16
  • totya4
    #16
    exxile : Azért azt is tegyük hozzá, hogy linux alatt kifejezetten nehéz dolog drivert installálni, ha egyáltalán van (!), programokra szintúgy. Ez nem vád, mivel az ingyenes szoftver, csak tény.
  • exxile
    #15
    totya4: ezert van a linux! Eredeti cd-dvd-t rippelgetni, internetezni tokeletes. Otthon en is linuxot hasznalok netezesre, meg minden egyebre is, kivetel jatek. Nincs rootkit, nincs virus...
  • faz
    #14
    Elcibálják a bíróságra, jól kiszabnak vele, aztán hír lesz belőle az sg-n?
  • droland
    #13
    Számítottam rá, hogy lesznek páran, akik e miatt is az MS-t teszik hibássá :)

    Írok egy progit, te felrakod, és az eddig hibátlanul működő rendszered a program indítása után kékhalált ad, és a következő rendszerindításnál már el sem indul a géped, beraksz egy telepítő lemezt, mely közli, hogy a partíció üres, amire telepíteni akarod. Ekkor jössz hozzám, hogy mi van csezdmeg, én pedig közlöm, hogy ezért az MS a hibás :)

    Ez persze csak egy példa volt, de akkor ezek szerint bárki tehet bármit, majd úgy is az MS-re fogjuk. Tiszta politika :)
  • Hegyikecske
    #12
    muhahaha, csicska sony egyék meg amit főztek, én velük hallgattatám a cdiket, jól megbüntették az összes usert aki eredeti cdt vásárolt. Mi a tanulság? ne szenvedjen senki az eredeti szarral, hanem töltse le a másolávédelemi nélküli pusztán zenéből álló fájlokat. Mert ugye effelé haladnak, énmeg csak röhögök rajtuk h elkeseredésükben hibát hibára halmoznak.
    Nem h annak örülnének h van aki egyáltalán megvette az eredetit!
  • Orltran
    #11
    Itt arról van szó, hogy a rootkiteik tulképp trójai progik, amelyeket a felhasználó tudta nélkül telepítettek, és ezzel pont ugyanazt tették, mint mikor Pistike vírust ír. Mikor egy középiskolás trójait ír, és elkapják, mi történik vele?
  • Dzson
    #10
    A SONY megrendelte a védelmet egy vállalattól, nem az ő szoftvere, igy a perköltségeket is simán áthárítja arra a cégre. Az már nem az ő bűne, hogy a vindózon csak az nem jár át, aki nem akar, meg hogy hülyék az userek.
  • HENCIG
    #9
    No ezért van nekem HDD Guarderem!!!!!

    LOL:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • totya4
    #8
    Azt az oldalt is meg kéne vizsgálni, hogy vajon milyen operációs rendszer az, ami ennyi vírust/spyware-t (rootkit-et) képes eltartani...

    Nem Vistát kéne írni, hanem alapoktól létrehozni egy teljesen biztonságos rendszert (új PC+oprendszer), amit persze a jelenlegi alkalmazásokkal való inkompatibilitás miatt nehéz lenne elterjeszteni...
  • fifi
    #7
    mindemellett itt nem arra kell gondolni, hogy a gépedről lenézik, hogy milyen pornóra recskázol, hanem így üzleti titkokat, bizalmas adatokatt, és sokminden mást, akár életbevágó infot is megpattinthatnak...
    van azért súlya ennek.
  • fifi
    #6
    "ha kihasználják akkor lehet sejteni hogy ki(k) voltak azok"
    igen? és miből? a sony lemezzel felmegy a rootkit. ha megtörik a géped, honnan tudod, hogy én voltam-e, vagy Frank a 2-es hozzászólásból?
    gondolkodj már!
    "ha nincs felfújva a hír "
    na álljon meg a menet! a Sony és a hozzá hasonló multiuk éppen a magunkfajta átlag júzereket sanyargatják nap, mint nap, na nehogy már szó nélkül elmenjenek egy ekkora szemét megoldás mellett!
  • Shadow_THH
    #5
    persze vágom, csak poénból mondtam, de akkor sem értem, hogy milyen módon segíthet egy másolásvédelem virusterjedést. Nem is beszélve arról, hogy ezt ha kihasználják akkor lehet sejteni hogy ki(k) voltak azok, mivel -szerintem- ha nincs felfújva a hír nem sok "gonosz hekkör"-nek jutott volna eszébe alapból, hogy "valyon véletlen nincs-e egy hiba a másolásvédelemben, amit először fel kéne törnöm ahhoz, hogy használhassam".
  • Faterx
    #4
    A starforce-ra is ráférne egy kis perecske, mondom én, akinek orig sf-es játékaim vannak és nem tudok legal pl. DTools-t futtatni mellette
  • SoDI---
    #3
    röviden: a sony bmg megoldása éles, ártó vírusok rejtőzését is segítheti
  • Frank99
    #2
    nem a nagymamiról van szó.

    hanem fontos adatokkal teli szmnítógépen hallgattak egy szemét SONY cd-t, és esetleg már ugrott is céges fontos információ, ha a hekker kihasználta....

    bár eddig nemigen olvastam olyat, hogy kihasználták volna...



  • Shadow_THH
    #1
    nem vágom, lemaradtam a régi cikkről

    "akár hatalmukba kerítsék azokat"? ez nincs kicsit felfújva? nagymama berakja a balázspali cd-t és a torkának ugrik a meghekkelt kenyérpirító?..