77
zeneszerkesztés pc-n
  • Amon Serrano
    Azért merem remélni, hogy nem egy szakvizsgán múlik egy jó zenész lehetőséghez jutása! Ha jó vagy valamiben, senkit nem érdekel, hogy milyen papírod van! Csináld jól, aztán elismernek!
  • vinjos
    ohh nagyon köszi-----mostmár mindenre kaptam választ
    mégegyszer KÖSZ!!!!!
  • Dj Faustus #35
    Nem, csak mindenhez egy picikét. Meg jóbarátom a Google. Meg mérhetetlen az empátiám.
  • pici
    Faustus kezdek rád felnézni, te mindenhez értesz???!!!
  • Dj Faustus #33
    Amatőr (nem hivatásos) zenész ismerőseim - akik nemigazán törődnek a jogdíjakkal - személyesen/honlapon keresztűl/lemezbolttal egyezkedve adják el műveiket (potom árért, hisz nekik a közönség a fontos, no meg ők nem hivatásból csinálják).

Ha ez neked nem elég készíts egy demót, és kiadóknál házalj vele.
    De szétnézhetsz itt is - a szerző jogdíj miatt.
  • vinjos
    aha köszi....
    de gondoltam hogy nem megy olyan könnyen...
    én ha egy zenét akarok kiadni ahoz mit kell tennem még arra vagyok kiváncsi...

a linket köszi az nagyon jo pont erre gondoltam..

• Dj Faustus #31
    1. A zenekészítés és a "Dj-szakma" két különböző dolog (bár mostanában eléggé egybefonódik).
    2. A zenekészítéshez érdemes valamilyen hangszeren megtanulni az alapokat, utána lehet számítógépre áttérni.
    3. A "Dj-szakmához" egyrészt nem warez hanganyaggal kell rendelkezned (CD/vinyl), másrészt le kell tenned a szakvizsgát. Harmadrészt legyen egy kis protekciód egy pár helyen...

És felejtsd el, hogy számítógéppel tök könnyen lehet zenét csinálni. Dőreség.
  • vinjos
    hellosztok

nem teljesen ide vág a kérdés .....
    de azt szeretném kérdezni hogy hogy van a dj-vizsga--hol lehet olyanra jelentkezni..vagy ha zenéket szertnék kiadni hogyan kezdejem el..(elösször nevet kell levédetni?)...ha a kérdés nagyon rossz lenne bocsi csak nagyon kezdö vagyok benn és érdekelne....
    ha netán tudnátok a témába szerintetek jo oldalakat azt nagyon megköszönném..keresgéletm..de ...az alapjá nem tudom honna kell elindulni ezt szeretném megtudni

elöre is kösz
  • Schwarz
    a zenét a gép szerkeszti, hallgatni meg ott a Covox
  • vinjos
    Köszi szépen------
    értem a kritériumokat..(pont erre voltam kiváncsi);
    mégegyszer kösz!
  • Dj Faustus #27
    Mindenképpen:
    * Legyen hardveresen ASIO/ASIO2 kompatibilis (kis késleltetési idő).
    * Jó minőségű DAC áramkör legyen benne (24 bit felbontás 192 kHz mintavételezési frekvencia)
    * Ha élő felvételeket akarsz csinálni vele, legyen rajta szimmetrikus be/kimenet (általában nagy 3 pólusú jack szokot szolgálni erre)
    * Legyen rajta MIDI ki-és bemenet, illetve hardveres wavetable - ha MIDI-zni akarsz.
    * Ha jó minőséget akarsz, hogy a számítógépen belüli egységek ne zavarják a hangkártyát, olyan hangkártyát keress, aminek az analóg egységeit (illetve a DAC-ot) külső egységként csatlakoztathatóak legyenek.

Nézz szét például itt, itt, vagy itt vagy a drágábbacska Sound Blaster kártyák körül (Audigy2 ZS Platinum [Pro], Audigy4 Pro, X-FI).
  • vinjos
    hellosztok ----
    azt szeretném kérdezni..
    hogy szerintetek milyen hangkártya használhato zeneszerkesztésre??--ami ugy már mondthatni hogy szép hangja van....de azért nem is olyan drága??
  • öregharcsa
    küldtem neked PÜ-t...

