Elindult a Plútó felé a New Horizons

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mrzed001
Nem az a veszélyes, hogy "egymástól párszáz méterre röpködõ hatalmas köveket hagyjuk meg a Star Wars filmek bugyutaságának", hanem hogy jelentõsen több a kicsi "kavics", ami lényegében elég ha áll is, mivel elég nagy sebességgel megy a szonda (mikrometeoritokat meg inkább ne is emlegessük), ami a belsõ rendszerben sokkal ritkább

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Te is túl sok sci-fit néztél. Ez nem az a küldetés, amikor a Birodalom Han Solo hajóját üldözte a kövek között.
Nem fog akadozni. A Földön három darab 64 méteres parabola segítségével tartják a kapcsolatot a szondával. Ha akadozni fog, az mûszaki probléma miatt lesz, nem a távolság miatt. Miért akadozna? Kinõ elé egy fa, mint ahogy annak idején az AM-mikrónál elõfordult? Viszont a sávszélesség érthetõ módon nem verdesi az eget.
Nem lesz nagyobb veszélyben, mint amikor átmegy a kisbolygó övön. A hetvenes évek elején nagyon tartottak a kisbolygó övben keringõ törmeléktõl, ezért is lett "minimálszonda" a Pioneer 10 és 11, hogy ne milliárdos eszközökkel teszteljék az átjutást. Ám kiderült, hogy számottevõ veszély nincs. Azóta minden gond nélkül áthaladt rajta a két Voyager, a Galileo és a Cassini. A Kuiper öv sem zsúfoltabb, az egymástól párszáz méterre röpködõ hatalmas köveket hagyjuk meg a Star Wars filmek bugyutaságának.
Mai tudásunk szerint az Oort felhõ 1.5-2 fényévig terjed, ez több ezer évet jelent a szondának.
"Megkezdte utazását rekord távolságú célpontja felé a NASA nukleáris meghajtású ûrszondája."

Jajjjj, neeeeeee!

Már a Cassinirõl szóló cikk is így kezdõdött, persze arra sem volt igaz. Nem nukleáris meghajtású, a pályakorrekciókat hidrazinnal üzemelõ vegyi hajtómûvek végzik. A plutónium generátor hõelektromos elven áramot termel.
rigidus
A Kuiper-ovhoz csak kozel lesz, elvileg kozelebb mint eddig barmi es lehetosege nyilik majd behatobban tanulmanyozni. IMHO a cikkben felreerthetoen fogalmaztak, mert a Kuiper-ov kutatasba assa bele magat melyebben, nem pedig a Kuiper-ovbe. Az eleg gaz lenne.

Azt en ketlem, hogy a NASA belekuldene a tutihalalba egy ekkora projektet, ennyit nem erne az egesz Kuiper-ov. Ahhoz a szonda nagyon gyorsan halad, hogy kepes lenne navigalni a kovek, ill. kulonosen az apro porszemek kozt.

mrzed001
Én is így gondolnám, csak ezt írták: "beásva magát a Kuiper-öv mélységeibe"
Szóval át akarják küldeni rajta? <#nemtudom>

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

rigidus
"A Kuiper-öv környékén viszont eléggé veszélyben lesz a szonda"

Nem tartom valoszinunek, hpgy a Kuiper-ovvel gondja lenne, mert az az ekliptikan helyezkedik el. Ha jol emlekszem a Pluto epen tavolodik az ekliptika sikjatol es kb 180-200 ev mulva er vissza ujbol. Azt mondjuk meg megvarom 😄

egy hetes pingje lesz<#fejvakaras>

Ott hagyhatna egy repeatert a Plútón. 😊

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

valamit
akár az is lehet akkor, hogy 2030-35-re a Kuiper övön és az Oort felhõn is "átássa" magát a szonda? és onnan még mindig tudna közvetíteni? ... érdekes lenne, és ami azt illeti, ez alapján sokkal gyorsabb mint a Voyager és Pioneer szondák.

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

rigidus
<i>"Szerdán újabb kísérletet tettek, ekkor azonban egy vihar elvágta a New Horizons földi irányításának áramellátását a marylandi Johns Hopkins Alkalmazott Fizika Laboratóriumban"</i>

Backup system? <#taps>

Enkil
biztos sokszor akadozni fog a kapcsolat

mrzed001
Hogy eljusson oda, ahol szonda még nem járt azelõtt 😊))

A Kuiper-öv környékén viszont eléggé veszélyben lesz a szonda, végülis míg a belsõ térség aránylag tiszta, addig ott igencsak sok kisebb-nagyobb dolog repked (és egy kavics, vagy mikrometeorit is végzetes lehet, nem is beszélve a nagyobb autónyi kövekrõl)

Looserke
cirka 9 év és kiderül, hogy minden klappol-e...

← ElőzőOldal 2 / 2