40
  • Yossarian
    #40
    külön aksi lenne
  • Blasta
    #39
    Ezt most -ismét- nem értem...
  • Damon
    #38
    Fényképezőgépek között... Remélem úgy gondoltad?! :)
  • Cat 02 #37
    Li-ion nál arra gondoltál hogy külön akis a géphez ???
  • Blasta
    #36
    Nem szivatás, ez is feltölti egész hamar a vakut, csak lassabban mintha Li-ion-os akksival működne.
  • Yossarian
    #35
    Értem Gabo! Ez már érv, ráadásul meggyőző. Eddig senki sem említette, hogy a cerkák gyengébbek lennének a Li-ionos társaiknál és emiatt késne a gép. De ha így van, akkor most a cikkben szereplő cerkás gép egy szívatás?

    Amúgy érdekes, hogy anno a a PSA300 2 cerkával gyorsabban töltötte fel a vakut, mint a mostani PSA610 4-gyel. Bár sose mértem, szal lehet, hogy csak úgy emlékszem :D
  • cloud.strife
    #34
    A Samsung mostfutó cuccai közül vagy 90% még mindíg LOL és szvsz az is marad. :((
  • Blasta
    #33
    350D-be soha nem teszel ceruzaakksikat, kizárólag portrémarkolattal van erre lehetőséged!
    A portrémarkolatos megoldással semmi baj nincs, ha viszed magaddal az adaptert :-)
  • Gabo
    #32
    Yossarian:
    Egy kompakt turista gépben van értelme a cerúza elemes/aksis megoldásnak. Jó indok mellette, hogy ha az aksik lemerülnek, bármelyik sarki boltban lehet hozzá venni egy garnitura tartós elemet. Így nem áll fent annak a veszélye, hogy az ember ne tudja elkattintgatni azt a párszáz emlékfotót, amit egy ilyan alkalommal készít.
    Viszont a DSLR gépekkel szemben már jóval komolyabb elvárások vannak. Amíg egy kompakt gépnél bocsánatos, hogy késve exponál, hogy hosszú másodperceket kell várnod egy-egy vaku töltés között vagy hogy lassú a fókusz és a zoom, addig ez már egy belépő szintű DSLR-nél sem elfogadható. Márpedig ez az energia ellátástól is függő dolog.
  • Yossarian
    #31
    ja és még valami. Nem tudom ki hogy van vele, de az én Canonom cerkás. Van hozzá 2 garnitúra akksim. Használom a gépben őket egy darabig és utána megy a gyerekek sírós babájától a távirányítós kocsikig mindenbe, amikben szépen lemerülnek. Így végül megspóroltam havi x darab duracell árát, amit szintén számításba vehetünk. Tudom, ez vegytisztán kocafotós szemlélet, de felvállalom. Lehet, hogy sokkal profibb egy Li-ion akksi, de eddig a cerkáknak inkább csak az előnyeivel találkoztam...
  • Yossarian
    #30
    éééértemmm, vagyis nem... Ebben az összehasonlításban nem vethetsz össze egy x tipusú cerkás gépet egy y tipusú Li-ionossal. Csak úgy lenne értelme összehasonlítanim ha azt mondanád, hogy HV45QZ cerkával 220e, HV45QZ Li-ionnal meg csak 206, tehát ez és ez az olcsóbb.