üdv
  • jordan2
    hy valaki nem tudná elküldeni nekem pl msnen a traktor dj 2.6-ot vagy legalább a linket h le tudjam tölteni: [email protected] címem, előre is köszi
  • vinjos
    na megnéztem.....-és jol müködik!
    mégegyszer kösz!
  • vinjos
    Köszi szépen ..kiprobálom!!!!
  • Mikiller
    Options->Audio settings-nél állítsd magasabbra a DirectSound Buffert 100-ra.
  • vinjos

hellosztok!
    azt kérdezném még :::::
    hogy ha több generátort használunk akkor egy idö után miért kezd el recsegö hangot adni???????? (FrutyLoops).-.-------azaz recsegve jácca le a hangokat....---(lehet hogy programhiba...vagy ti nem találkoztatzok ilyennel ?);
  • Paranoia
    PROPELLERHEADS REASON 3.0 ISO (3 Disks)
    Vki jöhetne atom net kapcsolattal
  • pbes
    http://www.reasonstation.net/tutorials/
    http://studwww.ugent.be/~mfvhauwe/wauter/reasonEnglish/index.html
    http://www.musiciansfriend.com/product/Recording/Computer/Software?sku=701382
    http://www.dolphinmusic.co.uk/page/shop/flypage/product_id/1738

Az első 2 egész jó, a másik kettő csak CD-n megrendelhető.
    De a Freee magazin is mostanában (tavaly decemberben volt az első rész) indított Reason-ös rovatot, amiből könnyen megtanulható a kezelése.
  • neuro
    Ott van a kézikönyv a Documents könyvtárban, abban benne van minden. Az időzítésre több megoldás is van: automation és patternezés, kinek melyik tetszik jobban.
  • Schwarz
    Rebirth 303 még eccerű volt, ezen már nem nagyon tudtam elmenni, nem volt idő foglalkozni vele
    rá kell feküdni, egy hét alatt biztos ki lehet ismerni rendesen
  • _Atti_
    reasonhoz tud valaki tutorialt? főleg az a rész érdekelne hogy hogy kell benne rendesen használni a samplereket...már mint én csak loopot tudtam csinálni eddig..a beépitett számokban meg látom hogy ahogy játsza le a számot a paraméterek állitódnak időre..ezt hogy lehet beállitani? vagy pl hogy megy a dobgép és egy másik cuccost csak bizonyos idő után kapcsol be..
  • Schwarz
    a jóöreg FT2
  • Matthew Prosac
    lol
  • mila69en
    nekem 56 mega... nagyon jó progi kezelése egyszerű szinte minden vst plugint felismer
  • pbes
    Ha komolyabban akarsz vele foglalkozni, akkor első lépésként Reason vagy Cubase, aztán egy Mac és Logic, bár ez elég költséges (csak a Logic 7 1000$), de valószínűleg megéri és visszahozza majd az árát.
    Ha csak hobbiból, akkor Reason vagy Fruity Loops demó is elég lehet, esetleg kész mintákból összerakós eJay-szerű cuccok (bár annak nem sok köze van a zeneszerkesztéshez :)).
    Mixeléshez Virtual DJ, Traktor DJ, stb (bár itt is van high-end kategória: Ableton Live)
  • fifi
    az FL stúdió elképzelhető, hogy csak 36mega?
    vagy az csak demo?
  • Dying Soul
    ejay
  • Dj Faustus #8
    A progi maga 1 CD+2 CD-nyi hangminta jár hozzá. Tényleg profi program, csak kicsit gépigényes+egy kezdőnek nehézkés a kezelése (Midi keyboard nélkűl pláne).
  • fifi
    ez a Reason mekkora?
  • vinjos
    Köszönöm szépen!!!!

• Phat Smoker
    reason,acid,ableton +egy vagon hagminta cd :)
  • mila69en
    szeneszerkesző progigk amik jóak sztem:
    FL studio
    Reason
    Native Instruments-nek van sok
    sony acid
    steinberg-nek is jó zeneszerkesztő dolgai vannak pl cubase
    gugliba rá keresel szinte mineggyikből lehet demót letölteni

keverő progik amik jóak sztem:
    mixvibes
    traktordj
    pioneer djs 100
  • vinjos
    konkrét zeneszerkesztöre ..........nem keverni szeretnék
  • mila69en
    az attól függ keverő progira vagy konkrét zeneszerkesztőre gondólsz?
  • vinjos
    hellosztok

azt szeretném kérdezni hogy szerintetek melyik(milyen) zeneszerkesztö használhato.....mondjuk ilyen discosabb zenékhez...
    ha valaki tudna ilyen programokat azt megköszönném!