29
-
#29 Az okmányirodával nekem sincs semmi bajom, leszámítva az olyan apróságot, hogy az ügyintézés közepén a kezembe nyomtak egy csekket hogy húzzak át a postára befizetni. Majd ugye vissza és akkor onnan folytattuk fél óra múlva az aktust. Ha a digitális fényképet helyben le tudták venni, akkor legalább egy kártyaleolvasót telepíthettek volna, ha már ez a XXI. szd. Na mindegy, 5 napon belül (hétvégével együtt) a kezemben volt a passzus, és a köv héten már húzhattam is hidegebb égtájakra.
Szal nekem csak az a gondom, hogy van ez a magyarorszag.hu portál vagy melyik, és hiába van fenn valami útlevél ügyintézéses menüpont, az gyak semire nem jó.
De nemsokára kell lakcímkártyát meg személyit is csináltatnom, azokkal is letesztelem majd;) -
BTibor #28 Esetleg elolvashatnátok Babylon hozzászólását néhány sorral lejjebb #21 -
BTibor #27 Egyeseknek tökmindegy miről van szó, csak utálhassanak egy aktuális arcot. -
Komolytalan #26 Ezt kb egész életedben bánni fogod. Ritkán adódik ilyen jó lehetőség, amit elszalasztottál. -
#25 ezmind hazukságö _._ -
#24 Azért megcsaphatta volna ott valami kóboráram... -
#23 Lehet, hogy a fülében van a nyelve ;-) -
MacrosTheBlack #22 "187 on an undercover cop..." - Snoop Doggy Dogg :DD -
#21 Látom az inteligencia megint kiüt egyesek hozzászólásából.
Gondolkodni ..... azt kéne bizony.
a 189-en fut majd össze minden kormányzati és államigazgatási kérdéssel kapcsolatos segítségkérés a jövőben
A jövőben a kormány meg kívánja tiltani a minisztériumoknak, hogy saját Call Centert üzemeltessenek, ehelyett ez a közös felület szolgál majd ki minden igényt, hiszen "a front office-t és a back office-t szét kell választani"
Nem tom maga találta-e ki, vagy a szájába adták de ez két piszok fontos mondat.
Miértis?
Megszűnik végre a szerencsétlen ügyfél (azaz állampolgár) ide-oda kapcsolgatása
Lefixált rendszer szerinti ügyfélkezelés
Nem csak 1 mucus csücsül a telefon mellett pölö egy minisztériumban (amikor épp nem kávézik, vagy >->o )
Talán végre komolyan bevezetik az ügyfél csak egyvalakivel beszél elvet (és minden információ átadást belül maguknak kell megoldaniuk), tehát nem neked kell a különböző állami szervek között rohangálnod mindenféle idióta papírokkal hónapokon keresztül (kis skizofrén országunkban)
A Sykes jólismert profi. Aki pesti már tuti beszélt velük (pölö Elmű-s dolgok egy része is ki van adva nekik -észre se veszed-)
Minőségileg profi Call Center rendszerük van (amit nemsok állami intézmény engedhet meg magának, így ugyebár nekik nincs is)
És mivel ott nem 1-2 user csücsül, hanem >100 (nem tom mára mennyire bővült), így sokkal kisebb a várakozás valószínűsége és mértéke (pláne, ha szokás szerint a szolgáltatási szintet szerződésben rögzítették, azaz pölö megszabva hogy hány %-a a hívásoknak várakozhat >30 mp-et max. Alapból a rendszer is bekapcsol + usereket megnövekedett hívásszám esetén, illetve a supervisor-ok átsorolhatnak usereket más csoportokból)
Egyszóval ez végre egy értelmes lépés volt, gratula
-
vg #20 7es kép... csontig nyali... -
pemga #19 Hmm, érdekes. Én tavaly január elején csináltam, odamentem csak úgy, és kb félóra alatt okmányostul fotózással, nyomtatványkitöltéssel megvolt minden adminisztráció. 5 munkanappal rá be lehetett slattyogni érte. Mindez jan 3 vagy hasonló időszakban, amikor mindenki kómás :).