    Másrészt, ha elolvasod figyelmesen amire reagáltál, akkor láthatod, hogy ThomasTheKorner azon kijelentésére utaltam, miszerint a géphez adott cucc nem plusz költség. Márpedig ennyire naívak ne legyünk már! Egyetlen gyártó sem ad nekünk ingyen semmit. Annak a gépnek az árában benne van az akksi, a csomagolás, a marketing, meg a portás bére is.
  • Gladiator
    #29
    ha nem adnak hozzá akkut meg töltőt akkor is kb. max 2000. ft-tal olcsóbb. ott a 350D: objektívvel x ft, objektív nélkül van ahol csak x-1000 ft.
    amúgy az a jó megoldás ami a 350D-ben van. tudok beletenni Li-iont, aztán ha esetleg lemerülne a helyére pont befér az elem is, így mindenki megnyugodhat. Egyedüli gáz csak a portrémarkolattal van, amihez külön van az AA, meg a Li-ionnak a "betevésre-szolgáló-helye", vagy micsoda, szal tudjátok:)
  • Thrawn
    #28
    Mint ahogy a Samsung bármelyik terméke LOL volt nem is olyan régen. Ne temessük, várjuk ki, mivé forrja ki magát.
  • cloud.strife
    #27
    Na ezt is megértük!! :)) LOL

