nézzük már meg, hány magyar warezodó oldalon szerepel az a kapitális baromság, hogy az innen letölthetõ anyagok kizárólag oktatási célra vannak fent, a letöltést követõ 24 óra múlva le kell törölnöd, mert különben törvényt sértesz.
Szóval az ész hiánya nem feltétlenül nemzetspecifikus...
Ezt az "amerikaiak hülyék" dumát meg már végre be kellene fejezni, mert már nagyon szánalmas ez a mi kis magyar nacionalizmusunkból fakadó önámítás.
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
Hát azt, hogy nem is tudta, hogy ez illegális és büntetendõ, megpróbálná valaki másra kenni a dolgot...
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Ja hogy nem tudták?
ENNYIRE hülyék voltak?
Rendben, ha a chang gyereknek kell fizetnie az azt bizonyítja hogy a 40 akárhány majom tökhülye és semmi keresnivalójuk egy egyetemen...
SZÁNALMAS!!!
Amíg ingyen van kurvajó, de ha beüt a baj nincs gerincük hogy vigyék a balhét hanem beleharapnak a kézbe ami etette õket! <#levele>#levele>