Greg #11, és miért mentél be a Váci utcába? Fel lehet venni Ferihegyen is felszállás előtt úgyszintén külön pultnál. -
Alien_AM #18 hat ja kb. felesleges volt ez az egesz, "ugyfelvonal" hmm... nevetseges. remelem nem kell sokaig neznem ezt a homokost. -
Skyline #17 És még szemtanuk sem lettek volna elméletileg:) -
Skyline #16 Óóóó de bánom hogy a multkor kihagytam a lehetőséget és nemrántottam rá erre a baromarcura a kormányt,most nemkéne ilyen barom híreket olvasni és a tahó fejét nézni.... -
duke #15 Ez mar megint egy lepes a semmibe.
Mennyen a francba nekem hiaba kampanyol,minden korulmenyek kozott a fideszre szavazok.
orban viki rulez -
sonicXX #14 Előbb léteznie kéne magyar e-kormányzati rendszernek, utána lehetne mérlegelni, minek van hozzá köze és minek nincs. -
#13 Jó, ezt én elsősorban a #10ben elhangzott "Mo.-n többnyire minden ilyen szarul működik." re válaszoltam :) -
Cat #12 a gond az, hogy ennek a magyar ekormányzati rendszerhez semmi köze :) -
#11 Akkor hogy legyen egy kivétel is a sok negatív vélemény között: Én meddig 3x vettem Malév repülőjegyet online, és mindháromszor "soron kívül" vehettem át a jegyet a Váci úti irodájukban. Ugyanis a Neten vásárolt jegyeket külön sorszámmal kezelik. Én mind a 3 esetben azonnal átvehettem a jegyet, nem volt előttem senki, míg a többi asztalhoz több tucat ember várt hogy sorra kerüljön :D -
#10 Ez igy van. A technika sajnos hiába van már bevezetve, Mo.-n többnyire minden ilyen szarul működik.
Még a netes vásárlásnál is kétszer meggondolom hogy magyar oldalról rendelek-e...nem hogy hivatalos okmány ügyben. -
#9 Btw anno még a jogsit én is megpróbáltam neten keresztül intézni. Kértem időpontot. Hát nagy ívben sz@rtak rá, hogy én neten milyen időpontot kaptam, mikor odamentem :D -
#8 Ezek a kormányzati informatikai portálok, meg egyebek elég silányul működnek.
Amultkor éppen útlevelet akartam csináltatni, nosza fel az okmányirodás portálra. Elvileg lehetett volna időpontot kérni, de csak 2 héttel későbbi dátumra!!!!????? Azt meg hogy majd neten keresztül küldök űrlapot meg hasonló nyalánkságok, azt el kell felejteni ugye.
Szal 1 órás netes bohóckodás után felhívtam az okmányirodát, akik félorán belül a lebeszélt időpontban fogadtak.
Röhej!;( -
#7 valakinek megint kitömték a zsebét :( -
#6 "Az államférfi a következő nemzedékre gondol, a politikus csak a következő választásokra. " -
#5 Jönnek a választások, jön a pattogás. Szvsz erről is most hallottunk először (kis túlzással), és utoljára majd kicsit később valami botránnyal kapcsolatban fogunk. -
#4 Ezt a nagybetűs: SEMMI-re. -
Cat #3 http://www.magyarorszag.hu/ugyfelvonal/ -
echo #2 Tény, hogy jó lenne ha az ember megúszná a különböző hivatalokba járkálást. De mondjuk ebből a cikkből egyáltalán nem derül ki, hogy konkrétan ezt mire használhatom, egy link a megfelelő infokhoz lehetne benne minimum... -
#1 Minden, amivel meg lehet spórolni, hogy ki kelljen lépni a lakásból, csak jó lehet.
Otthoni munka, vásárlás, tanilás, és ügyintézés.
A fizikai közlekedés meg maradjon meg szórakozának :D