    Ebbe a nagy akkucsatába elfelejtettétek azt, hogy ennek a fényképezőgépnek nem ez a legnagyobb baja!!
    Samsung tükörreflex??? LOL :))
  • Blasta
    #26
    Én is SD-t használok, egy SD-CF átalakítóval az EOS-ba. Semmivel se lassabb mint egy sima CF, és több készülékbe tudom használni a kártyát.
  • puntocsento
    #25
    hát nem tudom. nekem 3.800mA-es SONY AA aksiaim vannak, és szerintem egyáltalán nem rossz. volt nem rég egy digit fényképezőm, abban hasonló volt, mint a mobilokban, nem volt rossz, de amikor elromlott, egyész pestet körbwe kellet, miatta mászkálni.
  • Zro
    #24
    Nekem egy igen drága Ansmann gyorstöltő kinyírt egy csomó kasimat, azóta nem igazán rajongok az ceruzakasikért és a gyorstöltőkért. De szereztem lassabb töltőt, s új aksikat, de a Canonom Li aksijai gyorsan a szívemhez nőttek :)
  • Hegyikecske
    #23
    ja ugyanez kártyáknál, számomra sokkal jobb az sd (ami ugye visszafelé komatibilis az MMCvel ami van a mobilomba, tehát végszükség esetén csak átrakom) meg kisebb méret, nagyobb kapacitás, olcsóbb ár, a CF egy régebbi konstrukció, biztos annak is vannak még a mai napig előnyei (ha használjáK), de ha az én szempontjaimat nézem már cska zaért is jobb az sd mer nekem meg abból van egy készletem :)
  • Hegyikecske
    #22
    szerintem jobb ha sima(ceruza)aksik vannak a gépben. sokkal kompatibilisabb, mondjuk azt nemértem minek egyből 4 mikor menne 2vel is, de biztos a teljesítmény magyarázza, ez más kategoria mint ami nekem kell. azonkívűl a ceruzaksikból is van már Li-ionos nemcsak Ni-Mh-s és annak a tulajdonságai ugyanazok, valamint sokkal kompatibilisebb ha csak elem van nálad, amit azéár bárhol találsz ugye... sztem ez sokkal több előny mint h egy valamit kelljen beraknod a gépbe 2valami helyett. (mer ugye 2aksit még házilag is össze lehet ragasztani akár szigetőszalaggal és máris kész az aksid :D)
  • Hegyikecske
    #21
    "hiszen már májusra szeretné elérni, hogy komolyan vegyék ebben a piaci szegmensben is." Hát igen, tudhat akármilyen sokat, a tetején egy CANON felirat szebben mutatna sztem :))
  • runcajsz76
    #20
    En sem vagyok egy akku szakerto, de nekem sincsen semmi bajom a ceruzas megoldassal. Sajnos kerultem mar olyan helyzetbe, hogy az aksik lemerultek, de kiszaladtam egy boltba, es vettem 4 alkali duracelt. Litiumos megoldasnal ez kisebb valoszinuseggel megoldhato. Tudomasom szerint a Litiumos aksik, mukodesuk kozben nagyobb hot adnak le, mint a Ni-MH aksik, amely nem biztos, hogy jo hatassal van a fenykepezogep elektronikajara.
    Ettol fuggetlenul, biztosanvan elonye a Litiumos aksiknak is, eppen ezert nem tornek palcat egyik megoldas felett sem.
  • Blasta
    #19
    Hát, ha csak annyit mondok, hogy az ÖSSZES Pentax gép ceruza akksikkal megy és mégis vagy ugyan annyiba vagy többe kerülnek a vázak mint pl. a Nikon D50 váz, EOS 350D váz vagy Minolta D5D váz, akkor most mégis ki fizeti ki azt a töltőt és az akksikat? :-)
  • Blasta
    #18
    Akkor csúnyán póruljártál :-)
    A legdrágább utángyártott akksi Canonhoz kb. br 6.000. Persze ha eredetit veszel akkor az ár sokszorozódik, de ez mindenhol így van, nem scak a fényképezők világában :-D
  • Shan
    #17
    Bár, ha úgy használod a ceruzaakksit, ahogy az elő van írva, akkor ott is minimálisra csökkenthető ez a jellemző.
  • Shan
    #16
    Hálózati feszültség a ceruzatöltéshez is kell..:)))
    Én is ceruzás vagyok egyébként. Engem a költsége győzött meg (ansmann töltő pl. 4 2500mAh-s elemmel 6.000) ehhez meg vehetsz annyi elemet, amennyit csak akarsz óccsón..
    A lítiumnak egyetlen előnyét tudom értékelni: nincs (nagyon minimális) memóriaeffektus.
  • HENCIG
    #15
    pl:
    Az én Canonjaimba 23 eFt/db....
    No ez nem valamai nagy előny...szerintem..és mindig kell hálózati feszültség ha tölteni akarom..
  • Yossarian
    #14
    külöNbség
  • echo
    #13
    Én is amatőr vagyok ebben, szóval örömmel olvasom ezt az aku vitát :) Mindenesetre azért nem tűnik ég és földnek a külömbség a kettő között.
    (mégis személy szerint csak akkor vennék "elemest" ha jelentős előnyei lennének. valahogy egyszerűbb bedugni a töltőt a gépbe, mint cserélgetni az elemet, anno nagyon régen a walkman-em volt elemes de már akkor sem kedveltem)
  • KM
    #12
    Adapterrel akár az AA-s akksi is megetethető a géppel (Canon). A kérdés az, hogy minek, ha ott a Li-ion akksi.
  • Yossarian
    #11
    Ez már tényleg előny.
    Én laikus vagyok az akksi témában, de azzal nem győzött meg Blasta, hogy jobb a Li-ion, mert a legtöbb tulajdonsága "akárcsak a ceruzáé" :D
    Jó is az, hogy a dobozban van egy akksi, és nem kell pénzért akksit vennem, de vajon azt ki fizette? És gondolom nem egy utángyártott akksi árát számolják hozzá a géphez...
  • ThomasTheKoRner
    #10
    Li Ion előnyéhez sorolnám még hogy nagyobb áramerősséget tud leadni mint az Ni Mh,és ez vakutöltésnél nagyon nem mindegy!
  • Blasta
    #9
    Hú, ez hosszú lett, bocsesz.

    Zro: CF támogatás szintén a komolyabb gépekben megy tovább, a kisebb, belépőszintű gépek előszeretettel eszik az SD-t a mérete miatt.
  • Blasta
    #8
    Oszt biztos ismered azokat az előnyöket???

    "mert cserélhető helyben ha van tartalék?"
    Akárcsak a Li-ion...

    "olcsó?"
    Akárcsak a Li-ion, feltéve ha utángyártva (olyan cégek gyártják, akik a ceruzaakksikat) vásárolják, ezek egy árban vannak 4db 2500-as akksival...

    "jobban beszerezhető mint egy rendelésre hozott akku?"
    Rendelésre??? Ki az a láma aki rendelésre vásárol ilyesmit???
    A fotóüzletekben könnyen hozzá juthat, aki akar, én két gépemhez is 10 perc alatt vásároltam pótakksit...

    "gyakorlatilag 2500 mah (és felette) és felette már szép üzemidők vannak. meg gyorstöltők hozzá."
    Akárcsak a Li-ion-nal...

    "sima alkáli is belenyomható, ami ma már bárhol beszerezhető."
    Elérkeztünk az EGYETLEN tulajdonsághoz, amivel a Li-ion nem bír!!!

    "mert olybá tűnik ez a ceruzakkus móka a tendencia. szvsz..."
    Hát ez tényleg csak a Te véleményed.
    Minden(!!!!) komolyabb DLSR géphez a gyártó mellékel saját Li-ion akksit, biztos azért mert a ceruzaakksi a tendencia...

    De lássuk a továbbiakat:
    -kicsi, tenyérben elfér akár három "garnitúra" is.
    -a gép vásárlásakor már a dobozban van egy jó minőségű és megfelelő kapacitású akksi és hozzá a gyors töltő, ergo nem kell plusz költségekbe vernie magát a vásárlónak és minőséget kap egyből (megvan a véleményem a 15 perces illetve gagyi minőségű töltőkről és akksikról, bárki beleszaladhat).
    -bármikor újratölthető, nem kell "szabályosan" lemeríteni az akksikat töltés előtt és lassabban is használódik el.
    -egyszerűen cserélhető pl. terepen, munka közben nem kell 4-4 ceruzaakksival sz@rozni, amik erre-arra gurulnak.

    Tényleg, marhára nagy baromság a Li-ion és nincs jövője...

    Sorry a többiektől, befejeztem.
  • Zro
    #7
    S hová tűnt a Compact Flash kártya támogatás :) A végén, ha új D-SLR-t akarok venni, dobhatom ki a CF kártyáimat :(
  • avman
    #6
    nem kell úgy mellreszívni. aki fórumokba firkálgat, számítson rá, h a hülyék összefirkálhatják (a qrvás hasonlatot jobb szeretem ezügyben, csak még a végén kimoderálnak)
    és kösz, de én is ismerem a li-ion akkuk előnyeit. telóba, laptopba tökéletes. de itt azért más használati feltételekről lenne szó. és ezek a készülékek már nem egy szűk körnek készülnek, bár én spec. még ezt sem tudnám megfizetni... márpedig így a lentebb említett használati feltételek inkább előnyök, mintsem hátrányok. + mint mondtam ne is nagyon számíts másra...
  • Cat #5
    szerintem ne vigyétek már el ennyire marginális témába ezt a fórumot... sokkal fontosabb, hogy egyre több gyártó lát piacot a fotozás terén.
  • Blasta
    #4
    Lassítsál már barátom, nem a s*ggedből rántottál elő!!!!!!!!!!!!

    Elkezdhetném sorolni a Li-ion akksik pozitívumait, de ezek után nem tartom szükségesnek...
  • avman
    #3
    ugyan miért is baj a ceruzaakku?
    mert cserélhető helyben ha van tartalék?
    olcsó? jobban beszerezhető mint egy rendelésre hozott akku?
    gyakorlatilag 2500 mah (és felette) és felette már szép üzemidők vannak. meg gyorstöltők hozzá.
    sima alkáli is belenyomható, ami ma már bárhol beszerezhető.
    ezek aztán kurta nagy hátrányok, télleg. szvsz jobb lenne elébb gondolkodni, mint szvsz sznob baromságok legépelni. szvsz annál is inkább, mert olybá tűnik ez a ceruzakkus móka a tendencia. szvsz...
  • mittu
    #2
    ...amit barhol lehet venni...
  • Blasta
    #1
    "A gép működtetéséhez 4 darab AA méretű akkumulátorra vagy szárazelemre lesz szükségünk"

    Ez elég csóró megoldás szvsz...